Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makk Ász

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ténytár szerkesztőségében is komoly vitát váltott ki, hogy a György István által benyújtott - a korábbi kormányzati gyakorlatnak megfelelően rendkívül unalmas című - törvényjavaslatot lex Balettintézetnek, lex MTESZ-székháznak, esetleg lex Sándor-palotának tekintsük-e.Az…..
Makk Ász 2013.06.13 19:11:03
@Fejesrob: Örülnék ha megosztaná velem az ingatlan kisajátítással kapcsolatos hatályos jogi szabályozásról való ismereteit. De, segítek Önnek: Igen, a törvény szerint megtörténhet, hogy az ingatlant olyan áron sajátítják ki, amely nem elegendő egy akár használt lakás megvásárlására sem. (ui A kisajátító becsült értéket és NEM PIACI ÁRAT, még csak nem is újjáépítési értéket fizet) Így a kisajátítást elszenvedő vagy szociális bérlakásba vagy hitelfelvételre kényszerül. A lényeg, hogy megfoszthatják a tulajdonától. De a fő lényeg amit valamiért Ön nem vesz észre az, hogy mindez INDOKLÁS NÉLKÜL is megtörténhet.
Makk Ász 2013.06.13 19:43:30
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 'turulvérrel megkened a szemöldökfát' Ezt a dumát! Feljegyzem mint adomát. Engedelmével tisztelettel loptam! :D
Makk Ász 2013.06.13 19:46:36
@dr. Kóser Malac: 'Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te már baszhatod öreg, viszik a lakásodat...' Ön netán már tud valamit dr. Kóser úr? Látom tetszik ismerni a rendszert ;)
Sanjin Rašidović a boszniai Goraždéban egy egyszerű, utcai posztos rendőr. A Facebook-profiljára egy roma kislánnyal készült közös fényképet töltött fel, valamint egy megható sztorit, amit a nyugat-balkáni nyelvi közösség (Szerbia, Horvátország, Bosznia, Montenegró)…..
Makk Ász 2013.05.18 18:38:11
@mizie: Kedves Mizie! Nem látom megvalósulni. A bejegyzésembe egy kis szarkazmust próbáltam becsempészni. Egyes bejegyzések nem csak a szövegértés teljes hiányáról, de számomra elfogadhatatlan fasiszta eszmék erős jelenlétéről tanúskodnak. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ezen hozzászólók - honfitársak - vajon elvakultak, megtévesztettek vagy csak szimplán ostobák e? Száz szónak is egy a vége: nap mint nap olvasni, hallani hivatalos és nem hivatalos megnyilvánulásokat arról, hogy Magyarország keresztényi értékrendet magának valló ország (lásd Alaptörvény preambulum), mégis mintha a tettekben hiányoznának olyan erkölcsi parancsok, mint az irgalmasság, megbocsátás, könyörületesség és így tovább. Nem a keresztény honfitársakat vagy a hitet akartam dehonesztálni, csak érdekes látni a fényes cégér mögötti rozsdálló tartóoszlopot. Remélem így már érthetőbb. Béke! :)
Felmentettek. A Kaposvári Törvényszék dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes vezette katonai tanács - egyéves tárgyalássorozatot követően - a „Tábornok per” néven elhíresült büntetőügyben a 17 vádlottból 15-öt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában felmentett. A…..
Semjén plágiumügyét is komoly vizsgálódás után borította a hvg, akárcsak az „emberek elnöke” ügyét. A 122 oldalas dolgozat-szöveg több mint hatodát találták meg Glasenapp ’Az öt világvallás’ c. közismert művében, amely „minden könyvtár szabadpolcán elérhető”.…..
Makk Ász 2012.11.20 08:03:43
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
http://varosatyak.hu/hun/s_!kepviselok/i_megyei_lista_14/i_dr._selmeczi_gabriella_29621/t_Dr.%20Selmeczi%20Gabriella%20k%C3%A9pvisel%C5%91%20Megyei%20lista/index.html ,
hu.wikipedia.org/wiki/Selmeczi_Gabriella
A fenti források szerint a 'Senator' asszonynak van doktorija. Méghozzá jogi doktorija van. A jogászdoktori oklevelet a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (minő meglepetés!) szerezte.
Makk Ász 2012.11.20 08:44:58
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Egy szóval sem írtam, hogy van PhD-ja. Az írtam van doktorija. Doktori címe van. Tudom, hogy nem ugyanaz. Pongyola voltam na. Vessetek a mókusok elé. :D
Makk Ász 2012.11.20 08:46:21
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem minősítettem az egyetemet! Csak annyit írtam amennyit olvasni lehet. Jelesül SG is ott szerzett jogi diplomát. Pont. Béke!
Az első és a második rész után a sorozat folytatásaként ezúttal különféle hadihajók és tengeralattjárók - olykor szomorú - sorsáról olvashattok. Kellemes időtöltést!   Az illusztrációkon azok a hajók láthatók, amelyeknek a neve kiemelttel íródott. Azt…..
Lowetinszky János József naplói számtalan meglepetéssel szolgálnak; ilyen meglepetés/felfedezés volt számomra a szöveg feltárása során az is, hogy 1931. július 29-én az akkor már 65 éves naplóíróval két országos napilap riportere is interjút készített, és ezek az interjúk…..
A Fidesz helyretette a Hírcsárdát, avagy a hónap legnagyobb öngólja. A Hírcsárda egy kamuhíreket halálos komolysággal megjelentető oldal, és egyszerűen zseniális. Nézzünk meg pár "hírt" az elmúlt napokból, valószínűleg ezek is mind megtévesztették a…..
Makk Ász 2010.07.02 16:55:59
@zsebatya: Itt vagyok még, de már tényleg nem merek mondani semmit. Illetve annyit el kívánok mondani, hogy határozottan láttam, hogy a Polákovics pentésnő herfelt a dumóveffel és potálta a pöslét. Ja és igen: ürgebőrbe vart helyreigazítási követelést adott át Zurkániai könnyűbúvár ügynököknek akik ezt a judeobolsevistamozdonyelmozdítóiszakszervezet, ismert és nyílvántartott reakciós szervezeten keresztül eljutatták a hivatkozott, önmagát vicclap fedőnév alatt bujtató söpredékhez, azért hogy aláássák a tényleges rendszerváltáson fáradhatatlanul dolgozó forradalmi vezetésünk öntudatos tagjának/tagjainak heroikus erőfeszítéseit. Továbbá aljas módon megzavarják szorgos népünk mindennapi töretlen erőfeszítését abban, hogy végre történelmi igazság szolgáltassék a becsületes munkásembereknek és az ő bölcs vezetőinek. Mindezt láttam és aláírásommal tanúsítom. Ibolya csavargyár, IV/IV alosztály, dátum, kétfél kevert :D
Makk Ász 2010.07.02 17:59:50
@zsebatya: Így igaz. Hadd üssék egymást. A lényeg: tele a hűtő és hideg a sör. Nem igaz? No jó munkát, jót üzengettünk.

Éljen a bedő, éljen a törentárpödle, éljen a tonásmenásvekernye, éljen a nyefke.

Köszönöm. :D
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
Makk Ász 2010.03.26 15:58:52
@Pete Gorilla: Köszönöm, hogy leírtad. Pontosan ezért fogalmaztam meg azt amit. De igazad van tegyük hozzá: a többi fogalmat sem ártana tisztázni. Nagyon sokan sokféle fogalmat használnak anélkül, hogy a pontos (vagy legalább közelítő) jelentését ismernék. Amúgy nem lenne ezzekel gond. Nyilván nem lehet mindenkitől elvárni, hogy egy vita hevében mindíg, minden definíciót helyesen használjon. Hiszen a vitában van lehetőség (sőt szükséglet) a partner álláspontjának megismerésére, tisztázni azt, hogy valójában mit és miért gondol úgy ahogy. Ez után lehet, kell keresni közös pontokat. A nagyobbik gond az a jelenség amit a példában felhozol. (Nem a konkrét alanyról beszélek!!) Pontosan erre utaltam 'szervezett népámítás'-ról irtak során. Amely nem tarsadalom-történelem specifikus. Adott irányzatoktól szerintem független és minden politikai kurzus keményen használja ahol csak tudja. De az a javaslatom, hogy ezt a 'politikai vonalat' most hagyjuk is, mert ez a blog nem az a blog. (Ezért természetesen elnézést is kérek, hisz én hoztam fel.)
Makk Ász 2010.03.26 16:16:45