Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SirEstate

8 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már kétszer is beszéltem helyszíni tudósítónkkal, Handrással, aki magyar idő szerint tegnap este nyolc óta konkrétan sorban áll. Ő lesz a világon a harmadik, aki kereskedelmi forgalomban átveszi az iPadet, ugyanis csak ketten vannak előtte New Yorkban, a 5th Avenue-n található…..
SirEstate 2010.04.03 12:57:50
@BékiPeti: érdekes, én nem érzem magam annak. Lehet, hogy - annak ellenére, hogy mindenem Apple -, nem vagyok "tipikus" felhasználó?
Hazai idő szerint MA délután háromkor nyitnak az Apple Store-ok New Yorkban, szóval eléggé meglepődtem, amikor TEGNAP este nyolckor azt az üzenetet kaptam Handrástól, hogy legyek online iChaten, mert rövidesen beáll a sorba. Akkor még 19 óra volt hátra a nyitásig, szóval biztos…..
SirEstate 2010.04.03 09:29:41
Nem könnyű Amerikában sem a celebek élete, ezt mutatja a 65 éves Richard Belzer esete is, akire rendőrt hívtak egy Apple Store-ban, mert hozzáért (verzió 1) vagy megrázta (verzió 2) a Genius Bar egyik túlképzett szakértelmét. A komikus-színész a pultnál várt egy ideje, amikor…..
Újabb globalista összeesküvést leplezett le Marci, amikor gyanútlanul megfordította a Tihany Camembert dobozát. Kiderült, hogy Csehországban is van egy a miénkre kísértetiesen hasonlító Tihany nevű hely: A mára már közhelyesre ismételgetett okok miatt igyekszem a magyar…..
Bár ahogy közeledik a bemutató, úgy nő az érdeklődésem a tábla iránt, van egy funkció, amit képtelen vagyok komolyan venni: az ekönyvség. Az iPad sok egyéb mellett ugye arra is alkalmas Steve Jobs szerint, hogy könyveket olvassunk rajta, ami szerintem hülyeség, hiszen nem e-papír…..
SirEstate 2010.03.16 23:11:09
@uukk: A Bookline-nak nincsenek könyvei. Forgalmazza őket. Kevés kizárólagos forgalmazási joggal.
Ha meg tud egyezni a nagy kiadókkal, akkor lesz tartalom és éppen ezért az elején túl drágán.
A digitalizálási idő is igen jelentős (olyan mint újratördelni a könyvet), ezért nem várhatóak a közeljövőben tömegével a magyar könyvek.
Az Alexandra - mint a legnagyobb forgalmazó - számtalan kizárólagos forgalmazási szerződéssel bír. Ha vele nem sikerül megegyezni, akkor sovány a történet.
SirEstate 2010.03.17 09:31:39
@VilMarci: ha egy nyomtatásban már megjlent könyvből szeretnénk elektronikus változatot csinálni, akkor a végleges tördelt állományt célszerű használni, mivel egy könyvet az utolsó pillanatig javítgatnak.
Az ilyen állományt nem lehet egy kattintással átkonvertálni.
A különböző szövegstílusok, elválasztások, lábjegyzet, index, tartalom, ábrák stb. miatt.
Dolgozni kell vele. A legegyszerübb könyvvel is van munka.
Ez olyan szakembert igényel, aki egyszerre jártas a hagyományos könyvkiadásbban és a webszerkesztésben.
Joseph Mazzello a Jurassic Parkban még raptorok és T-Rexek elől menekült, 17 év elteltével meg japán katonák akarják hétről-hétre felkoncolni. A sikeres gyerekszínész a köztes időben szinte észrevétlen volt, filmrendezőként diplomázott, és nem nagyon foglalkozott a…..
Egy olyan épületet szeretnék most bemutatni, ami inkább design ház, mint luxus ingatlan. De annyira megtetszett, hogy kénytelen voltam megosztani. Az Olson Kundig Architects munkatársai bekaptak egy két üveg whisky-t, mielőtt leültek tervezni. A "Csirkeólnak" elnevezett…..
Sokszor elképzeltem már, hogy milyen izgalmas lehet egy lakatlan szigeten. Imádtam Robinson Crusoe-t és a Számkivetett Tom Hanks-et. De a legtutibb' mégis a "Lost" c. sorozat. Társaságban történő elveszés' még kalandosabb. Főleg ha rejtélyes és bizarr dolgok is fűszerezik…..
Luxus kéró A márványbunker 2010.02.01 15:28:00
Meg kell mutatnod az erőt, hogy te képes vagy magad alá gyűrni a világot. Miattad létezik a föld és a levegő. Az anyag akaratod szerint formálódik és a lehetetlen a lényedtől haldoklik. Feleljen meg, tehát a hajlékod is ezen törvényeknek. Lássa a világ, hogy te nem a tömegek…..
SirEstate 2010.02.01 22:31:07
Szeretlek @100holdas: köszi! Javítottam :)
SirEstate 2010.02.01 23:01:08
@panemetcircenses: Nem is értem, hogy kerültél ide, az egysoros spam bloggerek közé :)

Manapság vitatunk mi mindent. Az a menő.

Apró javítás: mies van der rohe
SirEstate 2010.02.02 09:12:23
@phaidros: Köszönöm!
Mindig tanul az ember :)
Michael Jackson amihez hozzáért rögtön arannyá változott. A halála óta ezek a kincsek még értékesebbé váltak. Személyes tulajdonai és minden amihez egykoron köze volt, a fanatikus gyűjtők prédájává válhattak. A Las Vegas északnyugati részén található az a luxus ingatlan,…..
SirEstate 2010.02.02 09:08:35
@PathosVerdesIII: Az egész ház nagyon leharcolt'
Daniel Radcliffe nem szereti a (new yorki) lányokat. Akkor mégis minek neki, egy ilyen klassz legénylakás? A Broadway-en szerzett barátaival remek partikat rendezett, a több mint 900 négyzetméteres luxus ingatlan falai között. New York nyugati részén található villát, cirka 5,6…..
Most, hogy jobbról és balról is záporoznak a megrendítő erejű politikai reklámpofonok a választókra, újra elgondolkodtam azon, hogy én tudnék-e, szeretnék-e egy politikai párt kampányán dolgozni. Merthogy így első látásra nem egy csábító perspektíva. A furcsa a dologban az,…..
Mégpedig a Fujitsu van most nyerő pozícióban, a cég már 2002-ben kiadott egy mobilt iPAD néven. Masahiro Yamane, a cég PR-vezére megerősítette, hogy hallottak az Apple új készülékéről, és nem tetszik nekik a neve. Az ügyvédek már megkezdték a tárgyalásokat. Hasonló esetet…..
Steve Jobs tegnapi Apple Keynote-ja mindjárt egy nagyon merész felvetéssel indított. Tudniillik azzal, hogy van-e szükség egy harmadik készülékre a laptop és az okostelefon között, félúton. (Természetesen nincs. De ezt most hagyjuk.)Jobs szerint csak akkor van szükség erre a…..
Free Music! Az iPad és a zeneipar 2010.01.28 20:33:00
Tegnap este, úgy fél nyolc óta mindenki az új Apple termék, az iPad előnyeit, hátrányait boncolgatja. Kinek instant get, kinek instant drop, emberek, ízlése válogatja. Mi itt most nem is az iPadről, mint hardverről vagy mint termékről szeretnénk írni, hanem kicsit a nyár végi…..
Két hasonló termékkel - az iPhone-nal és az iPod Touch-csal - alapított új hangszerplatformot az Apple, új szoftverek sokasága jelent meg pillanatokon belül hozzájuk - és a folyamat a tegnap bemutatott iPaddal még jobban begyorsulhat. A hardveres-szoftveres feltételek megegyeznek a…..
SirEstate 2010.01.28 17:28:40
@keeroy: foglalkoznak vele komoly szoftvercégek. A legtöbjük már készített valamilyen alkalmazást iPhone-ra.

Ennek ellenére állítom, hogy nem fogja leváltani a nagyszámítógépes alkalmazásokat. Esetleg a kiegészítő alkalmazásokat tudja használni egy profi. Minden esetre remek kis játékszer:)
Már régóta vágytam egy iPad-ra. Sokszor elképzeltem már, hogy mi mindent tudnék kezdeni egy ilyen remekül megdizájnolt szépséggel. De ilyen csodáról még én sem álmodtam. Egy új-zélandi építész, Andre Hodgskin megcsinálta. Előre gyártott nyaraló pavilont tervezett és cége…..
SirEstate 2010.01.28 17:19:21
@Kütyüuniverzoom: Nem valószínű, mert általában egy ilyen védelmet az adott iparágban szokták levédetni. Jelen esetben pl. az építőipar. Ezen kívül még számos termék fut iPad néven, de gondolom az Apple jogászai szemmel tartják az ilyen dolgokat. Ha pedig nem, akkor meg jót tesz a marketingnek :)
Az ugye kiderült tegnap, hogy az iPadben nincs se usb port, se SD-kártya slot. Mit tesz az egyszeri júzer, aki mégis feltöltené képeit a gépre? Kiegészítőket vesz. Méghozzá kettőt, mely usb portot és kártyaslotot varázsol a gépre. Persze pénzért, egészen pontosan 29 dollárért.…..
SirEstate 2010.01.28 12:34:27
@Bigyó Felügyelő: Leírom mégegyszer: "Ha kel valami elérek vele mindent a "rendes" számítógépemről"
SirEstate 2010.01.28 13:04:37
@gyorsiro: Én a fényképeket is a "rendes" számítógépemre töltöm le és csak a kiválogatott és feldolgozott képeket viszem magammal. Csak azokat mutogatom, nézegetem, amik arra érdemesek. Könyvekbből, filmekből és zenékből is azok vannak nálam, amiket éppen olvasok, nézni és hallgatni szeretnék. Nem kell mindent magammal hordani, arra az isten terrabájtjai sem lennének elegendőek :)
Bigyóblog A nagyra nőtt iPod 2010.01.28 09:35:00
Ezt is megértük, Steve Job bemutatta, amire évek (mit évek, évtizedek) óta vártak a rajongók, az iPadet. Leginkább egy nagyra nőtt iPodra hasonlít, 9,7 inches érintőképernyőjével.   Maga a tablet vékony, alig másfél centi vastag és nagyon könnyű, kicsivel több, mint fél…..
SirEstate 2010.01.28 12:01:56
@bolesz: mutass nekem, egy ilyen telót légyszi!!! Azonnal megveszem :)

Aki úgy érzi, hogy ez nem neki való, az nyugodjon bele és fogadja el, hogy vannak olyan emberek, akiknek igen hasznos kis cucc ez.
Nem vagyunk egyformák (szerencsére).
SirEstate 2010.01.28 12:30:38
@CruelAngel: Senki sem mondta, hogy kiváltja a netbookot, de ez visszafelé sem igaz.

De ha nagyon megeröltetem magam, akkor: könnyebb, tovább bírja az akksija, nincs hozzá (számomra) felesleges billentyűzet és egér, elforgathatom stb.

biztos, hogy te is találsz ellenérveket, a "te" igényeid szerint.
SirEstate 2010.01.28 12:32:18
@thesaiid: agyonverni vele az anyázókat :)
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
Előtte meg egy kis bemelegítés. Ahogy ígértem, három blog, az Appleblog, Handrás és a Plastik közös közvetítését olvashatjátok itt, egyesített erővel toljuk a legjobb kontentot. A legjobb közvetítés a kontinensen! iTablet! Ádám pedig itt nyomatja a legfontosabb…..
Figyelem, ezúttal nem pletykát, nem susmust, nem következtetést, hanem tényt tudtunk meg a magyar Apple Store-ral kapcsolatban. Tényt. Olyan, mint amikor a terhes férfi madarat szült. Egy korábbi posztban Csaba már kitért arra, hogy az EU tavaly nyáron kezdte el szorgalmazni az…..
Szerda este várhatóan bemutatnak egy rakás izgalmas Apple-terméket, van esély rá, hogy az iPhone premierje óta a jelenlegi lesz a legizgalmasabb event. Bár most nem lesz helyszíni tudósítónk, mint a legutóbbi iPod-bemutatókor, azért készülünk néhány csemegével az eseményre.…..
SirEstate 2010.01.27 10:19:46
Ezen a héten a dögös, 42 éves, ezáltal még vonzóbb Nicole Kidmant kapjátok, tessék csak marakodni rajta nyugodtan, jut mindenkinek. Ezen a tavalyi felvételen látható, ahogy a tehetséges színésznő _egyszerre_ képes megmutatni a gyermeke fotóját a telefonján, és keresztbe tenni a…..
SirEstate 2010.01.27 10:18:56