Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gnaeus

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelmi számítógépes játékok mellé készít kisfilmeket a MaNDA (filmarchívum) és a Történelmi Animációs Egyesület. Mindegyik film a Total War motorjával készült, full hd-minőségben. Tekintse meg az Indafilmen! Baltavári Tamás történész korhű öltözetet és…..
Gnaeus 2013.04.14 11:47:48
A kőbányai Illatos Csirke büfében ebédeltem, kell néha egy kis kacsanyelv és disznóköröm a tésztaleveshez. Visszafelé a Dózsa György úton ért az első terelés: belefutottam a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek monstre tüntetésébe. A demonstráció céljaival kapcsolatban…..
Gnaeus 2011.05.09 23:08:41
@venszivar: Ez messzire vezet, de azért gondolatébresztőnek írok pár sort.

A sérelmed jogos, elloptak egy táskát. A rendőrségen keletkezett belőle egy ügyirat. Ez a táskalopás sajnos huszadrendű fontossággal bír ott, ahol egyszerűen nincs elég ember, hogy ilyen esetekkel foglalkozzon. Ügy van, annak meg határideje, tehát le kell zárni.

Elkaptátok. Kapott egy kis "jutalmat" visszakézből. A rendőr kijött. Ismerték. Tudták mivel lehetne gyanúsítani, és azt is tudták, mi lenne ennek a jogkövetkezménye. Nagyon csekély, viszont ismerik az útját, amit végig kellene járni a hivatalos úton ahhoz, hogy a tolvaj megkapja az ejnye-bejnyét. És az az út nemcsak hosszú, de meglehetősen drága is, valószínűleg sokkal drágább, mint a táska, amit elloptak. Senki nem vette észre az általatok kiosztott pofonokat, és ez így van jól. (Adtatok volna még hármat!)
Elmondom, mit gondolok arról, ilyen esetben hogyan kellene működnie a rendszernek: A rendőr kimegy, karfeszítés, bilincs, láb szétrúg, kocsiba be, irány az őrszoba. 72 óra az őrszobán minimálkalórián, minimál alváson, egy-két "kellemes" kihallgatás, aztán hadd menjen, viszlát legközelebb. Slussz-passz. És ezt meg is lehetne csinálni, ha a rend őrének egyrészt volna tekintélye, másrészt nem attól kellene félnie, hogy miközben ezeket teszi, a jelvénye harmadik számjegyének felső szélét takarta a gallér.
Gnaeus 2011.05.09 23:20:29
@Tigrisszív: "Talán én is..." Ez a mondatod meggyújtotta remény lángját a szívmeben :) Teljesen komolyan mondom.
Gnaeus 2011.05.09 23:28:16
@papa33: Bocs, Papa, de éppen ezt akartam írni. Nem olvastam ég a hsz-edet. Sokkal tömörebben és jobban leírtad :)
Ez a poszt elsősorban nem arról szól, hogy lehessen-e dohányozni a vonatokon. Hanem ettől kvázi függetlenül arról, hogy hogyan hoz döntést ebben a kérdésben a MÁV Start, illetve hogy hogyan változtatja meg a döntését túl későn, majd hogyan válaszol a MÁV a sajtónak egy erre…..