Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KirschAndrás

361 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az avokádó (Persea americana) a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 méter magas fa. Fehérjében és olajokban dús termése 2016-ban a Kárpát-medencében önkéntelenül is a Megadeth védjegyévé vált. Ám sajnos nem az ominózus konfliktus…..
Óra indul címmel megjelent a budapesti Mirror első nagylemeze. Az anyagot két kislemez előzte meg, mellyel a zenekar rátalált saját hangjára. A csapat szerint a most megjelent album is ezt a vonalat viszi tovább: a számok hangvételét tekintve nem igazán történt változás a korábbiakhoz képest, az új…..
Hogy a FISH! pontosan mikor is vált az atmoszférikus black/death metal árulójává és avanzsált az Insta Jugend Hello Kitty-s pórázon tartott ribancává, arról megoszlanak a vélemények. (Személyes meggyőződésünk, hogy közvetlenül az Are You Awayt megelőző diktafonos próbatermi felvételek után.)…..
Kevés hálátlanabb dolog létezik a vasárnap esti koncerteknél, kiváltképp, ha előző nap az absztinens rajongótáboráról hírhedt New Model Army játszik az A38-on. Egy hasonló este után az is komoly kihívást jelent, hogy elkapcsoljunk a Vidám vasárnapról, nemhogy 2010 utáni Machine Head-szerzeményekkel…..
Nincs motozás, bazári sergő, Rossmann, rockdiszkó a 2000-es évek fossá játszott nu metal-slágereivel, és zombiapokalipszis esetén sem kell a backstage-ben Hajdú Péter felbukkanására számítani – a Rockmaraton már ezen tényezők alapján is rászolgálna, hogy magasan a legjobb hazai fesztiválként…..
Sting kapcsán az egyik legnagyobb közhely, hogy szemlátomást a felföldi MacLeod klán leszármazottja, életének pedig csak egy másik halhatatlannal vívott párbaj vethet véget. Mindemellett kérdéses volt, hogy kvázi életműkoncertjén képes lesz-e ennek megfelelő energiadózist közvetíteni, vagy az…..
A Volt továbbra is ugyanazt az eklektikus felhozatalt hozza zenében, mint eddig. Gyakorlatilag minden megfér a soproni fesztiválon, bár most azért igyekeztek egy napra hozni a hasonló stílusokat, és nem volt olyan, hogy a Motörhead után David Guetta jött a nagyszínpadon. Persze valaki háboroghat,…..
A Nova Rockot szervezői munkáját már sokan, sok helyen méltatták, az eddigiekhez csupán annyit fűznénk hozzá, hogy a posztapokaliptikus Hortobágyot idéző környezet kifejezetten illik a zenei közeghez, a fák úgyis csak kipusztulnának a fesztivállátogatók kisugárzásától. Annyi kritikával viszont hadd…..
Június 13-án kezdődik Nickelsdorfban a Nova Rock fesztivál, mely idén immár 15-szörre kerül megrendezésre. A headlinerek között ott lesz a Slipknot, a Sum 41, a Toten Hosen, az Ärzte, ám ez nem jelenti azt, hogy idén a 25 év alattiak és a németajkú punkok jelentenék az elsődleges célcsoportot...
"Therapy? Azok még léteznek?” – rommá informált zenerajongók szájából ma is gyakran hangzik el az ominózus kérdés. Pedig az észak-ír trió a Troublegum óta is írt minőségi lemezeket. Ilyen volt a Cleave is, melyet telt ház előtt mutattak be az A38-on. Előtte pedig a Sátán Plüssmackója, azaz Andy…..
Míg húsz éve az E-Klubban jó, ha százan látták a Therapy?-t egy Clutch nevezetű, hót’ ismeretlen zenekar társaságában, addig tegnap minden jegy elkelt az A38-ra. Egy valami mindkét koncertről bártan kijelenthető: rohadtul bánhatja, aki kihagyta. Hogy Andy Cairns-ék élőben képtelenek hibázni, az…..
Köln belvárosa olyan, mint egy nagy kiterjedésű Mariahilfer Strasse, ahol a darazsak és a biciklisek a zokniszandálos turistákkal szövetkezve próbálnak totalitárius diktatúrát kiépíteni. Ebbéli tervükben pedig a helyi illuminati, a szuvenírboltok titkos szövetsége támogatja őket.  Azonban Köln…..
A magas rock’n’roll faktorral bíró fesztiválozó bizonyára jól ismeri azt az érzést, amikor az utolsó napon már Bánhidi László néz rá vissza a tükörből, illetve egy csepp vérével ki lehetne pusztítani az Amazonas komplett élővilágát. Nos, velünk sem volt ez másképp, de elképzelhetetlen lett volna,…..
Amikor egyesek oposszumszőr csuhában és/vagy kimúlt csincsillával a fejükön jelennek meg egy fesztiválon, az két dolgot jelenthet: 1.: A helyszínen a Gyűrűk ura türkmén remake-jének szereplőválogatása zajlik; 2.: Némely színpadon power/folk metal zenekarok felbukkanására lehet számítani. Nos, nem…..
A konformista dunaújvárosi lokálpatrióta bizonyára csak annyit érzékel a Rockmaratonból, hogy a Madarak című Hitchock-mű varjúszekciója ismét megszállta a várost, és tömegesen özönlik a disznóvágást idéző zaj irányába. Mindeközben pedig fogalma sincs róla, miért megy eseményszámba egy olyan…..
Napjainkban már a legkevésbé sem menő azon siránkozni, hogy egyes zenei rendezvényekről teljes egészében kiszorult a metál, és a húszezres napijegyért C-kategóriás indie popra vedelhetjük a nyolcszáz forintos sört. Kiváltképp, mióta a Rockmaraton Dunaújvárosba költözött, és olyan headlinereket…..
Egyes szuperképességekkel bíró médiumok még 2018-ban is érzékelnek olyan entitásokat, akik személyes sérelemként értékelik a heavy metal műfajon történő - vélt vagy valós - élcelődést, és vérfagyasztó kirohanásokra ragadtatják magukat. (És az ominózus létformák állítólag nem a Manowar tagjai.) Az ég…..
Egyes zenekarok akkor sem adnának gyenge show-t, ha cateringjüket Laci bácsi Teletáljától hozatnák a szervezők, a backstage-ükben pedig a Rocky Cellar lenne a legminőségibb sörkülönlegesség. Nos, az Offspring pont nem ilyen. Magyarországi látogatásaik során kirobbanó, mérsékelten lelkes és pállott…..
A fejessaláta megvásárlása esetén szinte kivétel adja magát a kérdés: most azonnal dobjam ki a kukába, vagy várjak vele két hetet? Ma azonban felelősségem teljes tudatában tettem egy példányt a bevásárlókosárba, és 80%-ban fel is használtam. (A maradék sorsa azonban máris borítékolható: három hónap…..
A nosztalgiázáshoz alapvetően két ember kell: aki nosztalgiázik, és aki mindezt rohadtul unja. Sajnos az Ugly Kid Joe nem az a zenekar, ahol elsunnyogható a könnyes visszaemlékezés. A mai tabletjugendnek már fogalma sincs róla, milyen érzés volt belefulladni az MTV előtt a Boyz II Men, a Charles And…..
A gulyásleves elfogyasztása már dögevő koromban súlyos erkölcsi dilemmát okozott. Lelki füleimmel ugyanis hallottam a népviseletbe öltözött, bajszos illető keserves üvöltését, amint épp megkísérlik forró bográcsba tuszkolni őt. Nos, a veganizált verzió hatására radikálisan csökkent a gulyásokkal…..
Egyes emberek földi küldetése, hogy gátakat tervezzenek, gyógyíthatatlannak hitt betegségekkel vegyék fel a küzdelmet, vagy épp örökérvényű zeneműveket komponáljanak. Másoknak, hogy növényevő embertársaik tápanyagbevitele miatt aggódjanak hisztérikusan. A következő kvízkérdésem nekük szól:Milyen…..
Tisztában vagyok vele, vannak előzenekarok, melyeket nem lehet büntetlenül lekésni, egy koncertbeszámoló esetében pedig egy hasonló malőr oka óhatatlanul közüggyé lép elő. Ennek szellemében: vasárnap délután le kellett vinnem nagyanyámat Bicskére, ugyanis a Völlinger Jóskáék megkérték, hogy segítsen…..
Tízezres jegyár mellett hajszál híján telt ház a Barba Negrában? Mindez egy punkzenei rendezvényen? Hasonlóan merész sci-fi ötlet Philip K. Dick agyában sem született meg, miután néhány korty mákteával kísért le egy komplett patikát. (Mert mint tudjuk, a punk címke eleve kizárja a vagyonnyilatkozat…..