Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fatal

0 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
fatal 2019.11.08 13:53:16
@Zabalint: Megelőztél sajnos. :D Amatőr banda.

Egyébként ez szánalmas gyakorlat, és a nagyobbak is nyomják (pl. Alza). Erősen kétlem, hogy hajnali háromkor pc joystickot 46 ember nézegetne.
fatal 2019.11.10 18:08:50
@takineni: :D
Jó pár éve már, hogy a kormány átalakította a hazai cafetériarendszert, és az Üdülési csekket társaival, a különböző utalványokkal ki-, a Széchényi Pihenőkártyát vagyis SZÉP-kártyát pedig bevezette. Aki kap ilyet a munkáltatójától, az tudja hogy működik, a többieknek mondjuk: az éves juttatás 3 féle…..
fatal 2019.11.08 14:05:57
@onlajnok: A szabadidő zsebre lehet venni sporteszközöket, és ebbe belefér a sportcipő, sportruházat stb. Én is vettem így cipőt, csak nem webshopban.

Kevés bolt alkalmazza mert a jutalék baromi sok.
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
Nem nagyon tudom, hogyan vezessem fel K. pulzáló levelét. Talán  elég annyi, hogy esetleg vehetett volna egy jegyet hazafelé. Kedves mindenki, Igyekszem egy kb normálisan megfogalmazott levelet írni az utolsó 12 óra történéseiről. Történt ma reggel, hogy a Bogdáni úti…..
fatal 2014.12.20 15:34:48
@atpijkamo: Azért nem látsz parkolójegyet, meg embereket az automatánál, mert a nagytöbbség sms-sel fizeti a parkolási díjat.
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
Gyakran Ismételt Kérdések Nincs valakinek egy töltője? Mennyibe kerül egy retúrjegy? Lenyeled? Nem nyeled le? Van egy kis apród? Miért vastagabb az egyik szemöldököm, mint a másik? Miért? Miééért? Hagyma, csípős, minden mehet? Nagyobb krumplival…..
fatal 2014.02.27 02:01:43
A mai kiadás nem hoz sok újdonságot, ami valószínűleg annak tudható be, hogy a fejlesztők nagy része továbbképzésen van. Ennek megfelelően a teljes változáslista sem lett túl hosszú. Az egyetlen említésre méltó újítás az opr.stash API, amivel a gyűjtőlaphoz kapcsolódó…..
A tegnapi 17 stabil és 18 Next frissítés után megérkezett a 19-es verzió első fejlesztői kiadása is. Az újdonságok: chrome.proxy, chrome.fontSettings és opera.stash API támogatás Az előre telepített keresőket még mindig nem lehet szerkeszteni, viszont a Yahoo és a Wikipédia…..
A mai frissítés sem hoz nagyobb újdonságokat, néhány várva várt dolgot viszont igen: Csökkentették a lemezhasználatot azzal, hogy mostantól az Opera csak akkor menti a böngészési folyamatot, ha szükséges. (Azt, hogy ez pontosan mit jelent, nem részletezték.) Implementálták a…..
fatal 2013.09.23 14:30:51
@Nekomajin: Nem a kattintások számával van a gond, hanem avval, hogy össze-vissza szemeteli a downloads mappát, mindenféle ideiglenesen megnyitott szarral. Pont ugyanúgy, ahogy a Chrome.
A mai frissítés az első 18-as kiadáshoz hasonlóan főleg hibajavításokat tartalmaz. Ezek közül több is a szinkronizálással kapcsolatos, úgyhogy lászik, hogy folyamatosan dolgoznak az ügyön. A teljes változáslistában megnézhetitek az öszes javítást. Ez a kiadás mindössze…..
fatal 2013.09.17 19:51:01
@fatal: Ja és a kiegészítők sorrendjének beállítása. Ezt nem is értem miért tiltották le, már a Prestos Operában is röhejes volt.
fatal 2013.09.17 20:15:10
@Nekomajin: Nem tudom, odáig már nem jutottam el, rókát használok jelen pillanatban, amíg a fent említett funkciók be nem kerülnek az új Operába. Legalábbis a nagyrésze.

De nem értem, hogy miért akkora cucc mozgathatóvá tenni a gombokat, ezt még a chrome is tudja.
Megérkezett a Developer ág következő frissítése. A Desktop Team bejegyzése eléggé rövid, és új funkciókban sem tobzódunk, viszont rengeteg hibajavítás történt. A legfontosabb talán a könyvjelzősávot illeti. Ahogy sejteni lehetett, mostantól a könyvjelzősávon is lehet…..
Megérkezett a hétre beígért Dev frissítés. Igazán nagy dobás még nincs, viszont több apró jel is a jó irányba mutat. Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás. Az új funkciók még hibásan vagy sehogy sem működhetnek, vagy akár félkészek is…..
Az állampolgári bejelentések miatt módosul a törvény, így nem lehetnek oktatási, egyházi és egészségügyi intézmények a Nemzeti Dohányboltok 300 méteres körzetében. Számos ellenőrzés tapasztalatából okulva a kiskorúak fokozott védelme az intézkedés célja. Amennyiben…..
A mai napon megérkezett az Opera Developer ág első kiadása a 17-es verzióval. A kiadási ágakról és ciklusokról egy későbbi bejegyzésben olvashattok majd. Most lássuk, milyen finomságokat kapunk. Amit már tud Indítási beállítások: gyorshívó, előző böngészési folyamat…..
Az Opera közösségi portálján, a My Opera-n összefoglalták, hogy mikor melyik mobil böngészőt ajánlott alkalmazni. Jelenleg öt különböző Opera megoldást lelhetünk fel a Google Play áruházban: Opera Browser, Opera Browser béta, Opera Mobile Classic, Opera Mini és Opera Mini…..
A tegnapi nap folyamán az Opera Software különösebb felhajtás - és 5-6 RC kiadás - nélkül kiadta böngészőjének legfrissebb, 15-ös kiadását. Ami csak a nevében az, hiszen a 13-as és 14-es verziószámot átugrották. Előbbit babona, utóbbit az Androidos verzió miatt. Akik…..
fatal 2013.07.04 12:49:20
@penge™: Mit nem lehet kijátszani? Az appok akkor frissülnek, amikor megengeded neki, hogy frissüljön.

APK-t meg bármikor találsz a neten, aztán ha nem tetszik, akkor keresel egy régebbit és visszatelepíted, majd nem frissítesz a playből.
...sajnos csak Norvégiában. Kétségtelenül jobb, mint a 35 fokos hétfők. És akkor következzen a változáslista. Kiemelt változások: Ctrl+Insert, Shift+Insert gyorsbillentyűk újra működnek a címsávban Ctrl+Shift+V billentyűparancs: "Beillesztés és Ugrás" Maximizált ablak…..
fatal 2013.06.24 23:39:00
@kabirjedi: Az a baj, hogy a szabványokról a leghalványabb fingod sincs :D
fatal 2013.06.25 13:08:47
@kabirjedi: Webkit != szabvány...
fatal 2013.06.26 01:42:52
@sanyix: +1

Igen vicces, amikor nem megy pár funkció a google oldalain, aztán FF-nek maszkolod a böngészőt és azonnal működik.
Az élet nem áll meg - még ha itt a blogon néha úgy is tűnik - az elmúlt időszakban az Opera fejlesztői két új Opera Next kiadással is jelentkeztek. Olyan értelemben nincs ebben semmi meglepő, hogy a szokásos hibajavítások és csiszolások érkeztek, néhány örömteli…..
fatal 2013.06.22 02:55:18
@kabirjedi: A könyvjelzősávon nekem csak a gyakran használt oldalak vannak, amikért nem fogok mindig gyorshívót nyitogatni.

És a ritkán használt könyvjelzőimet sem akarom a gyorshívóra rakni.
fatal 2013.06.22 16:09:42
@kabirjedi: Persze lehet gányolni, de nem fogok, amikor van jobb alternatíva.

És almappákat nem kezel a gyorshívó.

És a letöltéskezelő is szar marad.
Az automatikus frissítés beélesítve, ahogy ígérték. Akár a friss levegő, mondja Daniel (remélem ezzel nem a konfigurálhatatlanságára célzott). A következő, említésre méltó változások történtek: Változások listája: gyorsabb betöltődés a gyorshívóban érzékenyebb…..
fatal 2013.06.14 13:40:17
@Cobalt: Úgy, hogy megint FF-re váltanak a userek, ahogy én is tettem. Az Opera meg kenje a hajára ezt a szart, amit most böngésző néven próbálnak majd letolni a régi userek torkán.

Ha visszaimplementálják a funkciók nagy részét, akkor majd visszaváltok.

Gyanítom, hogy nem én leszek az egyetlen.

Ha szürke/piros O betűs Chromeot akartam volna, akkor felraktam volna a Chromeot és lecseréltem volna az ikonját. Kb. ez történt, plusz még meg is gyomlálták (könyjvelzők), rátettek egy gyorshívót (van addon) és egérmozdulatokat (szintén van addon).

A discover meg a stash nem sokat ér.

@Carun: Nálam semmi gond nem volt a régi Operában a csatolmányok küldésével, gmail alatt.
fatal 2013.06.14 20:10:11
@Chuck Boung Ace Eck: Lehet, hogy korai volt, de mivel voltak apróbb gondjaim a 12-vel is (ami most megszűnt), ezért váltottam, mivel abból jobbat már nem csinálnak, a webkitest pedig inkább nem is kommentálom már.
fatal 2013.06.14 23:11:30
@Cobalt: Arra céloztam, hogy a bookmarkok helyett nem jó. Persze ahelyett a speed dialt szánták, ami szintén nem jó :D

A discovert meg hülyeségnek tartottam már mobilon is.
Talán a cikk megjelenési idejéből is látszik, hogy kicsit problémás újra felvenni a lépést. Mármint a folyamatosan érkező előzetesekét, amitől alaposan elszokhattunk az év első felében. A múlt héten azonban megjelent a radikálisan megváltoztatott Opera 15 első kiadása, ami -…..
fatal 2013.06.10 22:14:13
@ap: Ezenkívül még az is érdekes, hogy se a youtubeon, se a facebookon nem omlik nekem az opera 12.15. A gmailt nem használom weben.
fatal 2013.06.11 19:36:40
@sanyix: A mag úgy önmagában egy bugos raklap szar most. próbáld meg hogy /index.php-ra lépsz (címsorból).
fatal 2013.06.12 01:25:10
@penge™: "Feszített tempóban is legalább 5-6 év, mire mindent vissza tudnának implementálni"

Dehogy lenne 5-6 év, ne röhögtess már. 5-6 év alatt motorral együtt, a nulláról meg lehetne írni.

"addigra meg már a Presto-ban a közösség rég kijavítaná a nagyobb hibákat és megalkotná általa a tökéletes böngészőt. "
Vagy nem.
Emlékeim szerint ez az első ilyen jellegű videó a Magyar Operán, kéretik így tekinteni rá. A cél az volt, hogy egy videón keresztül "testközelből" mutassam be az új Opera telepítését és használatát, hogy némi képet alkothassanak róla azok is, akiknek nincs módjuk…..
fatal 2013.06.03 23:35:11
@janihunk: Nem lehet átvinni, dolgoznak a linken.

Könyvjelzők nincsenek.
A most következő leírás teljes mértékben dqdb érdeme, aki napok óta bújja az Opera 15 különböző fájljait és az ezekből kinyerhető információkat most megosztotta velünk. Innentől őt idézném. Teljesen szubjektív és találgatásszintű információk következnek. Nem…..
fatal 2013.06.03 02:43:33
@penge™: ahol még az about:flags-es módosításokhoz is restart kell.

Ez még a legkisebb probléma. Egy restart tart vagy 3 másodpercig, vagy addig se. Te egész nap böngészőt configolsz? :D Egyszer beállítom azt kész. Csak be lehessen...
Haavard ismét írt egy postot a saját blogján, amiben kéri, hogy strukturált változatban (tehát nem belehányva) a 3 legfontosabb, leginkább hiányzó funkciót írjuk le. Kizárólag hármat és egy ember egy kommentet írhat. Elhiszem, hogy régebben, amikor szintén volt ilyen post…..
fatal 2013.05.30 09:40:21
@franatixx: Igen. Sokan szerették, néha én is használtam, mert pl. nem kellett 20 ablak hogy két fület egymás alá/fölé tegyél és egyszerre nézz. A Webes alkalmazások korában pedig ez nem rossz.

De a 3 legfontosabba nekem nem került bele :)
fatal 2013.05.31 16:28:25
@Darkcomet: Az igazi baj nem ez, hanem az, hogy nem igazán van alternatíva, mobilon még elmegy a Maxthon pl., de PC-n semmi.
Az Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es…..
fatal 2013.05.28 23:31:51
@penge™: szvsz előbb tákolnak egy normális böngészőt a webkites verzióból minthogy ez megvalósuljon.
fatal 2013.05.30 09:12:08
@Krissz5435: Nem lehet importálni. Ráadásul az almappákkal mit csinálsz? Mert mappa ugyan van a speeddialon, de a mappákba újabb mappát létrehozni nem tudsz.
fatal 2013.05.30 19:43:35
@Cole1: Nem marad meg. Felrakhatod az adblock plust aztán kész. Ez mondjuk nem akkora probléma.

Ami megmaradt: Egérgesztusok (félig, a gombos gesztusok nem működnek, én meg csak azokat használom), Speed Dial (már mappázható).

És ennyi. Igen, könyvjelzők sincsenek.