Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IZs

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy említettem, annak idején nagy hatással volt rám, amikor az isztriai nyaraláskor megkóstoltam Chiavalon Sandi olaját. Azóta, ha évente egyszer arra járok, igyekszem a környékbeli termelők olajait megismerni, és ha itthon is belebotlok egy-egy ígéretes üvegbe vagy fémdobozba,…..
IZs 2011.04.04 09:22:58
@csalamádé: Budapesten, Zuglóban a Szugló utcában van egy kis üzlet, oliva-bolt néven, úgy emlékszem krétai olivaolajat is árul.
Az alábbi képen látható teljesen normális külsejű, "értelmes" hölgyről többek között ezt írja a borsonline beszámolója: A 43 esztendős Sarah Cassidy egyedülálló, diplomás pszichológus és oszlopos tagja a fent említett intézménynek. Talán sokak számára…..
Közeledik a búcsú édes órája, készüljünk hát méltó módon! ;-) ..
Prinz Dani önálló posztban válaszol a kommentekben felmerülő kérdésekre, meglátásokra, nem mintha olyan sok ellenvélemény merült volna fel a tegnapi poszt kapcsán, de Dani szerint maradtak a tisztázandó részletek.Miután elolvastam a hozzászólásokat, amik a cikkemhez érkeztek,…..
IZs 2010.03.14 21:05:56
@Cartman (ex Cartman): "- A szakképzés moduláris, kompetencia-alapú átalakítása alapvetően jó irány, de néhány szakmában még van mit javítani rajta " szerintem nem jó az irány, nem jó a sok pénzért kitalált új OKJ, iskolai körülmények közt csak rengeteg munkával átdolgozva alkalmazható, a vizsgákon saját gyakorlati feladatokkal vizsgáztatva az iskolák objektív értékelése se valósulhat meg, a többi mondandód telitalálat, egyetértek.
IZs 2010.03.14 21:27:11
@nomac: nem igazán értem miért oly fontos, hogy belássuk a newtoni mechanika alkalmazhatatlanságát és feleslegességét, de legyen és örülök, hogy nem fizikát tanítok, amit azonban végképp nem értek az alábbi mondatod: "Igazan jo tanaraim, minden megallapitast ugy kezdtek, "LEHET", ez nagysaguk vedjegye is lehetne. " ???

Ha tehát mondjuk a kúp különböző metszeteinek szerkesztését tanítom ( ábrázoló geometria)és el is hiszem, hogy amit tanítok az igaz, pedig ennek igen kicsi a valószinűsége, szerinted buta vagyok? vagy félre értettem valamit?
IZs 2010.03.14 22:35:41
@nomac: Valaki már írta, az iskola feladata , a tanulás technikáját elsajátítsuk, de ezzel együtt az agy edzése is megtörténik,és ha egy bádogosnak munkafeladata elvégzéshez szükséges a kúpszeletek ismerete, szerkesztésének elsajátítása én továbbra is tanítani fogom az általam ismert módszert,és ezzel nem csak az eszét pallérozom, de a vizsgára is felkészítem, és felhívhatom a figyelmét mondjuk az AutoCadre mint más lehetőségre de a műhelyben lehet mégis az elsőt fogja alkalmazni.
@Cartman (ex Cartman): de igen, mi is csináltuk, és láttam más iskolák feladatait és színvonalát is, és reméltem az új vizsgákon kiderül micsoda különbség van a két iskola közt.
Nem ismerem minden szakma modulrendszerét, biztos van ami jó, de azt tapasztaltam az ismeretek egymásra építését nehéz ebben a rendszerben megvalósítani, nincsenek a modulokhoz illő tankönyvek, a meglévők drágák és csak egy része kell, tehát nem vetetjük meg, saját anyagot írni-rajzolni 5-6-7-8 modulhoz, igen sok óra, akkor érné meg ha több évre szólna, de ki tudja mit hoz a jövő?
Az iskolai lopásokkal szemben mindenki tehetetlen, a diákok szétszórtak és nem vigyáznak az értékeikre, a portás gyakran tehetetlen, a tanárnak pedig se ideje, se eszköze megoldani ezeket a kellemetlen helyzeteket. Jó ötletnek tűnt az Iskola Rendőre kezdeményezés, de ahogy…..
IZs 2010.02.26 11:37:27
@pcr: Mint szülő egyetértek veled, hogy jó ha van mobil a gyerekeknél, megnyugtató, tudom hívni, tud hívni, ha bajban van, erre a célra egy egyszerű használt készülék is megfelelő, azt nem lopja el senki. Tanárként, ofőként azonban nem tudom mit tehetnék, hogyan kerítsem elő az elveszett holmit? Ha a többiek táskáját-zsebeit kirakatom a vétleneknek megalázó és korántsem biztos, hogy a vétkesnél ott van még a keresett cucc, és akkor jól ki is röhög, és egyébként sincs jogom és kedvem se a diákok személyes dolgai közt kutakodni, nyomozgatni. Tehát mit vársz a tanároktól?
IZs 2010.02.26 18:26:17
@pcr: Kizárt dolog szerintem, hogy egy súlyosan sérült gyerekhez, ne a mentőt hívják először és utána értesítsék a szülőt, ez az oktatási törvény szerint a kiskorú esetében kötelező. A rendőrség értesítésével is egyetértek, nálunk így járt vona el az igazgató a régi suliban, az új helyemen nagyon ritkán van bent a diri, gondolom a helyettese intézkedne, és valóban manapság kicsit többb cucc tünik el, de a talált holmikat sokszor hónapokig őrizgetjük, mert senki se keresi.
Szertár [Fakk!]* 2010.01.20 20:10:00
Történt, hogy a kamerám a felboruló állványról 9,81 m/s2 gyorsulással száguldott a föld felé, majd az ütközés következményeként letört róla egy létfontosságú tosz. Per pillanat szárad a ragasztó**, nem bizgerálom, viszont jöjjenek a gyakran ismételt kérdések.Az elmúlt…..
 Még karácsony előtt történt, hogy találkoztam egy régi, baloldali-szavazó korú ismerősömmel. Leültünk egy félórára beszélgetni erről-arról, érdeklődött a fizetésemről, mondtam, mennyi, hümmögött, majd hozzáfűzte, hogy na látod, ezért háborított fel, hogy…..
IZs 2010.01.07 18:32:28
@sasika61: jó volt a poszt, hihetetlen mennyire rövidlátó egyik másik kommentelő, a szolodaritás hiánya is megdöbbent.
Ha jól emlékszem nincs féléve mikor a buszokat ellenőrizte akinek ez a dolga ( nem a BKV, közútfelügyelet vagy mi) és kb.1/3ánál hibát talált, kiállította a forgalomból, tehát akkor is, most is ramaty állapotúak voltak, és nem lesznek jobbak a KSZ után se. Emlékszik még valaki a decemberi -15 fokban hány busz nem tudott kiállni?
Szerintem is éljenek a buszsofőrök
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
IZs 2009.12.15 21:01:39
@Marika70: Nem hiszem, hogy a szakmunkásképző a tanári szakma legalja, ez csak egy az oktatásról elterjedt számos sztereotipia közül. Más tudást-más képzettséget igényel mondjuk egy elit gimi tagozatos osztályában leendő bölcsészeket tanítani, mint a szakképzőben dolgozni.Nem könnyebb, nem nehezebb, éppen olyan sok melóval járhat, okozhat sikerélményt. Szorgalmas, okos, aus von haus motivált diákot még a rossz tanár is könnyedén felkészít mondjuk az emelt érettségire vagy az OKTV-re, de szerintem van olyan hasznos meló, több a hozzáadott értéke és ad sikerélményt is a szakképző hiányos tudású, diszes, motiválatlan osztályát fejleszteni, csak ezt a társadalom lenézi és a tanári pálya legaljának tekinti.
Másrészt a hangfelvétel szerintem jó ötlet, együtt végighallgatni tanár, diák, szülő, igazgató, átbeszélni.
És ha tőlünk nyugatabbra az némely iskolában iskolai egyenruha belefér a demokráciába itt miért elképzelhetelen?
Nem egyszerű dolog a tanárság. Egy kivűlállónak szimpatikusnak tűnhet az őszi-téli-tavaszi-nyári szünet és a viszonylag rövid kötött munkaidő. Mirci úgy gondolta, hogy a rengeteg hátulütőjét is vállalni tudja azért, hogy a gyerekeivel több időt tudjon tölteni, de kiderült,…..
 Nem vitatva Szabó Máté, ombudsman jó szándékát, meg kell erősítenem a címben írtakat: úgy beszél a magyar valóság egy szeletéről, az iskolákról, mint aki a Holdról csöppent ide.Mint aki nem látott még működő iskolát. Mint akinek egyetlen gyermeke sem járt…..
IZs 2009.12.01 19:27:08
@kissertés: A mi sulinkban az utiköltséget és a szállást kifizetik, a kajámat én állom, még némi ügyeleti pénz is kapunk, mert van rá keret, de a felelősség a kisérő tanáré, a közösségformáló hatás felbecsülhetetlenül jó dolog, ezért csináljuk és nem a potyaútért. És hát egyre nyögvenyelősebb a dolog, mert fontos szerintem, hogy megfizethető legyen mindenkinek, és egyszerű körülmények közt néhány elkényeztetett vagy puhány gyerek nyafogásával kell foglalkoznom, ahelyett hogy beszélgetnénk vagy játszanánk szabadon.
Aki osztállyal kirándulni megy az nem "nyereségvágyból" sokkal inkább kalandvágyból és valami régről itt maradt elhivatottságból teszi azt. Vagy azért, hogy 10-20 év múlva eggyel több emléket idézzünk fel az osztálytalálkozón.
Looloo: 40 éve voltam ált.iskolás szeinted tudtam én az ofőm miből kirándult velünk? szuper, több napos országjáró utakra emlékszem, múzeummal énekléssel, közös éttermi ebédelésekkel, néhány fotó is maradt. ha ma kiderülne osztálypénzből jött számítana az valamit? És azt remélem a maiaknak is az élmény a fontos.
Sasika: a mire futja az iskoláknak kérdéshez, egy kicsit messziről indítok: a bölcsödei állami normatíva kb.750 000 Ft/ év/ gyerek + önk.kiegészítés nálunk( XVIII.ker) 1 200 000/év/gyerek+ a szülők kajabefizetése= 2 000 000 Ft/év/gyerek de pzs.. szalvéta, alma stb csak akkor van ha visznek a szülők, mire megy el az a rengeteg pénz? nem a gondozók fizetésére az biztos. A másik kérdés hogy ha a gyes kb, évi 300 000 Ft akkor miért éri meg a bölcsödét forszírozni?
Ellenőrző A siker titka 2009.11.24 08:04:00
Nagyon érdekes linket kaptunk egy levélírónktól. A link egy rövid kísérlet összefoglalását mutatja be és habár maga a kísérlet ismerős lehet, a belőle levont következtetések elgondolkodtatóak. A későbbi siker jelei már gyerekkorban is megmutatkoznak, azok a gyerekek, akik nem…..
kb. ennyi, mit jelenleg mondhatok..
Tanárként és egykori egyetemistaként is sokat tapasztaltunk, de a legfissebb levélben leírt állapotok bizony még bennünket is megleptek. Az, hogy a diákok egyre eszetlenebbül, és egyre kényszeresebben nyúlnak az alkoholhoz (és örülhetünk, ha csak ahhoz), számunkra sem újdonság,…..
IZs 2009.10.28 15:10:27
@gyuzsu: Mi van veled, miért hallgatsz ?
Ellenőrző Emberi sorsok 2 2009.10.24 08:08:00
Orsi leveléből megtudhatjuk, hogy mi sodor valakit a tanári pálya közelébe és milyen véletlenek sodorják el onnan. Igazán érdekes történet, amely végigkíséri életét az általános iskolai megpróbáltatásoktól, felnőttkoráig. Íme a második rész: Átjelentkeztem három…..
IZs 2009.10.24 16:22:41
@Ms. Mazsola:
Akkor amikor én egyetemre jártam ( 1971-76)kb. az általad leírtak szerint működött az egyetemi közösség, a mostani creditrendszer ezt nagyrészt megszüntette, egyéni órarendek vannak esélye sinncs egy nagyobb létszámú évfolyamon a közösségek kialakulásának, legalábbis a most egyetemista volt tanítványaim szerint.
Stefanek65 küldte nekünk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangú levelet, amelyben a Fidesz vezető oktatáspolitikusának elképzeléseiről fejti ki a véleményét. Nehéz vele nem egyetérteni:Tisztelt ellenőrző!Ezúton szeretnék beírni egy elégtelent a Fidesz…..
IZs 2009.10.21 16:22:27
@Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem: Aha , ma 38 rajzot javítottam ki, egy óra alatt mert lassan dolgozok, biztos meg lehetett volna 10 perc alatt is csinálni kb, így: nézegetem 10-20 mp, jegyet ráírom és szignálom 5 mp, naplóba beírom 10 mp, veszem a következőt. De mégis eredményesebb a dolog, ha bejelölöm a hibákat, jelzem a hiányokat, megdicsérem ami szép/jó, esetleg berajzolom a jó megoldást és ezután osztályozom a hibák-kivitel függvényében és nem hasraütéssel, ez pedig lassú munka. De csinálhattam volna mondjuk egy tesztkérdéseket tartalmazó feladatlapot( persze az is idő), azt pikk pakk lehet javítani, de attól rajzolni ( géprajzolni)nem tanul meg a diákság
Sok írást olvashattunk arról, hogy miért is nem működik eredeti céljának megfelelően az iskola. Az egyik hozzászólásból kölcsönözöm a kifejezést, "ennek a bogárnak legalább ezer lába van", ezek közül most csak egy párra szeretne Mandrill cipőt adni, hátha más…..
IZs 2009.10.20 19:14:03
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: egyetértek, mert pl. verseket nem (csak)azért tanulunk, hogy legyen miből idézni, hanem a szókincs bővítése végett és hogy ne billiárdgolyó sima legyen az agykéregünk. Ha csak a munkához szükséges ismereteket tanítanánk (14-18 évesen ki tudja ki milyen munkát fog végezni?) elég érdekes lenne egy 30 fős osztályban a tananyag!?
elod72: ha elvárod, ha nem oktatni nevelés nélkül szerintem nagyon nehéz lehet, már azzal is nevel a tanár ahogy kinéz, megszólal, szereti-e a munkáját,a személye hat, ha akarja-ha nem, nagyon nehéz lehet manapság a kezdők tanárnak lenni, annó helyből kaptam valamennyi tiszteletet csak azért, mert tanár volt a foglakozásom, ma lesajnáló szavakat kap azért, mert csak a tanárságra futotta
Agyzaj Eszednél vagy, Bálint?! 2009.10.17 12:24:00
Valaki meg tudná nekem mondani azt, hogy ez a  kártékonyságban felülmúlhatatlan, ám szakmai dilettantizmusban mindenképpen alulmúlhatatlan ámokfutó, ez a Magyar Bálint nevezetű liberális figura - óh, mily csúfsága a sorsnak, hogy éppen magyar a neve - mikor húz már el…..
IZs 2009.10.20 17:28:13
@hölgyválasz: köszönöm remek az ötlet( jobb hatású, ha többen egyidejűleg vuduzunk? ) anyagi áldozatra esetleg kétkezi munkára is kapható vagyok a kivitelezésben.
Az igazi összehangoltságot úgy lehetne észrevenni, ha a szakmai vizsgákat is szervező sulikat is megnéznék: tervezik a vizsgázók díjfizetését mindenféle címen és gondolom ezzel együtt a tanári díjazások eltörlését a szakmai vizsgákon is.
Walter Melone: MB ( mekkora hülye vagyok, még mindig nagybetűvel írom) első minisztersége elején kezdte mondani: a minőségi bérpótlék arányát párév alatt az alapbér 25-40 %-ára kellene emelni- , második minisztersége alatt a bért emelték ( no azért nem 50%-kal, de jelentősen) min.bér.pótlék maradt amennyi volt.
Tavalyi évben a pályakezdók bérének emelésén túl az of. munka fontosságának hangsúlyozásával az of.pótlék jelentős emelését igérték: emelkedett is 6000 -ről 7600 ra ( 32 gyerek, havonta 240Ft/ fő). Tényleg nagyon sok az ellátandó feladatokhoz képest.
És hát az óradíj: a 22 kötelező lehet: tanóra: csoport( 12-15) vagy egész osztály (24-32 de van 47-fós osztály is), szakkör, korrepetálás, egyéni felkészítés ( 1 azaz 1 diáknak), emeltszintű érettségire felkészítés ( 3-15 fő), sportkör és még sok minden más, és hát az se igaz hogy a30 éve tanító kétszer annyitér mint egy kezdő
Amit semmi pénzzel nem hogy 1100bruttóval nem lehet megfizetni az szerintem egy műszaki szakközépiskolában magyar dolgozatok javítása, malacka alábecsüli a javítás időigényét (én gépész vagyok, de látom a kollégáimat)
Ellenőrző Füstbe ment terv 2009.10.12 08:04:00
Szomorú hangulatú levelet kaptunk egy levélírónktól, aki az iskolai dohányzás ellenies projekt záróórája után volt kénytelen megtapasztalni, hogy bizony szép szóban és biztatásban nincsen hiány, a jó példában viszont annál inkább. A kollégái, akik végighallgatták a…..
IZs 2009.10.12 10:08:10
@Adani: Van olyan iskola ahol a 18 felettiek az udvaron cigizhetnek, van igazolványuk, van felügyelet, tök szabálytalan , ha kiderül (ÁNTSZ), akkor a dirit biztos megbüntetik, de aki 18 alatti vagy tanár az továbbra is máshol próbálkozik. Nekem aki, nem dohányoztam soha elég furcsa ahogy a suli bejáratánál a dohányzó kollégáim szünetekben együtt bagóznak a diáákokkal. A másik furcsaság, hogy a szülő aki a legjobbat akarja adni a gyerekének, nem tiltja, sőt fizeti a gyereke egészségrombolását.
Ja és a kijelölt helyen éppúgy szétdobálják a csikkeket, mint bujkálva.
a nikotin legális drog, az egészség rombolást kellene nap mint nap reklámozni, horrorisztikus képekkel is.
Sandytől kaptuk ezt a levelet, amelyben egy az iskolai tankönyvekkel kapcsolatos megdöbbentő élményét meséli el. Arra még fel van készülve az ember, hogy a tankönyvek megvásárlása sokszor gondot okoz a gyereknek, illetve szüleiknek, és mindent el is követ azért, hogy az ezzel…..
IZs 2009.10.11 17:43:56
@Csavarhúzós: Nem válasznak szánom, folytatom
-Az adott számú igazolatlan óra után kirakták a középiskolából azt aki nem akart jáni, most a tankötelesnek az iskola keres befogadó intézmény, nem a szülő.
-ha úgy láttam segítségre szorul valamelyik tanítványom a tantárgyamból, kötelező korrepetálásra rendeltem, ha nem jött az is további lépéseket hozott számára.
- Az órát zavaró diákot ki lehetett küldeni az igazgatói elé "üldögélni".
-Hétről hétre otthoni feladatokat (műsz.rajz) adhattam, és azt osztályozhattam, ma már meg sem próbálom mert csak egy-kettő akad aki rosszul vagy csúnyán megcsinálja, ha kijavítom a hiábákat kivételes ha újra elkészíti
-Rajzeszköz a fél osztálynál nincs, (kölcsönzőt müködtetek az elhagyott eszközökből ) nem azért mert nem jut rá, otthon marad, lusta elhozni.
- A szülők többnyire megfogadták a tanári tanácsokat, ma ha azt mondom zsebpénz, számítógép elzárás, kedvenc zenegép vagy kimenő megvonással próbálja munkára késztetni a tunya gyerekét, " Ő nem tudja megtenni, hisz szereti.
-Egészségtelen és tilos cigi és alkohol ,ott van a suliban, a pénzt honnan veszi minden napi betevőjére? a példamutatás és szép szóval való rábeszélésen kívül milyen eszközünk van ezeket kiiktatani?
-Manapság nincs határ, akár az összes tárgyból lehet pótvizsgázni.
-Ha valaki évvégén megbukik a nem érettségi tantárgyból, simán érettségizhet, biztos sokat fog tanulni 12.-ben a nem érettségi tárgyakra
Dóra levele egy kedves történetet ír le, arról a fiúról, aki a mások által padra írt puskát sem tudta használni. Mennyire lehet elnéző egy tanár?Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk meg őszíntén, hányan voltunk mintadiákok iskolás éveink alatt? Mindig kész volt a…..
IZs 2009.10.06 17:42:07
@uckmuckfuck: én se tudtam puskázni, de azért mindig szorgalmasan készítettem pici puskákat, és ez lenne a lényeg, kigyűjteni a fontos dolgokat, képleteket, rendszerezve, pici betűkkel leírni és ha jó a vizuális memória már nincs is szükség a használatra. A mai szakközépiskolai szomorú valóság:
-nem készít saját puskát ( füzetból, könyvből próbálkozik)
-ír puskát de hibásan másolta, (a saját írását nem jól olvassa)
-fénymásolja a jó tanuló puskáját ( fogalma sincs melyik betű mit jelent egy-egy képletben)
-szakmai tágyakban nálam lehet a saját képletgyűjteményt használni, a fenti állítások erre is igazak.
És a mai pót techn. tapasztalata: 1,5 órával hamarabb beadja a dolgozatot, fele se kész, a kettes biztos meg van felkiáltással! eszébe nem jutott gondolkozni vagy puskázni a két vizsgázónak
IZs 2009.10.08 10:27:56
@Adani: Bocs, de ellentmondok: az érettségi a közéiskola lezárása, elvileg mindent megtanultál a 4 év alatt( 4 évet készültél), a szóbeli vizsga elött rendszerezted a tudásodat, ha újat kellene tanulni az gáz. Na ez persze egy elméleti megközelítése a dolgoknak, de ahogy egy-egy tantárgyból az ember( a tanár, ők is emberek) soha nem látott mélységekbe engedte a követelmények szintjét, úgy lett egyre gagyibb az éretségi. A másik az átrugdosás melletti érv: ha az évvégén átengedtem akkor ezzel az érettségi letételére alkalmasnak nyilvánítottam az illetőt, nem égetem magam egy bukottal.
IZs 2009.10.09 19:43:16
@Tombolda: igen tanulni kell írni és igen meg is tanulja az embr amit kétszer leír, csak azért nem gondolom ,hogy tanítottalak, mert én plusz pontot adok a beadott jó puskáért és nem osztályzatot.
Levélírónk az alábbi rövid párbeszéd fültanuja volt az első szülőértekezlet alkalmával. Ő maga nem nagyon értette a helyzetet, de a békesség kedvéért inkább nem kelt a tanárnő védelmére. Tisztelt Ellenőrző!A 9-es lányom első szülői értekezletére mentem. Vártam…..
IZs 2009.10.06 19:02:55
@Kingfisher (Zsu): öltözz elegánsan, pl. kosztüm blúzzal,még akkor is ha szerinted ez nem divatos viszont dögunalmas, az eszed és a személyiséged fogja meg a szülőket és a tanítványaidat, ne a dekoltázsod vagy a szép kerek feneked :)) IZsu
Ellenőrző Mire való az iskola? 2009.09.22 16:00:00
Egy nagyon meglepő levelet kaptunk, közzétesszük, bár eleinte gondolkoztunk, hogy komolyan gondolja-e egyáltalán a levélíró. Sok a vitathatlan igazság abban, amit leír, de az általa kínált megoldás legalábbis megkérdőjelezhető. Gondolkodjunk együtt! Nem vagyok tanár, de…..
IZs 2009.10.06 18:06:56
@Binary_: Tök jó az ötlet, internet az üdvözítő le a seggeltetőkkel. Lássunk néháhy pépdát:
kresztáblák-felesleges beseggelni, mész az úton . megállsz, megkérdezed mit jelent
anatómia: felesges, a doki felvágja az agyad belenéz, internettől megkérdi mi a teendő
mentős : tökfeleslegesen seggel be egy csomó gyógyszer nevet, rosszul van valaki, az internet ajánl rá gyógyszert
esztergályos: a francnak tanulná meg a rajzszabályokat, anyagjelöléseket kap egy rajzot és az internet majd megmondja hogyan-miből-mivel csinálja meg (másnap már a térképpel a kezében keresi a munkaközvetítőt)
kérsz még néhány jó példát?
Ellenőrző Férfit akarok! 2009.09.21 18:40:00
Több oldalról is körbejártuk már ezt a témát, de ennyire részletesen és lényegre törően, mint Freakie még nem taglaltuk. A tanári pálya elnőiesedésében látja az iskolai problémák gyökerét és nagyon szemléletesen veszi végig, hogy hová vezet, ha a tinédzser korú fiúk…..