Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okopiacter

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy kedvenc, talán nem is jó szó, mert ténylegesen elvarázsoltak a cipzárékszerek. Húzókából készült fülbevalót már láttam -sőt kaptam is ajándékba-, de más egyébre nem is gondoltam ebben a témában. Én egyébként azért is szeretem annyira gyöngyfűzést, mert…..
okopiacter 2011.08.18 11:15:11
Nincs kedvem sem a blogot, sem az életemet folytatni. Az utóbbit kénytelen leszek, mert nem tehetem meg másokkal - nem veletek, felebarátaim, hanem a kölykeimmel -, hogy szimplán felkötöm magam. Különben is szarul mutatnék szederjes nyelvvel, márpedig hiú vagyok.   Egyszerűen…..
okopiacter 2011.08.04 17:33:22
Ke@Deedo: Kedves Deedo!

Köszönöm a megemlítést, páran át is ruccantak a blogra! Remélem, lesz még pár csere-bere alkalom és így még sokan részt vehetnek majd benne. Idén tavasszal is volt pár sikeres alkalom és igen, legtöbbször nyári szünet van, mert tavaly júni végén is csak lézengtek az emberek a nyári börzéken. Ha szervezőként benne leszek a dologban, a magam részéről szívesen felajánlom a megmaradt holmikat - többnyire még ezek is elég jó cuccok - teljesen ingyen elvitelre az olyan nehéz sorsú embereknek, akik nem tudják megvenni ezeket a javakat, csak legyen, aki elszállítja. A Kesztyűgyárban egyébként - ha valaki egyébként oda tud jutni és még ősztől folytatják - az ucsó fél óra ingyen piac, amikor el lehet vinni mindent, pontlevonás nélkül is, és a legeslegvégén adományba megy úgyis minden. Persze, vegyes méret és minőség, de ha konkrétan jelentkezik valaki, hogy ekkora bajban van, akkor eljöhet és válogathat.

Némelyik börze mindenes, tehát nem csak ruha vagy kiegészítő van, hanem egyéb javak is. Tervben van egy-két őszi börze is. Időpontot és helyszínt még nem tudok, de az Öko-piac-téren ki lesz írva, ha lesz valami konkrétum. A blogon a kapcsolat rovatban kint vannak az elérhetőségek. A Kesztyűgyárban már nem vagyunk ott, de ha az Ökoteregetés vagy más szervezők indítanak börzét, akkor biztosan lesz elvihető holmi. Leginkább segélyszervezetek szokták elvinni a maradékot egyébként.

Elképzelhető, hogy magántulajdonból keletkező felesleg is lesz a közeljövőben. Akár azt is el tudom képzelni, hogy a közeljövőben beindítok a blogon egy online csere-közvetítő szolgáltatást, egyfajta üzenőfalat, ahol regisztráció után (ingyen) mindenki írhatja mit cserélne mire. Lehet, hogy a blog weboldal verzióján fog ez futni, mert ott jobban meg lehet oldani technikailag, de látva, hogy erre egyre nagyobb az igény ezt fontolóra veszem. Még kitalálom, hogy a legjobb ezt kivitelezni.Hasonló már működik: groups.yahoo.com/group/budapest-mindeningyen/
Fix helyet a városban egyelőre még nem tudunk biztosítani, ahol minden nap lehet cserélni, és depoként működhet, de itt a userek meg tudják egymással is beszélni majd a kontaktot, egyebet, egyénii igények szerint.
Tudtad, hogy Magyarországon több, mint 2-2,5 millió kutya van és ebből 50.000 él gyepmesteri telepen vagy menhelyen? És évente több, mint 100.000 kutya esik áldozatul az emberi faj kegyetlenkedéseinek. Van akinek mindezek triviális dolgok, de sajnos többen vannak azok, akiknek halvány…..
okopiacter 2011.06.27 14:11:19
Sajna nem csak az ebek élnek kutyául. A macskák helyzete se jobb, sőt! Rengeteg cicus végzi az utcán kivasalva stb. hasonló okokból és egy macsek már fél éves kora után nem sokkal ivarérett és csak úgy potyognak belőle a kismacsok, még nehezebb "féken tartani" mint egy kutyát, mert a kerítés se állja útjukat. Egy megtermett kandúr pedig - főleg, ha "Whiskast venne" – egymaga többet eszeik, mint egy kisebb testű kutya. Bár az ivartalanítás nem teljesen "veszi el a kedvét" a kiruccanásoktól, legalább "nem hagy maradandó nyomot" a környékbeli lány cicusok életében. Kan kutyáknál és kandúr macskáknál egyébként talán "könnyebb" a beavatkozás, mert nem kell feltáró műtétet végezni stb., és minél fiatalabb, annál könnyebben heveri ki, de túl korán se jó. Városi jószágoknál talán kicsit könnyebb megoldani egyébként az elzárást is - az megint más tészta, hogy nem értem, mi jó ebben a gazdának és a kutyának... Nagyobb a gond szerintem a "falusi macskáknál", akikkel a gazdák kevésbé törődnek, még kevésbé kötődnek és gyakran nem is tudják ellenőrzés alatt tartani a szaporodást. Ugyanakkor szinte "hozzá tartozik" minden házhoz az egerek ellen. Sokszor csak akkor veszi észre a gazdi, hogy kismacsekok születtek, mikor előhozza a piciket a búvóhelyéről, vagy akkor szembesül vele, hogy "megtörtént a baleset", mikor már akkora az anya nmacska hasa, mint egy hordó. A falusi "születés szabályozásról" meg inkább nem is beszéljünk...
8ker Kesztyűgyári történetek 2011.04.29 00:02:00
 Azzal, hogy új vezetője lett a közösségi háznak, változások is indultak. Ezek között van olyan, ami nem biztos, hogy nagy érdeklődésre tart számot (dolgozó távozása, mivel az új vezetés nem szakmai alapon szervezi a dolgokat) és van olyan, ami vérlázító és a…..
okopiacter 2011.05.03 14:35:24
Bocs "a megválaszolásra:" helyett megválasztásra... És igen, köszönjük "megengedték" hogy önkéntesként dolgozzunk, de a nevünket leveszik a plakátról, holott a Zöfi kezdeményezte a programot? Mi leginkább ezen akadtunk ki. A politikai kérdés már csak hab/hal a tortán. A nevünk nem kell, de az ingyen munka jó lenne? Na,persze! Ne nézzenek már hülyének! Már eleve ezzel a "gesztussal" nagyon mellélőttek.

És mi a fenyőért kell új plakát, ha már van? Természetesen azt is tőlünk és ingyen kapták! Nem kis munka összerakni, tudom, mert én csináltam! Még fel is újíttatták velünk januárban! Mért nem mondták akkor, hogy csinálnak újat? Legalább megkíméltek volna minket még egy csomó melótól! Az új plakátot meg inkább nem minősítem szakmai szemmel... Ízlések és pofonok, mondhatnánk. Vagy ezt tudták gyorsan összehozni saját erőből. És mért kell saját cserebere, ha volt saját csereberéjük? Ugyanúgy volt az övéké, mint a miénk. Ezt hívják partnerségnek! De velünk most nem eszerint bántak.

Mi se vettük el tőlük, meg a Nap Klub se, csak csináltunk másikat is, mert volt rá kapacitásunk és megkértek rá.

Ráadásul én naivan azt gondoltam eleinte, nekik az már nem jó, ha más Zöfis vezeti a programot, és az volt a bajuk, hogy nem tudtam elmenni márciusban, mert lebetegedtem - erre legalább 3 tanúm van, hogy nem úri szeszélyből maradtam itthon! Persze kiderült, hogy ez csak egy jó apropó volt arra, hogy nyíltan kimondják, amit hónapok óta terveztek, vagy véletlen egybeesés.

Arról pedig írásos nyom van, hogy jeleztük, hogy találtunk a levelük után - illetve már előbb is - több új önkéntest. Tehát a gyenge részvétel már nem lehetett (volna) kifogás!

Ahogy azt is jeleztem/tük, hogy a vezetést is vállaltam addig, amíg nincs más helyettem, ez csak jelzés szintű volt, hogy tudjanak róla. Ezt februárban és korábban is megmondtam...

Az mindössze szerencsétlen véletlen volt, hogy épp a márciusi börze napján gyengélkedtem, de az vesse rám az első követ, aki még sose mondott le önkéntes vagy akár fizetett munkát betegség miatt! (Szerintem csak Teréz Anya...) De még akkor is felhívtam egy ismerős önkéntest, hogy ugorjon be helyettem és meg is tette! Ezért se annyira volt világos, hogy a létszámon kívül még mi a manóért nem vagyunk jók nekik... És még ezt is orvosoltuk...

Mellesleg több helyen csináltunk már jó börzét, és segítettem több helyen beindítani, mert megkerestek. Érdekes, minket nem zavart, hogy egy jó kezdeményezés másoknak is tetszik. Örömmel mentem/mentünk, ugyanúgy ingyen.

Ami meg a fogalmakat illeti: az önkéntesség fogalma azt jelenti, hogy valaki teljesen magától jelentkezik és jön és csinálja, nem arról, szól, hogy lasszóval és kényszerrel fogjuk össze ingyen munkára az embereket. Aki bújt, aki nem megyünk. Tehát a "hol a többi régi Zöfis" kérdést udvarias érdeklődésnek vehetettem. Nyilvánvaló, hogy a péntek kora délutáni időpont csak azoknak fele meg, akik szabadúszók, munkanélküliek, nyugdíjasok, stb. ergo ráérnek ingyen dolgozni, ha akarnak! És itt a kulcsszó, hogy akarnak, önként és dalolva! Élni és élni hagyni! Ez egy fontos szempont az önkéntességnél. Ugyanis erről szól! És megbecsülni, megköszönni kéne, hogy egy ember egy évig ezt önként és dalolva csinálta, nem a szánkat húzni, ha nem tudja tovább vállalni. Mert nyilván megvan az oka... Ahogy a többiek se véletlenül nem tudtak tovább jönni. Ez tehát nem ingyen kényszermunka!

De kidobni, mint a macskát ... csak úgy egy társaságot, tárgyalás nélkül, önhatalmúlag egy ilyen alkalom miatt akkor is luxus és levenni az értelmi szerző partner logoját a plakátról pedig felháborító! Én a magam nevében és Zöfivel ez ellen is tiltakoztunk többek között... A közlés útja és módja nem különben meglepő és minden etikát nélkülöző... Mindez már önmagában elég lett volna a pénteki esemény létrejöttéhez - ha kivonjuk a színről a politikát, akkor is!
okopiacter 2011.05.03 14:55:22
@Mariannka51: És persze, a varró klub és a csere-bere miatt csatlakoztam a Zöfihez 2010 januárjában és azért vállaltam a börzéket, mert belefért az életembe. Sem politikai, se vallási, se más világnézeti kérdéseket nem vetett fel senki. Eleinte scak látogató voltam a varróklubban, ahol szintén teljesen önként a klubvezetőnek néha besegítettem, mert közel 20 éve gyakorlom magam is hobbi szinten. A környezetvédelem iránti érdeklődésem pedig hozta magával azt, hogy idővel aktívabban részt vettem a Zöfi ilyen irányú munkájában, teszem most is, ezután is. Nem vagyok egyetlen párt vagy egyház tagja sem, teljesen független vagyok. Ha pedig bárkit is érdekelt volna, hogy kire szavaztam, vagy merre tartok, utána is nézhetett volna... De ez eddig sose volt kérdés!
okopiacter 2011.05.04 00:17:30
@Mariannka51: Nem is kell szerintem ennél többet mondani! Spongyát rá! Budapest nagy, még a 8. ker is eléggé, ahhoz, hogy legyen máshol, más börzénk, ha akarjuk.Most pihenünk egy kicsit, mert vannak más programok is, meg ezután nem árt kicsit pihenni egyébként se... Talán a nyár vége felé lesz majd még csere-bere. Tekintve, hogy nem csak a Kesztyűgyárból áll a világ - valójában az csak egy kicsi szelete - talán lesz még bőven helyünk, alkalmunk és mivel fiatalok vagyunk, ahogy a nevünkben is benne van, időnk is új börzét szervezni... No problem! Take it easy! És most is a KGY ásta magának a vermet, ő rúgta az öngólt, amekkorát a világ még nem látott... Nekünk nincs miért aggódni! És elég ha az ember lélekben fiatal! A biológiai kor csak egy szám... A börze szervezésnél legalábbis nem hátrány, 0-120 éves korig befogadunk bárkit :)))
Nemrég indult szórólap-ellenes kampányunk, amely a kevéske hírverés ellenére is szép számú érdeklődőt hozott, kértek több tucat matricát a keszthelyi önkormányzattól, a minap pedig egy rábaparti egyesület írt levelet, hogy csatlakoznának a kezdeményezéshez és fogjunk…..
okopiacter 2011.04.16 11:17:28
@stenza: Üdv! Novemberben voltam egy előadáson, ahol kiderült, elektronikusan is lehet "szórólapot" igényelni, akinek erre valóban van igénye és az akciókra hajt. A nagyszüleim sajna már nem élnek, de ők tényleg csak így tudják meg, és őket már amúgy se nagyon fogjuk átnevelni (ahogy már a 60 körüli szüleimet se nagyon lehet...) ezt a brekuszt lehet, h le kell nyelnünk. Ők biza még igénylik, mert a zsigereikben van, hogy a pillanatnyilag olcsó???? - akciós - a cél, meg amit reklámoznak az biztos hű de jó... pedig az akció csak egy viszonylagos dolog! Mihez képest? És eltereli a figyelmemet arról, mit is akarok igazából... Sokan vannak, akiknek nincs is szükségük adott termére, de megveszik, mert most akciós! És lehetőleg bevásárolnak belőle előre, nagyobb tételben. Mintha holnap kiürítenék a boltokat! Pedig nem! De ők így nőttek fel: hiánygazdaságban, így is gondolkodnak, most akarják "behozni a lemaradást" - kárpótolni magukat. Sokan a 35-50 év körüliek közül is, akiknek a tini vagy fiatal felnőtt korukban jött be az árudömping, ugyanígy vannak ezzel. Pedig sokszor másnap még olcsóbb :))) Ez Murphy :))) Vagy holnap megtalálod máshol, ugyanazt feléért... Pedig "akciós" volt!!!
A sima nylonzacskó már egyre több helyen cinkes, valahol már pár forintot („lélektallért”) is kell adni érte, de kétségkívül maradtak még végvárai a zacskóosztogató hadtesteknek. De itt a legújabb camouflage és gyógytapasz a fogyasztói társadalom számára! A…..
okopiacter 2011.04.16 11:10:38
@MrSzelektiv: Cool!Ilyet még az apai nagymamáim is csinált! Volt neki egy csomó tejeszacsiból :))) Egyébiránt nem tudtam, de kikövetkeztettem, hogy a Zoxigén a titok nyitja, attól bomlik a zacsi...
Sajna, amúgy tényleg van sok olyan ember, aki igazából nem annyira szegény - ha igazán az lenne, jobban meggondolná hova megy, mennyit és mit vesz, és tényleg baromi kényelmes egy helyen megvenni mindent. Amúgy meg drágák ezek a nagyboltok. kb 2 éve azért hagytuk el a madarast a férjemmel, mert rájöttünk, ha máshol vesszük meg ugyanazt a termékskálát, akkor jobban jövünk ki - konkrétan fele-kétharmada áron! És nem csak azért, mert a kisebb boltban kevesebb az áru és kevesebb felesleget veszel. Ja: és nem varrnak a nyakadba 2-3 db árunként egy nejlonzacsit... Viszünk tartósat, és ha megtelik a kosár azért van, mert nem 2 napra vásárolunk. Kisebb boltban gyorsabban is végzünk - az időmegtakarítás elég viszonylagos: egy nagy áruházban el lehet bolyongani, hosszabb a sor stb. Csak nagyon ritkán megyünk ezért pl. tescoba ha végképp nem lehet kikerülni. Megfigyelések alapján csináltunk egy kvázi rangsort és a madaras meg a tecso a legdrágábbak közé került. Utána jönnek a kisebb boltokból álló hálózatok. A kisboltok külön kategória: ők gyakran a nagy raktáráruházakban vásárolnak be és azt adják tényleg néha 2-4x-es áron! Frankón... Vagyis ua pepitában csak kicsiben. Legalábbis felénk így van. És még csak nem is hoznak egészségesebb kaját, pl. teljes kiőrlésű kenyeret - mert az nem fogy el. Sajna Stenza abban igazat mond, hogy a tömegízlés - és/vagy kényszer-képzet - még mindig erősen tartja magát... Ennek részben az is az oka, hogy ez a kínálat és az emberek többsége lusta is utána menni az igazságnak és más lehetőségeknek, beéri azzal, amit kap! Sajna az átprogramozás vagy átnevelés időbe fog telni és sokan ellenállnak ennek - kényelemből. Amíg van, veszik... Meg amíg nem lesz tőle bajuk!

BY the way: nekünk a közelből házhoz hozzák a termelő friss, kezeletlen tejet: a kutyánk meg van őrülve érte, szó szerint hisztizik, míg megkapja az adagját. Múltkoriban a szüleim adtak neki az olcsóbb - nem házi tejből, fintorogva otthagyta!
 Régóta szeretném már kipróbálni a nagyböjtöt, s idén ennek is eljött az ideje! Eddig el sem tudtam képzelni, hogy 40 napig ne egyek húst, de az utóbbi időben egyre kevésbé kívánom, sőt, néha kifejezetten viszolygok tőle. Ez részben annak köszönhető, hogy már évek…..
okopiacter 2011.03.22 19:15:38
Sziasztok!

Mostanság olvasom Eric Schlosser: Megetetett társadalom c. könyvét és nem régen filmen is láttam (fast Food Nation). A filmet egyébként csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlom, a knyv még durvább... Ha olvastátok, tudjátok, ha nem, tegyétek meg. Kapcsolódik a poszt témájához erősen. Egyébként se voltam soha nagy fast food rajongó (ez enyhe kifejezés), de azóta a közelébe se megyek kb.. Amúgy kb. kötelező olvasmánnyá tenném középiskolában legalább. Nem mondom, hogy nem eszem néha a városban, ha egész nap bent vagyok, de legalább meggondolom, hogy mit. Vannak egyébként már egész jó vega "gyorséttermek" - csak annyiban igaz a "gyors", hogy önkiszolgáló rendszerű majdnem, de az ételek teljesen mások.

Ami a szakralitást illeti, az más kérdés. Mint tudjuk, a legtöbb nyugati vallási ünnep mára a fogyasztás ünnepe... A böjtöt legfeljebb egy szűkebb egészségtudatos és spirituális ember tartja, akik nem is annyira a keresztény vallások nagy hívei manapság, inkább áttértek a keleti hagyományokra. Én legalábbis ezt látom az ismerőseim körében.

Mi magyarok pedig valahogy különösen szeretünk nagy kajálással ünnepelni. Egy könyvben olvastam egyszer és biztos így is van: ezzel nyomunk el magunkban valamit... Azt ugyan nem tudom, mi jó van abban, hogy az ember degeszre eszi magát aztán bedől a sarokba és csendesen emészt... És a családi vagy közösségi élet kimerül abban, hogy (jó esetben együtt) leülünk az asztalhoz tömni a fejünket? Egy családi eseményen is már-már elvárás egy sok fogásos dínom-dánom, eszem-iszom. Aztán mindenki feláll és elrohan. Pedig lehetne másképp is. vagy legalább a sütés-főzés, elkészítés élménye is legyen közös. De annyi mindent lehet még az evésen kívül csinálni!
Varacsk Miért is hajtunk? 2011.01.17 17:41:00
A tengerparton szegényesen öltözött ember fekszik egy halászbárkában és szunyókál. Mellette áll egy elegánsan öltözött turista, és éppen színes filmet fűz a fényképezőgé- pébe, hogy megörökítse az idilli képet, a kék eget, a békésen tarajozó, fehér hullámokkal…..
okopiacter 2011.01.18 19:32:42
@cC: Hát, ő kb. igen. Meg vénzen vett nőkkel, már bocs... Mondtam neki, hogy készíthetek én mondvacsinált "Célfüzetet", de az nem én vagyok! Pedig akkor még közel sem voltam az aki ma vagyok. Mindig jókat vigyorgok, mikor az ilyen fazonok az "anyagi függetlenségről" papolnak, meg azért hajtanak :)) Közben ők a legnagyobb függők. Ha nem tennék elé egy pláza-kajáldában vagy valami drága étteremben a kaját, éhen is halna a legtöbb... Mármint azért, mert szerintem még elkészíteni is lusta. Hát, lehetne beszélni arról, hogy ki is a független... Bennem már elég más kép él erről.
Varacsk 1 évesek lettünk! 2010.12.28 14:10:00
Tanult kollégám, Mr. Szelektív, felhívta figyelmemet arra, hogy december 21-én elsült a legelső bejegyzésünk! Azóta 48 bejegyzésünk volt, több, mint 340 barátunk a facebookon, megszámlálhatatlan sok olvasónk és csak-így-tovább üzenetünk.Ennek örömére új elemekkel bővült a…..
Varacsk Segítség! Vörös iszap! 2010.10.08 02:00:00
Semmi újat nem tudnék írni a témában, így nem is görcsölök rá, hogy 100-adjára leírjam ugyanazt, esetleg szidjam a felelősök felmenőjét. Siránkozni kár, sajnos már megtörtént a baj, itt az idő összefogni és azon agyalni, hogyan is tudnánk legjobban és legtöbbet segíteni.…..
Varacsk Coffee to go to hell… 2010.08.27 06:44:00
 Szeretem a kávét. Nagyon. Lelkiismeret furdalásom is van, mert tudom, hogy egy csésze kávé kb. 140 liter vízbe kerül. (forrás: waterfootprint.org)   De hiába, néha nem tudok ellenállni, főleg ha a pesti körúton grasszálok nagy ritkán. Mert nincs is…..
okopiacter 2010.08.28 17:10:35
@stenza: Itt szerintem nem csak az ökolábnyomról van szó és nem csak arról, hogy papírpohárból inni öko vagy sem... Inkább arról van szó, hogy ő pont nem akarta elvinni, mégis papírpohárba kapta, mint a mekiben... Ez egyszerűen snassz, főleg ilyen pofátlan árak mellett. Ha papírpoharas kv-t akarok inni, bemegyek a mekibe... De nem akarok!

Januárban voltam a Westend Hiltonban egy képzésen, ott is kevesebb volt a büfében a kv, megsúgom, pedig az egy szálloda, de csak onnan tudom, hogy láttam kiírva az árakat. Nem ott fogyasztottam, megsúgom, elmentem ebédszünetben máshová, de aki igénybe vette legalább kapott egy kiszolgálást. Akinaek arra van igénye, hogy a helyet fizesse meg, egészségére!

És ha az USA-ban élnék, ottani jövedelemmel, biztos másképp látnám ezt is, de itt élek/élünk. Ha rohanok, beérem egy elvivős cuccal, jóval szerényebb áron és keretek közt, de ha már beülök valahova és kemény zsetont kérnek érte, akkor szolgáljanak ki! Egyetértek a posztíróval: a pofátlanság csimborasszója, hogy egy paprírpohárban kínált cappucino, UHT 120 Ft/l tejjel elit miliő ide vagy oda, 6-10x áron legyen eladva a magyarnak (akárkinek), mint amiből ki lehet hozni normál esetben. Ha egyszer oda jutunk, hogy már a poharat is én viszem és én mosogatom, akkor meg végképp pofátlanság lesz a köbön! És különben is, mi a francért kell nekünk az amcsikat majmolnunk? Az ilyen parasztvakítás az, amire semmi szükségünk, és e posztban is ezen van a hangsúly szerintem.
Varacsk Bajban a Retextil! 2010.08.17 12:33:00
A Magyar Államkincstár 3 085 000 Ft befizetésére szólította föl a RETEXTIL Alapítványt. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) közreműködésével, EU-s társfinanszírozásban lebonyolított program során maximálisan teljesültek a szakmai célok, a…..
okopiacter 2010.08.17 12:59:10
Varacsk Pisilj a zuhany alatt! 2010.07.28 04:11:00
 Erre buzdít ez a kisfilm, mely Cannesban a reklámok éves megmérettetésén elnyerte az arany oroszlánt animáció kategóriában. Egy brazil nonprofit szervezet, az SOS Atlantic Forest Foundation kampányát hivatott népszerűsíteni eme animáció, ami szerintem rettentően megfogja…..
Nap mint nap hallunk róla, hogy mekkora károkat okozott az árvíz. De egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük a károk mértékét! Juttassuk le nem használt bútorainkat azoknak, akik otthon nélkül maradtak a katasztrófa…..
Varacsk Hová tűnnek a verdák? 2010.06.16 21:31:00
Hányszor is érné körbe a Földet, ha az összes autót a világon egymás után sorba állítanánk? Minden várakozást felülmúl a válasz… 80-szor. Most nem is rugóznék azon, hogy ez mekkora öngól, mert írásom célja nem a világmegváltás, hanem csak egy szimpla…..
Réges-régen az ország egyharmada lápos, vizes élőhely volt, amit megfigyelhettünk az előző rész pocsolyatérképén is. Ezt mi alakítottuk át saját elképzeléseink szerint az utóbbi pár száz évben, nélkülözve minden hosszú távú gondolkodást. Ilyenkor azonban jól látszik,…..
okopiacter 2010.06.07 23:45:32
Leginkább azoknak gratulálnék akik sok-10-milliós kacsalábon forgó házakat és lakóparkokat emeltek dunai kilátással... és azoknak, akik erre kkiadták az építési engedélyt. Sajnos az északi dunamenti városok zömmel így épültek, ami száraz időben biztos kellemes. Most bizony nem olyan jók a kilátások! Sőt!

Tény, hogy ennyire magasnak még nem láttam a vizet! Az elmúlt 8 évben láttam már párszor megáradni a Dunát Vácnál, de ma reggel döbbenetes kép fogadott. Ahol tegnap délután még sétáltak az emberek, most egy felnőtt férfit ellepett volna a víz! Félelmetes volt látni a hatalmas víztömeget ilyen közel a saját életünkhöz... A kerékpárút már a magasabb részeken is tegnap eltűnt, combközépig ért a víz egy felnőtt, magas férfinak. Mára már vagy 1 méterrel magasabb volt víz! A zsákokon és a gáton több helyen átfolyt a víz. Ahol az A2-es beér a városba, ott folyamatosan szivattyúztak...

Ma reggel már a Földvári térnél is gépek zajára ébredtem, ami csak 1 km-re van kb. a lezárt útszakasztól, és csak ront a helyzeten, hogy a közeli patak vize is majdnem kilépett. Még fél méter egy egész lakótelep vízben áll! Szinte az egész városban leállt az autó közlekedés, mindenki bringázott vagy gyalogolt a magasabb részeken is. Megdermedt az egész város... Soha nem láttam még ilyennek! Mélyen átéreztem azoknak a sorsát, akiknek most víz alatt van a háza. Félelmetes a tudat, hogy nem sok választ el attól, hogy vízben ébredj! Aki a folyóparton lakik, annak részvétem...
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
Nem vagyok vízügyi szakember, de tanulmányaimból és érdeklődési körömből kifolyólag konyítok valamit a vízgazdálkodáshoz, vízrajzhoz, illetve ahhoz, hogy a víz maga pár éven belül a legfőbb értékké lép majd elő. Ennek ellenére azt látom, hogy minden évben az újdonság…..
Varacsk Mitől gazdag Svájc? 2010.05.14 17:51:00
Gondolkoztatok már valaha azon, hogy mitől megy Svájcnak olyan jól? Egy ismerősöm mesélte:  Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges…..
okopiacter 2010.05.18 22:29:53
Néha azt hiszem, hogy egy bizonyos pontnál tovább már nem lehet fokozni a pofátlanságot! ...hogy nem lehet még hülyébbnek nézni az embereket... S akkor mindig bebizonyítja valaki, hogy bizony DE!Most olvasom a Tudatos Vásárlók oldalán, hogy a madaras teszkó (azaz auchan), nem elég…..