Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chilly

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bessenyei Ferenc a XX. század egyik legnagyobb magyar színművésze volt. Öndefiníciója szerint: Komédiása. Emléke kinek Tevjeként (Hegedűs a háztetőn), kinek Zorbaként, vagy éppen valamelyik filmszerepe marad meg emlékezetként örökre, rendkívül gazdag pályájának…..
Ha nyár, akkor szabadság és vakáció, ha nyári szabadság, akkor pedig többnyire tengerpart. Embere válogatja, ez tény, de néha pont arra van igény, hogy kifeküdjünk egy tengerpartra, ahol csendben és békében iszogathatjuk koktélunkat és egész nap ne csináljunk semmit. Idilli, pláne, ha egy tényleg…..
Chilly 2019.11.07 06:25:12
@Brix: Pár éve mi Sorrentoban foglaltunk szállást és busszal mentünk át Amalfiba. Közel sem annyira rossz a közlekedés, a szerpentinek és a partszakasz látványa kárpótolt minket a buszozás kényelmetlenségeivel szemben. Egyszer még kutyával is voltunk Amalfiban, na az peches túra volt, mert sajnos akkortájt Olaszországban gyakorlatilag sehol nem lehetett kutyával a tengerben fürödni. Meg is fenyegettek minket, mert én szó nélkül levittem a partra és bementem a vízbe...
// // // A Hajdú centrifuga a magyar ipar egyik legkitartóbb terméke - fél évszázada gyártja, szinte változatlan formában a Hajdúsági Iparművek. Igen egyszerű, ezért strapabíró jószág. Újonnan 25-32 ezer forint közötti áron forgalmazzák, de használtan már néhány…..
Thaisz Elek egyszerre uralta a rendőrséget, Budapest bordélyait és alvilágát, ám leváltani őt még Ferenc József császárnak is több hónapjába került. Forrás: György Mayer (1817-1885) - Ervin Szabó Library - Budapest Photo Collection..
Vannak ezek a lökött állatvédők meg a posztjaik, hogy vigyázz a kutyádra szilveszterkor, mert elszökik. De mi ebből az igazság? Miért vigyáznál a kutyádra, tud az magára vigyázni, nem? És ha elmegy, majd hazatalál úgyis. És amúgy sem félős. És még sose szökött el.  Így van? Hát nem, nagyon nem.…..
Chilly 2018.12.30 10:57:50
@midnightcoder2: megharapta, vagy talán belekapott a lábába. Bevitték a Honvédba és mivel kutyaharapásról volt szó, ezért az orvosa kimetszette a sebet. Lehet, hogy már ettől is 8 napon elül gyógyulónak minősült, de az is tény, amit leírtam. Idézet az ambuláns lapból: "OMSZ szállítja ambulanciánkra. Elmondásuk szerint mai napon általa ismert kutya harapta meg jobb vállát, jobb térdhajlatát. Oltott kutya, oltási könyvet bemutatta.
Jobb váltájékon laterálisan kb 3 cm-es felületes vonalas hámsérülés, sebvonal distalis részén kb 1 cm-es nyílt seb. Jobb comb distalis harmadában dorsolateralisan kb 5 cm-es és 3 cm-es harapott sebek.
Alkalmazott terápia:
AT, lemosás, izolálás, combtáji sebeket kimetsszük, sebtoilette, sebalap epifascialis, halasztott öltés, proximalisan kiöltött draint hagyunk hátra, fedőkötés."
Chilly 2019.01.02 12:34:03
@Zabalint: A 100%-os felelősségemet azért vitatnám. De tény, hogy az én magatartásom, vagy a "felelőtlenségem" okozta azt, hogy a kutyám ki tudott jutni a folyosóra. Az biztos, hogy az áldozat magatartása nagyban hozzájárult a harapáshoz, de ez csak elméleti vagy teoretikus feltételezés, mert ezt a részét senki sem vizsgálta. Én azonnal elismertem a felelősségemet. Felhívtam a biztosítót, egyeztettem velük. A képviselő kijött, jegyzőkönyvet felvette, de a sértetthez nem tudott bejutni, mert nem engedte be. Én végig segítőkész voltam a sértett érdekét néztem, de rövid idő alatt kiderült, hogy Ő ezen csak nyerni szeretne minél több pénzt és lehetőleg a maximális büntetést és a kutyám veszélyesnek minősítését és a házból való eltávolítását tűzte ki célként! A rendőrségi feljelentéssel kétszer keresték meg a NÉBIH-et, hogy minősítsék veszélyesnek a kutyámat. Gödöllőről a főállatorvos kijött környezettanulmányt készíteni, Az önkormányzattól kaptam közigazgatási bírságot. A gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértésért pénzbüntetést. Plusz kártérítést kellett volna nekem fizetnem.... Még mi lett volna a jó büntetés nekem? Akasztás?
Chilly 2019.01.02 22:21:15
@Zabalint: azért ettől függetlenül, felelős állattartónak tartom magam, sőt lehetőleg következetesnek is. Az egész sztorit eléggé elaprózva, részletekben "tálaltam". Lehet, hogy egyszer majd leírom az egészet, hogy más kutyatartók is gondolkozzanak el a felelősség és a biztosítás kérdésein. Inkább emiatt írtam erről. Nem vitatom a véleményedet; nem az áldozat hibás a viselkedése miatt. Egyértelmű volt az én felelősségem. Az áldozat felelőssége és magatartása, a harapás után vált vitathatóvá. Ezt is részleteztem. Sőt, az áldozat apja megkért, hogy a későbbiekben csak póráz és szájkosár viselése mellett vigyem sétálni mindkét kutyát! És ezt, amig ott laktunk (még 5 hónapig) be is tartottuk. Egyenként vittük le a kutyákat, amig az előszobában "felszerszámoztam" az egyik kutyát, addig a másikat bezártuk egy szobába, hogy még véletlenül se ismétlődhessen meg a korábbi eset! Az, hogy így sétáltattuk a kutyákat és a szegény áldozat, kb 2 héttel később lent az utcán többször (!!) úgy jött el mellettunk, hogy nekiment a kutyának, mintegy hergelve őt, az szintén az én felelősségem. Főleg, ha ismételten nekiugrott volna. Mindegy. Zárjuk le ezt a témát. Még van kb 8 hónapnyi részletem a bírságból. Ezt kifizetem és letudtam az esetet. Minden következtetést és véleményt pro és kontra átrágtam, megkaptam. Részemről befejeztem.
A noir – macska utolsó kalandja a megszokottnál jóval színesebb, de egy kicsit felszínesebb is lett. A rikító sárga borító nem kicsit tért el a Blacksad-sorozat eddigi részeitől, és a szokásos zsigerig ható dráma sem az igazi, ezúttal elmarad az igazi katarzis, dacára annak,…..
Chilly 2018.11.23 05:57:35
Chilly 2018.11.23 05:58:40
Szinte napra pontosan 5 éve, hogy itt élünk Ausztráliában, Sydney-ben, és eddig szerencsére minden évben legalább 1x sikerült hazalátogatnunk pár hétre. Ezek a hazalátogatások fantasztikusak, megterhelőek is egyben mind fizikailag, mind lelkileg. Néha úgy érezzük, hogy a kiköltözésünkkel két…..
Chilly 2018.10.21 01:31:38
@Scott Tenorman Must Die: A Taronga Zoo-ban volt ilyen lehetőség. Igaz, ez 2003-ban volt.
Nem értetted, miért nincs villanykapcsoló a fürdőszobában, csak egy zsinór? Hogy miért jön a víz a mosdóba két külön csapból, egy hidegből és egy melegből? Miért szükséges élesztőt enni? És egyáltalán, mire fel a sok sorbanállás? Most megtudhatod, ha kattintasz!..
Chilly 2018.10.21 01:24:44
@Szaktanár: Nagyon jót mosolyogtam az erjesztett heringen... Én 2003-ban voltam Ausztráliában és már ott is ízlett a Vegemite. Sőt, azóta is beszereztem itthonra egy üveggel. Rendszeresen eszem... Biztos más az ízlésünk, de én szeretem.
Lakásvásárlásra készülsz, de a kritikus énedet csak a kiszemelt lakás küszöbén belül aktiválod? Nagy hiba! Már a lépcsőház bejárata körüli terület is sok mindent elárul. Ne menj el olyan árulkodó jelek mellett, amik később komoly hatással lehetnek a mindennapi életedre, ha oda költözöl...
Chilly 2018.09.25 10:48:19
@hordalek: 40 sokévnyi társasházi lét után fogtam magam (igaz, akkor még a párommal) eladtam a lakást és Pest mellé költöztem. Itt mindenem megvan, ami a nyugodt élethez kell. Csönd, kevés szomszéd, lift nincs, nyugi van, gyerekzsivaj nincs, csak kutyaugatás a távolból... Kellően messze a város zajától, de eléggé közel, hogy ne kelljen órákig utazgatnom, ha be szeretnék érni a munkahelyemre (kocsival 20 perc). Egyébként a cikkírónak teljesen igaza van az elemzéssel, mert aki nem eléggé bátor (vagy vállalkozó szellemű, vagy egyéb okai vannak), hogy elhagyja a várost, annak szembe kell néznie a lakás elhelyezkedésének és a környezetének lehetséges problémáival. Nem árt "környezettanulmányt" készíteni, vagy kikérni az ismerősök, esetleg a közösségi oldalak segítségét, ha tényleg nem szeretnénk belecsöppenni valamilyen nem várt - és vélhetően - hosszan tartó életminőség változásba. Nagyon népszerűek a lakóparkok által kínált új építésű lakások. Csakhogy azzal is számolni kell, hogy ezek a lakások - főleg a többletszolgáltatások miatt - lényegesen drágábbak, mint az "egyszerű" kerületi lakások, netán a lakótelepek lakásai. Így azért az árért, amit a vevő kifizet a lakásért, nyugodtan mehetne távolabb is a várostól, egy csendes helyre lakni, legfeljebb a "különbözetet" magára, vagy a házra fogja költeni...
Chilly 2018.09.25 11:28:02
@Zabalint: Az otthonülés inkább szempont már nekem is, mert 10-20 éve biztos nem költöztem volna családi házba, ráadásul qrva nagy kerttel, ahol aztán tényleg mindig van mit csinálni... De most az önmegvalósítás mentén azt csinálok, amit akarok. Nem élek extrém módon, de ha nekem arra támad gusztusom, hogy egy szál alsógatyában megnézzem a kertben a veteményest, akkor nyugodtan megtehetem, mert a kutya sem szól rám, hogy: - Nahát, már ezt hogyan engedheti meg magának...
Persze szerencse is kell, ahhoz, hogy olyan közösségbe csöppenjen az ember, ahol jól érzi magát és nem kell naponta végigélveznie a Kolompárok adta térzenét, a Manyi néni rikácsolását, vagy a 8 db Buksi kutyát tartó Lajos bácsitól jövő kutyakórust...
A becsület különös dolog. Laár András ügyéről egy mémesült mondás jut eszembe. Lázár János mondta: akinek semmije sincs, az annyit is ér. A fél ország felhördült. Az olyan értékek, mint egészség, élet, emberség, barátok, család vagy éppen becsület valahogy leltározásnál kimaradtak. Mint a gerinc is.…..
Íme néhány közkeletű tévedés és egy érdekesség Ausztráliáról. A kenguru védett állat. Na jó az talán ha nem is gondolja mindenki, hogy védett, de mint Ausztrália egyik jelképe, biztos azért vigyáznak rá. Nos nem. Amíg ez igaz a koalára, de a kenguru jobb esetben olyan mint nálunk a nyulak (cuki, de…..
Porsche rendőrautó; postaláda a villamoson; kakaó, amit a magyarok sugárban köpnek ki; halott emberek fényképei a fákon; bevásárlás guggolva; pár év alatt felépített 32 metróállomás - Bulgária másképp működik. (Frissítve: 2024. 03. 11.)..
Mondjátok meg, mit tehet egy civilszervezet, építse meg az illetékesek helyett az infrastruktúrát? - László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kétségbe esett, amikor a biciklisek szemszögéből vizsgálta meg, használható produktum született-e a Margit híd 30 milliárdos…..
A köztársasági elnöki honlapra feltették az éjszakai beszédet. Az anyag utolsó előtti sora a következő: "Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!" A nyelvhelyesség mellett kiálló, de azt sikertelenül gyakorló elnökünk ismét bakizott a helyesírásban…..
Ezt ha látom, akkor is nehezen hiszem el, annyira szürreális eseménysorról lesz most szó, amelynek egyébként Az ódis volt szemtanúja és osztja most meg veletek a történetet. De onnantól kezdve, hogy egy szélvédőt ököllel be lehet ütni, már ezen sem kéne csodálkoznom. Azt…..
Pilu Pánikgomb 2010.11.27 12:06:00
 Az ostoba állatja élete legnagyobb dobására készül. Sorsának jobbra fordítását erőszakkal próbálja megoldani: elveszi más(ok) pénzét. Szűkös agya a pénz szóról csak bankra képes asszociálni, így kiszemel magának egy bankfiókot.  Tapasztalatból tudjuk, hogy az…..
Benne vagyunk a biztosítás átkötési szezon véghajrájában, jön az utolsó hét, amikor még válthattok (aki még nem tette meg, kalkulálhat díjakat és átszerződhet itt is), ezért KP becsülettel kicsillagozta a szóban forgó cég nevének a közepét, hogy rá ne jöjjünk,…..
Chilly 2010.11.24 10:16:17
Az előző kommentemhez annyit, hogy írjad le a panaszodat, az Allianz felügyeleti szervének (PSZÁF) www.pszaf.hu/fogyasztoknak/panaszokrol/panaszkezeles_menete/beadvany_panasz.html

és ezzel egyidőben az Allianz ügyfélszolgálati mail-jére is megírhatod, hogy felvetted a kapcsolatot a felügyeleti szervvel. Találtam egy panaszbejelentési nyomtatványt, az Allianz oldalán, amit lehet, hogy érdemes elküldeni nekik: www.allianz.hu/www/hu/panaszkezeles.html
Én, a (jogos) morgáson kívül ezt tenném...
Chilly 2010.11.24 15:00:41
@Kulics: Igen, igazad van... mégis az én szempontomból - tehát nem a biztosító szemszögéből nézve - igénybeveszek egy szolgáltatást, vagy "megvásárolok" egy biztosítási terméket valamilyen feltétellel.
A kárközösségtől függetlenül, a balesetmentes vezetéssel "jót" teszek a biztosítónak, tehát engem is megjutalmazhatna cserébe. B10-nél már sok előnyre amúgy sem számíthatok, legfeljebb az év végén egy köszönőlevelet küldenek.
Marcinak problémái adódtak a T-Systems vállalati ügyfélkapcsolati portálján, az online segítség pedig csak újabb kérdéseket vetett fel: A mellékelt linken elérhető a T-Systems (AKA Magyar Telekom vállalati ügyfelek) új telemátrix -  vállalati ügyfélkapcsolati portál -…..