Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucernaböde

2 bejegyzést írt és 792 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HVG szépen összeszedte, hogy miért kamu az IMF-megszorítás lista, amit a Fidesz a nemzetközi valutaalap szájába ad. Az IMF ugyanis "nem most és nem tárgyalási feltételekként közölte javaslatait a kormánnyal, és több pont minden bizonnyal nem is abban a formában fogalmazódott…..
Lucernaböde 2012.09.07 12:22:29
@dr kíváncsivagyok:

Orbán MOST SEM hazudott.

Az INDEX HAZUDOTT. EGY JÚLIUSI IMF LEVELET SZERZETT MEG AMIBEN EZEK A KONKRÉTUMOK VALÓBAN NEM SZEREPELTEK, DE AZ EU LISTÁJÁN MEG OTT VANNAK ÉS KÖZTUDOTT HOGY AZ EU HOZZÁJÁRULÁSA IS KELL A LÓVÉ FOLYÓSÍTÁSÁHOZ. ENNYI.

NAGYON FÁJHAT A SOK PRÜSZKÖLŐ MAJOMNAK DE NEM ORBÁN HAZUDOTT...
A KRESZ korábban sem engedte meg, hogy kétirányú utcában az ellentétes irányú oldalon parkoljunk. Mégis hosszú ideig nem volt jellemző, hogy büntessenek ezért. Egészen addig, míg néhány hónappal ezelőtt sokak meglepetésére megjelentek a kerékbilincsek az így parkoló autókon…..
Lucernaböde 2012.09.07 11:43:36
@Asztalos Gábor:
"talán a mocskos geciláda sofőr hívjon mentőt! "

----

Tényleg nem tudsz elképzelni olyan életszerű szituációt amikor csak az az egyetlen lehetséges eljárás, hogy be a saját kocsiba és hajtás a kórházba mert annyi idő sincs, hogy a mentőket megvárják?

Ha nem volt még emberhalál a kerékbilincs miatt akkor csak idő kérdése hogy mikor lesz...
Lucernaböde 2012.09.07 11:53:20
@Calden:
"Az a baj ebben a kurva országban, h mindenki leszar mindent, s azon agyal, hogyan lehetne átbaszni, megúszni, kidumálni, alkudozni, elsimítani, "nem meglátni", ...stb."

-----

Általános önostorozó, hamis klisé. Nem csak ebben az országban igaz, hanem minden országban és minden emberre. Ebből felesleges kiindulni. Csak a németeknél egy ilyen esetben a fizetésének monjuk 1 %-ába kerül a büntetés itt meg 8-16 %-ba. Ez a baj. Ezért itt azoknak van igazuk akik felháborítónak tartják a büntetési tételeket.
De egyébként a másik, hogy a büntetési tételen felül az, hogy megakadályozzák a saját autód használatát az több mint durva, szerintem mélyen jogsértő és veszélyes.
Lucernaböde 2012.09.07 11:56:14
@Calden:
"Itthon baromi rossz a közlekedési morál, szabályok betartása, hozzáállás, s a fejekben is nagy űr van ezek jelentőségének felfogására. Így nem marad más, mint az ehhez hasonló irreális szankciók. "

------------

Nagyon buta és veszélyes érvelés mentén megkonstruált végkövetkeztetés.

Mindenki érzi aki nem hülye, hogy szembeparkolásért rábaszni a kerékbilincset egy autóra és ezzel befagyasztani a szerintük jogsértő állapotot - ŐK FAGYASZTJÁK BE NEM ÉRTED ???, AZ UTÓS MÁR RÉGEN ELMENT VOLNA DE A KERÉKBILINCS NEM ENEGEDI EMBER !!!!!! - - valamint ezért 16 000-et kérni AZ A L J A S S Á G !

Aki ezt arányosnak találja és rendben lévőnek az nem normális.
Bár nem szokásom itt két nap egymás után bejegyzést tenni, a tegnapi Charta-Schiffer levelezés megér egy reakciót. Többen feltették a kérdést, miért írt a Charta nyílt levelet az LMP frakcióvezetőjének, hogy vonja vissza a Gyurcsány elleni sukorói feljelentést, amikor…..
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
Lucernaböde 2011.07.29 09:44:51
@rajen:
Pontosan erről van szó. A depressziós/skizó ember egy kiváló alapanyag éppen betegsége furcsa és az embert saját döntési autonómiájából kibillentő jellege miatt.

Ezt használják ki a nyomorultak...
Figyelemreméltó nyilatkozatot tett Karácsony Gergely, akit, amikor a Mediánnál dolgozott, hiteles elemzőként fogadtam el, most pedig tisztességes politikusnak tartok. Azt vetette fel, hogy az összes ellenzéki párt fogjon össze a Fidesz ellen - beleértve a Jobbikot is.Megpróbáltam…..
Lucernaböde 2011.07.17 13:36:51
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hol élsz te ? Miért hazudsz magadnak ? :

"A feltörekvő piacok idei meglepetése Magyarország, miután látványosan teljesített a közép-európai devizák, részvények és kötvények között, olvasható a Financial Times keddi számában. (Index)"

"A londoni gazdasági napilap internetes kiadásának felzárkózó piaci blogrovatában Kester Eddy tudósító kiemelte, hogy - miután Magyarország az előző években Közép-Európa "rosszgyereke" volt - a magyar adósságpiac figyelemreméltó hat hónapon van túl."

A londoni gazdasági napilap internetes kiadásának felzárkózó piaci blogrovatában Kester Eddy tudósító kiemelte, hogy - miután Magyarország az előző években Közép-Európa "rosszgyereke" volt - a magyar adósságpiac figyelemreméltó hat hónapon van túl: a külföldi befektetők, észlelve a kormány elkötelezettségét a kiadáscsökkentés és az adósság megfékezése mellett, öntötték a pénzt a helyi kötvényekbe, amelyekből most már rekordmennyiséget, 3600 milliárd forintnyit tartanak, ami a teljes állománynak több mint a harmada.
Széll Kálmán Terv (Orbán-csomag)

A Financial Times idézi Horváth Istvánt, az UniCredit Bank budapesti makroelemzőjét, aki mindezt "kiemelkedő teljesítménynek" nevezi.

"Az írás szerint a korábbi befektetői aggodalmakkal összevetve most már tényleges megbékélésről lehet beszélni Orbán Viktor, az "energikus", Magyarországot első helyre helyező miniszterelnök és a piac között."
Lucernaböde 2011.07.17 13:40:20
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Amúgy felhívom a figyelmed, hogy szarok az FT-re. Csak azért tartom fontosnak megemlíteni, hogy ha már ti olyan fontosnak találjátok, akkor most a követlezetesség követelménye nyomán kissé engedékenyebbnek kelenne lennetek miután zsinóran ismeri el az orbáni gazd. politikát. Persze, különös anyagból vagyatok ti gyúrva, ki kell szedni azt az egy mondatot vagy cikket amelyben kritizálja az FT Orbánt. Igen, ebből éltek: a lényeges elhallgatásából és a lényegtelen, vagy kevésbé fajsúlyos felnagyításából. Magyar balos, ballib tempó. Ismerjük jól...
Vastagbőr Lucernaböde, 07.04. 2011.07.05 11:32:00
Koki és saller: Lucernaböde 2011.07.04. 13:04:24 Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi…..
Vastagbőr Koki és saller 2011.07.04 11:41:00
Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a…..
Lucernaböde 2011.07.04 13:10:59
@GGG77: Nem hiszem hogy ott fogja végezni. Álmodni szabad persze, hát álmodj sokat, minél többet, ha lehet mélyen, kómában vagy 10 évig. Addig se rontod a levegőt.
DopeMan Papát ezentúl politikai elemzőként is vendégül láthatja bármelyik csatorna a Hír TV-től az ATV-ig. Most éppen a hamburger adóról eszmecserél... ..
Lucernaböde 2011.07.03 07:00:11
@soskagulyas:
Te egy igen hülye gyerek vagy. A MANYUP 13 év alatt a legtöbbeknél éppen annyit teljesített amekkora az infláció volt, míg másoknál - kb 15-20 -nál - negatív reálhozamot eredményezett. Ha a sok marha azt a pénzt állampapírba fektette volna jobban járt volna. Aki a MANYUP-ot védi az igen marha és semmit sem ért hozzá. Ráadásul mivel a MANYUP magáncég ezért esetleges csődnél a kutya sem segítene rajta - hacsak nem az állam ugye -, míg az államnak van adókivetési monopóliuma ezért az állam mindig biztonságosabb mint bármilyen MANYUP. Aztán lehetne még beszélni az 5 % közeli MANYUP költségszintről szemben az állami 2-2,5 % -al ésatöbbi. Azok az emberek akik beszopják Macskajancsi MSZP baromságait azok előemberek és nyers húst esznek.
DopeMan jó keresztényként megbocsátóan vélekedik a többszörös "ámokfutó" ügyével kapcsolatban...és, mint mindig, most is megtalálta a megfelelő megoldást... ..
 Egy fesztiválon, minden olyan ember megjelenik aki be akar kerülni a tudósításokba. Beszámolónk egyik hőse azt tűzte ki magának célul, hogy Sebestyén Balázst majd ő váltja az RTL-nél. Szép terv, reméljük hamar felébred a srác. A másik két szereplőnk, vélhetően az…..
Lucernaböde 2011.07.02 01:57:05
@Orbán takarodj!!:
Orbán az egyetlen aki képes esetleg kivezetni az országot a büdös rohadék elvtársaid okozta megaprobléma halmazból te MSZPs liberális görény!
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
Lucernaböde 2011.06.14 15:31:48
@fizetekmegegysort:
"Lehet,h a manyup sok szempontból rossz volt, de nekem a legrosszabb variáció a fizess csak, én meg megígérem,h majd adok valamikor valamit-konstrukció, amit állami nyugdíjnak hívnak. "

Nem jól értelmezed azt ami van. AZ ÁLLAMNAK VAN ADÓKIVETÉSI MONOPÓLIUMA EZÉRT MINDIG BIZTONSÁGOSABB FIZETÉSI KÖTELEZVÉNYT AZ ÁLLAMNAK HAGYNI MINT BÁRMELY MÁS PIACI SZEREPLŐNEK.

Nem értem miért kell ezt ezredszerre leírnom, amikor ez evidencia.

Ha nekem nem hiszel akkor higgy a ténynek és vezesd le belőle, hogy egyébként pont ezért van az, hogy az állampapírok hozama a legkisebb mert a kockázatuk is a legkisebb - pedig azok is fizetési ígérvények.

Ha ennek sem hiszel akkor találd ki egy esetleges MANYUP pénztár csőd esetén milyen lehetőségek vannak. Ezek :

1. a befizető vagy éhenhal, vagy:
2. megy az államhoz pénzért.

Mindig az állam áll a sor végén és mindig a legbiztonságosabb. Erre az nem jó érv, hogy az állam is csődbe mehet, de az állam birtokolja egy nemzetgazdaság vagyona és teljesítőképessége mögötti adókivetsi monopóliumot. És a gazdaság teljesen nullára össze sem tud omlani - ellentétben agy pénztárral ami tud - mert az embereknek pl. enni kell.

Érted már ?
Lucernaböde 2011.06.14 15:43:06
@Agyalap:
Nem elakadt, hanem alapvető fontosságú. nem tehetek róla, hogy állandóan olyan felvetéseket kapok amire ez a válasz.
Szombat óta nézegetem ezt az interjút. Pontosabban szombat óta nézegetem és várom, hogy valaki megcáfolja, hevesen leanyázza, bullshitnek, vagy akár szocialista összeesküvésnek minősíti. Az nem lehet, hogy Magyarország kormányfőjén kiütközzön a jel, és skarlát betűként…..
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
„Sajnos Koltay ugyanazzal az igényszinttel koreografálja a filmjeit, mint a 80-as évek pártrendezvényeit.” /Bozótharcos hozzászólása az UFiblogon, 2007/   Június 4-én késő este Koltay Gábor Vérző Magyarországát adta a köztelevízió egyes csatornája. Nagy…..
Lucernaböde 2011.06.05 16:18:59
@Jakab Andor:
Ja, a te hepped a magyarság, mert nyilvánvalóan magyargyűlölő zsidó vagy (hangsúlyozom nem mindegyikőtök az) és hamis értelmezésekkel mérgezel mindenütt ahol megjelensz. Csak az a baj tudod, hogy a hozzád hasonló mentalitásnak és kútmérgező attitűdnek köszönhetjük azt a szart amiben vagyunk ma.
Ez a különbség kettőbk között: amit én hirdetek, válalok az a bővebb közösség javát szolgálja a tiéd meg a bővebb közösség identitásának és végső soron gazdasági lehetőségeinek, tehát jövőbeli jólétének előre szétrombolását.

Csak ez a különbség kettőnk között..
Lucernaböde 2011.06.05 16:20:30
@bájgúnár:
Jakab Andor szerintem a bauer-féle alomból való, pufajkás felmenőkkel megvert szerencsétlen, magyargyűlölő flótás.
Nincs jó jó hírünk a világban. Lehetne ezen kárörvendeni, hogy úgy kell nekik, maguknak csinálták, de ez mégis csak baj, mert a szégyen mindannyiunké.A magyarországi szélsőjobb, a vele szövetségben levő egypárti kormánnyal, folyamatosan lejáratja saját hazáját.…..
Lucernaböde 2011.05.27 11:18:25
@Bergeroth: Baromság. Mondatról mondatra cáfolható amit írtál, ill. hemzsegnek az általános, semmitmondó, de negatív kicsengésű megállapítások a felsorolásodban. Egy példa: "- Folyamatos másokra mutogatás, kibújva a felelősség alól."

Semmiben sem mutogat többet másokra - az MSZP kormányokra - mint amilyen mértékben azok elkúrták. És tényleg elkúrták, akkor mit csináljon ? Hallgasson róla és vegye magára, amikor nem is a Fidesz volt kormányon ? Miről beszélsz ?

Na ilyen ökörségekkel van tele a listád.
Lucernaböde 2011.05.27 11:25:31
@Trompf: Dehogy tudják hány pap van ! Azt sem tudják a szerencsétlenek, hogy milyen óriási lelki terheket vesznek le emberek tízezreinek válláról a papok - konkrétan és szó szerint. A lényegi mozzanatot: a pap és a hívő személyes viszonyát soha senki nem tárgyalja, mert arról a pap sem nagyon beszélhet, pedig ez a számukra, a hívők számára fontos lélektisztító és lelki békét hozó aktus a legfontosabb. Persze a pap csak közvetítő Isten és közöttük, de mint ilyen - hitük szerint - nélkülözhetetlen feladatot lát el ami valóban működik. Nem nagyon ismertek depressziós hívőt, de nem hívőt ismerek dögivel. A keresztény egyház sokkal több pozitívummal, társadalmi kohéziót erősítő fontos elemmel rendelkezik, ami működik. De a hazug Gréczyínek könnyebb és hasznosabb a tízezrelékben vagy még kisebb mértékben kimutatható papokat emlgetni. Hogy ezzel orbitálisat hazudik ? Az nem zavarja. Abból él...
Lucernaböde 2011.05.27 11:30:08
@igényes: Nem hiszem egyébként, hogy ezt a kivételes tarnzakciót teljes vertikumában bármelyikünk is megítélheti teljeskörű pontossággal. A magyar stratégiai vagyontárgyak visszaszerzését viszont támogatom. Egy kivérzett, befolyásos üzleti óriásvállalkozások nélküli országban csökken az ország lobbizó és érdekérvényesítő kapacitása minden téren. Nagyon helyesen tették szerintem amit tettek. Figyelmedbe ajánlom, hogy valamennyi erős NYEU-i állam a nagy vállalkozásain keresztül (is) érvényesíti akaratát. Orbánék nem találták fel a kereket, hanem az MSZP által elvett lehetőségünket hozzák vissza.
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Gréczyblog Kicenzurázva 2011.05.13 10:04:00
Különös és talán némileg megrázó napokon vagyok túl.Kicenzuráztak.Az történt, hogy egy órás különbséggel eltűnt az aznap megjelent írásom a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu címlapjáról veszett el A Dumánál című blogom.Minderről a barátaim, ismerőseim…..
Lucernaböde 2011.05.13 20:30:15
@kvasztics47: "Ha én beszólnék neked, úgy se értenéd meg."

Amikor a sötét, hülye, öntelt, sértett önérzetű, alulinfomált, aluledukált, ostoba, gyurcsányista komcsi ilyeneket ír magáról akkor szerintem nevessünk felszabadult kacajjal kedves Normális Polgártársaim !

Ilyen humoros szituációk már nem sokáig léteznek. Még vagy 10 évig láthatjuk lassú agóniájában őrjöngve egyre nagyobb badarságokat üvöltözve, majd hörögve ezt az állatfajtát: utána ki fog halni... addig nevessünk rajta amíg lehet !
Lucernaböde 2011.05.13 20:32:17
@kvasztics47: Egyre nagyobb és inkoherensebb badarságokat írsz. Ez se sikerült jól. Tanulj még, fejlődj, aminek első állomása : leszakadni a gyurcsányi szellem emlőjéről ! Az nem anyatej ! Az métely !

Hajrá !
A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be. A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális…..
"Holnapra sajtótájékoztatót hívok össze. El fogom mondani, hogyan értékelem meggyanúsításomat, és azt is, hogy mit fogok tenni. Teszem a dolgom. No pasaran!" – írja Gyurcsány Ferenc, utalva a spanyol polgárháború idején híressé vált antifasiszta jelmondatra.…..
"Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban" – írta szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök a…..
Lucernaböde 2011.04.28 19:35:59
@hazug fidesznyik:
"Itt a nyugdíjpénzeket is ellopta az Orbán-kormány."

Nem lopta el te barom állat.
Lucernaböde 2011.04.28 20:49:00
@Wintermute24th: Nem lopta el te fasz. Rosszul tudod te majom állat.