Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OneWoman

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
OneWoman 2011.03.02 13:10:49
@Goompah: Ezzel én is egyetértek. És a szakértelmüket is kár kidobni...mert ugyenezeket a funkciókat aztán végülis külső cégek úgyis ellátják. Pl a tűzoltókészülék-ellenőrzést az iskolákban,középületekben és ahol kötelező tartani, a legtöbbször nyugdíjas tűzoltók csinálják- saját céges keretek között. Szintén ez igaz a megrendelt céges tűzvédelmi oktatásokra is.Nem nagyon értem..ugyanezt a funkciót a Tűzoltóság miért nem töltheti be a saját keretein belül a saját, idősebb szakembereivel?
OneWoman 2011.03.02 13:13:14
@pandras11: Így lenne, de szerintem ez nem fog megtörténni.Pedig a korkedvezményesekkel ezt kéne tenni. Ha az az alapelv, hogy a nyugdíjkassza nem fizethet ki többet annál, mint amennyi bevétele van, akkor egy emberre vetítve aki 40 évesen nyugdíjas és (kívánom, hogy úgy legyen) él mondjuk 80 éves koráig, az mikor fizette be a saját nyugdíjának megfelelő járulékot? Gyanítom, hogy soha ...
 Azért jó, mert a felnőtt lakosság egyik fele irigyli a munkáját, a másik fele meg le akarja szopni. Nem beszélve a két csoport jelentékeny közös részhalmazáról. Mérhetetlenül értelmetlen tudományos számtani spekulációk után a „mi lesz, ha” felvetéseket…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..