Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anonym_x

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fejlesztők keményen dolgoznak az új implementációkon, kód-újraíráson és teszteléseken. Meglepetésként új előzetest kaptunk a hétvégére néhány apróbb újdonsággal. A gyorshívó elemek rendezése mostantól animációt kapott, ezzel átláthatóbb az egyes elemek…..
anonym_x 2011.03.04 21:53:25
@cousin333: Az első az egy Javascript-ben íródott CSS3 Multi Column implementáció, csak épp Operában beteg egy kicsit (Latest version: css3-multi-column.js (v1.0 beta - June 21 2005), gondolom ezért).
A második példa meg -moz- előtagot használ a CSS property-nél, azért nem megy, de ha azt törlöd, akkor tökéletesen működik.
Változások listája (opera:config): [Opera Account]+OAuth access token URI+OAuth Consumer Key+OAuth Consumer Secret[Opera Sync]+Sync Client State Password Manager+Sync Password Manager[User Prefs]+Auto Mail Panel Toggle+Number Of Speed Dial Columns+Speed Dial Zoom Level Változások listája…..
anonym_x 2011.03.04 17:19:30
@Nekomajin: Nálam kiegészítő okozza, de merek fogadni, hogy nálad is. HyperTranslate az egyik, ami biztos előidézi ezt a hibát. De nem a kiegészítő hibája, hanem valószínű egy bug.

(Akit érdekel: egy (akár üres) függvény az "egérgomb lenyomása" eseményhez való rendelése után váltja ki ezt a nem-kívánt működést. Pl. ennyi elég:
window.addEventListener('mousedown',function(){},false);
Bug, mert szinte minden másik alap böngészőfunkció letiltásához kell használni preventDefault()-ot.
Viszont BeforeEvent használatakor nincs gond.)
Ez egy vendégposzt, ami eredetileg Dagenham oldalán jelent meg. Ha van kedved, küldj te is nekünk Operával kapcsolatos cikket, leírást, vagy egyszerűen mutasd be a kedvenc kiterjesztéseidet! Vajon hogyan tudtam eddig Image Preview Popup nélkül élni? Persze, jobb klikk, megnyitás…..
anonym_x 2011.01.22 10:26:26
@ap: Ezt próbáltad:
dev.opera.com/articles/view/opera-extensions-options-page/ ?
Mert nekem gond nélkül működik.
anonym_x 2011.01.22 14:04:17
@ap: Akkor pont az a baj. Ott nem lehet.
Beállításokat (azaz a widget.preferences tartalmát) a background process (azaz (alapesetben) az index.html-ben futó scriptek) küldheti az injected script-eknek (azaz, amik az include mappában vannak, és beágyazódnak az oldalakba).
Ezt pedig eseményekkel érheted el.
Background process-ben:
www.opera.com/docs/apis/extensions/backgroundprocessguide/#bp19
Injected script-ekben:
www.opera.com/docs/apis/extensions/injectedscriptsguide/#i24

Illetve itt egy Operás cikk is a scriptek közti kommunikációról:
dev.opera.com/articles/view/opera-extensions-messaging/

De legjobb, ha megnézel egy példát az eddigi kiegészítők közül, valószínű abból jobban megérted.
anonym_x 2011.01.25 13:03:57
@ap: Pontosan.
Legalább is eddig így kellett. Viszont a legújabb build már kínál elérhetőséget a widget számára a beágyazott fájlokban is.
my.opera.com/desktopteam/blog/2011/01/21/opera-usb-mac
CORE-35350 (Expose the widget object to extension scripts)

De nem tudom mikor jön ki a végleges, ezért még a régi módszer használata az ajánlott.
Magyar Opera Új előzetes (b1169) 2011.01.17 18:16:00
A mai előzetes főként stabilitással kapcsolatos javításokat hozott. Valamint eltávolításra került az eggyel korábban bekerült speciális crashlogger a Mac buildekben. A fejlesztők köszönik a részvételt minden Mac usernek. Ismert hibák: Profile-Guided Optimization…..
anonym_x 2011.01.22 13:22:37
@penge™: Van már benne, csak nem adtam rá beállítási lehetőséget, mert elég vacak. Ha nem vagy rest módosítgatni a mostanit, akkor leírhatom, hogy hogy kell aktiválni, mert valószínű a beállítások oldal nem holnapra fog elkészülni.

És ha már benchmark-nál tartunk, nyugodtan próbáld meg az én kiegészítőmet is, például itt a blogon a "Segítség az asztali Operához" bejegyzésnél az összes hozzászólással, ami kb. 5MB. Lesz ott több is, mint 5-10 másodperc, meg memóriahasználat is megközelíti a gigát, ha megcsinálod párszor. :)
anonym_x 2011.01.22 10:55:54
@penge™: Allow File XMLHttpRequest elméletileg tiltja a file: kezdtetű URL-ek megnyitását. Ha ki van kapcsolva, akkor még az Error Console-ban is panaszkodik miatta. Bekapcsoltam, de nekem valahogy úgy se akarja betölteni a helyi fájlokat, viszont nem sír a konzolban.

Debug Skin-t ha bekapcsolod, vidd az egeret például egy fülre, vagy ahogy lementetted a beállítást a popup ablak OK gombjára (szóval bármelyik skin elemre), és meglátod.
Petter Nilsen tweetje után sokan várták mára az első 64 bites előzetest Windowsra. Ez nem jött össze. Ellenben kaptunk pár javítást. Lássuk. Változások listája (Cross-platform): Mozdulatparancs érzékenység javítások Számos összeomlás javítás (Dragonfly…..
anonym_x 2011.01.08 11:50:35
Na ilyen mozdulatparancsokkal mindjárt más! Most eltalálom 98%-ban.

@penge™: "Azóta kezdett foglalkoztatni a téma, mióta gyorsabb lesz a JS , ha be van kapcsolva."

Gyorsabb lenne? Én nem érzek különbséget, meg nem is értem miért lenne gyorsabb, ha be van.

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: "... az mar regen rossz ha egy bongeszo giganal tobb (tuloztam ezzel) memoriat foglal le..."

Nem, egyáltalán nem túloztál, és nem is régen rossz, hanem gyors. Természetesen nem mindig így áll a helyzet, de előfordul:
img813.imageshack.us/img813/1585/operamem.png
anonym_x 2011.01.08 13:00:28
@penge™: V8 Benchmarkot próbáltam először (mert nem kell rá sokat várni), de most Peacekeeperben is megpróbáltam (websocket ki/bekapcsolásánál újraindítottam a böngészőt), viszont így is csak pár pont eltérés volt, amit általában is szokott produkálni.
A játék, amit linkeltél, pedig ahogy betölt, úgy fagyasztja az Operát.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
anonym_x 2010.12.17 16:01:22
@zobika: www.opera.com/docs/usercss/
Nézet > Stílus és a High Contrast kezdetű sorok előtt ne legyen pipa, illetve legfelül a Szerzői nézet legyen aktív.
Ismert hibák: A FreeBSD build jelenleg szerver problémák miatt csúszik. Változások listája (Desktop): DSK-213883 (Összeomlás a címsáv legördülő megnyitásakor) DSK-277548 (Nem volt biztonsági mentés a munkamenetekről (autosave.win)) DSK-310856…..
anonym_x 2010.12.06 19:04:10
@penge™:

Harmadik:
Lehet nem voltam egyértelmű, de épp azt mondom, hogy nem a csoport végére kerülnek, hanem a csoport elejére, vagy az a fül elé, amiről megnyitottam. Már párszor valahogy összejött, de szándékosan még nem tudom előidézni.
A legutóbbi hasonló cikk óta több, mint 3 hét telt el, tehát a cím kissé félrevezető. A késlekedés egyik oka egyszerűen a hírek hiánya. Olyan információkat szántunk ugyanis ezekbe az írásokba, amik az Operához kapcsolódnak, kellően érdekesek, ugyanakkor nem kapnak külön…..
anonym_x 2010.12.01 23:43:13
@Dzsini: Amolyan nyereményjáték. Ha megfejted, és kiírod Twitterre, akkor azok közül (akik kiírták) lehet, hogy kiválasztanak, és repülhetsz Norvégiába az Operához.