Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AUTOSANdris

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hosszú évek óta tartó vesszőfutás után végre megoldódott a Nyírpazony-Kabalásiak buszos problémája...
Az évek óta, minden szinten, elhanyagolt keleti országrészről lassan, de biztosan az autóbusz közlekedést fenntartó Észak-Magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK Zrt.) is leveszi a kezét. Vendégszerzőnk, Fazekas András, hosszú ideje küszködik a szolgáltatóval, hogy az igényeknek megfelelő…..
AUTOSANdris 2017.07.23 15:58:39
@Petyka366: Szubjektív, de nem hinném, hogy a Szabolcs rosszabb lenne pl. Borsodtól. Bár az biztos, hogy a menetrendek tekintetében a tényleg ő a legrosszabb a három közül.

Igazából több szemszögből nézhetjük a dolgot. Egyrészt a szolgáltató nem teheti meg, hogy minden faluba külön-külön indítson egy buszt csak azért, hogy valakit ne zavarjon, hogy célpontja előtt a járat még betér egy településre. Kivételt képez ez alól a csúcsidő, amikor az iskolához, műszakhoz igazodó járatok nagy kihasználtsággal közlekednek. Ezeken az időszakokon kívül mennek az úgynevezett gyűjtő járatok, amelyek esetenként több településre is betérnek, a buszok gazdaságos közlekedtetésének céljából.
Nem hiszem, hogy 6 perc a világ vége, vagy elkell gondolkodni azoknak akiknek adott egy járat, hogy mi lenne, ha hozzájuk nem térnek be. Mivel járna neki egy járat megszűntetése lakóhelyére, megtudja e oldani másképp az utazást, akár egy havas téli, vagy viharos nyári estén.
Ráadásul a téma esti járatokról szól, amikor az utakon kisebb a forgalom, jobban tud haladni az autóbusz, a jelzőlámpák csak a belvárosban működnek 22 óra után, ott is csak a forgalmasabb pontokon. Tehát egy 6 perces betérő ilyenkor valószínűleg könnyebben beépíthető a menetrendbe, mint egy délutáni, vagy reggeli csúcsidőben.