Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danubius

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Per pillanat az óriási várakozás kellős közepén vagyok, így gyakorlatilag nem történik semmi, legalábbis az apró-cseprő dolgokat leszámítva. Ezért megpróbálom kicsit összeszedni a gondolataimat és leírni, hogyan reagálnak a betegségemre a munkahelyen, a családban és a baráti körben. Bár nem is…..
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
A szülészeti hálapénzt vizsgáló blogsorozatunk első két részében körbejártuk a hálapénz-rendszer kialakulását és a szülészeti ellátással való összefüggéseit is. Többször is utaltunk a hálapénz elfogadásának szabályozására is, a következőkben ezt a kérdést járjuk körül alaposabban: Bűncselekmény-e a…..
Danubius 2020.02.23 12:06:53
@Ozsetan: Pontosan. számomra az is kérdés hogy a NAV mi alapján NEM végez vagyonosodási eljárást? Az egészségügyben dolgozok én is: a betegek nagy része nem akar "lemaradni", azért fizet. erre a jelenségre a "hála"pénz kifelyezést használni szerecsenmosdtás. Az lenne a legális ha a hálás beteg pl az orvos pecsétszámának megjelölésével utalna egy központi számlaszámra, ahonnan adózva eljutna a megfelelő orvoshoz. Mindez név nélkül a beteg részéről. Ezt a brilliáns gondolatot meg is írtam a megfelelő minisztériumnak. Kaptam egy semmitmondó választ hogy tulajdonképpen milyen nehéz kűzdeni a hálapénz ellen, de nem írtak semmit az ötletemről. 4- évvel ezelőtt...
A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez...
      Sorsok és sorsok. Más és más. Ezer irányú indulás. Van, amikor azt nézi az anyuka, van-e megfelelő szürke árnyalatú tapéta a gyerekszobában. És olyan is van, amikor gyerekszoba sincsen. Csak egy háznak nevezett valami, ahol öten húzzák meg magukat együtt. És innen is indul élet. Egy…..
Mostanában a színek bűvöletébe kerültem és szerintem ebben leginkább a tavasz lehet a ludas. Mindenhol a sárgák és a rózsaszínek fognak meg és nem engednek. Éppen ezért fogott meg egy dán blogger, Louise hívogató és meleg otthona. Minden részlete tetszik és a blogján…..
Már több, mint 10 év telt el azóta, hogy az ÖBB prémium kategóriás távolsági vonata, a Railjet forgalomba állt Budapest Keleti pályaudvar és München Hauptbahnhof között. Az eltelt évek már nyomot hagytak a szerelvényen és a technika is fejlődött, nem beszélve az utazóközönség folyamatosan változó…..
Danubius 2019.04.20 20:15:00
A legmelegebb nyári napokon a Duna vízhőmérséklete Paks alatt megközelíti a környezetvédelemi szempontból kritikus értéket, ami fölött bekövetkezik az élővilág pusztulása. A hivatalos mérések szerint is, pedig ezek irreálisak. A valóságban sokkal rosszabb a helyzet:…..
Akkor drágának tartottuk, és ma is annak tartjuk a Balatont, de vizsgáljuk csak meg az árakat az egykori és mostani átlagbérhez viszonyítva!  ..
Alább van kérem szépen egy cikk, miszerint lesz pelenkázó a FÉRFI vécékben is. New Yorkban. Mi vajon mikor jutunk el oda, itt, Európa szívében, hogy legyen a női vécékben pelenkázó? Nem vagyok telhetetlen, ne legyen mindegyikben, csak néhányban. Mondjuk a vendéglátó helyek felében. Egyelőre. Olyan…..
- Hát ez meg mi a *****?- Neeee, mik ezek a kóborkutya-falkák?!- ...értem én, hogy ez a szembe sáv, de ott megyek, ahol nincs kátyú!- Hol előz ez az állat ******??? Záróvonal, kanyar, kis teherautó?? Végülis... Aki legalább egyszer járt már erre, az ebből a kis párbeszédből is hamar kitalálja, hogy…..
Magyarország miniszterelnöke egy parlamentben adott válaszában kijelentette, hogy „üzleti ügyekkel nem foglalkozik”. Ezt a mondatát egy kérdésre adott válaszában a legutóbbi sajtótájékoztatóján megerősítette. Nyugodtan húzhatunk egy strigulát hazugságainak listáján. Hiszen 30 éves pályafutásának…..
Danubius 2019.01.20 11:45:46
@maxval balcán bircaman: a valóság az hogy Romániában 250 nettó az asszisztens fizu, a szakorvos meg 700000 forintnyi nettót visz haza. Fel kéne már fogni hogy Magyarország (amit hagyott Trianon belőle) egy durva szekény ország : nincs vízerőmű, nincs gáz/kőolaj, nincs tengerünk. A tudásba kellene fektetni egy ilyen csóró országban. a többit tudod
Jelentősen nőttek az ÁFA bevételek, messze megelőzve a többi adóbevétel növekedését. 2012 és 2017 között kb. 20%-al kellett volna nőnie az ÁFA bevételnek, ehelyett 41%-al nőtt. A növekedés mértéke majdnem kétszeres. A növekedés egyik oka az ÁFA csalások visszaszorítása. Ezt a "fordított" ÁFA…..
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
Danubius 2018.12.13 21:15:19
@tonuzobakerdez: 10x10 es 40 éves ház, nikecell nincs, csak a mennyezetbe raktam szigetelést. Kondenzációs kazán: évi 1500m3 vagyis kb 180,000 ft melegvízzel együtt. Én sem merek küldő szigetelni, mert a 40 éves ablakok is elég jók, bár nem esztétikusak. Külső szigetelésnél meg az ablakokat is cserélni kellen esztétikai okokból. Itt jöhet be a penészfaktor. Én sem merem meglépni a szigetelést abban abiztos tudatban hogy nem lesz nulla a fűtésköltség. A régi ablakokkal minél hidegebb van annál ritkábban szellőztetünk. Nálunk nincs szaga a lakásnak, és szerintem ezért nem sok az évi 180,000
A Balaton megközelítésére széles közönség számára ma is a vasút a kedvelt megoldás, még azok is szívesen indulnak vonattal nyaralni, akik a mindennapokban ódzkodnak ettől a közlekedési módtól, akinek pedig nincs autója vagy valamelyik nagy tömegrendezvényre igyekszik, nem is nagyon tud mást…..
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..