Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FrundsbergW201

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én Car Mandiner (akit feljelentettek a facebook-on, hogy nem ezen a néven anyakönyvezték), minden szerszámos írások atyja... Na, jól van, tudom, hogy nem vagyok ilyen nagy ember, de viszont azt is tudom, hogy az én írásaim után (Mivel dolgozzunk...  Mitől barkács... )  kezdtek bele sokan holmi…..
Honnan származtak az „okosba” megvett benzinadagok és miért ment jobban az autó az osztrák benzintől? Olyan trükköket mutatunk, hogy garantáltan fennakad a szeme!..
  Annyian kérdezik mindig tőlem, hogy  Szicíliában mi a helyzet a bevándorlók ügyében, hogy annak ellenére, hogy ez ugyebár igen kényes téma, és sokakból vált ki sokféle indulatot, mégis úgy döntöttem, hogy írok erről. Annál is inkább, mert a tengeren érkező migránsok többnyire épp Szicíliában…..
Autóépítés Színezd újra! 2016.06.21 18:52:01
Gondolom mindenki volt már úgy - de ha nem, akkor majd lesz - hogy színt kellett kevertetni valamelyik gépjárművéhez. Amennyiben nagyon veterán az eszköz, akkor két lehetőség szokott fennállni: Uno: (Ahogy a német mondja') odamegyünk a keverőműhelybe, aztán megkukucskálják a colort, vagy azt…..
Autóépítés Év végi horror 2016.12.15 20:11:23
Nem valami friss a történet, de csak mostanára csillapodott kezem remegése annyira, hogy le tudjam írni a szörnyűséget, ami nálunk történt. Ködös hajnal volt. Az éji madarak utolsó dalukat pitypalattyolták, macskák vonszolták magukat hazafelé munkahelyükről, a korán induló járműroncshordák…..
A blog régebbi olvasói - jó, ez relatív, mert még csak 2 és fél éve fut a blog - talán emlékeznek a jópofa kis Yamaha Mate-re, vagyis Mátéra, a dinamikus teherhordóra, amit Ottó ajánlott fel tesztelésre nagyjából tavaly ilyenkor. A Mate azóta is szolgálatban van, azonban van Ottónak egy hobbija,…..
HamPLÓ Kelet-Budaörs 2016.06.01 18:00:00
A Mercik után lássunk pár olyan kocsit, amit nem csak fényképen, a Gellért szálló parkolójában, vagy valami állami konvojban láthattam gyerekkoromban! Bevallom, képtelen vagyok észrevenni azokat az apró különbségeket, amelyek alapján nagy- vagy kiskerekűnek nevezik a gömbölyű Wartburgokat, csak…..
Az 1800-as évek óta nem történt ilyesfajta észlelés Baranya megyében, de most végre sikerült lencsevégre kapni egy lényt, ami gyanúsan hasonlít egy boszorkányra!..
FrundsbergW201 2017.02.04 11:29:51
Már korábban láttam, hogy túl sok a fekete beltérben, lehet még világosítani a hangulatán. Az eredeti elképzelés az volt, hogy bőrözött elemeket keresek, legalább középboxot, de Magyarországon nem találtam semmit, az ebay-en volt néhány középbox, de a 300 eurót , plusz posta, plusz festés már…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
Szeretünk gyűjtögetni, "Jó lesz az még valamire" - gondoljuk. És ez így is van. Ez a szenvedély akkor válik nagyon hasznossá és szórakoztatóvá, sőt akár hobbivá, ha az összegyűjtött tárgyak nem lomként hevernek és sokasodnak a polcon érintetlenül, hanem új életre kelnek.…..
Egy kis technikai összefoglaló, csak úgy Onedin családosan: feleségemmel, Katival együtt tettük le a nagymotoros vizsgát még valamikor 1998-ban. Magától akarta, nem kellett rábeszélés, amint felvetettem a témát, azonnal benyögte, ő is jön tanfolyni. 1998 tája, Miskolc-Tapolca…..
A gépjárművek öndiagnosztikája gyakran félrevezeti a szakembereket. Egy hibakód alapján alkatrészt cserélni nagy lutri, mégis jó irányba terelheti a hibafeltárást a vezérlőegységből kinyert információ. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
FrundsbergW201 2013.12.03 23:26:29
@Jamesblond:
Sajnos a tartósság már a kamionoknál is múlt idő. Áttértek pl. az egy darabból készített hengerfejre ami egy hathengeres motornál kb 200kiló, ráadásul teljesen síknak kell lennie a blokknak meg a hengerfejnek is, míg a régi 2henger/hengerfej elrendezésnél lehetett kis tűréssel játszani. Van olyan kamion típus amiről átlag 100ezrenként kell leszedni valamilyen hiba miatt ami az élettartamhoz képest nevetséges. A hengerfej javító ismerős már darupályát csináltatott a műhelybe hogy egyáltalán be tudják cipelni. És ez csak egy alkatrész a sok közül, hallok még széthulló gömbfejekről, repedő alvázakról, újrahasznosított rézből készült és meghibásodó kábelekről....
FrundsbergW201 2013.12.03 23:33:22
@Schütii:
Sőt a 2ütemű dízelből is van olyan amihez nem kell turbófeltöltő: Hoffer GS-35 traktor :)
A Bringaexpo kínálatában az országúti karboncsodák mellett van néhány városi használatra ajánlott összecsukható kerékpár is. A klasszikus Campingtól a hightech motoros bringáig több árfekvésből lehet választani. Teszteltük, hogy előképzettség nélkül mennyi idő alatt…..
Elvesztem. Napokig tudnék bogarászni. Érdekel a többi? ..
FrundsbergW201 2013.02.28 19:56:09
Igen, mégsem vagyok teljesen hülye, nem képzelgek letűnt korok gépeiről. Pár hónapja a sörözőben szóba kerültek a szörnyűséges kétütemű versenymotorok, akkor próbáltam elmagyarázni a srácoknak, hogy olvastam valami régi angol dögről, amit a világverő német versenymotorok…..
Minap már beszámoltunk Roberto Rossi egyik legújabb motorjáról, amely úgy tűnik, nem nagyon képez metszetet a magyar közízléssel – olvasóink inkább kritizálták, mintsem lelkesedtek volna érte. Most itt egy korábbi építés, amely aktualitást nyert, hisz a decemberben…..
Kemény reklámhadjárattal indult útjára Rod Stewart önéletrajzi könyve. A most megjelent, Rod: The Autobiography című írás promójában, ahogy az ilyen szokás, kiemelnek néhány szaftos részletet a nagyobb vásárlási kedv érdekében. Nos, Stewart nem fogta vissza magát. A…..
FrundsbergW201 2012.10.26 19:06:57
Egy norvég ugró egy szikla tetején felállított nyújtón pörgött ugrása előtt, majd a szerkezet összeomlott alatta, és az 1200 méteres mélységbe zuhant.   Richard Henriksen egy Eiskedal közeli, 1200 méter magas csúcsról készülődött ugráshoz egy helyi tévé kamerái előtt.…..
FrundsbergW201 2012.10.18 20:22:34
"Útban a Vekeri felé" - forrás: Képhatás blog. ..
Késve érkeztem. A Fővárosi Autósmozi kapuja előtt nyolckor már sorban álltak az autók, mögöttem egy újszerű Wartburg Tourist kadmiumsárga fényei zárták a sort. Bent a parkoló majdnem megtelt, ezért csak valahol hátul sikerült leállítanom a Swiftet. Nem baj, onnan is éppen…..
Kész a kübelesített Tramp, jelentem. Több munkát tettünk bele, mint terveztük, de kevesebbet, mint kellett volna. Azok a fránya anyagiak, ugyebár… De így legalább jövőre is maradt tennivaló, meg még későbbre is. Aztán mire rendesen körbeérünk, lehet is kezdeni elölről az…..
Kacsa, liba, négy gyerek, smafu. Na de egy borjút szállítani a motoron? Vietnamban mindent lehet, de ez akkor is beteg, nagyon beteg... ..
FrundsbergW201 2012.08.30 11:05:24