Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phzs

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós El Greco távolodó 2023.02.04 07:41:37
Hogy ez pontosan hogy is van, és mitől, azt nem tudom, csak tapasztalom: egyes műveknek lejár az ideje. Nem magukkal a művekkel van a baj, hanem a befogadóval, már nem jelentik azt, már nem azt jelentik, amit régen. Régebben beszéltek hozzám, most meg némák, mint a csuka. Mondjuk Kosztolányi, a…..
Kávé blog Kávé kísérővel 2020.11.04 07:25:00
A igényesebb kávéházakban, kávézókban a szervírozott eszpresszó mellett mindig találsz egy kis pohárka vizet is. Talán te is azok közé tartozol, akik furcsállják ezt: pedig nem újkeletű hagyomány. ..
Majdnem minden nap kilovagol a 94 éves II. Erzsébet királynő – írja részletes riportjában a Daily Mail brit napilap. Az uralkodó kedvenc fekete póniját üli meg a windsori kastély parkjában az újság értesülései szerint. Erre a birtokra vonult vissza ugyanis a királynő férjével, Fülöp herceggel…..
Az van, hogy a kiskorúak 66.6%-a erőteljes kamaszodásba fogott, és ez azért jócskán megváltoztatja a dolgokat, visszaolvasgattam kicsit a blogomban és csak lestem, hogy mennyire megváltozott minden, amióta kis műanyagmotorozó pelenkás banda voltak :-) Mostanra nemcsak a cipőméret lett hatalmas,…..
Ez a legutóbbi kézimunka „dilim” azzal kezdődött, hogy már kicsit túl sok volt az apró vacakok – poháralátétek, virágok, ilyesmik – horgolásából, éreztem, itt az ideje kicsit váltani. Például befejezni a kamra/spájz díszítő csíkjait, hiszen még csak az egyik felére…..
àlabeck Karácsonyi ebédeink 2014.12.27 09:28:12
  A süteményekhez hasonlóan az ételek is a könnyű, gyors kategóriába tartoztak – ahogy mindennap –, de azért mégis ünnepiesebbek. Na, semmi nagyon különleges, csak olyasmi, ami nem a leggyakrabban fordul elő nálunk. Első nap sima, serpenyőben sült lazac volt…..
isolde Egy kissé csapongó leszek 2014.10.29 08:23:44
Még az volt, hogy eszembe jutott a volt Kedvenc Főnököm, aki pár évig volt csak a főnököm, úgy érzésre nagyjából egy évezreddel ezelőtt, és most pár nap alatt két dolog miatt jutott eszembe. Az egyik, amikor néhány bejegyzéssel lejjebb itt dühöngtem - már miközben…..
isolde További kalandok 2013.06.14 14:36:15
Hű, most ment haza az anyósom. Hát én mondjuk nem vagyok egy különösebb házitündér, egyedül főzni meg befőzni szeretek és tudok, jó, meg mosni, a takarítás viszont egyáltalán nem érdekel és mint ilyen, nem is vagyok benne jó. Úgyhogy nem lep meg, ha valaki ügyesebben vagy…..
A rengeteg macaron és szalaggal átkötött kekszstóc hatására lassan, de biztosan érlelődik bennem a gondolat, hogy megragadok egy féltéglát, és bezúzom a képernyőt. Íme, az alternatíva mandulára és kekszfotóra: a hóember dizájn (a segédvonalak behúzását a t. olvasó…..
Az írásról, így gyakorlatilag a könyvek eredetéről, minden népnek van legendája, de azért leszögezném, hogy Thot istennek nyilvánvalóan nem sok köze van a dologhoz (itt kérnék elnézést az ókori egyiptomi vallás híveitől). A gondolatok megjelenítési formája a beszéd, és…..
A Lidércfény az eldugott faluban élő Jude történetét meséli el. Jude gyerekkorától kezdve vonzódik a könyvekhez, és amikor a regény kezdetén a falusi tanító a közeli városba, Christminsterbe költözik, mondván, hogy az embernek csak ott nyílik lehetősége arra, hogy igazán…..
 Nekem csak a templomok és a szobrok fővárosa marad a "Paraszt Párizsnak" becézett Hódmezővásárhely, mely Budapesttől 3-4 óra vonatúttal megközelíthető. Sajnos kifogtuk azt a szerencsétlen időszakot, mikor az Alföldi Galériát (ahol a…..
phzs 2011.02.22 22:03:03
A múltkori kérdés follow-upja. Rohadtul szétesik a tészta, morzsolódik, pedig állt egy órát a hűtőben. Adok neki még legalább két órát, aztán megműtöm.Mit csináljak, ha szétesik a tészta?Linzer, nem kell bele tojás. Még vaj? Tejföl? Talán mégis tojás? Vagy hagyjam a…..
phzs 2010.12.26 22:47:54
GazPömpöllér & co Apróságok 2010.12.04 23:14:00
a napi szintű agyvérzés mellett mindennap történik jópár olyan apróság is, ami viszont nagyon jó, és ami mindig egy pici visszajelzés arról, amit olyan nehéz elfogadni az embernek, hogy ez a gyereknevelősdi szinte kizárólag hosszútávon működik, akkor viszont tényleg. Gondolok…..
GazPömpöllér & co Gyors 2010.09.08 07:52:59
Gergő megőrült, de teljesen, ma reggel arra ébredtünk, hogy ordít ezerrel: AKAROM!! NEM AKAROM!!AKAROM! majd negyvenperces hisztit nyomott le a semmiért, azért, hogy ő csukhassa be az ajtót, majd nem akarta becsukni semmi pénzért. Ül a földön, és visítja, hogy NEMÜLÖK!!…..
Egy kedves megkeresést követően a közelmúltban két rövid interjú is készült a pekeskifli.blog.hu-ról. A magyar nyelvű a Régió Rádióban volt hallható az MR6-on, a valamivel rövidebb, német változatot pedig az MR4 adta le a német nemzetiségi műsorában. Köszönet Arnold…..
phzs 2010.08.15 17:45:39
àlabeck Sós vizes uborka télre 2010.07.26 14:13:00
Ez az uborka majdnem olyan nagy kedvencem, mint a kovászos. Sokkal jobban szeretem étel mellé savanyúságként is, mint akár az ecetes, akár a csemege uborkát. Salátákba pedig – mint például az orosz hússaláta vagy a majonézes krumplisaláta – szerintem összehasonlíthatatlanul jobb. (Persze ez az én…..
 Azt írja, hogy a tzatzikihez egy éjszakán át lecsöpögtetem a joghurtot. Mivan?Hogyan csöpögtetem le a joghurtot?         Konyharuha? Szűrő? Konyharuha+szűrő? A hűtőben csöpögjön? És tényleg olyan sokáig kell vele várni? (és…..
Marlen kérdése szeretettel:Hol lehet egy liter tiszta szeszt venni és mennyiért?            "Patikában csak egy decit adnak ki és 70%-os, nekem pedig egy liter kellene és 98%-os diólikőr készitéséhez...ha nem lehet kapni,…..
phzs 2010.07.05 20:51:05
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
phzs 2010.06.04 14:01:26
Hideg van és esik. Miben van a D-vitamin?A D-vitaminnal turbózott vajat nem ér beírni.        Kép: http://www.spacepole.be/opendoors/images/STCElogolowres.jpg..
phzs 2010.05.13 15:27:46
Szerintem perszehogy igen, a kérdést családi nyomásra teszem fel.Meg lehet-e enni a narancs héját?Nyersen.   Narancspárna figyelemreméltó linkről (goedkoop = olcsó) : http://www.goedkopeshit.nl/cadeaus-en-gadgets/Woonkamer/start60 ..
phzs 2010.05.11 20:19:59