Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Jeff_

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán a versenysport történelmében addig - és azóta sem - fordult elő soha, hogy versenyző és főnöke ennyire egymásra találjon. Enzo Ferrari, a kompromisszummentes, iszonyatosan önfejű, ugyanakkor zseniális vezető és főnök, aki mindenkitől elvárta a maximumot és még többet…..
Ismerjük a látványt: turistabusz hátsó ablakában jókedvű fiatalok kézzel-lábbal kalimpálnak a mögöttük jövőnek. Azt hittem, most is ezt látom, de gyanús volt, hogy lassan csettegő városi buszból nem szokás integetni. És hogy a srác félmeztelen, meg egy női(nek tűnő, sose…..
_Jeff_ 2014.02.21 09:15:38
@_Jeff_: vége felé a bizonyíték hogy Magyarországon forgatták, leszállítják őket :)
Ma három blogbejegyzést ajánlok a figyelmetekbe. Az első a Jobbegyenes blog már címében is sokatmondó posztja a „wannabe emigránsokról", melyben nem túl kedvesen próbálják meg tipizálni a határátkelőket. (Egyébként tableno lőtte és ajánlotta tegnap.) A másik Bandirepublic…..
Érdekes a mai poszt, hiszen szerzője, Eszter két évet élt Londonban, aztán ösztöndíjjal Indonéziában töltött egy felet, most pedig már egy ideje ismét Budapesten él. Hogy miért? Erre ad választ mai írásában. Ellentétben a magyarok 95%-ával, akiket kint megismertem én nem…..
_Jeff_ 2013.09.12 13:04:39
@London2009: na ezert nem lepek ezekkel kapcsolatba :)
csak ide is kezd begyuruzni ez a nezet, holott azt gondolna az ember, ide azert a felvilagosultabbak jarnak
_Jeff_ 2013.09.12 13:12:37
@London2009: en se. csak legalabb ne terjesztenek a hituket! az nem zavar ha vki hulye vagy szuklatokoru, az az o egyeni problemaka. az zavar amikor mast is azza akar tenni. namindegy.

szoval canary wharf-nal laksz? ;)
_Jeff_ 2013.09.12 13:17:30
@London2009: mert ott van a gym ahova jarsz :-p
Régen jártunk már Angliában (...), úgyhogy éppen itt az ideje egy londoni posztnak. Amiben viszont Erika írása különleges, az az, hogy varrónőként boldogul a divat egyik fővárosában. Tapasztalatai azonban bőven megszívlelendőek a szakmán kívül is. „Magyarországon valaha…..
_Jeff_ 2013.09.06 12:35:05
@London2009: igen? nemtom... fogalmam sincs a szemelyazonossagodrol. csak annyit tudok hogy sportolsz mint egy orult es nem magyar pasid van :) ja es magas vagy szep tartassal. egy 8 millios varosban azert meg igy is nehez megtalalni :)
_Jeff_ 2013.09.06 12:44:09
@London2009: ez a veszely nem fenyeget, olyat meg nem is lattam :) en virgin, wandsworth es wimbledon
_Jeff_ 2013.09.06 13:01:44
Vége a nyaralásoknak, lassan mindenki visszatér a normál kerékvágásba, de ilyenkor még egyszer végiggondoljuk, milyen élmények is értek minket a nyár folyamán. Így tett Bence is, aki Walesből látogatott haza és bár élményei inkább pozitívak voltak, a végkövetkeztetés mégis…..
_Jeff_ 2013.09.02 12:10:55
_Jeff_ 2013.09.02 13:28:11
@cristallo: elhiszed hogy pont lesz.rom?
_Jeff_ 2013.09.02 14:08:03
@Withamyn 1: milyen egeszet evett meg a fene? most kinek lett ettol rosszabb? neked faj vagy mi? nekem nem. vagy ez ilyen kotelezo dolog kellene hogyn legyen?
Amikor külföldre költözünk, nem csak országot, hanem nyelvet is váltunk. Elhagyjuk (legalábbis egy időre) az anyanyelv jelentette biztonságos területet és bizonyos mértékig újjászületünk egy új nyelvben és társadalomban. Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy…..
Talán még emlékeztek rá, a nyár elején arra kértem az országfelelősöket, írják meg, miként nyaralnak az őslakosok. A pár napos szünet után tehát most jöjjön Cooper thaiföldi írása, amely azonban nem Thaiföldről szól (mindjárt ki is derül, miért), hanem arról, hogyan is…..
_Jeff_ 2013.08.05 12:47:49
@London2009: en 197 vagyok, ritkan latok nalam magasabb embert, de amikor igen, mindig elcsodalkozom, hogy "jeee, ilyen erzes lehet mindenki masnak ram neznie?"
_Jeff_ 2013.08.05 12:57:00
@London2009: hol van mar a baratnozos korszak... ;) volt 155 centis baratnom is, igaz, nem sokaig. vicces volt, mindenki azt hitte hogy a hugom :)
te viszont mondd hogy szepen egyenesen tartod magad! nincs rosszabb mint amikor egy szep magas hosszu combu no gornyedten jar hogy megprobalja eltitkolni valos magassagat...
_Jeff_ 2013.08.05 13:18:31
@London2009: london angels hc?
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Erotikus munka blog angol vendég 2013.08.03 23:40:00
Na, ismét találkoztam az angol emberemmel. Akármilyen furcsa, úja és újra megdöbbenek, hogy mennyire olyan, mintha valamelyik brit sorozatból lépett volna ki, ráadásul valamennyire mintha hasonlítana Ricky Gervaisra is, pedig világosabb a haja, szóval emiatt tök olyan érzésem van,…..
Ha nyár, akkor Spanyolország. Magyarországon a válság ellenére még ma is igen népszerű célpont valamelyik spanyol tengerpart – például éppen a Costa Brava, ahonnan országfelelősünk, Roxi küldött beszámolót. Egyrészt arról, hogyan élik meg a helyiek a nyarat, másrészt pár…..
_Jeff_ 2013.07.14 10:11:09
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az írta hogy többsége, nem azt hogy kizárólag. de a lényeg hogy lehessen kötekedni ugye? :-p
Természetesen a pornóipar is felfigyelt a magyar úszósport jelenleg legjobban eladható termékére, a szexkönyv-írónővé avanzsált Szepesi Nikolettre, aki röptében a legyet is leszopta, már ha hinni lehet a könyvének, amivel nyolcmilliós gázsit tett zsebre eddig. A Blikk infója…..
_Jeff_ 2013.07.08 10:52:08
A mai poszt előtt mindenkinek azt ajánlom, kapcsoljon nyári üzemmódba, kerítsen magának egy hideg italt, heverjen el és utána kezdjen az olvasásba (a reggeli kávé is engedélyezett...). Bevallom, jómagam nehezen tudtam hova helyezni ctboy írását, aztán nem kevés intenzív…..
Justin Timberlake új lemezét szerettük. Elvileg idén jön is a következő, de addig persze klipeket is kiad a sok év kihagyás után visszatérő popsztár. Most a Tunnel Visiont gondolták megfilmesíteni, ami amúgy az egyik legsemmitmondóbb szám a lemezen. A klipje sem valami nagy szám,…..
Határátkelő Magyar magyarnak... 2013.06.21 06:47:00
Nem egy boldog történet a mai, mert Zsuzsa írása arról szól, miként került németországi (magyar főnök vezette) munkahelyébe egy rossz mozdulat. Természetesen nem szeretnék általánosítani, hiszen emberekként különbözőek vagyunk, de a történet mindenképpen…..
_Jeff_ 2013.06.21 07:31:23
@tilmir: mert te sose forumozol munkaidoben, ugye?
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
Kicsit rendhagyónak nevezhető a múlt szerdán lezajlott Fogadó, mert a résztvevők egymással is elkezdtek beszélgetni, nem csak a vendégnek tették fel kérdéseiket. Valamint talán az is kicsit más volt, mint máskor, hogy Sámánt, aki már több posztot is írt a blogon, közkívánatra…..
_Jeff_ 2013.04.26 09:22:45
@Jess G: ez az osszefoglalo jellemzoen nem annak a retegnek szolt. ha nem tunt volna fel
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
_Jeff_ 2013.03.25 11:54:06
@tanato: jaj majd mindjart megsajnalom. mintha a hitel valami kotelezo tartozeka lenne a mai embernek
_Jeff_ 2013.03.25 12:47:18
@Zka77: felvilagositalak, nem a mostani befizetesekbol kellene. amit ok kapnak, azt ok mar befizettek. csak epp lenyulta a kormany. egyebkent is, szerinted az arany eltolodasarol a nyugdijas tehet? ritka egy allat vagy
Furdancs Blog Star Wars-tervrajzok 2013.03.06 12:54:38
Talán tíz évvel ezelőtt esett meg velem, hogy majdnem sikerült pincérfogásban kidobatnom magam a biztonsági őrökkel egy könyváruházból. Történt ugyanis, hogy a könyvek között bóklászva kezeme akadt egy olyan olvasni-, vagy inkább nézegetnivaló, amit a mai napig nem hiszek el.…..
Sokan jutnak ki külföldre munkaerő-közvetítő cégeken keresztül, a személyes benyomásom az, hogy a tapasztalatok erősen megoszlanak – van, akinek pozitívak az élményei és lehet hallani horror történeteket is. Mai posztunk szerzője, Attila is így jutott ki Angliába, ő és párja…..
_Jeff_ 2013.02.19 11:26:00
@Whave: na, ez tok jo! bar tokre semmi kozom a blog tulajahoz, de azt gondolom, miattad es hozad hasonlokhoz szol eredendoen. anna es is igy probaltam megirni a sztorim egy reszet, aztan persze ott is lett nagy sardobalas. ha te es a tobbiek nem jeleznek vissza, valahogy szamomra elvesz az egesz lenyege.
nekem remek volt olvasgatni masok sztorijait egeszen addig, amig nem 3 bekezdesnyi vedekezessel kezdodtek a nagypofaju okostojasok ellen. remek kis kozossegszeruse kezdett alakulni a mar kivandoroltakbol es a meg hezitalokbol. aztan jott a nepszeruseg, aztan az index, es az egesz felrement valahogy. de lehet csak en erzem igy.
mindenesetre orulok, hogy van akinek segitseget nyujtott
A tematikából adódóan rengeteg szó esik a blogon arról, milyen elmenni, ám viszonylag kevesebbet beszélünk arról, milyen hazajönni – akár csak látogatóba is. Ezt írta meg Rozamami, aki tavalyi élményét osztotta meg. Már csak azért is érdekes, hiszen a dolgok természetéből…..
_Jeff_ 2013.02.10 11:51:19
@tableno: értem én, amit írsz. mondom, a poszttal magával nem volt bajom, csak az én olvasatomban a blog célja a magyarországról elindulás segítése, nem pedig a már kint élők lelkének ápolása ("hú tényleg, te is így érzel?").
de való igaz, már nagyon nem olyan ez a blog, mint amilyennek indult.
_Jeff_ 2013.02.10 12:00:10
@tableno: ez igaz
ugyanakkor mielőtt eljöttem, mindenki azt szajkózta, hogy majd a honvágy így meg úgy... aztán az a pici ami eleinte volt, nemhogy erősödött, de teljesen eltűnt :) szóval nem feltétlenül fog mindenki ugyanúgy érezni