Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dudus51s

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Dudus51s 2017.05.28 11:05:08
@major.os: A levegő összetételéről mindenki beszél és misztifikálja, és úgy vannak vele mint a focival, mindenki ért hozzá. A 0 balti magasságon mért levegő nyomása 10 méter magas vízoszlop nyomásával egyenlő. Ha a higanyos barométert hívjuk a méréshez/praktikus okokból, hiszen a mérőelem fajsúlya 13,546/ akkor ez az érték cc. 780 hgmm+,- a hőmérséklet miatti korrekció. Összetétele 78% nitrogén, cc. 21% o2 és 1% egyéb gáz,/co2, co, N2, nemesgázok stb./ pára stb. A gravitáció miatt ez az óriási mennyiségű "légnemű-folyadék" úgy képzelhető el mint egy óceán, ahol a Marianna árokban annak fenekére még Cousctou kapitány sem igen merészkedett le, hiszen a nyomás ott 11 tonna/cm2. Gay -Lussac óta pedig tudjuk, hogy a folyadékok gyakorlatilag nem, de a gázok összenyomhatók, ezért a tengerszinttől felfelé csökken a légnyomás értéke. Az emberi szervezet vegetációja döntően ehhez a nyomásviszonyokhoz rendezkedett be. Emlékezzünk rá amikor a Mexikóvárosi olimpiát rendezték, milyen probléma volt a csapatoknak az akklimatizáció a magas helyszín miatt. Namármost ha a talajszinttől távolodva csökken a levegő nyomása, ezáltal a "sűrűsége", a lassú égéshez nincs meg a szükséges O2 - bár az összetétele ott is az mint a baltiszinten-, így annak elégtelensége fiziológiai problémákat okoz. A levegő az ott is levegő és ha nem az az összetétele amit a fentiekben írtam , akkor az fing, biogáz, vagy bármi más, de nem levegő.
Józsefváros Polgármestere kirúgott egy tisztviselőt. A köztisztviselő bírósághoz fordult. Eddig szokványos ügy. Az Önkormányzat ügyvédje tisztában van azzal, hogy a munkaviszony felmondása törvénytelen, ezért azonnal elfogadja a köztisztviselő 4 millió Ft-os peren kívüli…..
Mióta meghiúsult az MTV 2,45 milliárdos hitelfelvétele, lavina indult el a köztévénél, melynek számtalan „áldozata” lett. A megszüntetett (vagy el sem indított) külsős gyártású műsorok névsorából (Napkelte, A la Carte, A tévé ügyvédje, Szerintem) sokan arra…..