Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beavisnail

48 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TelePortál Egy sör... 2011.10.24 23:10:00
 Ez az egész história egy sörrel kezdődött. Egészen pontosan egy üveg Guinnessel. Egy ártatlan itallal egy szumátrai kis vendéglőben. Egy kis faluban, az esőerdő közepén. Saint Patrick’s Day lévén úgy döntöttem, hogy kimozdulok csendes magányomból egy kicsit, és…..
Kicsit megkésve, hiszen jelenleg éppen Malajziában vagyok, de sikerült feltöltenem a képek egy részét a szafariról. Kicsit furcsa sorrendben vannak, de örültem annak, hogy egyáltalán ilyen sokat sikerült feltöltenem. A címben említett két park egyszerűen hihetetlen... Nem kell…..
 Gyalog követni az orrszarvúkat, oroszlánokat, vagy leopárdokat... Éjjel a sátortól három méterre legelő bivalyokra, vagy a sátor feletti ágakon "alvó" baboon-okra ébredni... Vagy éppen a kb. száz méterre tőlünk vadászó oroszlánok üvöltésére... Elefántok,…..
elmentek otthonról Back to life 2010.10.27 13:46:00
Tudom, tudom, nagyon eltűntem, elhanyagoltam a blogot, és senki nemtud semmiről. Mindezen vádak teljesen jogosak, így nem is akarok rólukbeszélni :).Hogy hol is hagytam abba... Ha jól emlékszem egy lánnyal voltkapcsolatos az utolsó mondatom... Kiegészíteném azzal, hogy a…..
Enyhén másnapos érkezés Tofo-ra, majd véletlen találkozás azokkal a holland bringásokkal, akikkel Nairobiban múlattam az időt első afrikai napjaimban. Búvárközpont látogatás, majd egy váratlan döntés után,fáradtan irány a fullmoon-party. Sörök, helyi tömény-happy hour, majd…..
A Dreheres-kocsival hamarosan megérkeztem a városkába, kis utcák, rendezett épületek, mosolygó helybéliek. Nem mondom, már-már meglepően vidám hangulatú volt minden, mintha nem is Afrikában lennék, s mindezt úgy, hogy sikerült mindennek 100%-ig afrikainak maradnia. Perceken belül…..
Ott tartottam a történetemben, hogy éppen elkezdtem volna szállást keresni az éjszakára egy unalmas buszút után, amikor... amikor meghallottam, amint egy helybélinek tűnő férfi arról beszélt valakivel, hogy Maputo, a főváros felé tart. Gondoltam, hogy veszíteni nem…..
Hajnalban érkeztem meg ismét Dar Es Salaamba, és bár nincsen komolyabbproblémám a várossal, minél hamarabb szerettem volna elhúzni onnan acsíkot, délnek, Mozambik felé. Amint kiértem az utcára a kikötőből,fogtam egy taxit, és egyenes a külvárosban lévő buszpályaudvarramentem,…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/04/26/10_days_to_go#comments";  Korai ébredés, gyömbéres fánk, zabkása-szerű valamivel reggelire, majd egy kis séta a három csillagos hotelig, ahonnan a búvárkaland indult. A felszerelés…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/04/26/10_days_to_go#comments";  Zanzibári tartózkodásom tulajdonképpen tökéletesen alakult, sőt, sokkal jobban, mint azt remélni mertem volna. Valahogy úgy képzeltem, hogy Zanzibár túl…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/04/26/10_days_to_go#comments"; A hajóút Dar Es Salaamig nagyjából eseménytelenül telt, leszámítva talán azt, amikor éjfélkor azzal keltettek fel, hogy a kapitány vár a hídon, és hogy valami…..
A határőrök és egyéb kikötői irodisták kipihent arccal érkeztek meg nyolc után, s végül rövid huzavona után kiköthettünk, s végre elhagyhattuk a roncsra emlékeztető, de hősiesen kitartó hajónkat. Természetesen senkit nem érdekelt, hogy már Anjuanban beléptem az országba,…..
A határőrök és egyéb kikötői irodisták kipihent arccal érkeztek meg nyolc után, s végül rövid huzavona után kiköthettünk, s végre elhagyhattuk a roncsra emlékeztető, de hősiesen kitartó hajónkat. Természetesen senkit nem érdekelt, hogy már Anjuanban beléptem az…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/04/26/10_days_to_go#comments"; Jó hosszzú ideje nem jelentkeztem olyan írással, ami azzal foglalkozik, hogy mi is történt velem… Úgy két hetes lemaradásban vagyok, azaz jól…..
Jó hosszzú ideje nem jelentkeztem olyan írással, ami azzal foglalkozik, hogy mi is történt velem… Úgy két hetes lemaradásban vagyok, azaz jól össze kell magam szedni, hogy utolérjem magam, és mindezt úgy, hogy nem ugokrok át semmilyen izgalmas részletet. Nos, megpróbálom:)…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/07/16/cinema_paradizso_avagy_zsufni_mozik_madagaszkaron";Egykoron volt Madagaszkárnak két valódi mozija is a fővárosban, de a video általános elterjedésével egy időben mindkettő bezárt, és azóta…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/07/13/rohano_vilag_2"; Gyakran használjuk a kifejezést saját, jelen környezetünk leírására. Gyakran beszélünk arról, hogy mennyire felgyorsult minden a modern világban. Jelentem, nincs ez…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/07/09/balnak_meg_ilyesmi_ezuttal_kicsit_bovebben";   Úgy érzem nem fair, hogy csak azért, mert van egy jó bálnás képem, ennyivel elintézzem a dolgot:). Tehát: Miután az előző irományt…..
Az Elmentek otthonról blog szerkesztője, akivel a Zskategória Facebook rajongói oldalát csináljuk bejelentkezett Madagaszkárról. A sziget ahol a bazaltkő arcú amerikai nyinyja Dudikoff még sztár! És ahol az Imax mozikban tényleg vannak szagok és akár eső is! Olvassátok el a…..
beavisnail 2010.07.08 08:57:42
@prostatikus vogon jeltz: köszi!és külön köszi azt is, hogy mindezt nem versben mondtad el... Nem cspem a vogon költészetet, annak ellenére, hogy csak a harmadik legszörnyűbb a világon :-D
elmentek otthonról Fight Club 2010.07.01 08:25:00
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/07/01/fight_club_9";Az élet Madagaszkáron is egy véget nem érő harc mindenkinek. Csakhogy ez a harc itt-ott azért különbözik ám egymástól. Nézzünk hát néhány jellegzetes példát: 1. Morengy…..
beavisnail 2010.07.08 08:26:48
@Ivády Gábor: köszi a linket, jelentem tag vagyok egy-két éve, de itt nagyon nem használható, ahogy láttam... De rég néztem meg, megnézem, hátha most, hogy visszaköszönt a cím, működni fog:)
Jaja, a július kicsit korai még :D:D:D Inkább januártól lehet Ázsiában gondolkozni, legalábbis most úgy néz ki... Mit csinálsz te ott amúgy?
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/04/26/10_days_to_go#comments"; ..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/06/23/fovaros_esoerdo_sziget_lassan_bucsu_madagaszkartol"; A 18 órás zötykölődés egészen jól sikerült, még aludni is tudtam valamit, így mikor reggel hat körül megérkeztünk, magamat is…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/06/18/tata_oh_te_draga_tata_busz"; A félreértések elkerülése végett az elején elmondom, hogy ez nem egy reklám, vagy PR cikk az indiai autógyártónak (nem is látnám sok értelmét), hanem talán…..
a2a_linkname="elmentekotthonrol.blog.hu";a2a_linkurl="http://elmentekotthonrol.blog.hu/2010/06/17/antananarivo_morondova_nem_epp_a_legegszerubb_uton_masodik_resz"; ...az első egy óra az autóban szinte elviselhetetlen volt, mivel négyen ültünk egy sorban, és az út nem is volt út, így a…..