Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomi from Space

994 bejegyzést írt és 2337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években számos cikk foglalkozott azzal a kérdéskörrel, hogy miért ilyen alacsony Magyarországon a nők politikai képviselete, különösen az országgyűlésben. Ugyanakkor a 2019-es EP-választások némi újdonságot hoztak ebben a tekintetben: mind a női listavezetők, mind a női jelöltek száma…..
Közösségi platform? Igen! Társkereső? Igen! Üzenetküldő? Igen! Mindez lokáció alapon, amivel a közeledben lévő legjobb helyeket és az ott lévő barátaidat és ismerkedni vágyókat is megtalálod? Naná! Ez mind a 20m, amiről többet is megtudhatsz, ha tovább olvasod a cikkünket...
Appot fejleszteni olyan, mint gyereket nevelni. Hosszadalmas, erőt próbáló feladat, ami nem csak a felfedezésről, és a különböző nehézségek legyőzéséről szól, de sikerélményekben is jócskán bővelkedik. Egy új, kizárólag magyar fejlesztésű társkereső applikáció megjelenésével kapcsolatban ültünk le…..
A billentyűzet kérdése nem csak kényelmi, de logisztikai és egészségügyi megfontolásból is kardinális kérdés. Ergonomikus, könnyen cipelhető, több felhasználási módot lehetővé tevő modellek természetesen léteznek, de egyszerre mind - ez talán hiú ábránd. A műfaj jellegzetes típusai azért jó…..
Könnyekig meghatódott Cher, amikor a Kennedy Center Honors idei díjátadó gáláján Adam Lambert a tiszteletére előadta a Believe című világslágere balladisztikus változatát. A díva a közösségi médiában is elismerően írt a fiatal pályatársról...
A mostani hideg, szeles, nyirkos téli időjárásban szinte mindenkivel előfordul, hogy megfázik, vagy elkap valamilyen vírust. Ennek következtében pedig, sok egyéb tünet mellett, eldugul az orra. Mivel ez az egyik legkellemetlenebb érzés, érthető, hogy azt akarjuk, hogy minél előbb múljon el. Manapság…..
Karácsonykor minden kiderül: az is, hogy mennyire ismered a szerettedet, akit megajándékozol. Ezért is olyan nehéz a választás, de szerencsére egy testépítőnél nem nagyon lehet mellé lőni. Mint már megszokhattátok amiben tudunk, abban segítünk, úgyhogy jöjjön egy kis karácsonyi ajándék válogatás,…..
Volt egy cingár haverom, akivel nem találkoztam legalább egy fél évig, aztán úgy hozta a sors, hogy a nyár közepén összefutottunk. Az emlékeimben egy vékony, kicsit pókhasas srácként él, és amikor megláttam egy rövidnadrágban, elállt a szavam. Kérdeztem tőle, hogy hogy hozta össze ezt a kockás…..
Ha kimondjuk azt a szót, hogy kardió gép, akkor mindenki azonnal a fogyásra gondol, pedig ennél sokkal többről van szó ezeknek a gépeknek az esetében. A kardió gépek fő funkciója a szív megdolgoztatása, amit a lehető legtöbb izomcsoport funkcionális mozgatásán keresztül ér el. Az ilyen gépek persze…..
A párkapcsolat nem csak a léleknek, de a zsírpárnáknak is kedvezni szokott, amiknek a gyarapodása általában egyenesen arányos a szakítás esélyével is. Vannak azonban olyan párok, akik ahelyett, hogy kidobták volna sütiszörny kedvesüket, inkább rávették arra, hogy fogyjanak le velük együtt. Ilyen egy…..
Ha otthon akarsz gyúrni, akkor tuti, hogy nem fogod megúszni, hogy vegyél néhány súlytárcsát. Mivel szimpla vasdarabokról van szó, ezért nem is gondolná az ember, hogy a végletekig el lehet menni a válogatásban, amit érdemes is megtenni, hiszen - mint minden mást az életben - tárcsát sem 1-2 évre…..
Ismered azt a viccet, amikor két testépítő beszélget? " -Te szoktál húzódzkodni? - Én? Áhh, hülye vagy? Attól megnőne a hátam!". És milyen igaz! Persze a húzódzkodás nem csak a hátra van nagyon jó hatással, de a bicepsz, a vállak és a mellizmok is meghálálják, ha beleviszed az edzésekbe ezt a…..
Imádok új emberekkel találkozni, mert mindig megkérdezik, hogy hol szoktam edzeni. A válaszom mindig az, hogy a "másik szobában", ami attól függetlenül, hogy nagyon vicces beszólás, mégis igaz. Ilyenkor persze jönnek a kételkedések a bicepszem láttán, pedig tényleg nem poénkodtam: én itthon edzek.…..
Ahogy az orvostudomány egyre meggyőzőbb és szerteágazóbb bizonyítékokkal szolgál a kannabisz gyógyászatilag kedvező hatásaira, úgy szaporodik azon államok száma, ahol a kannabisz különböző formákban elérhetővé vált a betegek számára. Mi is részt veszünk a közelgő budapesti gyógyászati kannabisz…..
A fehérje az egyik legalapabb fitness-táplálékkiegészítő. A testépítők tonnaszám borítják magukba, az alakformálók is be-be dobnak pár grammot egy héten belőle, és sokan csodálatos fogyasztószerként beállítva isszák a példás diéta helyett, hogy utána két órával lelkiismeretfurdalás nélkül ehessenek…..
Tomi from Space 2018.05.26 11:42:03
@SzAdam: Én a Scitec-et mondanám, ízben és minőségben is fasza, árban meg hozza az elvártat. Alap, hogy csak 2,3 kilóst szabad venni náluk is, az 1 kilós drága.

@czerka: Igen, a tömegnövelőt célszerű otthon megcsinálni egy jó fehérje alapból.

@Kopasz Szuzukis: Nekem anno tejallergiám volt, annyira, hogy fostam mindenféle tejterméktől. Mióta fehérjét eszem elmúlt, nyakalhatom a tejet is, tejfölt is, bármit. :)

@Jozsó_: A szóját azért nem ajánlanám senkinek, elég sok probléma van az előállításával és a belőle készült termékekkel is. Nem véletlen, hogy a szójás cégek csilliárdokat öljenek abba, hogy megváltoztassák a róluk alkotott képet...
Ez a Gyárfás-ügy is mindent elmond a mai magyar közéletről. Azon túl, hogy csomó kérdést felvet, bűzlik, mint az egy hetes hulla! Még az egyszeri hírfogyasztónak is szöget üthet a fejében ez az egész. Már aki szokott gondolkodni, és szeret kérdéseket feltenni. (De sajnos, ahogy elnéztem az utóbbi…..
Hallottál már az EMS technológiáról? Az elektromos izom stimulációs tréning, röviden EMS az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek eredménye. Speciális igények kielégítésére fejlesztették ki, az edzés hatékonyságának növelése érdekében, valamint rehabilitációs célokra. Ez az eszköz a csontokat, porcokat,…..
Egy brazil lágy (név szerint Marcelle Mancuso) annyira szerencsétlenül járt a függeszkedős felülés közben, hogy a nyakát törte. Komolyabb helyeken függőcsizmát használnak az ilyen gyakorlatokhoz, de a Marcelle által látogatott teremben úgy gondolta a nagy tudású személyi edzője, hogy elég lesz, ha…..
Tomi from Space 2018.02.24 17:25:59
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Köszi a helyreigazítást :) Az angol cikkben ezek voltak írva, úgy látszik, hogy Ők sem voltak orvosok, ahogy mi sem :)
Elgondolkodtál már azon, hogy miből élnek a testépítők és a fitness-es csajok? Régen egy testépítő rosszabb esetben egy építkezésen kezdte a napot, vagy az esti edzés után egy diszkó bejáratához ment, hogy aztán ott álljon reggel hatig, vagy legalább addig, amíg az utolsó vendég is annyira leitta…..
A magunkfajta testépítők rengeteg fehérje kóstolásán vannak már túl. Kívülről fújjuk az összes csoki-variácót, álmunkból ébredve is meg tudnánk mondani, hogy ki gyártja a legfinomabb epres fehérjét és már az illatáról is meg tudjuk tippelni, hogy kihez tartozik az éppen kóstolt banános keverék.…..
A fehérjetermékeket fogyasztók érdeklődése az ízek iránt nagyon változó. Az eltökélt testépítőknek másodlagos az íz, nekik inkább a fehérje összetétele, „hatékony” beépülése a legfontosabb. Az „amatőr kondizók” és az alkalmi fogyasztók körében sokkal nagyobb jelentősége van az italok,…..
Ritkán látni olyan szívmelengető és vicces pillanatot a testépítésben, mint amikor egy vak lány találkozik egy szétgyúrt vadállattal, aki aztán felajánlja neki, hogy megtapizhatja és "megnézheti", hogy milyen egy kidolgozott test. A hatás persze nem marad el, lesz itt nevetés, pironkodás és ámulat…..
Gyakran halljuk, hogy vezetők egy-egy felmondás során fennen hangoztatják: mit nekem munkaerőhiány, majd jön másik, nincsen pótolhatatlan ember! Tényleg nincsen, vagy ez megint egy hibás felvetés és jelentkeznek a repedések? A minap éppen egy szakmai beszélgetés folyt a kapcsolódó témában. Egy…..
Tomi from Space 2018.01.26 20:37:34
Jómagam a tipikus one man army vagyok, 36 évesen az 5. céget "taposom", 3-2-6-4 éveket húztam le az előzőeknél, volt, ahol 3-4 pozíciót töltöttem be egyszerre, perpill kettőt látok el. Ha kell SQL-eket írok, ha kell, akkor komplett digitális kampányokat rakok össze. Megértem, hogy mit mond az ügyfél és azt is, ha C++-ban szitkozódik éppen a programozó. Ha kell print-be írok szöveget, ha kell, akkor egy .PSD-t nyúzok addig, amíg átmegy a Facebook ad text check-jén. 8 év IT, 5 év IT project management, 8 év tesztelés, 6 év copywriting, 6 év social media management, 6 év marketing, 3 év front-end kereskedelem, 8 év telco, 6 év mainstream média van a hátam mögött, de minek. :)

A mindenkori munkaadóimat ettől függetlenül annyi érdekelte, hogy meglegyen a 3 szintes budai ház, a 3 autó a garázsban és az évi 2 hónap külföldi nyaralás-telelés. Ha emelést kértem mondván, hogy szeretném megúszni az esti fusizásokat (hogy legyen némi félretett pénzem is), akkor jött a "Sajnos Tomi", én meg persze inkább mentem. Pótolni tudtak, de a fent írt 2-3 emberes megoldással.

Itthon így 2018-ban is ott tartunk, hogy a munkáltató nem brand-et épít, nem munkakörnyezetet teremet és nem munkaadóként viselkedik, hanem egy sima közgazdászként funkcionál egy olyan inercia rendszerben, aminek Ő a középpontja. Erőforrások vannak és személyes pénzügyi goal-ok. Emberek helyett droidok, akik termelnek, aztán kihullanak. Meg lehet nézni a nyitott pozíciók hirdetéseit is, ahol még mindig fancy-nek tartják a cafeteria-t és úgy kerülik a versenyképes fizetés szót, mintha az a Sátántól való lenne.

És ahogy látom az éppen nyitott pozícióitokon, Ti sem éltek ezzel az eszközzel, de vajon miért? :) Miért kell a médiapiacnak is megélnie 1-2 éven belül azt, amin az IT szektor, az építőipar, a vendéglátás és a szolgáltatói szektor megy most éppen át, és bukik bele? Mi is szépen bele leszünk kergetve a freelancer-létbe, hirtelen az egekbe másznak majd az órabéreink és project alapon fogunk dolgozni, miközben nem vágyunk többre, minthogy betegyük a fenekünket egy fix székbe napi 8 órában, hogy aztán elhajthassunk a középkategóriás 3 éves autónkkal a kétszintes, mindenféle nagyzolást nélkülöző házunkba a nyári 2 hetes tengerparti nyaralást tervezni.

Ez az employer branding csodaszépen hangzik, de a magyar vállalkozások erre még nem értek meg. Először el kell veszíteniük mindent ahhoz, hogy megértsék, hogy miről is szól egy munkavállaló. Egy munkavállaló, aki mögött mindig ott áll egy ember, akit Ők még sosem láttak...