Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandita69

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellendrukkerek már a kétharmados választási győzelem (azaz a „szavazófülkés forradalom”) óta várják Orbán Viktor őszödi beszédét, amelyen hazugságok beismerését kérték számon. Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kétségtelenül a hazugságok és…..
PoLízis Második forduló - 2010 2010.04.25 12:47:00
A forduló tanulságai     2010. április 25-én tartották az Általános Országgyűlési választás második fordulóját, amely az egyetlen nyitva maradt kérdésben, a Fidesz kétharmados többségének kérdésében döntött. A döntés egyértelmű, Orbán Viktor háta mögött…..
Mielőtt kellemes húsvétot kívánok a blog minden olvasójának, a pillanatnyi politikai csendet kihasználva szeretnék még valamiről beszélni. Ezen oldal indulása óta hivatalból is figyelem a hozzászólásokat, de korábban is nagyon érdekelt, hogy miképpen érvelnek és indokolnak…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
Sokat gondolkodtam, hogy belefogjak -e ennek a cikknek a megírásába, mert igen sok vitát fog kiváltani, minden oldalról. De szeretek vitázni (némelyek szerint kötekedni), úgyhogy megírom. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Társadalom. Ez a Társadalom jól (néha rosszul)…..
Dögöljön meg minden kis párt, akinek nincs minimum 150-200 milliója vagy több ezer aktivistája (országosan kb. egyenletesen elosztva)! Kb. ez az egy mondat az, ami jellemzi a kopogtatócédulára épülő jelöltállítási rendszert. Ami egyértelműen "piacra lépési…..
Lokális klímaváltozás Cédulák 2010.02.15 16:21:00
Kábé egy hete zajlik a kopogtatók gyűjtése. Tanulságos jelentések a frontvonalból, LMP-s aktivisták belső fórumáról minden további kommentár nélkül. „Volt egy idős nő aki szimpatizál velünk, ránk is szavazz, de a kopogtatót nem adja. Magyaráztam, hogy lehet az ő…..
Réges-régen barlangásztam, az volt az igazi. Sárban-vízben, mélységek fölött, néha egymásra bízva akár az életünket. Az volt életem első igazi közössége, nagyon sokat tanultam, magamról meg az emberekről, már csak azért is, mert nagyon sokfélék voltunk, segédmunkástól…..
Bandita69 2010.02.19 16:05:06
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
Annak ellenére, hogy a 2010. évi általános választás már eleve lefutottnak ígérkezik, illetve fő kérdésként a Fidesz esetleges kétharmados többsége jelenik meg, érdemes a kisebb pártokkal is foglalkozni. A májusban összeülő új Országgyűlésnek egészen biztosan állítható,…..
Bandita69 2010.02.19 13:24:28
@pipacs16: Kedves Piacs16!
Enged meg hogy megmagyarázam mit jelent a barát/ellenség, és miért van igaza Tothh-nak.
"A politika fogalmi meghatározása kizárólag specifikus politikai kategóriák feltárásával és megállapításával fejthető ki. A politikai szükségszerűen azokban a saját végső megkülömböztetésekben rejlik, amelyekre minden specifikus értelemben politikai cselekvés visszavezethető. Az erkölcsi területén a jó és a rossz a végső megkülömböztetés az esztétikai területén a szép és a rút a gazdaságién a hasznos és káros vagy példának okáért a rentábilis és nem rentábilis. A specifikus politikai megkülömböztetés, melyre a politikai cselekvések és mótívumok visszavezethetők a barát és ellenség megkülömböztetése" Azt hozzá kell tenni hogy a barát ellenség kategória csak egy fokmérő a politizálás intenzitását méri. Nézetem szerint ha valaki politizálni akar ez a fokmérő kikerülhetettlen még akkor is ha LEHET MÁS!!!!
Egyéni Körzetek - 1. rész: A "Fideszes" és a "billegő" körzetek   Az első részben egy makroszintű áttekintés született arról, hogy milyen esélyei lehetnek a Fidesz-KDNP szövetségének az alkotmányozó többség megszerzésére, illetve arról,…..
Ma végre kiderült, amit legkésőbb a karácsonyi interjú óta azért mindenki sejteni vélt: dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úr április 11-ére, illetve április 25-ére írta ki az idei Országgyűlési Választások két fordulóját. Ezzel tulajdonképpen folytatta azt a…..
Bandita69 2010.01.22 23:16:41
@natsak: Magyarországon a választok nem miniszterelnőkre szavaznak hanem képviselő jelöltekre(egyéniképviselökre, területi-listára+ van egy arányósitó lista is az országos)és a megválasztott országgyülés választja meg a miniszterelnököt, nem a nép. Ők országgyülést választanak.Tehát a kérdésedre a válasz a parlament többsége...
Bandita69 2010.01.22 23:29:32
@Balt: "OK, így tessék viselni a várható eredményt! (Zárójelben: 1 vagy 2 évvel ezelőtt messze jobb eredménnyel, és váltópárti szere megmaradásával léphetett volna ki az MSZP Gyurcsány mögül; ma már esélye sincs a váltópárti létre...)"

ezzel nem is szeretnék vitattkozni csak a választási jog értelmezése körüli problémákat szerettem volna eloszlatni...
Bandita69 2010.01.22 23:37:26
@tothh: igen, a problémát én is abban látom hogy tulajdonképpen a mentelmi bizottság mint egy bíróság funkcionál ami felháborító...