Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LMLM

16 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sci Fi Wire jóvoltából megtekinthetünk 22 teljesen hétköznapi használati tárgyat, illetve mondjuk úgy, képződményt, amiről a Trek rajongóknak egészen biztosan az Enterprise csillaghajó jut eszébe. Egyik-másik képen nekem mondjuk nagyon kellett keresni, de végül is mindenhol…..
Örömmel jelentjük be, hogy a július 10-i SFportal Találkozó programja új díszvendéggel bővül – egy olyan színésszel, akit elsősorban a Battlestar Galactica-ból ismerhetünk, de nagyon sok egyéb sci-fi és nem sci-fi sorozatban is szerepelt. Rick Worthy Az SFportal…..
„That’s it. Já ho zabiju. To je magor, naprostej idiot.” („Ez van. Megölöm. Ez egy kretén, tiszta hülye”). Többek közt az ehhez hasonlóan kedves, Rodney-hoz intézett szavaival lopta be magát a Stargate: Atlantis rajongók szívébe az expedíció cseh…..
Mint ahogyan azt a bejegyzés címe is mutatja, kevesebb, mint egy hónap múlva kerül megrendezésre az SFportal idei első, nagyobb szabású rendezvénye. A "con" díszvendégei nem kisebb személyiségek lesznek, mint David Nykl (Dr. Radek Zelenka - Stargate Atlantis) és Rick Worthy…..
Reggel írtunk arról, hogy a 20th Century Fox Televisionnek elege van abból, hogy lelopják szellemi termékeiket. Indiában a liszensz megvásárlását megkerülve 24-et forgattak ügyes bollywoodi szakmunkások, míg Kínában a Szökést ültették át helyi viszonyokra, szintén engedély…..
LMLM 2010.04.10 13:13:31
A Doctor Who (Ki vagy Doki?) és spin-offja, a Torchwood rajongóinak nem kell bemutatni sem Jack Harkness kapitányt, sem az őt megszemélyesítő John Barrowmant. A 43 éves glasgow-i születésű színész már korábban is játszott amerikai szappanoperában, méghozzá a kérészéletű,…..
A nagy mozifilmeknek újabban már azzal kell előállni, hogy gyökerestül felforgassa a világot és teljesen új keretbe helyezze.A Csillagok háborúja óta egymás után jönnek az ilyen nagy mozik. Mátrix, Herry Potter, Narnia Krónikái, Gyűrűk Ura, X man, Avatar és még hosszan…..
LMLM 2010.01.31 16:27:45
@Denken: Így van. Ugyanakkor az Avatar esetében a mondanivaló egy forradalmi 3D-s köntösbe van borítva, és evvel foglalkozik mindenki. Ezáltal, aki érzékeny a moralizálásra, az megtalálja benne a mögöttes tartalmat, viszont az átlag mozinéző - ahogy mondtad, - összegyűri a popkornos zacskót, kidobja és ennyi.
Akik látták az Avatar című filmet, és megkérdezik tőlük, mi az első dolog, ami a Pandoráról eszükbe jut, minden bizonnyal a Flux Vortex fölötti lebegő hegyeket említik meg elsőként. James Cameron a Halleluja-hegy megalkotásánál a kínai Hunan tartomány fenséges…..
LMLM 2010.01.31 15:53:55
@tiburi: Tulajdonképpen szerintem ez a vita pontosan elég volt ahhoz, hogy a sok turista meglátogassa a Parkot. Végül is inkább reklámozzanak egy Nemzeti Parkot az Avatarral, minthogy mondjuk a Lelkek Fájának nevezzenek el egy újabb drogot.
A napokban beszámoltam arról, hogy a kínai Hunan tartomány csodálatos gránitoszlopai ihlették James Cameront, amikor megalkotta a Pandora lebegő hegycsoportja, a Halleluja-hegy koncepcióját. Ezen felbuzdulva a helyi hatóságok egy ceremónia keretében át kívánták nevezni a…..
James Cameron technikailag forradalmi, összképében csodálatos világától zeng több, mint egy hónapja a nemzetközi sajtó. A világ szinte minden pontján box office rekordokat dönget, és a sikerlistákat - egyelőre - megelőzhetetlenül vezeti. Mintegy kiegészítésként besöpört…..
LMLM 2010.01.30 18:23:08
@tothh: így van. Én a szakács-hasonlatot szoktam említeni. Van ugyanaz a föld egyszerű recept, amit a jó szakács jól készít el, a rossz szakács meg rosszul. És bármilyen egyszerű is a recept, ha jót akarsz enni, a jó szakács jól fogja elkészíteni.
Megvolt a Battlestar Galactica Caprica című előzménysorozatának hivatalos premierje, a DVD-n megjelent pilothoz képest minden női nemiszervet kivágtak belőle, de más változást én nem nagyon fedeztem fel benne hálistennek. A sorozat innentől kezdve hetente jelentkezik, és hogy miről…..
A Battlestar Galactica előzménysorozatának pilotja már jóval a tévépremierje előtt elérhető volt DVD-n, ami nem nevezhető bevett módszernek. Félő volt, hogy a televíziós premier nézőszámában negatív előjellel fog megjelenni ez a húzás. Sajnos, úgy fest, ez be is…..
   Az előző, makroszintű elemzésben azt vettük számba, milyen esélyekkel lehet a Fidesz-KDNP szövetségnek kétharmados többsége a következő Országgyűlésben, illetve, hogy ez már igen nagy valószínűséggel az első forduló után látható lesz. Akkor az volt az…..
1,843 milliárd dollár fölött jár James Cameron legújabb eposza, és evvel hivatalosan is megelőzte a box office adatok alapján a szintén Cameron által jegyzett monumentális (de hosszúnak mindenképp hosszú) szerelmi történetet.Egyebet nem tudok elmondani (a számokat már korábban…..
Az elmúlt évtized kétségkívül legnépszerűbb, és a kritika által is legelismertebb sci-fi sorozata a Battlestar Galactica (BSG) volt. Magyar képernyőn először a TV2-n volt látható, később átkerült a kisebb lefedettséggel rendelkező, ugyanakkor egyre ismertebb és kedveltebb…..
Habár a science-fiction mindig inkább rétegműfaj volt, mintsem mainstream, azon művek, melyek igényesebb daraboknak számítanak, sosem rétegekhez, egyes csoportokhoz, hanem a tömegekhez szóltak (volna). Ez főként igaz volt és igaz ma is a televíziós sci-fi-re.A science-fiction…..
LMLM 2010.01.25 16:57:36
@tothh: Tökéletesen fogalmaztad meg a lényeget, köszönöm!
Kicsit off-topic bejegyzés. Elkanyarodunk a sci-fi világától, de azért kapcsolatban is maradunk vele. A 21. PGA (Producers Guild of America - Amerikai Producerek Céhe)-díjátadón nem sok babér jutott a science-fictionnek. Sem a korábban esélyesnek tartott J.J. Abrams-féle Star…..
LM SF-t LMez Blogajánló: PoLízis 2010.01.24 22:14:00
PoLízis - Politikai analízis. Hogy mi köze ennek a sci-fihez? Nagyon is sok. Hiszen a politika (is) az, ami a jövő irányába hajt minket. Minden döntés számít, és fontos tudni, hogy ezek a döntések jók-e vagy sem. Hogy lesz-e 100 vagy 200 év múlva egy "szép, új…..
Gene Roddenberry nevét azt hiszem, nem szükséges bemutatni a science-fiction rajongóknak. Azt azonban sokan nem tudják róla,  hogy a fejéből nem csak a Star Trek ötlete pattant ki. Mielőtt elkötelezte magát a science-fiction iránt, leginkább krimisorozatok és filmek írója és…..
LM SF-t LMez Rononból Conan 2010.01.23 15:59:00
Hogyan lesz satedai harcosból kimmériai? Egyáltalán mi az a satedai és kimmériai? Vagy inkább ki az a Ronon és ki az a Conan? Vagy még inkább ki az a Jason Momoa és hogy lesz belőle Arnold Schwarzenegger? Korábban, az SFportalon már beszámoltam arról, hogy a Stargate: Atlantis…..