Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blazy

47 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sphere A sötétség éjszakája 2024.02.29 16:35:56
A légkörbe belépni készülő amerikai űrrepülőgép katonai jellegű küldetésben, és vegyes legénységgel a fedélzetén meghibásodik orbitális pályán. Rögtön terveket dolgoznak ki a földi központban, hogy visszahozzák, mialatt egy délnyugati államban már órák óta keresnek társai egy eltűnt netes…..
Sphere A sötétség éjszakája 2024.02.26 11:37:14
 ...az emberiség – az elmúlt évek történelméből tudjuk - a 21. század elején három nagy válsággal szembesült, amelyet 2020-ra még kiegészített egy biológiai-egészségügyi is, amely utóbbi epizódszerepben állt, és gyorsan le is folyt. A Covid akkor tört be, és száguldott át a globális társadalmon,…..
Sphere A sötétség éjszakája 2024.02.10 16:59:23
  ...autó egy turista csapat mögött araszolt ki a kikötőből. - A ház egy sűrűn lakott kertvárosban bújik meg. A GPS szerint légvonalban nem egészen 1 mérföldre ide. -        Láthatják a kocsit műholdról. -        Nem lehet bemérni – vágott komoly képet a nő a homályban. – Tönkretettem a…..
A zempléni Bodó-rét felé haladva, a hegyoldalban botorkálva-mászva a sérült és beázott bakancsomban felrémlett előttem valamiféle katabolisztikus, azaz lebontó világ. Hogy elérjem a célom társaimmal együtt – ezen rágódtam -, csak azon az áron fogom elérni, ha felemésztem magam. Minden lépés közelebb…..
A túrák, mint ahogy vártuk – bár szinte soha nem beszéltünk róla -, megedzettek minket, ahogy haladt előre az idő az évek mentén, és vele nőtt a megtett kilométerek száma. Olykor-olykor nem várt körülmények közé kerültünk, ez egy találó fogalommal a „nehezítés” kategória. Lehetetlen helyzet akadt…..
  Az első utunk még egyszerű logisztikai feladatnak bizonyult 2021 nyarán, egy monszun-jellegű esőfalon kellett átevickélnünk magunk odautazás tekintetében, ha neki akartunk kezdeni, az utolsó úton történtek jóval bonyolultabbaknak bizonyultak, csakhogy akkor – nemrég – nem ereszkedett elénk…..
"Mit is mondott? Hány lövést hallott?" "Ötöt vagy hatot." "Az lehetetlen! Lehetetlen! Visszhangot hallott, visszhangot!'  Ez talán ugyanolyan híressé vált párbeszéd, mint az alább következő, ami alig tíz évvel később hangzott el jó pár ezer mérfölddel délebbre. Dallas helyett az Andokban…..
                                     Kék Album                                           2021 - 2023             Írta és szerkesztette: Őzse Balázs Társszerkesztők: Krupp György és dr. Fábics Tamás Év: 2023                                             Legelőször az…..
Sphere A sötétség éjszakája 2023.10.20 15:30:07
- ...kik? - Ez egy remek és sommás kérdés, főtanácsadó úr! A legfelsőbb értelem. Egy üzenetet hoz, mi pedig el akarjuk pusztítani. Eddig logikus, uram, nem? - Igen, hiszen veszélyeztet minket – tárta szét kezeit a főtanácsadó. - Egyszerre csak itt van – élénkült meg ismét Dr. Robertson. Hirtelen…..
Sphere Columbo és Andrés 2023.09.16 19:30:57
       (A múlt a jövő előszava – Azoknak a fiataloknak, akik nem nyughatnak, amíg ki nem derül az igazság) Dénia, a spanyol tengerparton fekvő város egy földrajzi szélességen található Lisszabonnal, Ibizával, illetve 200 kilométerre található Mallorcától délnyugati irányban. 1982 tavaszán a…..
Sphere Az Albatrosz-akció tartalma 2023.06.26 06:32:22
        1.   Az Albatrosz-akció egy csak részben sikeres és alapvetően hírszerző akció (más vonatkozásban egy eltitkolt 2010-es két napon át tartó biológiai tudományos válság) története, amely nagyrészt az amerikai közép-nyugaton és déli államokban játszódik, valamint, mint a második rész, A…..
Sphere Az Albatrosz-akció 2023.06.19 19:29:24
        részletek     ...Helen megilletődötten köszönt a többieknek, majd mind határozottabban öltött gondolatot. • Tudjátok, mi ez itt velem? • Nem tudjuk – mondta Esther Mastretta, és Helenhez húzódott. • Ez a plüss pingvinem. Mindig velem van. Szeretem őt. • És ő szeret téged? • Ő…..
Sphere Az élet nem egy Disclosure 2023.06.17 08:35:03
  A cím, mint kijelentés egy rokonomtól származik, abból az időszakból, amikor megjártam a kálváriámat, ahogy írtam az abból született írásomban: a poklok poklát. „A szereplő megjárta a poklok poklát”, amikor barátnője zaklatással vádolta. Rokonom eleinte nem értette meg, mi miért történik, amikor…..
Sphere A történet előszava 2023.05.27 18:10:01
   1.     A WFAA is riportműsort készített a harmadik biológiai válság szereplőivel. Fél évvel később a televíziós csatorna film forgatásába fogott. Jean La Rue az alábbiakat mondta el a Sötétség éjszakája című riportfilm elején, Dallasban: Ez volt a harmadik válság, és talán itt kellett volna a…..
Sphere A történet előszava 2023.05.27 17:58:23
    2.   ’Nyersanyag-válságról’ nem tudtam korábban, és ugyan tanultam valamit a nyersanyagokról, ásványkincseinkről, leginkább azok gazdaságos kitermeléséről, még a középiskolában, egészen odáig, hogy később egy ELTE-oktató egyetemi tanár jóvoltából holdkőzeteket is vizsgálhattam, nem voltam…..
Sphere A rejtélyek megoldódnak 2023.05.24 11:10:46
Az elkészült teljes trilógia kézirat (az első könyv önállóan olvasva: Sphere, a második könyv: Az Albatrosz-akció, a harmadik: A sötétség éjszakája néven) lényege az USA-ban, több mint hatvan évvel ezelőtt kezdődően, a titokban folytatott vegyi-, és biológiai háborús alap-, és alkalmazott kutatások…..
   A Nevadában emelkedő kisgép alatt felrobban a futópálya, és a SCLAR megsemmisíti az egész légibázist, csakúgy, mint máshol is az országban. Levegőbe repülnek a nemzetközi repülőterek, vasúti pályaudvarok, nagyvárosi csomópontok, kikötők. A nő – Sylvia Speranza – emlékezik utasainak, és kijelenti,…..
Sphere A mentőcsónakok szerepe 2023.05.13 16:36:26
A Wilhelm Gustloff utasszállító és üdülőhajó osztályba nem sorolható német óceánjáró volt, az „álomhajó”, amit 1936-ban és 1937-ben építettek, amely éveken át Gdynia (Gotenhafen) kikötőjében vesztegelt, és amelyet végül onnan indulva 1945-ben ért végzetes katasztrófa. Különös történet a Gustloffé.…..
Sphere Az alig ismert Shackleton 2023.04.23 08:04:52
"Emberek kerestetnek veszélyes útra. Alacsony bérek, borzasztó hideg, hosszú órák teljes sötétségben. A biztonságos visszatérés kétséges. Megbecsülés és elismerés siker esetén." - Ez volt állítólag a hirdetés szövege, amelyet egy ismert, de addig többször kudarcot vallott felfedező adott fel egy…..
Sphere Joyita 2023.04.23 05:19:27
Nagy érdeklődést és megfoghatatlan izgalmat váltott ki 2014-ben a világ közvéleményében, amikor kanadai régészek és tengerészek szeptember 7-én fellelték Franklin brit felfedező egyik elveszett hajóját, az Erebust a Viktória-sziget közelében. Akkor még nem tudhatták a tudósok, hogy melyik hajó az, a…..
Érzékelve a médiazuhanást, az épület személyzetével és a jelen lévő szakértőkkel, katonákkal azon dolgoznak, hogy felélesszék a rég feledésbe merült távíróvonalakat, amin keresztül később kapcsolatot kísérelnek meg létesíteni a külvilággal, ami két esetben még hajnal előtt sikeresnek bizonyul. Az…..
A visszatérő amerikai űrrepülőgép részben katonai jellegű küldetésben és vegyes legénységgel a fedélzetén meghibásodik orbitális pályán az entry interface, a légkörbe merülés előtt. Tervek kidolgozásába fognak a földi központban, hogy visszahozzák a hajót, és éppen közlik velük, amikor…..
Sphere A sötétség éjszakája 2023.02.04 05:15:48
...csöppnyi monitorán számok villannak fel, majd szaggatott sípszó hangzik a drón hangszóróiból. A telefonos kapcsolat pillanatok alatt létrejött. Simone! – hallatszott egy fiatal, és izgatott férfihang erős háttérzajban. – Megbeszéltük, hogy nem keressük egymást! A szerkesztőségben minden a feje…..
Sphere A sötétség éjszakája 2023.01.29 16:26:26
...eltekintettek a futópályákon túlra. A távoli horizonton füst terjengett, és sárgás fények villództak. Amint Jean La Rue is melléjük állt, elnéztek más irányba is. A támaszponton túl, szinte minden irányban sárgásan fénylő volt az éjszakai ég. Ekkor világos kék egyenruhás katonák léptek melléjük a…..
Sphere Edwards zárva 2023.01.22 13:20:41
                                                                                                   4.   Körülbelül ugyanakkor, a Las Cruces-i WESST negyedben megesettekkel egy időben a kaliforniai Morro Bayen az Assiciated Press 15-ös számú archívumában is tüzet regisztrált a tűzérzékelő. Az AP…..