Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zombi

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terjed a blogokon, sőt már néhány külföldi hírportálon is egy fotósorozat, ami azt próbálja bebizonyítani, hogy a Reuters manipulálta a grúziai hadszíntéren készített képeit. Az, hogy mi az igazság, egyelőre nem derült ki, de a hír terjedése és torzulása azért jól…..
Zombi 2008.09.12 21:23:57
Mea maxima culpa, de adót csalok. Nem is keveset, ráadásul elôre kitervelten, folytatólagosan, bûnszövetkezetben. Ez a bûnszövetkezet nagyon összetett, komoly szálak fûznek minket politikai elithez, gyakorlatilag minden parlametni képviselô a tagja, akik kapcsolatban állnak a…..
Törzskocsma Budafok non coronat 2008.08.18 19:58:00
Ugye a BKV paraméterkönyvet egy éve csinálják, ebből 11 hónapig mindenki ekézte, hogy mennyire szakmaiatlanul csinálták. De végre, végre bevontak mindenkit, mindenki hozzászólhatott, mindenki véleményt alkothatott, és most már a Zindex is támogatólag írja, hogy csak tanuljuk,…..
Ha valaki az interneten tesz közzé információkat - weblapot csinál, blogot indít -, akkor az első kérdések között felmerül, hogy béreljen szolgáltatást, vagy vajon használjon inkább valami ingyenes megoldást?Az ingyenes megoldás ugye azt jelenti, hogy az ember bérel tárhelyet…..
A belpolitikai helyzet fokozódik, de ez csak a kezdet. Székelyföldön berobbant a történelmi fejlődés, létrejött az erdélyimagyar polgári párt, bejegyezték az MPP-t. Erre várt a székely paraszttársadalom, hogy végre szivarszagú, polgári szalonokban polarizáljon a luxuspityóka innovatív termeléséről.…..
Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..
  Előkészület népirtásra A Szabó János nevű csákó, akire egyébként rohadtul nem emlékszik senki, mondott valahol valamit, amit pontosan persze nem idéz senki, és amit én sem fogok elolvasni, mert a tények csak zavarnának. Az ürge ráadásul még MDF-es is, ami valljuk…..
Megjelent és nyugaton máris bestseller a globális fogyasztói társadalom problémáit feszegető No Logo (2000) című könyvével világhírűvé vált Naomi Klein kanadai újságíró és dokumentumfilmes új könyve, a The Shock Doctrine. Az új könyv alcíme "a…..
Évekkel ezelőtt mindenki hangosan felhorkant azon a híren, hogy a csúnya gonosz Microsoft az eredetiségellenőrző programmal adatokat gyűjt be a felhasználókról. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy az Apple is hasonló az utat jár. Begyűjti az iPhone-használók IMEI számát,…..
Zombi 2007.11.19 19:26:54
autózz! Zippzár b@z'meg! 2007.10.31 09:01:00
Már megint jött egy érdekes e-mail, ezúttal ppeterkától, aki egy olyan szituról írt, ahol elfogy az egyik sáv. Nálunk fejlettebb közlekedési kultúrával rendelkező országokban (hú de finom voltam) működik a cipzár módszer, nálunk erősen akadozva. Ppeterkánál emiatt az…..
[Az írás a Reakció szeptemberi papírkiadásában jelent meg. Folytatás az előző postból: A jövő visszahódítása (I-IV. fejezetek)] V. Gerinccel, higgadtan Kül- és nemzetpolitika VISSZATÉRNI A NEMZETI ÉRDEKEKHEZ Magyarországon sajnos magyarázatra szorul az a máshol…..
Miniszterelnökünk egyik kedvenc nagyon fejlett demokráciájában most éppen egy újságot készül megszüntetni a hatalom, felségsértés miatt. Bátorság, igazságosság, no meg: biztonság.(Nagyszerű demokráciákról szóló sorozatunkba kívánkozott volna Gyurcsány Ferenc "egy…..
Zombi 2007.09.21 00:45:02
Itt az amúgy is roppant eredményes gyurcsányi külpolitika újabb sikere. A nürnbergi törvényekkel rokonítható Benes-dekrétumokat lényegében újratöltötték 62 évvel a világháború után, az Európai Unió egyik új tagállamában, 160 kilométerre Budapesttől.…..
[Az írás a Reakció szeptemberi papírkiadásában jelent meg.]   A Reakció szerkesztőségének kormányprogramja Mottó: „Andrej Fokicsot fejbe kólintotta a váratlan támadás. – Bocsánatot kérek – hebegte. – Nem azért jöttem, a tokhalnak ehhez semmi…..
Zombi 2007.09.21 00:37:57
Hát persze hogy önzőek, de ezt direkt megmondtam előre. :-D

Az első kettőre az a válaszom, hogy 8 éve dologozok, ebből 6 Magyarországon, amiből 2 és fél milliós magánnyugdíjpénztári egyenlegem. Szerintem nem kell engem eltartani. :-D A többieket kell, akik nem fizetnek járulékot. :-{
A nyugdíjalapon keresztül tulajdonjogom lesz a kizsákmányoló óriáscégekben...

A megalapozást tényleg bármeddig tolhatom, mert a rövidebb életű nemhez tartozok. Legalább kitombolom előtte magamat meg hasonlók. :-D

Az én nagyapám családjában 9 gyerek volt. És abban az időben még nem volt olyan, hogy szociális állam. Akkor szépen eltartotta a gyerekeket a család. Ma teljesen természetesnek vesszük az állami transzfert, pl ebben a hónapban is volt egy nagycsaládos tüntetés a parlamentnél. Többet akarnak. Menjek ellentüntetni? ;-)

Különben is, a nagyobb család gazdaságos, okos újrahasznosítás, meg nagyobb konyhai demand miatt. A szingli élet anyagi katasztrófa. A szingli férfiélet = a csőddel, mert akkor a nők még többet "fejnek le" az emberről. Főleg ha többen vannak.

Bizony az ANYA az nagyon sokat dolgozik, de megvan benne az öröme. Ugyanakkor a neveléselmélet gyakorlati része szerint azt látjuk, hogy 3 után a gyerekek már egymást nevelik. 3 gyerek után a szülő is kevésbé figyel rájuk.
A karriert építő, vagy csak egyszerűen hivatást választók pedig stresszben élnek, nem mozognak eleget, 20 perc alatt kell ebédelniük, impotensek lesznek meg hasonlók. Szerintem nem túl ekvivalens a kettő... Amúgy is nagyon nagy különbségek vannak a foglalkozások társadalmi hasznosságában: egy hazai telemarketinges szinte semmit sem ér (nemzetgazdaságilag) összehasonlítva egy exportra termelő munkással szemben.

Megérkezett hozzám egy katasztrófaturista - egy német -, aki arra volt kíváncsi: hogyan tüntet a magyar. Megmutattam neki mindent, a Corvin köztől a Parlament majdnem elfoglalásáig. Kicsit unta.Az első képen vonulunk. A turistám a provokátorokat akarta kiszűrni, és egy vasalt fekete…..
Miklós története még a békés természetű Homárt is ollónyitogatásra ingerelte. A Bécsbe tartó naiv ügyfél az osztrák vasút szerelvényére szállt volna bicajával, amit a kaller érthetetlen okból megakadályozott, majd az időközben helyszínre érkező rendőr igazoltatása…..
WellBiz-es bejegyzésem tiltakozást váltott ki pár "balek" körében, így most foglalkozok egy kicsit a Multi-level marketing hátterével.Legtöbbünk már biztos találkozott vele, mert megpróbálta egyik kedves ismerőse rábeszélni a belépésre valahova. A módszerek…..
Zombi 2007.08.23 01:23:37
Annó a rendszerváltáskor érdekes módon pont közgazdászok váltak az MLM áldozataivá. Persze nem biztos, hogy érdemes rajta csodálkozni, a politikai gazdaságtannak mindig is az volt a lényege, hogy megmondták hogyan működik a dolog, nem kellett átgondolni, vagy legalább látni működés közben.
Ez az egyik kulcs, Magyarországon, mint azt páran leírták nincsen jól működő MLM, vagy legalábbis olyan nincsen amiben zajló pénzforgalom túlnyomó többsége áruforgalomhoz kapcsolódna. Más szóval a piramis játékká anvazsált tagi befizetések teszik ki a jelentős részét. Ez nemzeti vagyis inkáb kultúrális specialitás. Magyarországon ugyanis a többség sajnos abban gondolkodik, hogy egy adott objektum, információ, entitás, stb hogyan lehet az ő közvetlen, személyes hasznára, akkor is ha a szándékolt felhasználása nemcsak elveket sért, de a létrehozás eredeti céljától aképpen téríti el, hogy mindenki másnak, aki kapcsolatba kerül vele, nem hasznára, hanem kárára lesz. Az MLM-et piramis játéknak használni körülbelül a távközlési vezetékek ellopásának majd rézként való értékesítésének cselekedetévl ér fel. Nem értek azzal egyet, hogy No-ban "károsként" tüntetnék fel az oktatásban, sőt garantálom, hogy ez nem történik meg sehol a világban. Egyszerűen azért, mert tárgyilagosan megvizsgálva ez egy jól működtethető, ismert kereskedelmi forma, amely a teljes piac jónéhány százalékára igényt tarthat, és ami magyar sajátosságok között nem működőképes. Persze vannak még országok ahol nem, ezzel nem vagyunk egyedül. Ahol alacsony az üzleti morál, fejletlen az üzleti kultúra, ahol nem becsülik az aprólékos munkát, helyette a prompt meggazdagodás reményében rövidlátó módon forgatják ki a dolgok értelmét.
Zombi 2007.08.23 12:20:45
Kedves Erika!

Hogyne történt volna javulás! Hiszen 2004 előttt is volt élet! Gondolj csak a rendszerváltás körüli majd utáni két kormány időszaka alatti reformok időszakára. Amikor a taxisblokád idején a kenyér oly nehezen jutott el az üzletekbe, akkor álmodni se mertünk volna arról, hogy majd 10-17 év múlva LCD tévét vehetünk egy havi átlagfizetésért. Új irodaházakat, lakóparkokat, áruházakat építettünk. Duna-hidat, utakat (bár abból a lehetőségekhez képest keveset) vettünk birtokba. A nagy tömegű munkanélküliséget felváltotta a beérkező multinacionális de legalábbis külföldi munkaadók közötti választási lehetőség. A szakképzett munkaerő (pl marós, lakatos, stb) az átlagbér többszörösét is képes megkeresni.
Szerintem e tekintetben igen jó irányban haladunk. Elég magas ára volt annak, hogy 150 évnyi feudalizmust és 40 évnyi szocializmust kellett magunk mögé parancsolni.
A GDP alakulását nem szakembereknek kell megváltoztatnia (ezt a kijelentést őszintén szólva nem is nagyon értem), hanem az itt munkálkodó sokasságnak kell felépítenie egy szebb jövőt. Voltak becslések arra vonatkozólag, hogy 30 év, de az inkább bulvárjellegű megközelítés, komoly modellek felállítására nincsen se igény se pénz (se idő). De az biztos, hogy nem megy minden a következő percben. Ha pedig feltesszük a kérdést, hogy miért a most aktív generációra jutott ez, miért nekünk kell, miért nem élhetünk már mi is "jól", akkor a válasz az, hogy ez most sajnos így alakult. Még mindig jobb, mint háborúba születni. Ha nem vagyunk hajlandóak dolgozni azzal nem csak a problémáinkat örökítjük tovább, de a súlyukat is növeljük.
Természetesen az MLM lehet nagyon jó kis bérkiegészítő tevékenység, nadehát önmagában? Nem tudom, nyilván van arra is példa, hogy megfelelő energiabefektetéssel, szerencsével, "feláldozható" kapcsolati hálóval, stb akár működhet is.
Nagyon sajnálom ami a pároddal történt, Neked ez az MLM-es dolog kifejezetten szerencsés módon érkezhetett. Ügyes vagy és kitartó, ami komolyan becsülendő! Az emberek többsége azonban nem így kerül vele kapcsolatba, hanem úgy hogy felhívják bepalizott ismerősei, akik nem hajlandóak elmondani, hogy miért is akarnak velük beszélgetni, még akkor sem ha konkrétan rákérdeznek. Alapszabály, és általában az is, hogy mindent el kell takarítani ami elvonja a figyelmet az agymosásról (pl gyerekek). Ez még barátságokat is képes megrontani.

A legextrémebb esetem nekem a vebso-val volt. Egy teljesen ismeretlen figura hívott fel, aki General Electricnél dolgozott, és valamiféle e-commerce projektről akart nekem beszélni, ahol állítólag a Vértes András dr is előad. Hát igen, én nem vagyok egy elsőre mindent visszautasító figura ezért elmentem. Természetesen hamar kiderült, hogy itt is az Amway-ről van szó, valamint hogy nem kereskedelemről, hanem "vezetők" bevonásáról. A GE-nél dolgozó figura egy egymosott zombi volt (nem olyan Zombi mint én, kis z-vel zombi), aki az agymosásra hihetetlen pénzeket és időt fordított.

Végülis engem nem az bosszantott, hogy megint feleslegesen elpazaroltam 2-3 órát az életemből, hanem az, hogy a telefonszámomat és a nevemet egy egyszerű műszaki alkalmazott a GE-hez évekkel előtte eljuttatott önéletrajzomból tudta meg, ami elméletileg a HR-en kellett volna hogy elzárva legyen, ha évekkel előtte nem írtam volna nekik levelet (ajánlottat) arról hogy ne tárolják az önéletrajzomat, hanem semmisítsék meg, majd én jelentkezek hozzájuk ha olyan hirdetést látok, ami megtetszik.
A belső adatkezelési elvek megsértésén túl többen is törvénysértést követtek el az ügyben, és léptem volna, ha éppen nem vagyok túlzottan elfoglalva. Ezt a kitérőt csak azért tettem, hogy érzékeltessem, hogy az emberek _többsége_ hogyan kerül kapcsolatba az MLM-mel.
Milyen termékekről írtál, melyek ezek a gyógynövényes dolgok?
Nem vagyunk egy Ortográf Cirkusz, sőt nagy lendülettel, néha már-már ipari méretekben gyártjuk az elütéseket, például egyszer sikerült leytának írnunk a kutyát, és az Indexben én tartom a szó közepén elhelyezett vesszők örökös rekordját. Általános harmadikban pedig két…..