Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaszast

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tél van, a hegyekben már gyakori a hó. Különleges hangulata van ilyenkor a túrázásnak: a bükkösök ezüstös oszlopcsarnokát misztikus köd béleli, az erdő csendes, talpunk alatt ropog a fagyott avar. Hogy egy kicsit derítsünk az összképen, két furán vicces nevű csúcsot célozunk meg a Börzsönyben: a…..
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
A fővároshoz közeli fekvése, valamint paradox módon ehhez képest összefüggő vadon-jellege miatt a Börzsöny sokunk számára több mint egyszerű "kedvenc túrázóhely". Nem akarok nagy szavakat használni, illetve nyugodtan használhatok, hiszen, aki volt már ott, az többnyire tudja,…..
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Egy dolgot máris az elején le kell, hogy szögezzek a témával kapcsolatban. A hétköznapi ruhadarabok nem megfelelőek a vadonbéli barangolásokhoz! Itt ugyanis teljesen más szempontokat kell teljesítenie a ruházatnak. A…..
kaszast 2013.05.03 10:25:01
@Don't Panic, Stay Calm: Kiraktam :) Sajnos a térdem sokkal rosszabb lett, a múltkor már alig tudtam lejönni a Koppány fivérekről a Börzsönyben :( Két emelet lefelé és fáj...
2012. május 19. Idén nem megszokott módon egyedül vágtam neki a májusi Börzsönynek. Egész korai kelést követően Vácon buszra szálltam és 7:10-kor már el is indulhattam Diósjenőről. A túra igazi célpontja Tésa volt, ez az apró település, amelyen még sosem voltam eddig.…..
kaszast 2012.05.20 21:24:04
A nap egyik mondása (s mellesleg igen logikus is), hogy a telefonadót nyilván ÁFA és több más adóteher is terheli majd. Ha azonban ezek a plusz tételek valóban rárakódnak a 2 Ft-ra – s ugyan miért ne rakódnának rá? – akkor valami nem stimmel. Vagy drasztikusan alul van becsülve…..
kaszast 2012.04.26 08:12:49
@Mr.Moonlight: Ez hol van leírva?

"Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint."

Az SMS csak küldött de a perc nyugodtan lehet küldött és fogadott is.
A jobbra-tartás mellőzése az autópályákon, ami engem mostanában leginkább zavar. Senkinek sincs joga önkéntes rendőrt játszani, a gyorsabb járművet lehetőség szerint el kell engedni. Ha előzök - például kamionokat - akkor ilyenkor én is inkább a gázra lépek, majd az első…..
2012. január 29. A vizsgák és egyéb elfoglaltságok miatt az elmúlt hetekben sajnos nem állt módomban kijutni a hegyekbe, de mivel ennek az időszaknak szerencsére vége, vasárnap ismét a Börzsöny végtelenjét járhattam. Ezúttal öcsém is eljött velem, néha őt is rá lehet venni…..
kaszast 2012.02.02 12:34:55
@adamnfl: Vigyázz magadra, vigyél sok meleget és fényképezőgépet :) Jómagam ha minden igaz talán megyek február 27. és 29. de csak pár kilométert tervezek egyenlőre, állítólag addigra 60-80 cm hó is lesz a Börzsönyben, az meg húzós...
2011. november 23. Évek óta szerettem volna már megcsodálni milyen is az, amikor a ködfelhők tengeréből csak a legmagasabb csúcsok emelkednek ki szigetként, mert sajnos eddig csak Erdélyben láttam ilyet. Igazából  meglepetésként ért a dolog, habár különféle időjárással…..
Egy nagyszerűen sikerült franciaországi nyaralás - és némi monaco-i átruccanás - után ismét a Börzsöny erdőségei következtek, már csak azért is, mert most pár hétig sajnos nem tudok menni - több okból is. Liliompusztáról még sosem indultam, örültem, hogy a buszvezető…..
2011. augusztus 19. Mivel úgy alakult, hogy a pénteki volt az utolsó nyári túrám a Börzsönyben (vagy ahogy egyik ismerősöm csak hívja: "Börzsiben") arra gondoltam, hogy ezúttal egy hosszabb túraleírással fejezem be a blogon ezt az évszakot. Általában ha…..
2011. július 30-31. Évek óta tervben volt már egy egész éjszakás börzsönyi túra, s most úgy gondoltam, hogy eljött az ideje ennek is. A hét közepén még 7-8 ember jelezte, hogy jönne, azonban a sorozatos visszamondások miatt szintén nevű Ádám évfolyamtársammal ketten vágtunk…..
A borotválkozó krém vagy az utána használt arckrém – kitudja – kikezdte az orrom alatt a bőrt, amely enyhén bepirosodott és viszketett. Mit tesz ilyenkor az ember? Elmegy az "állami" bőrgyógyászatra. A helyszínen meglepődve láttam, hogy idéntől be kell…..
2011. július 27. Még télen jött az ötlet: mi lenne, ha egyszer észak-déli irányban átgyalogolnék az egész hegységen. Bár az időjárás nem ígérkezett felhőtlennek (szó szerint és átvitt értelemben sem) mégis úgy döntöttem, itt volna az ideje megvalósítani ezt a túrát.…..
mirko vosátka A tavasz virágai 2011.05.01 15:35:00
Arra gondoltam, külön bejegyzésben rakom ki ezeket a fotókat. Múlt heti túrám virágai, a beszámolót még nem írtam meg, de majd jön az is.Kankalin:  Sok-sok kankalin: Apró nőszirom:Ínfű ? :Ez nem tudom, mi lehet: Virágzó fa az Érsek-tisztáson: Domboldal…..
2011.április 16. Január óta terveztem már ezt a túrát, csak arra vártam, hogy bezöldüljön a táj, mert akkor lesz csak igazán szép. Az jutott eszembe, hogy külön-külön már annyi olyan hegyen voltam már a Délnyugati-Börzsönyben, amelynek tetejéről szép a kilátás, mi lenne…..
2011.április 9. Ezúttal képes beszámoló következik a tegnapi túráról, mivel a bejárt útvonal sokunk számára ismert lehet. Néhány dolog azonban mindenképpen megemlítendő: Akárhányszor megyek, mindig rácsodálolkozok ilyenkor a szintkülönbségekből fakadó…..
2011. április 2. Egyértelműen az idei év eddigi legszebb túrája volt ez! Amilyen szép volt viszont olyan nehéz is: még egy túrán se fordult eddig elő, hogy három "nagy" hegyet másszak meg (hogy ez pontosan mit jelent az majd kiderül a leírásból), így nem csoda hogy…..
2011. március 26.Egész péntek estig azt gondoltam, hogy vasárnap megyek a hegyekbe, de belepillantva az időjárásjelentésbe úgy döntöttem, hogy a szebb idő reményében inkább szombaton megyek.Maradt tehát 4-5 órám alvásra, ami nem túl sok, viszont rohadt kevés, viccesen…..
Életem egyik legszebb és leghangulatosabb túrája volt ez! Van abban valami varázslatos, ahogy az ember a saras, barnás-szürke városból, majd a deres, hófoltos hegylábtól elindul felfelé, és megérkezik a hóval borított, szikrázó, karácsonyi hangulatot árasztó birodalomba. Amikor…..