Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holdlányka

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
holdlányka 2022.04.12 23:15:24
Hihetetlen, hogy mennyi ostobaságot össze bírnak hordani. Hofi odamondogatott mindenkinek, bizony, még a baloldali politikusoknak is. És igen, Orbánnak is, pont ezzel ásta el magát a fideszbirkák előtt. Ha csak a baloldalnak szólogatott volna be, most ő lenne a "Zseniális Megmondóember" a fideszéknél. Mindjárt nem lett volna "rohadtkomcsi". De félelmetesen jó emberismerő volt, tűpontosan jellemezte Orbánt és Kövért is, többek között. "Ha Kövér megszólal, annak folyik a szájából a szar." Hogy ez is mennyire igaz.... Amúgy igen, Kádár kedvelte a humorát. De Kádár nem volt hülye, kifejezetten intelligens ember volt, ha tetszik, ha nem. (Más körülmények között, más szituban, kényszerpálya, vagyis a szovjet befolyás nélkül nagy politikus lehetett volna.) Visszatérve Hofira: Lehet, hogy békén hagyták, hogy úgymond "megvolt a szerepe a rendszerben", de inkább azért hagyták, mert, mint említettem, Kádár kedvelte. Az hülyeség, hogy ezért nem lázadoztak az emberek. A 60-as évektől kezdve fokozatosan enyhült a diktatúra. Az emberek a puha diktatúra, "gulyáskommunizmus",a "legvidámabb barakk" miatt nem lázadoztak. (miközben a többi szoci országban sokkal keményebb volt a helyzet.) A 80-as évekre teljesen felpuhult a rendszer. Ebben az időben már, ha nyilvánosan kritizáltad is a rendszert, röplapokat, szamizdatokat terjesztettél, fizikailag komoly bajod nem esett. Bevittek, kikengedtek. Legfeljebb nem kaptál utána kék útlevelet, vagy tanácsi lakást. És ezért él sok emberben nosztalgia a mai napig erről az időről. Az, hogy mi volt Komlós szerepe, mint támogató az Hofi karrierjében, lényegtelen. (Amúgy is, 1980-ban meghalt. Hofi talán ezt követően ért a csúcsra.) A másik. Fideszbirkák Bödőcsöt is támadják. Az egy dolog, hogy a humorhoz kell némi intelligencia, de itt is áll, hogy Bödőcs "bűne" csupán annyi, hogy kritizálja a rendszert, és "Szent Orbán Viktort"
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
holdlányka 2020.06.15 06:49:20
@tüszimanó: Sokaknak még most is van, és használják...30 év után is...
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
Időutazás egy szódásszifontól kezdve a Volga parton keresztül egészen a mai modern korig, avagy miért nem festi pirosra a nyelved egy mai meggy-Márka? Régi-új sztorik a legismertebb magyar üdítőről...
Cikkünkben utána járunk, hogy valóban világhírűek voltak-e a Palma matracok, mi vitte őket sikerre, és végül mi okozta a bukásukat...
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
Nem is kérdés, hogy például a kétezres évek elejének „menedzser készülékei” és a mára egyértelműen dizájnzsákutcának számító kreálmányok, a nyakbaakasztós és egyéb elmésségek mennyire meghatározták a közízlést. Ezek azonban (szerencsére) kihaltak a márványfarmerrel együtt. Vagy mégsem?  ..
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
Jelentős politikai változás kétféle esemény után szokott bekövetkezni: kiválóan időzített kiszivárogtatás  a hatalmon lévőkről vagy amikor a vidék saját bőrén is érzi a rosszabb létet. A 2022-es választásokra mindkettőnek nagy az esélye. Vajon a Momentum a mostani választás után él-e a kínálkozó…..
Mint két Olsen-lány, úgy hasonlít egymásra a fenti két kenyyérpirító. Leszámítva a kezelőfelület felett virító márkajelzést. No meg az árukat. Mayáéknak teljesen véletlenül családilag sikerükt a családegyesítést megoldani az ikreknél, és az árukról szóló diskurzus csapta ki a biztosítékot, tekintve,…..
Néha a reklamációnak van értelem is, persze a saját és mások szórakoztatásán kívül. Pár éve volt egy 50 colos LG plazma TV-m, ami már akkor is elég buta modellnek számított. Ezért tudtam megvenni egyetemistaként az Elektro Outlet-ben, ahol korábban bemutató darab volt. 1 év garancia viszont így is…..
Vannak a nagyon gondos, előrelátó népek, akik tavasszal, még a szezon előtt szereltetnek klímát maguknak. Vannak a Pató Pálok, akik nyáron próbálnak kapkodni, persze, hiába. És vannak a tudatosak, akik azt gondolják, hogy a szezon lecsengésével kényelmesen megoldható a beruházás. Ilyenkor egy baj…..
holdlányka 2017.08.13 22:49:45
@motoroskonyhaja: Itt most klímáról van szó, amiben a whirlpool tényleg...hm.. nem a legjobb.
(De háztartási gépben is legfeljebb erős (alsó)középkategória. Vannak nála azért sokkal rosszabbak is, de azért csúcsnak nem mondanám. A Whirlpool is "elkurvult", más régi patinás cégekkel együtt, sokat veszített a minőségéből az eltelt évtizedek alatt. Ha igazán jót akarsz, akkor Miele.)
Daikin, Carrier, Panasonic, Mitsubishi, Fujitsu...EZEK a klímák.
Amikor a Fear The Walking Dead 2015-ben elindult, a The Walking Dead éppen a legnézettebb dráma volt az amerikai tévében, verte az amerikaifutball-közvetítéseket és így minden mást, azaz hülye lett volna az AMC, ha nem kezdi el lenyúzni a rókabőrt az aranytojást tojó tyúkról. A…..
A nagyszerű animációs sorozat tavaly ott szakadt félbe, hogy megláttuk Archer élettelen testét egy úszómedencében, és nagyon úgy tűnik, az egész 8. évad az élet-halál között lebegő Archer agyában játszódik majd. A trailer alapján ugyanis a 40-es évek klasszikus Hollywoodja elevenedik meg,…..
Szegény olvasónk nagyon megszenvedett azért, hogy mindenféle körömrágós várakozással, aktív levelezéssel, érzelmileg fűtött telefonálással dúsított extrém kalandok után végkifejletként egy vagyona dekkoljon egy hónapja az eMagnál. Mindez azért, mert a cég és a vele szerződésben lévő futárszolgálat…..
holdlányka 2017.01.13 12:57:43
@Manyecs: Nekem nem kéne egy G. Clooney. Oké,leviszi a kutyát, de utána csak útban lenne. Ja, egyébként nincs is kutyám.
holdlányka 2017.01.13 13:30:05
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A jelentésükkel meg ők sincsenek tisztában.
Mondjuk, nekem is szótár kell.Btw, múltkor is meg kellett néznem, wtf az a bff.
holdlányka 2017.01.13 13:56:18
@Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!!!: Csak abban a bekezdésben a "Houston szag" után 8 hejesirrassi hibát vélek felfedezni.
Pedig nem vagyok nyelvtannáci.
Na, mi van ilyenkor, amikor az ÁSZF 2 pontja ellentmond egymásnak? Nekem mondjuk a "betegen senki ne tegye be a lábát egy konyhába" elv erősebb kutyának tűnik, mint az időkorlátos lemondás, bár azt is értem, hogy a cég igyekszik elkerülni, hogy erre hivatkozva farolhassanak ki az esti programból…..
Szerintem nincs olyan, aki még meg egyetlen egyszer sem bánta meg, hogy a lendületes vaterázás közben lecsapott valamire, amire nem kellett volna. Kérdés, mi van, ha megbántuk tettünket, és inkább mégsem kérjük azt a rózsamintás párnát vagy praktikus…..