Regisztráció Blogot indítok
Adatok
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd"

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
“Abban higgy, amit a szíved diktál,Két vágy, de egy család.” Tarzan, a nemesi származású, ám szülei tragikus halálát követően gorillák által felnevelt fickó egyike a legtöbbször megfilmesített irodalmi karaktereknek. Alakja Edgar Rice Burroughs amerikai író fejében született míg 1912-ben, és vált…..
Miután Firmino szemét majdnem kinyomták, egészségi okokból szemüveget kellett vennie. Jürgen Klopp meg is jegyezte, hogy „Edgar Davids visszatért”. A fiatalabb generáció talán már nem is emlékszik Davids-ra, és a szemüveges időszakára, de mi régi rajongók sohasem felejtjük. Már csak azért sem, mert…..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.09.25 12:18:22
The game is the fucking game. Period. (Avon Barksdale) Van ez a rapperbalhé mostan, összefoglalom egy sorban: Majka kirúgta Curtist, mert szerinte már annyit kokózott, hogy az a munka rovására ment, mindezt nyilvánosan, egy koncerten bejelentve, utána megfejelve a dolgot egy vágatlan videóval,…..
Negyedik részéhez érkezett a Westworld című sorozat az HBO-n. Alábbi posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb kérdéseit...
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.05.16 08:24:51
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.05.16 08:29:37
@Treff Bubi: a Szárnyas fejvadászból gondoltam erre az eshetőségre.
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.05.03 13:17:23
1916. Korai motorosszán prototípusa, USA..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.04.09 09:56:39
A mai Napi érdekesbe csupa háborús témájú képeket válogatott a masina, azaz majdnem mind az lett, így azt a hármat, ami "boldog békeidőket" ábrázolt, szerényen a jövő hetibe tettem, és helyette dobtam még háborúst. Egyszer már jártam így, akkor csak 19. századi fotót válogatott az algoritmus…..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2018.01.02 14:12:39
@soarvány:
Vicces, hogy te "vádolsz" meg másokat romaticizmussal, amikor épp te tűnsz olyannak, aki a szovjet hősök tettei kapcsán elmorzsol egy könnycseppet, mégha nem is feltétlenül igazak. :)
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. - Írom ezeket a bevezető sorokat már…..
Lassan, de biztosan újra Európa és a világ élvonalába kerülnek a magyar filmek, amit az egyre több nemzetközi elismerés is jelez (Saul fia, Mindenki). Nem kis feladat a sok remek alkotás közül a 15 legjobbat kiválasztani, már csak azért sem, mert nehéz objektívnek maradni, amikor személyes élmények…..
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.11.15 10:25:31
@wrstjnethn: Miért, hová kellene sorolni? Transzkontinentális ország, de kultúrában és politikában egyértelműen, Európa.
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.11.15 11:36:41
@wrstjnethn:; @paveway:
ha a bunkóság alapján sorolnánk földrészekhez államokat, akkor néhány balkáni országról ugyanez elmondható volna... Az orosz kultúra miért is nem európai? Csehov, Bulgakov, Puskin erős ázsiai-vonal, mi? Csajkovszkijról ne is beszéljünk. :D
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
A főváros egyik nagyon magasra besorolt városrésze kétség kívül a Marina part, mely a Dunától csupán néhány lépésnyi távolságra várja a különlegességek szerelmeseit és természetesen azokat, akik nem kevés pénzt tudnak és hajlandóak áldozni egy otthonra. Az exkluzivitás…..
1860. Az ír Drogheda kikötője. Ma ÍGY fest..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.10.02 15:51:56
1900. Szokatlan kéménykialakítású (talán a felsővezeték védelme miatt?) gőz- és egy kis méretű elektromos mozdony egy orosz bányában, Orosz Birodalom  ..
Amikor egy-egy színészt kiválasztanak egy adott szerepre, általában rengeteg megjegyzés érkezik, melyben a mindentudók kifejtik, miért alkalmatlan az adott színész az adott szerep eljátszására. Ez aztán néha bejön, néha pedig nagyon nem. Most utóbbira hozunk pár példát...
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.09.06 11:31:29
Hiába állapodott meg már korábban a legtöbb fontos részletben a műsorvezető és a csatorna, az Áll az alku című műsorban végül mégsem Gundel Takács Gábor nyitogatja majd a táskákat. Pedig magától értetődő választás lett volna, hogy a vetélkedőt korábban már sikerrel vezető Gundel Takács kapja a…..
Mozikban a Transformers: Az utolsó lovag, ami nem törte meg a széria kedvezőtlen kritikai fogadtatását - ha nem az alakváltós filmek közül kerül ki, akkor vajon melyik lehet Michael Bay legjobb filmje rendezőként? Megmutatják a statisztikák, de te is megszavazhatod...
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.07.04 08:51:43
@Atkakukac1989: a nagy tömeg nem a TF-filmekkel ismerte meg, max a tizenévesek. Nagy rendező az enyhén szólva is barokkos túlzás. Még csak nem is jó. A szikla nem rossz, de nem emelkedik ki kora akciófilmjei közül, Connery miatt szeretem. A legjobbra értékelt filmje is 7.4, az elég gáz. A nagy rendező mondjuk Eastwood, Kubrick, Leone. Közöttük még büfésfiú sem lehetne.
Ahogy azt korábban is megírtuk, három tévétől volt ajánlata a Mokka egykori műsorvezetőjének, hát az ATV mellett döntött, legalábbis ezt mondta a Frizbi mai felvételén, ha nem vágtak át minket az informátoraink. Ősszel kezd, ennyit tudunk, nem a reggeli műsorban ha minden igaz, hanem egy…..
Minden idők talán legsikeresebb horvát labdarúgója, az 1998-as világbajnokságon bronzérmes horvát válogatott tagja volt egyben a VB gólkirálya, jelenleg pedig a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a 49 éves exfocista. Pózolt már többek között Orbán Viktorral, Áder Jánossal és Csányi Sándorral, meg…..
Döglött oroszlánban felesleges belerúgni, de amit Gyurcsány Ferenc az utóbbi pár napban művelt, hogy bekerüljön a hírekbe, az tragikomédiával ér fel.  ..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.04.28 09:33:58
@1234567890987654321:
pamut úrnál/hölgynél nagyon félrement valami, nekem valami Turet-szindrómás, de legalább ostoba szerencsétlennek tűnik. Szövegértés nála ki nem fejlődött készség, de aki megkérdőjelezi az eszmefuttatását, az már fideszgeci, csak erre tud gondolni. Szűklátókörűsége annyira szembeötlő, hogy az ember már-már azt gondolja róla, valami maszopos csicska láncon tartott, habzó szájú kutyája. :D Mókás na. De vajh, mit vár az ember, ahol hiteles forrásként 444-cikket linkelget, az az oldal legalább annyira a minőségi újságírás csimborasszója, mint a 888.

Nem csoda, hogy egyik bandát sem lehet eltakarítani a picsába, ha ilyenek járulnak urnához.
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.04.28 08:47:59
@Pan Modry: az aktív korú munkaerő nem a jelenlegi (egyébként szar) oktatási rendszer végterméke, csak súgok. Az oktatásba először Magyar Bálinték vágták jó mélyen a fejszéjüket, ami azóta is süllyed.
A TV2 bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Beszóltak már mindenkinek, baszogatják, aki a gazdira csúnyán néz, de most tényleg elmentek a falig. Mert aki ebben az országban Bud Spencerrel baszakszik, az megnézheti magát, kérem szépen, ha van olyan legenda, akibe NEM rúgunk bele sehogy, az ő. A tavaly…..
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.04.26 10:07:23
@helyén találta a szöget:

Én nem is állítottam, hogy a bármelyik BS-western a spagetti kiemelkedő darabja volna. Az Isten megbocsát..., az még nem a vígjáték-kategória, és amennyire tudom, ez volt az első közös filmjük is. És a mosolyra fakasztó bunyó-klisék is csak későbbi mozikban jelntek meg, nyilván, az alapokat ebben és ennek folytatásaiban tették le.

A spagettiwestern csúcstermékei alatt én is Vadnyugatot és a Dollár-trilógiát értettem, és ezek magasan verik az egyébként nem rossz Farkasokkal táncolót. Legalábbis, a Vadnyugat és A Jó, a Rossz... mindeképp, s minden, csak nem gagyi. A az amerikai westernt előbb sorolnám a gagyi-kategóriába (persze, ott is vannak gyöngyszemek, lásd, Farkasokkal..., Délidő, Nincs bocsánat)

Bobant én nem venném a mulatósok közé. A mulatós, a cigány- és magyarzenei elemekből táplákozó, de egyébként minden eredetiséget - és sok esetben hangszert - hiányoló ritmushalmaz.

Persze, itt nem az egyén szimpatikussága volt a kérdés. :)

Kedvelek néhány B.S.-T.H.-filmet, szó se róla, de inkább nosztalgia okán, és rejtett szellemeség viszonylag sok van bennük, és itt nem a verekedős jelenetekre gondolok, és abban is egyetértek, hogy filmesztétikai szempontból felesleges ezekről beszélni.

Egy Adam Sandleren még elmosolyodnom is nehéz, mert szar. Egy jó filmje sincs (a Hotel Transylvania még elmegy... :D), de itt már egyéni ízlések vitáznak, ami mindig meddő. Félre ne értsd, van az a paraszt humor, amin tudok nevetni, de ő ahhoz is béna. Általában feszengek a helyemen, amikor nézem valamelyik filmjét.
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.04.26 10:45:29
@Gibbonka26:

"A Bud Spencer filmek csak a magyar tajparasztoknak nyújt szórakozást, még Olaszországban sem voltak olyan sikeresek, mint nálunk!"

Nem vagyok BS-rajongó, és elfogadom, ha valakinek nem tetszenek a filmjei, egyéni gusztus dolga, de ezt megfogalmazhattad volna kevésbé paraszt módon is.
"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.04.26 21:30:45
@helyén találta a szöget:

A Táncosokkal farkaló (:D a másik klasszik, a Bolygó neve: Anál) nálam kategóriákkal lejjebb szerepel a korábban említett két Leone-műnél. Az Oscar nem mérvadó. Szobrocskát kaptak szar filmek is, és remekművek pedig nemhogy lecsúsztak róla, de még jelölni sem jelölték azokat. Az imdb-re és a rottentomatoes-ra sem szoktam hagyatkozni filmek tekintetében, de kiindulópontnak néha jó. Mind a két oldal lényegesen magasabb besorolást ad a Vadnyuladnak és a Jó, a Rossznak a Farkasoknál. Mind a rendezés, a zene, a vágás, az operatőri munka professzionálisabb a két olasz filmnél, és a mocsok is kézzelfoghatóbb, szép arculköpése a John Wayne-féle idealizált képnek. Hasonlót Eastwood tudott alkotni a Nincs bocsánattal. De hangsúlyozom, a Farkasokkal táncoló jó film. De mégis kúszik bele valami giccs-szerűség, de ez biztosan valami amerikai-kór.

A 3+2 kimaradt (:D), félek, nem őket tolják azon a minimum négy mulatóscsatornán.

Nagyjából, 8-10 Sandler-filmet láttam, az 50 első és az Apafej tuti megvolt.