Regisztráció Blogot indítok
Adatok
in.sider.in

53 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pakolunk Lelkierőleves 2010.11.15 17:22:00
Sok fura élményem volt, mióta kirúgtak és mióta munkát szereztem – pláne, hogy a kettő nagy szerencsémre szinte teljesen egybeesett. Néha úgy érzem magam, mintha fény lennék az éjszakában, vagy csodabogár, netán valami szuperhős, mert régi kollégáim körében akkora…..
Kedves olvasóim, mivel én már elbocsátott kormánytisztviselőként nem részülhetek a közszféra életének mindennapi gyönyöreiből, örömmel veszek a pakolunk@gmail.com-ra érkező minden tájékoztatást. Persze megértem, ha nem sok levelet kapok majd, mert ha eddig féltek az…..
pakolunk Orbán-orkán 2010.10.28 09:35:00
Meglepő fejleményekről kell beszámolnom. Sokat hallottam már a sétáló cédulával járó tortúráról, ezért igyekeztem módszeresen hozzálátni a folyamathoz. Előzetes felkészülésemnek köszönhetően egy felesleges lépést sem tettem, és a káoszhoz képest igen flottul zajlott a…..
pakolunk Négy hónap 2010.10.01 09:34:00
Hosszú hetek tespedt nyugalma után a héten több kollégám kapott pánikrohamot, ami valószínűleg annak tudható be, hogy elértük az újabb határkövet: az önkormányzati választások időpontját. Hétfőtől minden más lesz ebben az országban. Nem kell jól képzett politikai…..
in.sider.in 2010.10.25 08:22:44
@Tanyasi Jóska: Hehe, ezt a témát bőven ragozták a Heti hetesben is most vasárnap. Érdemes megnézni.
Eljött ennek is az ideje - átvettem és aláírtam a felmentési iratot.Megnyugtatok mindenkit: nem volt megalázó. Még csak nyomasztó sem. A postás az egyik helyettes államtitkár volt, aki kedvesen bemutatkozott, hellyel kínált minket a finom bőr ülőgarnitúráján, elmondta, mi a…..
in.sider.in 2010.10.25 08:20:29
@G.-T. R.: Nem tervezem. Csak akkor, ha az átszervezések miatt feleslegesen és nevetségesen megnehezítik a kilépésemet. Egyelőre ugyanis nincs, aki aláírhatná a kilépő papírjaimat - de erről hamarosan bővebben is értekezem majd itt.
pakolunk Közel a vég 2010.10.19 17:07:00
Történt valami. Megkaptam az idézést. Egy bizonyos időpontban egy bizonyos irodában kell lennem. Mindannyian tudjuk, mit jelent ez. Egyik közvetlen kollégám azt kérdezte tőlem, milyen érzés?Nos, ez az általában oly nagyon banális kérdés most mégis érdekesnek tűnik. Ritka ugyanis…..
Először is közölnöm kell, hogy a mostani bejegyzést az öreg szembeszomszéddal együtt elfogyasztott ágyas szilvapálinkák egész sora után írom. Mindez a mai nap után különösen jól jött, mert mostanában folyamatosan érnek a nyomasztó munkahelyi élmények. Először is hétfőn…..
pakolunk Forradalmi káosz 2010.09.01 16:46:00
Ma több dolog is történt, ami az elmúlt időszakot tekintve szinte már-már sokkoló élménydömpingnek számít.Először is megtudtam, hogy egy körlevél szerint már nem lehet több új embert felvenni, illetve csak akkor, ha valakinek a helyére megy. Ha kirúgatnak valakit, akkor jöhet…..
Új hét, új - immár nemzeti - tanév, új közighivatalok, új vezetők, új tervek, micsoda pörgés, micsoda forradalom. Annyi minden történik. Máshol. Mert nálunk aztán semmi.Szinte már sztoikus nyugalommal járok be az irodába (munkahelynek épp nem nevezném), és teszem a nagy…..
pakolunk Csakazértis 2010.08.19 19:48:00
Sokunk számára ez a hét is kellemetlen semmittevéssel telt el, de úgy tűnik, ez senkit sem érdekel ennél a tárcánál. Egyszerűen föl nem foghatom, hogy fordulhat elő ilyesmi ezekben a „forradalmi” időkben – de nyilván olyan kis pont vagyok, olyan kicsike láncszem a…..
Nem tűntem el, csak kicsit akadályoztatva voltam. Ez a kis szünet némi reménnyel töltött el, hátha történik közben valami. És.... nem. NEM! Semmi. Azért ez már kezd kissé vicces lenni. Eleinte ugyebár izgatottak, majd rémültek és dermedtek voltunk, mostanra azonban már…..
pakolunk Ilyen-olyan díjak 2010.07.19 08:36:00
Új hét, új izgalmak. Nagy lépésekre egyelőre nem lehet számítani, ráadásul a kormány augusztus 2-24. között igazgatási szünetet rendelt el - ami tovább lassíthat minden ügymenetet, így a kirúgásokét is. Azért mindig vannak "előremutató" - vagy inkább ajtót…..
pakolunk Semmi 2010.07.09 14:29:00
Noha még mindig nem kaptam erről semmi értesítést vagy aláírandó dokumentációt, kedd óta elvileg kormánytisztviselő vagyok. Azt hittem, majd felizgat ez a változás, de sajnos nem. Merthogy továbbra sem történik velünk SEMMI. Továbbra sem kapunk feladatot, továbbra sem szól…..
pakolunk Az utolsó nap 2010.07.05 13:31:00
Utolsó napomat töltöm köztisztviselőként. Úgy döntöttem, megünneplem. Egybekötöttem a köztisztviselői munkaszüneti nappal és kicsit kivontam magam a forgalomból - hamarosan úgyis megteszik ezt velem mások. Úgy gondoltam, jár nekem az érzés, hogy igazi szabadságon vagyok:…..
Na, elfogadták "végre". Természetesen pont úgy, ahogy a kormány gondolta, a madár hiába verdesett. De hát tudtuk is, hogy ez lesz. A kétharmad az kétharmad.Persze sokan vannak, akik egyszerűen nem hiszik el ezt az egészet, mondván Európában nem létezhet olyan, hogy valakit…..
pakolunk Kamu 2010.06.15 11:00:00
Akár örülhetnénk is, hogy szembefordult az őt megválasztó Fidesszel Sólyom László, mivel nem írta alá a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt. Törvényvisszaküldésben legjártasabb államfőnk ugyanis nem értett egyet azzal, hogy a munkáltatók a…..
pakolunk Érdekes érdekek 2010.06.09 13:04:00
"Everybody be cool. You be cool." - talán ez a klasszikus is lehetne a mottónk, de nem megy, mindenki csak kapkodja a fejét. Jönnek a hírek dögivel: "Orbánék lefejezték a köztisztviselőket", "Tizedelés a közszférában", "Indoklás nélkül…..
pakolunk "Leépítés" 2010.06.06 20:38:00
Egy pénteken lezajlott beszélgetés az egyik új maxisztériumban:- Maga itt a titkárságvezető?- Igen. Miben segíthetek?- Szükségem lenne egy vezetői szobára.- Nem gond, megoldjuk.- A kollégáimat is el kéne helyezni.- Természetesen. Hány emberről van szó?- Hatvanról.  ..
pakolunk Adják az ívet 2010.06.04 09:31:00
Tanulságos "élménybeszámolót" kaptunk közigazgatási tisztviselőtől, melyet az ő engedélyével teszünk közzé. Íme:"Régebb óta olvaslak, de vmiért csak most jutott eszembe írni neked, pedig már korábban is megtehettem volna... Fene tudja miért, de így alakult.Nem…..
- Ön mióta is kormánytisztviselő?- Tegnap óta. Akkor kaptam meg az átnevezésemről szóló dokumentációt. De több, mint 8 éve vagyok köztisztviselő.- Öööö, azt nem kérdeztem. Akkor tehát úgy 27 és fél órája kormánytisztviselő, igaz?- Igen.- Akkor a felmentési ideje…..
Eltelt pár nap, de továbbra is nirvána, még mindig nem történt semmi, leszámítva pár "sajátos eseményt".Így például azt, hogy Pakkolo nevű szerzőtársam már nincs itt, a gépét is leszerelték, viszont nem volt kinek átadni a munkáját, mert utóda még nincs.…..
pakolunk Előttem az utódom 2010.06.01 10:22:00
Na, bár semmi értesítést nem kaptam még, mi az új vezetés terve velem, de sokat sejtet, hogy felkeresett az utódom. Örömmel jelentem, hogy teljesen normális és nyitott volt, semmi arrogancia vagy ellenségeskedés, mindent át tudtunk beszélni, szorgosan jegyzetelt, megadtam…..
pakolunk Negyedik fázis - Nirvana 2010.05.31 08:55:00
Nos, a negyedik fázisba léptünk. Ez a senki és semmi földje, téren innen, időn túl, maga a nirvána, még és már nincs főnökünk, senki sem tudja, mi vár rá, nem kapunk feladatokat, nem várnak tőlünk semmit, ugrásra készen ülük és várunk.A múlt héten sorban jöttek a…..
pakolunk Utolsó hét 2010.05.26 17:56:00
Ez az "utolsó hét", és látszik is. Az összminisztériumi szorongás érezhetően erősödik, bár a többség még mindig képes valami egészen sajátos "köztisztviselős" mosolyra.A dohányzóban egyre több elméleti fejtegetés hangzik el a jövőnkről, mondván, hogy…..
pakolunk Májusi hidegzuhany 2010.05.25 09:20:00
A szakszervezetek egyhangúan tiltakoznak a Fidesz-KDNP-nek a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosító javaslata ellen, amelynek ma lesz általános vitája a parlamentben.A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elfogadhatatlannak tartja a még…..