Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steff76

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabit már két korábbi posztunkban bemutattuk. Az elsőben futótörténetéről olvashattok, míg a második posztjában a tavalyi TDS teljesítése került fókuszba. Most egy újabb őrültségen van túl. Figyelem, felzaklató beszámoló következik. Személy szerint mindenkit óvok,…..
Az elmúlt három hétben nem sportoltam. A dolognak meglehetősen prózai oka volt ezúttal: volt egy bőrgyógyászati műtét a hátamon, úgyhogy várnom kellett a szaladgálással. Sajnos közbejött egy kis rakodás a második héten, így egy héttel még el kellett tolnom a…..
Futóblog Amikor nincs szufla 2012.07.24 08:50:00
Amíg Józsi a hétvégén az első terepversenyét teljesítette, addig én a Budapesti Terepkupa hosszú távján vettem részt. Van úgy, hogy az ember elmegy egy futóversenyre és motiváción kívül mást nem nagyon visz, de azt sokat. 6:00 – Ébresztő. Rövid keringés az…..
Futóblog Láss, ne csak nézz 2011.10.18 12:09:47
A tavaly télen bevezetett terepfutó hagyományokat követve, idén is elkezdjük a Budapest környéki helyszíneken a 9-18 km-es "Láss ne csak nézz" elnevezésű futásainkat. A futások alkalmával igyekszünk feltérképezni MCM Sanyosz kezdeményezésére a Budai-hegység…..
A Nike félmaratonon még biztosan nem volt semmi gond. A Spar futófeszten se lett volna, ha benevezek. A Just30-at viszont már passzolnom kellett: bekaptam ezt a rohadt, semmi extra-influenzát. Nem nagy dolog, nem fekszünk tőle élet-halál között, de nem esik vele jól a mozgás. Tegnap is…..
MC Markocsán küldte be az alábbi levelet: Az egész úgy kezdődött, hogy fájt a térdem. Erről beszélgettünk a Futóklubban, mikor odalépett hozzám és segítőkészen egy számomra ősinek tűnő gyógymódott javasolt: tegyek agyagot a térdemre amolyan borogatás szerűen, szépen…..
Futóblog A Zazzi kör 2011.02.16 10:13:11
Hétvégén szombaton valahogy nem jött össze a futás, terveztem, de nem lett belőle semmi. Lemondtam a Barcika 65-t, a Margitát, illetve alternatívaként a régóta kiszemelt Kitörés túrára sem mentem el. Helyette viszont, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Börzsöny Éjszakai…..
Steff76 2011.02.17 21:48:38
@szasza75: Hát a túra első fele, úgy egy 10-es, ellenkező irányból HHH végcéllal nagyon ismerős... Azt is mondhatnám, hogy kötelező hétvégi program, a kellemes fajtából!

Nem szombat de volt a kör? 10 körül találkoztam egy 5-6 fős elég jól pörgő, fiatalos csoporttal akik éppen a hhh gerince felől nyomultak kifelé a városból... (Nem voltak túl barátságosak, se biccentés se semmi, pedig nekem volt küzdelmesebb.)

Hasonló úton (sok erdő, némi lakott terület) elérhető még a pilisvörösvári Emil is, más stílus mint a Zazzi, de ajánlható! Onnan pedig lehet tovább Dobogókő stb....
Futóblog 2011 első Futóklubja 2011.01.02 13:48:00
Gyönyörű idő és pezsgő is volt! Annyira felbátorodtam, hogy nekiveselkedtem egy magamhoz és felkészültségemhez (!) képest combosabb távnak — gyk. egy kör, belegyaloglás nélkül. Ember voltam, az élbollyal, Vajda Zsuzsiékkal indultam meg, nagyon nagy volt a mellényem, mert az…..
Steff76 2011.01.02 20:09:17
@mîkæl: Én is arra jártam, annyian voltak délelőtt, hogy a repülőtér körül és a közeli mellékutcákban szinte nem volt parkolóhely. Több futóval is találkoztam mint egy hete, talán a napsütés, talán a melókezdés előtti utsó nagy levegővétel lehetősége csalogatott ki sokakat.
Mostani posztom témáját az élet ihlette. Pár éve, amikor kacsintgattam a futás felé, második (első a cipő) komolyabb beruházásom egy Timex ironman óra volt, amit egy "egyet fizet kettőt kap" akción belül vettünk egy barátommal. Pár hónap használat után eltört a…..
Steff76 2010.10.09 20:41:32
@Ketszeri: Én is Polár RS200-at használok, kicsit több mint két éve. Tudom hülye dolog, de nekem ez a mindennapi órám (is). Ránézésre gagyi műanyag, de aki viszont tudja, hogy mi is ez, azzal már van miről beszélni..... 1,5 év után cseréltettem elemet, a mellpánt most nyáron szakadt el, de még varrható helyen, most valszeg abban kellene elemet cserélni. 9 hónapja footpod-ot is vettem hozzá...

Szerintem megérte, remélem még sokáig marad és ha cserélni kell, akkor is Polár lesz, mert nekem bevált. (Másrészt mert egpénztárra csak ezt a márkát fogadják el, és egyelőre az egpénztári befizetéseket nem (saját) gyógyszerre költöm.... Inkább 80-ért óra, mint ennyiért gyógyszer........)
Többen kérdik tőlünk, hogy a futást hogyan érdemes elkezdeni, milyen cipőt vásároljanak stb. Nekik még készülünk egy kimerítőbb poszttal, most viszont előreszaladva megmutatnánk az októberi Nike cipőteszt időpontokat. Akinek még nincs futócipője, vagy szívesen kipróbálná a…..
Tavaly már összeismerkedtünk Monspart "Saci néni" Saroltával, most az MTV Záróra vendége volt erős sminkben, gondoltuk itt is megosztjuk veletek: ..
Steff76 2010.09.16 21:20:12
@bitliszbá: Igen, nekem is ez volt az első gondolatom. Asszem a 2006-os maratonon, teljesen összezuhanva vánszorogtam fel a felüljárón, ott állt Saci néni és nagyon lelkesen biztatott. Tök jól esett, a Futás csodálatos világát sokat forgattam az elméleti alapok miatt, így különösen jó volt pont Őt ott látni!
Futóblog Itt az új iPod nano 2010.09.02 09:03:00
Nike+ integrációval, mégpedig! Ráadásul egy ilyen nagyon kis aranyos, 4 ikonos, csiptetős, érintőképernyős (ahogy az Apple-szlengben mondjuk, "multitouch") modellhez érkezik, amivel aztán bármilyen workoutra magunkkal tudjuk vinni, van benne FM rádió és még…..
Steff76 2010.09.02 20:17:30
@Zime: konkrétan erről nem tudok, de azt tudom, hogy a Polár cuccokat el lehet számolni egészségpénztárra is, mivel asszem orvostechnikai terméknek számít... Én már számoltam el, és a boltban szinte mindenki erre vette.
Steff76 2010.09.03 07:55:59
@weakest link: nem a bolt számít, hanem a termékkel és az arról kiállított számlával szemben van a pénztáraknak elvárásuk. Úgy érdemes indítani, hogy megnézed a pénztárad milyen követelményeket támaszt és arra nagyon ügyelve állíttatod ki a számlát a boltban Polárról. Az érdekes az, hogy csak a Polár pulzusmérését ismerik el, a többit nem, azaz a többit nem számolják el a pénztári befizetések terhére....

(Bolt: keress rá "zerge + polár")
Június 1-hez képest egy héttel később, de a Nike bejelentette végül a pulzusmérő megoldását a tegnapi napon. Már mi is megszellőztettük a dolgot itt a Futóblogon, viszont folytassuk a termék ismertetésével. A Nike nem saját maga alkotta meg a pulzusmérő pántot, hanem a…..
Steff76 2010.08.26 22:10:17
@azilinha: Én úgy tudom, hogy minden ilyen pántot be kell nedvesíteni és használat után ki kell mosni. A Polárnál elég részletesen taglalják a használati útmutatóban... Én induláskor csap alatt bevizezem sőt a szövetszerű rész kicsit meg is dörzsölöm, hogy jó vizes legyen és futás végeztével ugyanezt megteszem. Állítólag időnként gépben ki lehetne mosni.... Még nem tettem, pedig 2 éves... Lehet, utóbbi csak Polárnál megy, mert ott a jeladót le lehet szedni...
Szerdán a szokásos 25. félmaraton népszerűsítés zajlott a szigeten Talmával. Először az összefoglaló videó: Talma egyébként nem kamuból mondta, tényleg képes sub-25 perceseket futni. Kérdeztem, hogy jár-e konditerembe, elmondta, hogy nem, inkább ezzel az amerikai kommandósok…..