Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pakkolo

12 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pakolunk Közel a vég 2010.10.19 17:07:00
Történt valami. Megkaptam az idézést. Egy bizonyos időpontban egy bizonyos irodában kell lennem. Mindannyian tudjuk, mit jelent ez. Egyik közvetlen kollégám azt kérdezte tőlem, milyen érzés?Nos, ez az általában oly nagyon banális kérdés most mégis érdekesnek tűnik. Ritka ugyanis…..
Pakkolo 2010.10.20 16:07:23
ö
Új hét, új - immár nemzeti - tanév, új közighivatalok, új vezetők, új tervek, micsoda pörgés, micsoda forradalom. Annyi minden történik. Máshol. Mert nálunk aztán semmi.Szinte már sztoikus nyugalommal járok be az irodába (munkahelynek épp nem nevezném), és teszem a nagy…..
Pakkolo 2010.09.02 12:04:13
@katamarán: Sólyom simán elküldhette volna normakontrollra az indoklás nélküli kirúgást, de nem tette meg. azért ez nem volt olyan rég, hogy elfelejtsük.
ez a visszamenőleges hatállyal visszafizetés pedig valóban vérlázító, és az a legrosszabb, hogy akik tapsolnak ennek, nem látják, hogy nem a felelősökkel csesznek ki, hanem a kispénzű hivatalnokokkal, pártállástól függetlenül.
Miután ma megtudtuk, hogy egy vicces blog álhírére megrendült telefonokkal reagáltak honpolgárok tömegei, és emiatt el is kellett tüntetni az internetről (muhaha) az inkriminált bejegyzést, a nap még nem zárult le, tartogatott újabb huncutságot. Egy ma elfogadott kormányhatározat…..
Üdvözlet mindenkinek, aki az elmúlt 50 napot kómában töltötte. Ez idő alatt a forradalmi munkás-paraszt néppárt a Zemberek nevében és a Zemberek által átvette a hatalmat, mindenkit leváltottak, az alkotmánnyal törlik ki a seggüket, és a forradalmi rendcsinálásban voltak olyan…..
A Fidesz helyretette a Hírcsárdát, avagy a hónap legnagyobb öngólja. A Hírcsárda egy kamuhíreket halálos komolysággal megjelentető oldal, és egyszerűen zseniális. Nézzünk meg pár "hírt" az elmúlt napokból, valószínűleg ezek is mind megtévesztették a…..
Pakkolo 2010.07.02 20:50:28
ma kiderült, hogy nem viccelhetünk népünk vezetőivel, na de ezt olvastátok már?
index.hu/belfold/2010/07/02/holnaptol_ki_kell_fuggeszteni_a_kozepuletekben_a_nemzeti_egyuttmukodes_nyilatkozatat/

holnapután meg majd a Bölcs Vezír képét is ki kell tenni az őt megillető helyekre???
nagyon belehúztak a fiúk, szó se róla, de most már nyaralhatnának egy kicsit. egy kicsit többet.
pakolunk Helyreigazodás 2010.07.02 16:45:00
Miután kiröhögtem magam a nap viccén (attól tartok, ez még nem a hónap vicce), elgondolkodtam azon, hogyan fordulhatott elő ilyen blama. Sok év tapasztalata alapján mondhatom, tudom, hogy van olyan, amikor a sajtósok kristálytisztán látják, mekkora hülyeségbe szalad bele a…..
Na, elfogadták "végre". Természetesen pont úgy, ahogy a kormány gondolta, a madár hiába verdesett. De hát tudtuk is, hogy ez lesz. A kétharmad az kétharmad.Persze sokan vannak, akik egyszerűen nem hiszik el ezt az egészet, mondván Európában nem létezhet olyan, hogy valakit…..
Pakkolo 2010.06.25 23:22:05
@interact: azért nem arról írunk blogot, hogy mi a munkánk, mert nem arról akartunk blogot írni. így világos?:)
bővebben: azért találtuk ki ezt a blogot, hogy leírjuk, hogyan zajlik egy kormányváltás a közigazgatásban, mert ez érdekelt minket, és úgy láttuk, erről senki nem ír még.
az anonimitást nem kell magyarázni, és ugyanez az oka annak is, hogy miért nem írunk a konkrét munkánkról. meg az is, hogy nem magunkat akartuk fényezni, hanem egy olyan felületet kialakítani, ahol a mindenkit érintő kérdéseket beszéljük ki, nem pedig munkaköröket. Ettől függetlenül nagyon örülünk, ha valaki beír konkrét példákat, de mint láthatod, az új törvény szerint indoklás nélkül ki lehet rúgni bárkit, hozzá jön még az új médiatörvény, amikor majd a bloggerek sem maradhatnak inkognitóban, szóval nem kell itt kiteregetni mindent:)
pakolunk Pakolásom története 2010.06.14 13:33:00
Azt hinné az ember, hogy kilépni egy munkahelyről egyszerű, mint aktát gyártani, de nem: mire végzel, minimum egy közigazgatási reformnyi tudással vagy gazdagabb. Elöljáróban, a tények kedvéért: én az a fajta köztisztviselő voltam, akinek jobb híján egyszer felajánlották a…..
Pakkolo 2010.06.21 22:46:14
@MPL firstlady: nem hogy 2-3 hét, de egy hónap is van az.
a munkaügyi központba pedig ettől függetlenül el kell menni (már akinek kell), mert regisztrálnak, és később hiánypótlással lehet bevinni a hiányzó iratokat. Ezek alapján állapítják meg az ellátást, de kifizetik azt a hónapot is, amíg nem tudtál papírokat mutatni.
A regisztráció meg fontos több más szempontból is, szóval nem kell várni vele.

Egyébként mire gondolsz, mi a teendője annak, akit ez hátrányosan érint?
pakolunk OMFG 2010.05.31 12:36:00
Az új kormány úgy döntött, mindent lesöpör a színről, amit elődei alkottak. A kereszténydemokrata és nemzeti kormány úgy döntött, a kormányzati honlapok elé tesz egy angol szlenget, ami isten nevét említi. Ütős kezdés, sokat elárul az üzenő félről. Csak nem biztos, hogy…..
Az OKM példás gyorsasággal reagált a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény tervezetének hírére: üzembe helyezett egy defibrillátort, és gyors életmentésre képzett ki néhány munkatársat, emeletenként egyet-egyet.Csak üdvözölni tudjuk az előrelátást és…..
pakolunk Harmadik fázis 2010.05.06 09:58:00
Ünnepélyesen bejelenthetem, hogy immár egyértelműen a harmadik fázisba léptünk: kollektívan szorong mindenki a hivatalban.Egyrészt mert nem tudni, a főfejeseken túl kik lesznek a vezetők.Másrészt mert nem tudni, mikortól jön az új garnitúra.Harmadrészt mert nem tudni, hogyan…..
Pakkolo 2010.05.06 15:39:15
@_Molly: semmi konkrétat, csak pletyka:)
sokak szerint el fogják törölni, mert annyi új embert akarnak bevinni a közigazgatásba, hogy azt nem lehet másképp. mármint azoknak nyilván nincs vizsgájuk. emberek meg kellenek, mert valakiknek pótolniuk kell a sok kirúgottat.
Pakkolo 2010.05.06 21:43:33
@_Molly: én bevallom, még sose találkoztam kötelező továbbképzéssel, a teljesítményértékelő rendszer pedig már akkor a saját dugájába dőlt, amikor bevezették, de azóta csak vegetál, nem az alapján osztják a jutalmat (vagy nem osztják). bár egy jó értékelő rendszer igen hasznos volna, főleg, ha a főnökök is komolyan vennék, mert így továbbra is a csókosok kapják a nagy jutalmakat azok helyett, akik igazán megérdemelnék.
comment:com Van út haza 2010.05.06 16:30:00
Ha hozzám hasonlóan a tököd tele van már ezzel a héttel, akkor gyere, bontsunk egy sört, aztán tekerjünk a Comedy Central mosolyűrhajójára, ahol Mr. Bean (20:20, 20:50), Fekete Vipera (21:10), South Park (22:00), Family Guy (22:30, 23:45, 0:15) és Hofi Géza (22:55) vár. A Comedyt…..
Bevallom őszintén, én nem értem ezt a szakállamtitkár-kirúgósdit. Akárhogy is böngészem, a törvény szerint pontosan ugyanannyi végkielégítést kap így, mintha csak a kormány mandátumával egy időben szűnne meg a munkaviszonya.  2006. évi LVII. törvény a központi…..
Ha áprilist nevezzük bolondnak, akkor minek nevezzük majd májust? Várhatóan akkor állnak munkába majd az új miniszterek. Vajon mire számíthatunk az első hónapban: példastatuálási rohamra? Elképesztő, már csak tíz nap, és valami történik. Hogy mi, azt még nem tudjuk…..
pakolunk Variációk egy témára 2010.02.16 15:23:00
Mit akarhat a Fidesz? Ez a legfőbb kérdés sok szempontból, de mi, ványadt köztisztviselők most önzőn csak magunkra gondolunk. Sajnos a választ csak Orbán tudja, vagyis igazából még ő sem. Variációk mindenesetre akadnak bőven a sajtóban, úgyhogy jobb híján most mi is a…..
Pakkolo 2010.03.10 22:03:35
@virtual landscape: nem tudom, pontosan kihez vagy kikről beszélsz, mi ugyan nem fosunk, nincs mitől.
Pakkolo 2010.03.25 16:30:57
@virtual landscape: miről beszélsz?
nem gondolod, hogy van némi különbség aközött, hogy az ember attól fél, hogy elveszíti a munkáját és aközött, hogy valami törvénytelent tett, és a lebukástól fél?
úgyhogy nyugodj meg szépen, és fogadd el, hogy a közigazgatásban dolgozó mittoménhányezer ember nem mind korrupt.
és tudod, azért vicces az ilyen hozzáállás, amikor a messiást várjátok, majd jól meglepődtök, hogy az emberek politikai hovatartozástól függetlenül hülyék, jófejek, korruptak vagy tisztességesek.
pakolunk Valaki mondja meg 2010.03.11 12:19:00
A minap láttam az Egek ura című filmet, amely ugyan az idei Oscar egyik nagy vesztese volt, de attól még – vagy épp azért – érdemes megnézni. A kirúgás küszöbén állóknak meg főleg.Még sosem építettek le, bocsátottak el, dobtak ki, ezért sokat tépelődöm azon,…..
Pakkolo 2010.03.11 18:25:13
@Ainult Mina: szeretettel várunk minden írást, azért is hoztuk létre a blogot, nem mi akarjuk teleírni feltétlenül. szóval ha nem dehonesztáló, mi szívesen leközöljük:)
pakolunk Átvételi eljárás 2010.03.09 14:30:00
Egyre jobban foglalkoztat, hogyan is fog zajlani az átadás-átvétel.Négy évvel ezelőtt egyszer már átéltem ezt, igaz, akkor a másik oldalról, és "baráti" kézből. Emlékszem, egy ilyen procedúra senkinek sem könnyű. Akitől át kellett vennünk a feladatait, nem is a…..
Pakkolo 2010.03.10 21:58:52
@nudlee: ez jó, bár a feljegyzés szóra valahogy mindig összerándulok:)

pótolható mindenki, az igaz, de az már nem biztos, hogy ugyanolyan minőségben. mármint ahogy lehet szarabb is, úgy lehet jobb is, nyilván.
Pakkolo 2010.03.10 22:17:11
@ColT: most, hogy mondod - miért gondolom azt, hogy lesz átadás? egyáltalán nem biztos, hogy pl nálam lesz ilyen. na jó, akkor ezt is felírom a bizonytalan dolgok listájára:)
Egyik olvasónkkal, Józsival (ez nem AZ a Józsi) ijesztően egy rugóra jár az agyunk: szinte egyszerre készültünk el mindketten a felsőoktatás kritikusait megörökítő írással. Itt van az övé: Divat lett szidni a magyar felsőoktatást, tízmillió oktatási miniszter országa…..
Januárban indult az MTV beszélgetős retró magazinja Hogy volt?! címmel, írtunk is róla anno beharangozót, amiben egyből elő is hozakodtunk egy témajavaslattal: "És egy kérés a szerkesztőkhöz: Rockenbauer Pálról mindenképpen legyen egy műsor, és a Másfélmillió…..
Pakkolo 2010.03.09 13:07:37
@kiricsizoltan: ja, nyilván ezért van tele csöcsökkel az összes poszt:))

jó kis hobbi, tessék gyakrabban űzni:)
pakolunk Just a perfect day... 2010.02.25 15:50:00
Ma több különös dolog történt, aminek több-kevesebb köze lehet a hamarosan bekövetkező személyzeti kataklizmához.Az egyik, hogy megkérdezték a véleményünket a nagy sikerű TÉR-ről (gyk: teljesítményt értékelő rendszer). Pont most. A vég kezdetén. Minek? A következő…..
Baló Györgynek rossz éve volt tavaly. Februárban otthagyta A szólás szabadságát, aztán felesége, Morvai Krisztina miatt nem vezethette az MTV EP-választási műsorát, majd szeptemberben, mikor már a tévéújság is beharangozta, az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem indulhat el…..
Pakkolo 2010.02.04 11:18:22
@ktotti: ezt amúgy honnan veszed?
pakolunk Mi nem fog hiányozni? 2010.02.03 14:14:00
A búcsúzásra való lelki felkészülés egyik fázisa, hogy megpróbáljuk felerősíteni azt a részét, ami biztosan nem fog hiányozni, így győzködve magunkat, hogy jól van ez így, sőt, ennél csak jobb lehet. Naivak persze nem vagyunk, tudjuk, hogy ez így sántít, mégiscsak itt…..
A Mentalista játékban elírtam a dátumot, így sajnos már ma reggel kisorsoltam a plakát és a toll nyertesét, ezzel olvasók ezreit fosztottam meg a játékélménytől, amit nagyon sajnálok, de az RTL Klub segítségével jóvá is teszek menten: még egy plakát és toll várja gazdáját…..
Pakkolo 2010.02.03 12:55:12
@ANOka: igen? és mindegyikben játszott az adott színész?

még egy párszor el kell szúrni a játékot, és jut minden versenyzőnek a tollból:)
Tisztelt Hölgyem!Elnézést, hogy ilyen levéllel zavarom, de arra kérem, hogy a sértődés helyett inkább fogja fel egy kedves bóknak. A képeit nézve erős vágyat éreztem arra, hogy írjak egy esetleges személyes találkozó reményében, hogy ezt a gyönyörű hölgyet élőben is…..
pakolunk Survivor előzetes 2010.01.28 11:46:00
Idejében el kell kezdeni a közszféra túlélő show-jára való felkészülést, mert sok a versenyző, kevés az állás. Bár még van egy kis idő, de nem árt, ha már most tudjuk, milyen lehetőségeink vannak. Szinte mindenki biztosra veszi, hogy a legtöbb minisztériumban a…..