Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Hooligan_

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem én adtam neki ezt a megtisztelő címet, hanem az amerikai közönség: a The Conjuring, azaz a Démonok között mind a kritikusoknál, mind az IMDb-n, mind pedig a kasszáknál kitűnően teljesít, és méregdrága produkciókat előz be - minden tekintetben -, pedig csak egy…..
Tisztelt munkahelyi terror!    Berta vagyok,aki szintén postán dolgozik,s ahogy elnéztem a honlapjukat,már több kollégám is írt oda,hogy mi a helyzet a postáson,így gondolom,hogy nem ismeretlen önök számára sem az én problémám! Én is lassan 15 éve vagyok a postánál,s…..
_Hooligan_ 2013.06.13 16:36:03
@Távmunka blog: Most is tukmálnom kéne (szintén zenész... izé, postás), de megmondtam hogy leszarom az egészet, nem trafikos vagyok. Elkaparok magamnak 1-2 darabot hetente, oszt helló.

Egyébként csak hogy érezzétek mennyire komolyan gondolja ezt a biztosításos dolgot a kedves posta... kézbesítő vagyok, munkaköröm:

"betanított egyesített kézbesítő-címközvetítő".
_Hooligan_ 2013.06.13 18:02:22
@Távmunka blog: "A munkáltatói jogkör gyakorlója vagy szakmai irányítója által meghatározott TERVELVÁRÁSOK szerinti értékesítést elősegítő feladatok ellátása: ajánlás, címközvetítés, hírlap előfizetés-gyűjtés, hírlap és sorsjegy értékesítés."

A címhelyközvetítő pedig azt csinálja, hogy kimegyek Terinénihez, mondom hogy hú de jó a postabiztosító "sámlipajzs" szolgáltatása, amely fizet majd, ha véletlenül leesik a befőttek pakolása közben a sámliról. Terinéni örül, bemegy a postára, ahol persze elfelejt engem megemlíteni, így egy büdös vasat nem látok az amúgy nagy átverésből.

Amúgy még megosztok veletek egy sztorit, ami már nem is tudom milyen kategóriába tartozik. Főfőfőfőnök behív az irodájába, leültet, komoly fejet vág.
"Kedves Hooligan. Most hogy hivatásos kézbesítő lettél (előtte 1-2 hónapig megbízásos voltam) értékesítened kell sorsjegyeket is. Ez egy remek pénzkeresési lehetőség! Elég sok hasznod lehet belőle, afféle másodállásként is tekinthetsz rá." - mondta ezt lelkesítően, ahogy egy igazi agymosott szokta. Kapaszkodjatok, mert én akkor nem fogtam a széket:

"Minden 4000 forint értékű sorsjegy eladás után kapsz 100 forintot."

Hát ha tudott arcról olvasni, akkor biztos értette, hogy mire gondoltam vele és a kedves édesanyja közös programjaival kapcsolatban. Másnap reggel persze rámtett szó nélkül 60 ezer forint értékben ilyen szarokat, de jelentem becsületes vagyok, azóta is mind hiánytalanul megvan. :) Imádok raportra járni, mert egyrészt nem tervezek hosszútávú kapcsolatot ezzel a munkakörrel és imádom nézni azt, mikor kiakad mint az állat, mert a még nagyobb postavezér Pestről Őt baszogatja miattam. :D

Amúgy könyvet lehetne írni az egész postás marhaságról. Például hogy a szórólapokért egy büdös vasat nem kapsz, hiába van heti z fajta x 600 címhely (db). Persze negyedévente kapsz ösztönzőt, így hívják, ami 3000 forint és ebből természetesen adóznod kell. No meg a százasból is a sorsjegyekkel kapcsolatban. Ha-ha.

Tényleg minden tiszteletem a normális kézbesítőké, akik évek óta nyomják. Nehezen lehet ezt bírni. Ráadásul a tárgyi feltételek sem adottak a normális és biztonságos munkavégzéshez... na mindegy is. Nem panaszkodom. Elvagyok és majd lesz jobb. De hogy ha vége... akkor tuti írok pár sort a netre.
A rohadt életbe, hogy lélekben páros lábbal ugrálok rá. ..
Erre a posztra nagyon-nagyon régóta készülünk...... Miről is van szó? Az EU 2008-tól szerette volna elindítani a teljes versenyt, de a tagállamok nyomására előbb 2011-re halasztották, azonban 10 tagállam még 2 év haladékot kapott: Magyarország, Románia, Lengyelország,…..
_Hooligan_ 2013.04.29 19:45:34
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: A tényállás a következő: Hiába költözött el a faszi, NEKED kell bejelenteni a postán, vagy a postásnál (egy adott formanyomtatványon!!!!!!!) hogy mi a helyzet. Eszem megállt nekem is, elhiheted, de tényleg így van. Addig ki kell vinnem és próbálkoznom (LOL). Nem küldhetem vissza csak úgy. Természetesen ökörség ahogy van. Mondjuk nem értem miért dobálták be hozzád, ezt szerintem azért nem kellene. Én csak felbaszom a ládák tetejére, aztán két-három hét múlva visszaviszem, visszaküldöm, majd pár hét múlva megkapom megint ugyanazt a levelet. Persze a hivatalos levelekről van itt elvileg szó.

@komplikato: Jó, hát ez megy csak egy paraszt. Erre már én sem tudok mit mondani. Ha van időd, nyugodtan nyomj pár panaszt rá a postán, hivatalosan. Imádják. Mármint ha a nagy központnál teszed ezt, mert az nagyon negatívnak számít és előveszik a postavezetőt. :)
Úgy tűnik a Királyi Posta elfelejtette értesíteni az ügyfeleit, hogy a küldemények értesítése ezentúl randomizált szolgáltatás lesz. Aki csomagot vár, időnként benézhet, hogy mi a helyzet: Nem rég egy ismerősöm küldött több embernek 1500 forintos tételt a Magyar…..
_Hooligan_ 2013.02.22 16:59:39
nyünyüge: a megbízásos szerződéssel rendelkező postások nem kapnak munkaruhát.

Értesítést egyébként én személy szerint mindenhová rakok. Az már más kérdés, hogy:

1. NINCS POSTALÁDA! Oké, begyűröm a kerítésbe, gázcső és a fal közé, random helyekre. Elfújta a szél? Leszarom, ha ennyire igénytelen valaki.

2. VAN POSTALÁDA! Juhé, de. Vagy nem lehet rendesen hozzáférni, vagy kifújja a szél belőle a cuccost, vagy beázik, vagy ami a kedvencem: Belerakod és alul kiesik, a kutyus meg elszalad vele. Megint csak nem az én problémám szerintem. Mondjuk az se rossz, mikor van 4 centi rés a két vasrúd között, mögötte meg a postaláda. Na abba tegyed befele a hitelkártyát. 8 felé kell hajtani egy nyomorult csekket is.....

3. Emeletes házak esetén is sok a tróger, van olyan épületem, ahol konkrétan a 15-ből 1, azaz egy darab név van kiírva. Szerintetek hová dobjam a leveleket? Megy a postaláda tetejére. Ja, hogy banki számlalevelek, meg émász meg tigáz számlák? Meg hitelkártyák, gémsztárok meg anyámkínják? Ellopták? ÍJ, azaz így jártál komám. Megintcsakigénytelenvagy. Egy kurva alkoholos filc nem olyan drága szerintem.

4. Azok is sírnak, akik már a negyedik lakcímen laknak, de az összes levelük még mindig a város másik végébe, az első címükre szól. Ráadásul még a postás sem tudja nyomon követni őket. Oszt csodálkoznak, hogy ha visszadobjuk a leveleket, hogy címzett elköltözött, ismeretlen helyre.

Komolyan néha magukba nézhetnének néhányan. Nem védem a postát, főleg a posta főgóréit, de talán kipróbálhatná mindenki, hogy mennyire mókás szakadó hóesésben kézbesíteni.
_Hooligan_ 2013.02.22 20:33:53
@igi1: "a postás meg igenis számolja az ajtókat, és pont"

A kedves ügyfél meg a napokat, ha esetleg nem kap áramszámlát és mennek levágni a vezetéket... :)
_Hooligan_ 2013.02.23 14:51:01
@Gyűjtőjegyes: Hát igen, droidok mindenhol vannak... :(
Két évvel ezelőtt elindult egy Szíj Melinda nevű nő a Megasztárban, mert szerette volna kipróbálni magát mások előtt is, van ez így, mi sem az asztalfióknak írogatunk, ugye. A jellegzetes csíkos szatyrát és kötött pulóverét a meghallgatáson sem szívesen tette le, ha más nem,…..
Nagy-Britannia elsőszámú horrorfilmfesztiválja, a FrightFest sem mentes azoktól a parasztoktól, akik képesek film közben telefonálni, sms-ezni, stb. - és mivel ezek a műfaji fesztiválok igencsak odafigyelnek arra, hogy a nézők szórakozása zavartalan legyen, a FrightFest szervezői…..
_Hooligan_ 2012.09.05 12:31:06
Appdroid Gyro 2012.06.20 15:00:00
Címszavakban: ötcsillag, minimál grafika, totál ingyenes, egyszerű, de kicseszett zseniál játékmenet. Kicsit bővebben is, csak a látszat kedvéért. A Gyro leginkább ügyességi / reflex játékként kategorizálható. A játékmenet zsenialitása és egyszerűsége vetekszik a…..
 Quantum XXL, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek. Ha ez egy parlamenti választás lenne alacsony részvétellel és agresszív nyugdíjas hordákkal az urnák előtt, akkor MJE vélhetően zárójelbe rakná az orbáni kétharmadot, és valahol 70-80% környékén állna be a…..
_Hooligan_ 2012.06.03 10:59:52
Sajnos borítékolható volt a szavazás végeredménye. Híresek vagyunk arról, hogy szimpátiaszavazást csinálunk mindenből, a többség képtelen reálisan gondolkodni.Pontosabban a szavazók többsége.

Mert nem Magyarország választotta MJE-t kiscsillagnak, hanem a szavazók. Akik szerintem összesen nincsenek 500 ezren. Be kéne vezetni az olcsóbb szavazást, ahol tényleg csak max egy 100 forintba kerülne egy-egy szavazat. Fejenként, telefonszámonként csak egyszer lehessen szavazni és kész. Mobilapplikációról mondjuk ingyenesen lehessen tolni, mert annak végül is semmi költsége nincsen. Stb.

A szavazók nagy része nem a tehetsége miatt szavazott Elekre, hanem a személyisége miatt. Pedig legalább akkora középszerű előadó, mint mondjuk Jennifer volt. Egy hangyapöcsnyit sem izgatott fel, pedig egyáltalán nem áll tőlem messze a műfaj. A kisfilmekből és a reakcióiból is lejött, hogy egy terminátor, szinte érzelmek nélkül. Nem is tudott belevinni előadásaiba semmi érzelmet. Megkockáztatom, hogy nem több volt, mint egy üres porhüvely. Keressen rá mindenki mondjuk Paul Potts első előadására, vagy nézze meg mondjuk az idei brit évad legjobbjait (nem ők nyertek):

indavideo.hu/video/Britains_Got_Talent_2012_Charlotte_And_Jonathan

De maradhatunk a magyaroknál is: aki nem vette észre a különbséget Elek és Tabáni között a közös produkcióban, az tényleg nem tudom megérteni. Szinte leénekelte a színpadról. Messze több érzelem volt benne, sokkal hitelesebb előadó, mint Elek valaha is lesz.

Mindegy, ez kellett a szavazóknak (nem a népnek!), legyenek boldogok. Ettől még nem mozdult előre egy hangyafasznyit sem a kultúra, nem fog az RTL főműsoridőben operákat adni. Elek kiad egy cédét maximum, aztán eltűnik. Megy a mesemondó és a László Attila után. Pár év múlva a kutya se fog rá emlékezni.

Ha a nép, ha a szavazók tényleg a tehetségre szavaznak, akkor olyan simán kellett volna a Quantumnak nyernie, amelyhez a kétharmados fülkeforradalmárok fel sem értek volna.

Még annyit, hogy a show fb oldalán és különböző fórumokon a MJE fanok azzal nyomulnak, hogy "mi a baj? hogy a kultúra nyert?". Ezzel csak egy a gond, hogy szembeköpték magukat miközben széllel szembe pisáltak: ha olyan fontos a kultúra, akkor miért nem a Szabó Ádám nyert az előző körben? Ja, hogy Trianon miatt... értem.

Végezetül: nem tudom olvassa-e a bloggazda a kommenteket, de azért kösz hogy ott voltál az évadban, a beszólásaid alapján nem hiszem hogy többet munkát kapsz ott, amit tényleg sajnálok, hiszen bár a Batman filmekhez nem értesz ( :)), végre egy igazi megmondóember voltál, aki bár néha "furcsán" fogalmazott, többnyire kurvára igaza volt. Kösz a halakat!
_Hooligan_ 2012.06.07 22:46:45
@Mr. Alkohol: Így nyert az előző "győztes". Épp az évfordulóra esett a döntő, ő meg bevetette.

www.youtube.com/watch?v=IGVd4OydYkU
Az erdélyi és a prügyi duó versenystratégiája bizonyára lenyűgözte volna az első világháború tábornokait, akik soha le nem lankadó lelkesedéssel vezényeltek gyalogsági rohamokat a szögesdrótok mögé beásott, gépfegyverrel védekező ellenség ellen. Csakhogy míg a…..
_Hooligan_ 2012.05.04 12:06:08
@Flankerr: Oké, de vedd figyelembe, hogy hosszú hétvége volt, mindenki menekült mindenfelé. Ez a durván 200 000 ember belefér. Holnap stabilizálódik a nézettség.
Hoffman Rózsának már nem kell olyan egyedül éreznie magát. Nem ő az egyetlen ember az országban, aki komolyan vette a Hírcsárdát. A Színes RTV ugyanis behoffmanrózsázta a viccblog Morgan Freemanről szóló posztját. Csak úgy mellékesen megjegyzik az amerikai filmszínész…..
_Hooligan_ 2012.02.14 18:22:20
Éljenző diákok fogadták Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnökének beszédét az Educatio 2012-es kiállításon - tudósított az MTV.       A megnyitón a köztévé megkérdezte a véletlenül éppen ott tartózkodó Oroján Sándor Fidelitas-alelnököt is, aki…..
_Hooligan_ 2012.01.20 15:01:03
Nehogy lemondjon, tisztelt Schmitt Pál! Ezekben a vészterhes időkben tényleg csak Ön gondoskodik a Nemzet legmagasabb szintű szórakoztatásáról! Másfél év is elegendő volt Önnek, hogy bátran le merjük írni, hogy Torgyán doktor óta nem volt ilyen szórakoztató figura a magyar…..
Kissé megkésve, de itt a 3. napi market akció, ismét 10 appot kapunk 10 centért (~22 Ft) a Google jóvoltából.Ők lennének azok:• Blue Skies Wallpaper - élő háttérkép• Homerun Battle 3D - baseball játék• Reckless Getaway - autós-üldözős játék• Talking Tom Cat…..
Mától kezdve 10napig, minden nap az aznapi top 10 alkalmazás kemény 23 forintba, ámerikái pénzeccségre váltva keményen 10 centbe kerül. És hogy miért? A Google így köszönti fel nagy amerikai rapper, 50 Cent tíz éves unokaöccsét. Dehogyis. A Marketen nemrég szakította át…..
_Hooligan_ 2011.12.08 16:01:36
@Deino: "This app is incompatible with your Samsung GT-I5510."

Szopóág, sajnos még "télire" se tudom így eltenni. Na majd a következő nagy akciónál. :D

A tetris meg teljesen eszetlen, folyamatosan azokat a sárga gombokat akarom nyomkodni, nem a képernyőt. :D
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
_Hooligan_ 2011.12.07 12:05:42
@arx: el se hinnéd... nézd meg pl mennyien sírnak a mobilszolgáltatók pofakönyv oldalain, hogy "jááááj, csinált xx ezer forintos telefonszámlát a gyerök, az ingyenes 0.facebookkal..."

Haver egyik ismerőse ájfont vett, legújabbat, sokezerért, de az 500-1000 forintos mobilnetre már nem fizetett elő, mert (idézem) "minek?".

True, sírvaröhögős story.
_Hooligan_ 2011.12.07 12:10:09
@atpijkamo: Az androidnak pont ez a lényege, de nem baj. :)
_Hooligan_ 2011.12.07 12:16:37
@atpijkamo: De hát nem stikában végzi, helló. Már a telefon legelső indulásakor figyelmeztet, hogy mit fog csinálni, miután bejelentkeztél a google accoddal. Szinkronizál mindent, mindennel + folyamatosan frissíti önmagát.

De. Ha mégse akarod, akkor is kb 4 kattintás és hellóbye internet. Más kérdés, hogy ezt a rendszert és ezeket a telefonokat pont erre találták ki. (Tehát nem a hazai mobilszolgátatók csomagjaira)
Igen, jogosan merül fel a kérdés. Jómagam is úgy vélem, hogy jelenleg a magyar tévés, sorozatos újságírás teljesen le van fedve, hiszen mindenki megtalálhatja azt, ami igazán érdekli ebben a világban. Blogunk szerzői is elismert tévés bloggerek, akik különféle platformokon…..
_Hooligan_ 2011.11.26 20:34:57
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
Amerikában napokon belül indul az X-Factor első szériája, méghozzá a fanyar humorú Simon Cowell producerrel az élen. Az amerikai premier után nem sokkal a Cool TV nézői is megismerhetik a tengeren túli tehetségek harcát, ugyanis a csatorna október 1-jétől szombat és vasárnap…..
_Hooligan_ 2011.09.26 15:03:42