Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matróz Kommandó

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Óbudai Hajógyárban készült első gőzhajót, az Árpádot, 1836. október 18-án bocsátották vízre. Érdekesség, hogy ekkor hangzott el először a nyilvánosság előtt a Himnusz. Az Árpád terveit Széchenyi István vásárolta angliai útja során. A 14 méter széles, 56 méter hosszú hajó törzse fából volt és…..
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Matróz Kommandó 2020.09.30 15:32:41
@cicmen: Irónia rulez!
Bizonyára Csorba György nevét sem sokan hallották a városban élők, pedig egy kivételes képességű tudós-feltaláló-tanárról van szó, aki akár a Nobel-díjat is megkaphatta volna, ha idehaza valaki felvállalja a felfedezése anyagi finanszírozását. (Vagy kivándorol az Egyesült Államokba, illetve…..
Dánia a globális éllovas a szélenergia felhasználásában, már ma is több mint 40 százalékban széllel fedezi az áramigényét, de hamarosan meglehet az 50 százalék is. Összehasonlításképpen: Magyarország energiatermelésének csak egy százaléka a szélenergia. De vajon miért ennyivel nagyobb a dánoknál a…..
WéZsé A horgony lánya 2019.06.17 09:41:06
Raub Emőke mindössze 26 éves. Január óta kapitánya a Hullám nevű kirándulóhajónak a Dunán. Két ember köszönheti neki és legénységének az életét. ..
Matróz Kommandó 2019.06.17 15:09:03
Matróz Kommandó 2019.06.18 09:49:54
@de Molay: Mindig legyen víz a hajó alatt!
A hazai hajógyártás fénykorának helyszíne kísérteties gyárépületeivel hódító szabadidős zöldövezet lett. Az önkormányzat által tett sport és rekreációs központú fejlesztések ígérete óta túl sok idő telt el, azonban az emberek új életet leheltek a helybe. Mindeközben az ingatlanpiac egyre erősebb a…..
  Ha minden igaz, és a Fidesz nem veri szét a jelenlegi fővárosi választási rendszert, akkor 2019-ben Budapest lakossága újra közvetlenül választ főpolgármestert.   Emlékezetes volt az 5 évvel ezelőtti főpolgármester-választás, hiszen Tarlós Istvánnal szemben az MSZP-P-DK összefogósdi fétisben…..
Ezerkilencszáz-nagyonrégen (valójában 2003-ban) magyar szakos hallgatóként részt vettem a hazai olvasási kompetencia mérés javításában. Kevesen tudnak róla, de van ilyen, nem csak a nemzetközi Pisa teszt. A kompetenciamérés gyakorlatilag nagyon hasonló a Pisa felméréshez, de nem nemzetközi, hanem…..
A Racionalista Párt méltányolja az egyházak közösségépítő szerepét, történelmi jelentőségét és humanitárius tevékenységeit, ugyanakkor nagyon komolyan veszi az állam szekuláris mivoltát, és szigorúan különválasztja az állam és az egyház működését gazdasági, társadalmi, erkölcsi és filozófiai…..
A paksi atomerőmű fejlesztésével kapcsolatban sok hír jelent meg már a kezdetek óta, melyek közül sok nem ment bele szakmai kérdésekbe. Természetesen ez nem szemrehányás, mivel ez a történet nagyon sokrétű és összetett, így nem csak egy olvasata van, és egy cikkben vagy bejegyzésben nem is lehet…..
Az információk, adatok titkosítása talán ma nagyobb üzlet, mint valaha. Vannak vállalatok, akik hatalmas összegeket költenek erre. S vannak olyanok is, akik még ennél is többet, hogy megfejthessék mások titkosítását...
Velence Cannaregio városrészében, a főpályaudvarhoz közel fekszik egy mindössze 105*93 méter területű szigeten a Ghetto Nuovo, a világ első, zárt, zsidó városrésze és a zsidók számára kijelölt kényszerlakóhelyek későbbi névadója. Velence vezetése, a Serenissima 1516-ban rendelte el, hogy a város…..
„A 100 leggazdagabb 2017” című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál. Messze a legnagyobb mértékben Mészáros Lőrincz gazdagodott, aki köszönthetően annak, hogy csak tavaly…..
Amióta Magyarország kerítést épített a határon és határvadászokkal toloncolja vissza a menekülőket Szerbiába, sok százan vagy ezren rekedtek a szomszédos országban. Persze csak átmenetileg, mert az embercsempészek előbb-utóbb megtalálják a kerülő útvonalakat. Magyarország…..
Pár hete felfüggesztették a Műegyetemen Gazdaságtudományi Kar (GTK) dékánjá, Andor Györgyöt, mert a hírek szerint a Kar az oktatási államtitkárság javaslatára kivált volna a GTK-val a Műegyetemről és átslisszolt volna az ELTE-re...
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez lesz a kérdés, amelyre válaszolhatunk, már azt is tudjuk, mikor: október 2-án. Márpedig ha az ember nem…..
A Budai Vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt pár napja lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is. A döntésük fő okaként azt jelölték meg, hogy a kormány döntéseiről az újságokból értesültek, a fejlesztésekről a testület nem folytathatott vitát, és…..
A hajókövető szerint az Irkutsk közelített, de helyette a Maria gépinek dohogását hallgattam már percek óta. Még nem is látszott, de a hangja már ideért. Itt vettem észre, hogy Maria őnagysága igyekszik felfelé. Újra teljes erővel dohognak a gépek, a komp előtt visszavette a…..
Matróz Kommandó 2016.02.03 15:40:13
A minap arról tűnődtem egy rádióbeszélgetés nyomán, hogy az interjúalany árnyaltabban is fogalmazhatott volna. Ezt fejtegette ugyanis: „Európa vagy visszatér a keresztény gyökereihez, vagy iszlám lesz.” Harmincsornyi mondandóm lényege az lett volna, hogy az úgynevezett szent…..
Realista forgatókönyv szerint 2023-ra 52 000, többségében hibrid, kisebb részben tisztán hálózatról tölthető autó futhat Magyarországon, mely az akkori gépjárműpark 1,35 százaléka lehet. Ahhoz, hogy ez a számérték teljesüljön, számos problémát kell megoldania a műszaki…..
Orbán szerint az állam mindent megtehet, oda pottyant egy utat, ahová csak akar. Ennek szellemében oda nem épít, ahová nem akar. Akkor sem, ha korábban már többször is megígérte. 2013. áprilisában az Ormánságban, Kémesen ülésezett a kormány, ahol a Dunántúli Napló…..
Kevés titokzatosabb hely akad egy amerikai tengeralattjárónál, így aztán külön öröm, amikor kicsit bepillanthatunk a hétköznapokba. Ráadásul a mai posztban látható képeket a személyzet, a katonák készítették. A We Are The Mighty című oldal gyűjtötte össze a…..
Matróz Kommandó 2015.01.17 14:45:39
@HK417: A műszereket nézik, ahogy más hajókon is szokás.
Matróz Kommandó 2015.01.17 15:12:41
@HK417: ECDIS, RADAR, AIS (bár az nem navigácios eszköz!), ROT, és a mindenki által ismert kompassz.
Persze kinézel az ablakon, de amit épp látsz, azt már úgysem tudod kikerülni
ANTIKULTI YOLO 2014.08.06 08:51:19
A YOLO életérzést a céltalan, ostoba gazdagság, és önteltség hívja életre, a tömegmédia élteti, és csak bízom benne, hogy a józanész és a szociális érzék egyszer háttérbe szorítja. You Only Live Once, egyszer élsz, hirdeti az irányzat, ami elsőre teljesen ártatlan,…..
Matróz Kommandó 2014.08.07 16:56:16