Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apróbetűsrész

173 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
minden napra egy zene Ötölés 2015.03.16 20:05:00
Soha nem voltam jó a listákban, úgyhogy ezért is készítek most el egy listát. De már tudom, hogy most sem kellene: szinte fizikai fájdalmat okoz az összes többi kedvencek kihagyása, mert hát sokkal többen vannak, mint ahányan végül beférhetnek egy ilyen könyörtelen rangsorba. De…..
Nem is tudom, mi lenne velem, ha nem játszadozhatnék a szavakkal. Nem sok minden maradna. Ha külföldre mennék, a család, barátok meg effélék után a nyelv hiányozna leginkább. Nem tudom, mikor jutok majd el bármelyik tanult idegennyelvvel arra a szintre, hogy megközelítően annyira…..
  How can this happen to me? - skandálják az élet egyik legridegebb és legigazabb kérdését angol nyelven ezek az ausztrál pribékek, ráadásul olyan ügyes módon, hogy féltucatszorra szól gyors egymásutánban a kis lelkemben e melódia. Pneumatic Drill 7" by Hierophants Ha adottak…..
A már méltán emlegetett Föllakzoid alig pár napos szinglijéről való ez a hasítvány. Ha létezik konyítás a pszichedéliához, ezek a chilei fiúk birtokában vannak, az biztos.    Így fest hát februári éjszakákhoz idealizált legújabb, csajozós süvölvényük:   ..
Ha már belekezdtem az utóbbi kéthetekben, most is folytatom az űrrel. Ezt mondják magukról:Deep Space was created in the wee hours of acid trips and seances within the desert lands of Austin TX. Mást nem is tudok.Csak hogy kicsit és részben emlékeztetnek kedvenc…..
Űrbéli kirándulásunk mostani helyszíne Zaragoza, ahol ezek a kedves neohippi fiúk csavargatják az ember lelkét.    Egészen pontosan így fest a csavargatás: Uroboros (EP) by My Expansive Awareness..
Valószínűleg már soha nem szabadulok ki ebből a wannabe dilettáns (és még sorolhatnám) csillagász-űrbuzi skatulyából (ahová mellesleg én gyömöszöltem magam), de már megint olyan zenét sikerül osztogatnom itt, amiben tobzódik a... csak nézzetek rá a címére. Ráadásul megint…..
Unalmas egy fráter vagyok - ezzel szerintem kevesen vitatkoznának. De az a helyzet, hogy amikor kedvenc kis kanadai bandám új albummal rukkol elő, akkor azt én szolgai módon meg szoktam hirdetni itt - legalábbis egyszer már megtettem (illetve megkésve korábban még egyszer), és nagyon…..
Mintegy másfél órás keresgélésem, melynek keretében novoszibirszki utcai webkamerák képeinek nézegetéséhez kutattam legalább egy darab zenét, amely megfelelő módon tudná aláfesteni ezt az élményt - végül is sikerrel járt. Ilyen képeket kell elképzelni:   A muzsika…..
Túlzás nélkül állítható, hogy minden okom megvan a boldogságra: egyrészt ugye itt az Interstellar, ami akár még jó is lehet. Aztán, szégyen, nem szégyen, én csak most jöttem rá, hogy az eredeti Cosmos-sorozat fenn van Youtube-on, még egyébként magyarul is. De legalább…..
Egy időben (úgy 10-12 éve) nagy bolondja voltam a cím nélküli zenéknek: el is terveztem, hogy ha majd kiadom első techno albumomat, azon aztán semmi nem kap címet, mert nem akarom korlátok közé szorítani nyájas hallgatóim fantáziájának szárnyalását, miközben lelkükben az…..
Északról hazatértemben is meg kell állapítanom, hogy tényleg valahol arrafelé van nekem a keresnivalóm. Őrizetlen ruhatárak (mert nem kell), függöny helyett ernyős lámpák az ablakokban (mert nem baj, ha benéznek, bár rajtam kívül amúgy sem néz senki be), bringák csak úgy…..
Én a magam részéről most kicsit el, északra - oda való az én lelkületem. Jó szokásomhoz, s mintegy képzavarokhoz való vonzódásom ékes bizonyítékaként ezt most egy déli, amerikai nótával ünneplem meg, amit küldök mindenkinek, akit (meg)érint.   Thru Me Again (LP-2014)…..
Amilyen múlt hetet farigcsáltam magamnak Sztalkerrel meg dadaista, szürrealista álomvilágokkal megspékelve, már-már azt kívánnám, hogy valami rángasson vissza a szögletes, munkás mindennapokba - de hát ilyet mégse kíván az ember. Ilyenkor jönnek jól az efféle süvölvényes,…..
Figyeljétek ezeket a hamburgi gyerekeket, s vegyétek meg lemezüket kazettán! Hallatlan, hogy akadnak, akik e muzsika hallatára nem kezdenek kártékony headbangelésbe. De szerintem nem akadnak. Sick Hyenas S/T by Sick Hyenas Én a magam részéről ma kivételesen nem okoskodom, csak…..
A döntésképtelenség nagyjából végigkíséri az életem - ha hinnék az asztrológiában, és nagyvonalúan ignorálnék olyan apróságokat, mint a Föld tengelyének elmozdulása (vagyis nem pont ott és akkor "jár" a Nap, mint amikor kitalálták ezt a rendszert), a csillagképek…..
Van a fesztiváloknak egy ihletett pillanata, valamikor hajnalhasadáskor, illetve talán kicsivel utána, amikor az ember kellemes delíriumban, még kedvenc tudatmódosító szereinek hatása alatt őgyeleg a nagyrészt kihalt színpadok és fűben fekvő sorstársai között a derengő fényben.…..
Ilyen címmel valószínűleg akkor is képtelen lennék mellőzni a blogról ezt a muzsikát, ha mondjuk valami ünnepelt Viva Comet-csökevény nevéhez fűződne. Szerencsére ilyen nem fordulhat elő, lelkemet kognitív disszonancia emiatt biztosan nem kínozza majd.   Viharváráshoz és…..
LISTEN LOUD! - bátorkodik javasolni a zenét Youtube-ra feltöltő felhasználó.   Így hát a Modern English ama korszakából származó muzsika következik, amikor még nem popzenét gyártottak, hanem a Joy Division hatott rájuk, én pedig még nem is éltem. Na, azok voltak az idők,…..
Gépnarancsot olvasva és Headleaderst hallgatva nem tudok nektek mást tanácsolni, mint hogy LEGYETEK KRÉZIK, mert csak úgy van értelme ennek az egésznek; másrészről pedig szlúsáljátok eme súmot az uhótokkal, hadd menjen a galavátokba egy kis 1983-as görög post-punk.    ..
Ha tehetném, a vízparti büfék zenei repertoárját rendeletileg reformáltatnám meg, hogy a suttyótrensz és hasonszőrű társai helyett játsszanak például Molly Nilssont, indokolatlan mennyiségben méghozzá. Jó, mondjuk belőlem ne induljunk ki, mert én eleve nem konyítok a…..
    Kár, hogy kicsit bántják a hippiket ebben a számban, pedig amúgy tök jó lenne. Persze igaz, ami igaz, 1981-re (mikor ez a nóta megjelent) már valószínűleg nekem is elegem lett volna ebből a jelenségből. Sőt, valószínűleg akkorra már azokból is elegem lett volna,…..
Hosszú hétvége, sörök, kerékpározás, barátok, asztalitenisz meg ilyenek után teljes joggal jelenti ki az ember, hogy 1)holnap végre mehetek dolgozni, építeni a világot, felelősséget vállalni mindenféle dologért; fárasztó ugyan, de legalább van munkám, és ha nehéz is korán…..
Bár mostanság nem túlságosan érdekel a labdarúgás, a magyarfocinak nevezett csökevény pedig egyébként sem érdemel szavakat, de hát az az igazság, hogy még mindig csak lakóhelyünk közelében van lehetőségünk átélni valami futballélményre emlékeztető izét, s meg kell…..
Ez a poszt valójában egészen új írónk, Szkítör tollából való, csak még egy kis technikai akadály merült föl nevének tudományos megjelenítése kapcsán.   Május 16-án pénteken az idei év harmadik Dansmusiq eseményére kerül sor az A38-on, ahol a sokak által már várt Mano…..