Regisztráció Blogot indítok
Adatok
degeneral

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétfői monszun után egész üres lett a Köztársaság tér (Pápa tér), mondhatni az időjárás elvette Kocsis Máté munkáját. Persze ezzel párhuzamosan megtelt a Keleti tranzit zóna, Tarlós rögtön el is mondta, hogy a helyzet kezd kezelhetetlenné…..
         A BBC 2011-ben elvégzett egy Great British Class Survey nevű közvélemény-kutatást, amelynek eredményét a Sociology című folyóiratban publikálták.   A kutatók hét osztályra bontották a brit társadalmat: The Elite, The Established Middle Class, The Technical Middle Class, The New Affluent…..
degeneral 2016.06.29 14:43:13
@jotunder: alljon mar meg a menet egy kicsit. Az Egyesult Kiralysag egy hihetetlenul idegengyulolo es rasszista orszag. Tudom, hogy divat hamuval hinteni a fejunket, hogy mi milyen rosszak vagyunk, amire meg a kulfoldi sajto is ratesz egy lapattal, de sem a mindennapi rasszizmusban, sem a szelsojobban nem erhetunk az angolok nyomaba; nezd csak meg a statisztikakat. Jo lenne, ha vegre abbamaradna ez a kisebbrendusegi komplexus.

Amugy meg ha szerinted itt egy nyugdijas metal koncertre jar es Mexikoba jar telelni, akkor szolj azoknak a nyomorgo tomegeknek mondjuk Cumbriaban, hogy valamit nagyon elkurtak a nyari terveikkel. Acapulco helyett food bank-ban toltik az idejuket az idiotak.
degeneral 2016.06.29 16:41:21
@jotunder: Ismersz te embereket a szegenyseg altal sulytott regiokban? Valoszinuleg nem.

Szerintem nezd meg ezt a grafikont, hogy ertheto legyen, miert ertelmetlen a median/atlag keresetrol beszelni

en.wikipedia.org/wiki/Income_in_the_United_Kingdom#/media/File:UK_Equivalised_Income_Distribution.png

(Es it HOUSEHOLD incomerol beszelunk, nem egyenirol.)

Az emberek oriasi szazaleka 20ezer alatt keres. Szerinted mennyire lehet megelni 15 ezer fontbol egy csaladnak? De most komolyan.

www.ifs.org.uk/uploads/publications/comms/r96.pdf

"Official statistics show that 10.6 million individuals (16.8% of the population) were in absolute poverty in the UK in 2012–13, measuring incomes before housing costs (BHC) and using a poverty line equal to 60% of 2010–11 median income in real terms. "

Melyszegenyseg. 17% -LEGALABB. Szoval nincsenek nyomorgo tomegek, mi?

policy-practice.oxfam.org.uk/our-work/poverty-in-the-uk

Oxfam szerint minden ot emberbol egy el a szegenysegi szint alatt. Szoval igen. Mexiko, ugye? (Bar ott is szarul elnek, az igaz.)

Tovabbi osszefoglalo:

en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_Kingdom#Poverty_in_the_21st_century
degeneral 2016.06.30 12:02:04
@jotunder: Tunderkem, ennek eppenseggel semmi koze nincs ahhoz, amirol eddig targyaltunk, de koszonom az informaciot. En is szolgalok eggyel: a Fold korulbelul negy es fel milliard eves.
A Mycobacterium bovis mint neve is mutatja egy baktérium, eredetileg marhakórokozó, a marhatuberkulózist kiváltó mikróba. Jelentőségét egyrészt az adja, hogy a marhák között komoly károkat okoz, másrészt emberekre is átterjedve ritkán bennük is tuberkulózist, vagy közismertebb…..
degeneral 2015.08.24 16:48:53
@Sexcomb:
"ez a cikk számomra a legijesztőbb, amit hosszú idő óta olvastam. Nem a tartalma, hanem a szerzői miatt."

Ez zsigeri reakciot implikal, es nem holmi racionalis aggodalmat jelez a kieso adobevetelek miatt. (Mintha olyan oriasi lenne a kieses a vilagpiacon; arrol nem is beszelve, hogy ugyebar eddig -es ez utan is- jelentos bevetelekhez jut a "nyugat" a Kinaval szemben elvezett gazdasagi/jogi elonye miatt. Ami, ugy tunik, nalad nem szamit.) Ha pedig adorol beszelunk: az USAban mukodo cegek adoibol nem fogsz latni semmit; azok meg az amerikaiakhoz sem fognak eljutni, nemhogy hozzad. Az Europaban mukodo nagy cegek pedig amugy is Luxemburgban es hasonlo adoparadicsomokban vannak bejelentve, igy nem fizetnek adot. Egyszoval megnyugodhatsz. (Talan nem... Kina lassan lehagyja az USA-t, ha tetszik neked, ha nem. Es akkor jonnek a voros/sarga hordak.)

www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/03/world-nothing-fear-us-power-china-economy-democracy

"Ez a tehén akárhogyan is nézzük csúcstechnológia. A munkát egy kínai állatorvosi egyetemen végezték, tisztán kínaiak, nyugati ember a köszönetnyilvánításba sem fért bele."

Megintcsak. "Tisztan kinaiak", "nyugati ember" meglehetosen rossz konnotaciokat ebreszt az emberben. Pusztan ezek alapjan nyugodtan lehet rasszistanak mondani a bekezdest; elegge egyiranyu kapcsolatnak allitod be a "kelet" es "nyugat" viszonyat. "Tessek, ezek a visszamaradott azsiaiak mar ezt is megcsinaltak, es meg koszonetet sem kellett mondaniuk a nagy feher embernek." Szerintem pattintsd at ezt a mondatot egy "nyugati" ceg HR-jahoz (mondjuk a Bayer magyarorszagi kepviseletenek), es kerdezd meg oket, mennyire politikailag korrekt ez a mondat. (Sugok: nem az.) Amugy meg nem lattam meg egy pipettan sem, hogy kinaiak kizarolag nyugati segitseggel nyulhatnak hozzajuk. Kepzeld, a tudomanyban nincsenek exkluziv jogok mondjuk a helper T sejtek kutatasahoz. Barki megteheti. Meg egy fekete is Afrikaban.

"Volt már ilyen a történelemben, ha egy társadalom nem akarta használni az új találmányokat, megtették helyettük mások és hamar a fejükre nőttek."

Megintcsak egy olyan mondtat, amivel olyankor szoktak elni, amikor nem lehet nyiltan rasszizmussal elojonni. Nezd meg a "dog whistle" definiciojat.

"Az utóbbi néhány száz évben szerencsénk volt, a nyugati világ az újítók közé tartozott, de mint látjuk, mindennek vége szakad egyszer."

Megintcsak az a franya kutyasip. Olyan ertekrendet implikalsz, ahol a nyugat "jo", mas nem az, es egy keshegyig meno verseny van a jo es a kevesbe jo eroi kozott, amelyet, ha elvesztunk, akkor jon a siras-rivas, valamint fogaknak csikorgatasa. Magyarul ugyanarrol a civilizaciok harcarol beszelsz, amivel az amerikai neokonzervativok probaltak remisztgetni a voros vesz elmultaval a szavazoikat, es amit Chomsky es Said olyan szepen megsemmisitett a kulonfele kritikaiban. A vilag, szerencsere, nem igy mukodik.

Ez a felelem amugy meglehetosen szepen el mar jopar evszazada... yellow perilnek hivjak, es manapsag meglehetosen nepszeru az USA konzervativabb koreiben is.

www.amazon.com/The-Yellow-Peril-Manchu-Chinaphobia/dp/0500252076

inamerica.blogs.cnn.com/2012/02/08/opinion-the-price-of-yellow-peril/

www.theguardian.com/books/2014/oct/30/yellow-peril-dr-fu-manchu-rise-of-chinaphobia-christopher-frayling-review

"Ugyan mutass már egyetlen rasszista felhangú mondatot az írásomban!"

Tessek. A felhang ott van; ezert irtam. A gond lehet hogy mindossze az, hogy Magyarorszagon jobban elfogadottak bizonyos dolgok, mint mondjuk nyugaton. Tizennegy eve nem elek otthon, es tenyleg latszodnak a kulonbsegek a nyugati es a magyar hozzaallas kozott. Az teny, hogy eleg sok hajmereszto dolgot olvasni mondjuk "a muzulmanokrol" meg akar a HVG-ben is; olyasmiket, amiket egyetlen komoly nyugati ujsag nem jelentetne meg; az is teny, hogy ujsagok es maganemberek is nyugodtabban mondanak elkepeszto dolgokat a feketekrol (es menekultekrol), peldaul. (Legalabb zsidozni meg ciganyozni nem mernek nyiltan.) Egyszoval lehet, hogy ez az egesz felelem a csunya kis kinaiaktol, akik majd elveszik a nyugdijadat es a fejedre nonek, innen ered; egyszeru lemaradas az ertekrendek teren. Ettol fuggetlenul nagyon kellemetlen rasszista athallasa van az utolso bekezdesnek.

Ha annyit irsz, hogy "tessek, amig mi itt gatoljuk a fejlodest, masok elhuznak melletunk, es hogy ez micsoda kib"szas", az teljesen OK. De ez a civilizacios retteges nem az. Ez sajnos rasszizmus. (Es nem a gyermekeid bevetelenek feltese. Ha az lenne, mar reg Brusszelben tuntetnel.)
degeneral 2015.08.25 11:36:57
@Sexcomb: Mint mondtam -es amit figyelmen kivul hagysz-, azzal van gond, AHOGY irtal. A nagy gazdasagi magyarazkodas szep, de a szohasznalatod nem hideg, gazdasagi tenyek targyalasarol arulkodik. Es ugy tunik, pont erre nem valaszolsz, hanem ragaszkodsz a gazdasagi vonalhoz... Akkor megismetlem: nem a gazdasagi magyarazatokkal van feltetlenul bajom (amik utolag jottek, mellesleg.) Semmi masra nem reagaltal viszont, marpedig az a kinos, hogy pont azok voltak a lenyeges pontok.

Amugy meg durva egyszerusites... Igen, mert forum bejegyzesek limitalt karakterszammal a jogi es a tudomanyos szovegek mellett arrol ismertek, hogy tokeletes mediumkent szolgalnak a pontos es reszletes okfejtesekhez. Olvass legyszives utana, mennyi nagy, nemzetkozi biotech es gyogyszerceg operal olyan orszagokban, ahol adomentessegben reszesitik oket (tax break), vagy epp ucsorog a Cayman szigeteken, a Bahamak-on, Hollandiaban es Luxemburgban. (Tax Havens: How Globalization Really Works cimu konyv tokeletes lenne ehhez.)

Vagy csak ezt
www.ft.com/cms/s/2/f7a2b958-4fc8-11e4-908e-00144feab7de.html#axzz3joT4ENT7

Amugy meg teljesen ertelmetlen ezen vitatkozni, mert ugy tunik, ugysem hiszel nekem, es nem arra reagalsz, amit irok. Nem a nemzetkozi cegek adozasarol beszeltunk, hanem rasszizmusrol, es rasszista felhangokrol. Ket dolgot kellene tenned.

1. mint javasoltam is, megkerdezni azoktol, akiknek ez a munkajuk, hogy eldontsek.

2. elvegezni egy kis behelyettesitest, ami altalaban hasznos ahhoz, hogy eldontsuk, valami rasszista-e vagy sem. Sot, megcsinalnom neked en:

"Viszont ez a cikk számomra a legijesztőbb, amit hosszú idő óta olvastam. Nem a tartalma, hanem a szerzői miatt. Ez a tehén akárhogyan is nézzük csúcstechnológia. A munkát egy izraeli állatorvosi egyetemen végezték, tisztán izraeliek, nyugati ember a köszönetnyilvánításba sem fért bele. Ráadásul tisztán izraeli állami pályázati pénzekből. Nagyon úgy tűnik, hogy amíg mi az utóbbi húsz évet azzal töltöttük, hogy egyre körmönfontabb törvényi szabályozásokkal akadályoztuk a biotechnológia felhasználását, az izraeliek egyszerűen elhúztak mellettünk. Volt már ilyen a történelemben, ha egy társadalom nem akarta használni az új találmányokat, megtették helyettük mások és hamar a fejükre nőttek. Az utóbbi néhány száz évben szerencsénk volt, a nyugati világ az újítók közé tartozott, de mint látjuk, mindennek vége szakad egyszer."

Ha szerinted ez lehozhato barmilyen sajtotermekben anelkul, hogy kisebbfajta nemzetkozi botranyt robbantanal ki, akkor nem rasszista. Ha inkabb a kurucinfo-ba valonak tunik, akkor az.

Szerinted?
degeneral 2015.08.26 11:31:56
@Sexcomb: He, megerkeztunk a sertegeto, szemelyeskedo fazisba -gratulalok. Akkor a te stilusodban folytatjuk tovabb.

1. A kozponti kerdes az, hogy rasszista volt-e az utolso bekezdes. Mint irtam, ha gazdasagi aggodalmaid vannak, akkor nem ilyen szohasznalattal elsz. (Az Economist-ban eleg keves hasonlo hangvetelu cikket olvastam erosodo/gyengulo gazdasagokrol, meg akkor is, amikor a felemelkedo Kinarol, vagy a hanyatlo USArol volt szo.) Magyarul ebbe az iranyba inkabb nem vinnem el a "beszelgetest", barmennyire is szeretned elteriteni. Nem a gazdasagrol beszelunk, nem fogok belemenni gazdasagi temakba. Adtam linkeket, ha erdekel, olvasgass. DE NEM EZ A TEMA. Mint ahogy itt nem fogok mondjuk a jegesmedvek okologiai szereperol sem ertekezni, vagy a balnavadaszat etikussagarol. Mivel ezeknek semmi koze a mondandomhoz, ezekhez nem is voltam hajlando hozzanyulni, mert csak kisiklatjak az egeszet - ami szerintem a celod is (de informaciot kuldtem, amit ugy tunik, nem olvastal el).

2. rasszista lehet egy megjegyzes anelkul is, hogy kimondanad, hogy budos cigany. Nagyon sok szep rasszista felhangja lehet egy mondatnak, anelkul, hogy barmilyen konkret szoba bele lehetne kotni. (Lasd Cameron/Viktorka megnyilvanulasait a menekultekkel kapcsolatban, az amerikai muzulman/feketeellenes sajtot, vagy epp az utobbi ket amerikai elnokvalasztas alatti republikanus megnyilvanulasokat.) Ugy tenni, mintha ez nem igy lenne vagy naivitas, vagy szandekos vaksag. Ezt lehet elviccelni idiota poenokkal, de meglehetosen ostoba dolog. Mar emlitettem a kutyasipot- amire termeszetesen nem reagaltal, pedig EZ AZ EGYETLEN DOLOG, AMIROL BESZELEK. Itt nem az en erzekeny kis lelkemrol van szo. Itt rasszista felhangokrol van szo, amit a vilag kulturaltabb helyein elegge komolyan vesznek. Gondoltam, szolok, hogy egy biologiaval foglalkozo blogon ne legyenek ilyen megnyilvanulasok akar szandeokosak voltak, akar nem. Sokan -kulonosen Magyarorszagon, ugy tunik- ugy nyomjak a rasszista szovegeiket, hogy kozben liberalis baloldalinak tartjak magukat. Tota W Arpad az egyik legjobb pelda erre, amikor az arabokrol beszel. Attol, hogy szerinted valami, amit mondasz, nem rasszista, attol meg az lehet; meg akkor is, ha vannak zsido/fekete/cigany barataid. Aztan jonnek az angol es ir ismeroseim otthonrol, es huledeznek, hogy mindenki mennyire rasszista. Ha meg annyira sem vagy hajlando, hogy vegiggondold a dolgot, az elegge arulkodo.

4. Ha azt hiszed hogy a GMO melletti kiallasodert a munkadat kockaztatod, egyfajta hosies anonim gerillakent a neten, akkor fogadd elismeresem. Biztos vagyok benne, hogy a Kormany es Szeretett Vezerunk ezt a beszelgetest is nyomon koveti (valszeg az NSA, az MI6 es a Stasi segitsegevel), es holnaputan majd kopognak a borkabatosok az ajton. Majd kuldok kenyerbe sutott reszelot.

3. Te teljesen felreertetted az izraeli ugyet. Vagy azert, mert nem ertetted meg, mirol van szo, vagy azert, mert szandekosan nem akarod megerteni. Akkor elmagyarazom. Antiszemita szovegeket konnyebben megismersz, mivel azokkal nagyobb tapasztalatod van/erzekenyebb ra a fuled (tortenelmi okokbol kifolyolag). Ha tehat atalakitjuk kerdeses mondatot, akkor megfelelo litmusz-teszttel rendelkezunk annak eldontesehez, mi hangzik rasszistanak. Es ehhez semmi koze ahhoz, hogy Izraelben ki mit csinal eppen; ebbol a szempontbol lenyegtelen, hogy Bibinek milyen GMO politikaja van. Ha ezt az egyszeru konceptciot nem erted meg, akkor komoly gondok vannak. Kuldd el a Szombat kiadojanak a bekezdest atalakitva, es kerdezd meg toluk, mi rola a velemenyuk. (Ezt komolyan mondom. Ha van egy csoppnyi gerinced is, akkor megteszed.)

Evvan. En elmagyaraztam, mit tartottam gondnak es miert; te a gunyoros megjegyzeseken kivul semmire nem voltal hajlando. Annyit kellett volna tenned, hogy kersz egy masodik velemenyt egy partatlan forrasbol, de ez ugy tunik, tul sok. Mindenben tokeletesen biztos vagy, es semmiben sem tevedhetsz -szerintem te hangzol ugy, mint a feleseged. ;)

A magam reszerol itt leteszem a pennat. Barmit mondok, barmilyen linket kuldok, elolvasni es vegiggondolni ugysem fogod; innentol kezdve csak az idonket vesztegetjuk. (Erdekes modon, meg sem vagy hajlando engendi annak a lehetoseget, hogy igazam van; a parbeszed inkabb hasonlit egy klimavaltozas-tagadoval folytatott beszelgetesre.)
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
Bár az ukrán válság kezdete óta számos posztunk született a témában érdemes néhány pontot tisztázni most, hogy már súlyos háború zajlik a szomszédos országban és a magyar közvélemény számára a helyzetet szokás szerint politikai elfogultságok szerint tálalják. A Fent…..
degeneral 2014.09.10 10:20:17
@nu pagagyí: ennyi telik toled? Egy gyenge ad hominem? Amirol beszelek, azok nyugaton elfogadott tortenelmi tenyek. Tizenket eve elek angol nyelvteruleten, es mivel egyetemeken dolgozom, eleg konnyen hozzaferek az itteni konyvtarakban torteneszek irasaihoz. A vicces az egeszben az, hogy te lathatoan viszont semmit nem olvastal, mert mindezekrol a wikipedia is eleg szepen beszamol... meselj, milyen konyvekbol szerezted a tudast? Meg Sean Hannity sem ir ilyeneket...

Na jo, en abbajagytam. Sosem gondoltam, hogy a FOX News nezok magyarorszagi verziojaval is osszefutok egyszer.
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
Az 1944-es német megszállás áldozatainak szánt emlékmű projektje hatalmas vitákat váltott ki. A túlvezérelt kultúrharcot nem, de az értelmes vitákat és párbeszédeket szeretjük. Most különböző nézeteket képviselő magyar történészekhez intéztünk körkérdést, melyik…..
Még mindig elég rossz lehet cigánynak lenni Magyarországon. A Jobbik 14%-on, országos szinten meg kizárólag a tehetségkutatókban láthatók romák pozitív szerepben. Pedig, ha legalább tartani akarjuk a 30-40 éves lemaradásunkat a rothadó nyugathoz képest, lassan meg kéne jelenniük…..