Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borsky

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
borsky 2015.09.07 16:51:11
@Narna Joan: Sajnos nem tudom becsatolni neked a kimerevített képet amin látszik az a jobb kar, amely megragadja a nő a bal vállát és lehúzza. A férje a háta mögött áll és mintegy elkapja a hátrafelé eső nőt. A felvétel 6-7. másodpercében látszik mindez. Javaslom nézd meg mégegyszer.
borsky 2015.09.07 18:19:06
@Narna Joan: Megnéztem még egyszer és igaz, valóban, a férj húzza le.
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
borsky 2010.01.21 18:36:04
Maximálisan egyetértek Árpáddal és még a cikk stílusa is tetszik.
Lassan talán mindenki megszokja azt, hogy pusztán azért mert valaki isten hívő és/vagy valamelyik egyház követője, még nem jár autómatikus tisztelet. A vallásosság ugyanis nem jelent sem morális sem erkölcsi többletet, maximum pszichológiait.
Számtalan hit rendszer létezik, de ezek közül egyedül azok követelnek maguknak tiszteletet, amelyben az isten szerepel. Az UFO hívők, vagy azok aki vallják Elvis még mindig él, talán megszokták, hogy olykor nevetség tárgyává válnak. Ám az Elvis, vagy UFO hívők nem követelnek tiszteletet maguknak.
De mindegyik vallás nem lehet igaz. Sőt ezek egymást teljesen kizáró állításokat tesznek istenről, erkölcsről a világról. (A zsidó vallás teljesen elutasítja Jézus messiás voltát pl, ahogy a muzulmánok is. A muzulmán siitát és szunnik pedig évszázadok óta mészárolják egymást ölik ugyanazon valláson belüli különbségeik miatt) A sok ezer valaha élt istennel szemben a a keresztény ember is ateista. Az ateisták csak egy istennel tovább mennek és azt mondják, hogy nincs racionális alapunk azt hinni, hogy isten teremtette a világot. Ha mindent isten teremtett, istent ki teremtette?
A másik nagy félreértés a vallásokkal kapcsolatban, hogy az ember morális kódja a szentírásokból származik. Namármost, a bibla például minden csak nem morális. Az ószövetségi isten a legvisszataszítóbb figura, akit el lehet képzelni: féltékeny, nőgyülölő, népírtó, gyerekgyilkos, kicsinyes, bosszuálló és még sorolhatnám. Az istenért bemutatott emberáldozat barbár, az eredendő bűn fogalma kegyetlen, a bűnök mások által való megváltása erkölcstelen (egyetlen jogi rendszer sem engedélyezi, hogy a bűnökért ne a vétkes feleljen. Ez az áldozatokkal szembeni legnagyobb bűn lenne. És mi az üzenete az emberi felelősséggel kapcsolatban).
Az ateizmus egyébként egy tartalom néküli fogalom olyan mint pl a nem foci szurkoló. Akik ateisták, azok szabadgondolkodók, akik a racionalis érveken alapuló vitákat és nézetekre érzékenyek és nem a vaskori primitv világ szülte dogmatikus világképek önkéntes rabszolgái.
És még valami. Az egyik hozzászló Tótha szemére vetette, hogy egy liberásis embertől elvárható lenne, hogy toleráljon más nézeteket. A liberális ember tolerálja is. A tolerancia megtűrést követel, nem pedig szeretetete. A liberásli ember is gyűlölhet valamit, ám anélkül, hogy annak kiírtására, vagy elhallgattatására törekedni.
Ámen.