Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redhusky

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyés Márton (közgazdász, a Rajk Szakkollégium korábbi igazgatója) írása. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a gyerekeink szeressék az iskolájukat, jól érezzék magukat ott, és nem utolsó sorban, tanuljanak is valamit. De hát – többségünkben - mi se így nőttünk föl! Ma gyorsan változik a világ,…..
redhusky 2019.09.25 11:34:52
A nagylányom harmadikos gimnazista (8 osztályos) egy német nyelvterületü állami iskolában. A tanárok 80%-a liberálisan áll hozzá az oktatáshoz, a maradék még megmaradt dinoszaurusz pedig azt vallja, hogy a kölköket jól meg kell szivatni. Nos, a gyerekek valahogy sokkal jobban teljesítenek azokon az órákon, ahol lazábbak a tanárok. Teljesítmény alatt azt értem, hogy odafigyelnek és szívesen dolgoznak együtt a pedagógusokkal országos szinten is mérhetö eredményekkel (gondolok itt a tanulmányi versenyekre). A lányom még sose mondta, hogy utálja az iskolát, vagy nincs kedve tanulni, kivéve azokat az órákat, amiket a despota tanárok tartanak. Ott látványosan romlottak is az eredményei tavaly. Az egyik tanár komkrétan direkt megszivatta a lányomat az egész osztály elött, amikor beteg volt a félévi nagydolgozatnál és késöbb kellett azt bepótolnia szóban. Nem haragudtam rá, tudom, hogy nem az ö hibája volt az az elégtelen (elötte országos hetedik helyet ért el abból a tantárgyból). Szerencsére idén más foglalkozik vele. Itt mondjuk sok tanóra van, de mivel alig van leckéjük, marad a gyerekeknek idejük magukra. A sok alatt azt értem, hogy van, amikor reggel nyolctól fél négyig tanórái vannak, mégsincs leterhelve.
Viszont az is benne van, hogy mi a férjemmel se kényszerítettük soha, hogy jó eredményeket hozzon. Segítjük amiben tudjuk, de kezdettöl arra neveltük, hogy azért tanul, mert a jövöje ezen múlik. Döntse el mit szeretne és ahhoz igazítjuk a követelményeket (gondolok itt a tudatos iskolaválasztásra, szakirányra). Sose kiabáltam vele, ha valami nem sikerült, inkább megbeszéltük, mit lehetne javítani. Az én gyerekem ne azért legyen kitünö tanuló, hogy legyen mivel dicsekedni. Akkoris a gyerekem lesz, ha csak közepes tanuló, ha meg csupa elégtelen, akkor ott valami gond van az elvárásokkal, vagy a motivációval...
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
redhusky 2019.09.06 17:35:12
@teéjesenmindegy: 10 m-es volt a mienk, magam szerkesztettem ;)
redhusky 2019.09.06 19:51:31
@teéjesenmindegy: ´látom felesleges vitázni, meg se próbál elgondolkodni hogy hogyan is müködhet a dolog, csak személyeskedni akar, trollokat meg nem etetek
redhusky 2019.09.06 22:07:41
@teéjesenmindegy: Ez a fajta személyeskedés pontosan kimeríti a trollkodás definícióját, legalábbis számomra. A kommentelést én vitára, eszmecserére, véleményem kinyilvánítására szoktam használni, nem arra hogy ismeretlen embereknek szólogassak be arc és név nélkül. Elfogadom az ellentétes véleményeket és elgondolkodok rajtuk, nem pedig nekiállok láttatlanba ilyesmiket írni:
"nyilván bölcs ember vagy"
"e is nevelsz egy szerencsétlen idiótát, majd ott fogsz állni és nézni, hogy 17 évesen miért vagdalja az ereit, miért depressziós, és miért is utálja magát is meg a világot is. Ez van. Nem velem baszol ki, hanem magaddal, és még durvább, hogy a gyerekeddel." Ilyeneknek nincs helye értelmes vitában, kivéve ha sértegetni, meg veszekedni akar valaki.
  A problémásnak vélt agresszív viselkedés az emberi környezetben élő kutyák esetében mindig csupán egy felszíni “tünet”, egy jelzés a kutya részéről, hogy valami nincs rendben. Mélyebbre ásva, a kiváltó okot/okokat megtalálva és orvosolva, az agresszív viselkedés alábbhagy, megszűnik.   Ebben a…..
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
redhusky 2019.08.13 16:14:56
@kolomparlole1114: èn már a diplomám is kplföldön (német nyelvterület) szereztem és itt is keresek állást.
Biokémia diplomával rengeteg helyen lehet dolgozni: kutatás mellett élelmiszeripar, gyógyszeripar, textilipar, söt, egyik volt csoporttársam építöiparban dolgozik. Amúgymeg igen, kémcsövekkel, petri csészékkel meg pipettákkal futkorászunk egész nap és ha mindent jól csináltunk, nem mászik ki belöle semmi, bár néha felfedezik az új csodagyógyszert ilyenmód (antibiotikum ;) )
redhusky 2019.08.13 16:19:53
@jobangel: Köszi a biztatást, pont miután megírtam a kommentet, hívtak, hogy tudok-e hétfön kezdeni :D
Azt hiszem, legközelebb is ha munka kell, írok ide egy panaszkodós kommentet, hátha megint bejön...
A 13 éves Nadia Sparkes szabadidejében háromezer liter szemetet szedett össze, hogy így tegyen a környezetért. A Facebookon indított kampányához több ezren csatlakoztak...
redhusky 2019.05.10 08:32:42
@Fülig José: Sajnos pedig van ilyen.
Minket tavaly nyáron kiröhögtek a gyerekekkel, amikor a strandon összeszedtük a partról a szemetet, hogy legalább a vízbe ne kerüljön bele :(
Szegény gyerekeim majdnem elsüllyedtek szégyenükben, azok meg, akiknek szégyelniük kellett volna magukat, pont ök voltak a "legkedvesebbek".
Alimento Vitaminellenes háború 2019.04.29 10:13:16
A könyvtár általában nyugodt egy hely, de néha érhetik az embert felzaklató élmények. Például, amikor a könyvajánlón szembe találkozik Lenkei Gábor alkotásaival. A kínálatból kiválasztottam a „Helyszíni tudósítás a vitaminellenes háborúból” címűt, rövid és tökéletesen megfelel elrettentő…..
redhusky 2019.04.30 14:59:37
Hát elolvastam a kommenteket, van pár érdekes vélemény...
Akit érdekel valami komolyabb a c vitaminról, annak itt ez a cikk (kicsit régebbi, de érdekes anyag), én tuti nem enném tonna szám és nem is lövetném magam vele:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4220656/
Arról meg, hogy miért nem tudjuk kezelni magukat a betegségeket, és miért csak tüneti kezelés van, annyit tudok mondani, hogy kevés a munkaerö, pénz, sok a megkötés. Amíg a gyerekek influenszerek akarnak lenni és évröl évre kevesebb a tudós, addig marad a munkaeröhiány. Másik oldalon meg ott van, hogy tegye fel a kezét az, aki jelentkezett kutatásban alanynak, netalán adott tudományos célokra vért, pénzt. Sok betegség okát csak genetikai vizsgálattal lehetne kideríteni, de erre se pénz, se munkaerö. Arról nem is beszélve, hogy sokminden nincs még feltérképezve. Namármost, ha ez meg is lenne, akkoris ki kellene fejleszteni megfelelö génterápiás gógyszereket (vannak egyébként már hemophiliára), ami megint csak idö, pénz , munkaerö. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy hogy sikítanának az oltáellenesek, gmo-ellenesek, petások, vegánok, kb mindenki, ha ezt a sokmindent meg akarnánk valósítani :) Addigmeg marad a jól bevált inzulin (amit fermentálunk már pár éve gmo- escheria coli, vagy élesztögomba által) a "cukorra"
Sportolni jó, sportolni egészséges. Ezt mindenki tudja. Mégsem mozgunk. És aki mozog, az sokszor hibásan teszi, ami még többet is árthat, mint amennyit használ. Egy friss közvéleménykutatás szerint a magyar embereknek csupán 33 százaléka mozog rendszeresen, ebből pedig 11 százalék vallja, hogy…..
redhusky 2019.03.14 09:50:50
@efi: De igenis tudja. Nem vagyok orvos, de így elsöre rögtön két dolog is eszembe jutott:
1. Alapjáraton az izmok és kötöszövetek hömérséklete alacsonyabb, mint amikor az ember mozog. Azt meg gondolom mindenki tudja, hogy magasabb hömérsékleten megváltoznak az anyagok fizikai tulajdonságai, gondolok itt arra, hogy rugalmasabbak lesznek. Dinamikus sportoknál ez elengedhetetlen, mivel szakadás lehet a vége.
2. ATP-szintézis: A mozgáshoz energiára van szükség, amit a szervezet ATP-böl nyer, lehet ezekre úgy gondolni, mint kis energiacsomagokra. A szintézisükhöz pedig oxigénre van szükség, na meg egy kis idöre. Tehát ha az ember nekiugrik intenzíven sportolni bemelegítés nélkül, akkor nincs miböl fedezni az energiaszükségletet. A pulzus alacsonyabb, a vér kevesebb oxigént szállít, tehát kevesebb ATP is termelödik.
Gondolom aki bicajozik, vagy fut bemelegítés nélkül, az se rögtön lemegy és két másodperc múlva maximumon van, tehát "bemelegít".
A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai...
Benderik elmélkedik O1G 2018.12.22 21:53:00
  Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű. Egy szó, mely minden fenti tudós álma.     Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár…..
Hihetetlen gyorsasággal telt el az előző év, még mindig kapkodom a fejem, hogy már 2017-et írunk. Számomra az év úgy kezdődött, hogy ismételten az álláskeresők táborát erősítem. Ezért gondoltam megosztom veletek mi az, amit felvehetünk ebben a szituációban és mi az, amit inkább kerüljünk. Tudom,…..
Az egyik legidegesítőbb, ha a kis, kerti veteményesünket kártevők pusztítják el. Nem feltétlenül kell vegyszerekhez nyúlnunk, ha meztelen csigák felzabálják a kertet, többféle ház praktika is létezik ez ellen. Bálint gazda szerint a növények köré hamut, tojáshéjat vagy sót kell szórni, ez ugyanis…..
    Hadas Kriszta ledobta a textilt. Igaz, nem egyedül tette és egy jó ügy érdekében. Arra vállalkozott 11 kismamával, hogy retus nélkül mutassa meg, milyen is lett a megváltozott alakja szülés után. Kriszta anyukás műsort is készít és most 11 anyuka, kezében a picivel…..
Kis nagy ember létezett. Igaz egy indián volt és ez a sztori tulajdonképpen nem az eredeti, hanem egy kitalált "Kis nagy emberről" szól. Akárcsak a Farkasokkal táncolónál (amivel egyébként ez a mozi a leginkább rokonítható), itt is egy indiánnevet választottak ki filmcím gyanánt,…..
A cél eléréséhez nem csak arra a kell odafigyelnem, hogy mit eszek és hogy mikor, mit sportolok.   Azt tudom már évek óta, hogy amellett, hogy mit eszünk az is fontos, hogy mit és persze mennyit iszunk. Ez utóbbiban viszont elégé eltér a szakemberek véleménye. Beszéltem…..
redhusky 2013.03.05 21:45:05
Kedves Kövérsrác!

Épp most végzem életem harmadikfogyókúráját. Azt hiszem, sikeres fogyókúrázónak számítok, két gyerek után is aránylag "vékony" maradtam. Persze a szülések után minden alkalommal maradt rajtam némi súlyfelesleg (kb 15 kg), de ezt másfél év alatt leadtam. Most épp az utolsó öt kilónál tartok, a végcél 55kg. Tudom, ez elég kevésnek hangzik, de mivel komolyabb edzéseket folytatok, nem lehet rajtam súlyfelesleg, mert az sérülésekhez vezethet. Tizenéves koromban hormonkezeléseknek köszönhetően egy év alatt harminc kilót szedtem fel, ami aztán szépen rajtam is maradt. Sok munkával sikerült leadni, több fajta módszert is kipróbáltam. Ami nekem nagyon bevált, az a liszt és a cukor teljes megvonása volt, beleértve a teljes kiőrlésű lisztet is. Mindig igyekeztem feldolgozatlan ételeket fogyasztani: nyers gyümölcs, zöldség, párolt, grillezett húsok. Azért a levesek és a főzelékek is nagyon jók szerintem. Sok folyadék, ahogy Magad is írtad, napi háromszor egy bögre zöld tea, nem filteres, minőségi, szakboltban vásárolt, valamint tiszta víz. A zöldtea elkészítésével azomban nagyon kell vigyázni, mivel sokat veszít a hatékonyságából, ha nem megfelelő módon készítik el. Itt minden információt megtalálsz:
www.japantea.hu/a_japan_teak_elkeszitese. Sokféle fogyasztó hatású gyógynövény létezik, nekem a japán teák ízvilága jött be legjobban, valamint elmúlasztják a fogyókúra alatt fellépő fáradtság érzését.
Rájöttem, a diétától nagyon szépen lehet fogyni, de az eredmény messze nem tökéletes: löttyedt izmok, petyhüdt bőr. Ezen csakis a sport segíthet. Én heti háromszor edzek küzdősportot, minden nap sétálok legalább fél órát, persze tempósan, valamint egyszer legalább elmegyek kocogni: edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem.
Huh, ez nagyon hosszúra sikeredett, de remélem tudtam valamennyit segíteni. Sok sikert és kitartást a fogyáshoz!
Lassan ideje elkezdeni a gondoskodást kertünk (teraszunk/erkélyünk) tollas vendégeiről, ehhez most tökös ötleteket gyűjtöttem. A takarmánytök remek alapanyag erre a célra, manapság könnyen beszerezhető, és mellette kiélhetjük kreativitásunkat is az etető faragásakor.  A különféle dísztököket…..
redhusky 2012.09.13 22:57:24
@H3l00ka: A tököt nem a madárkáktól kell félteni, hanem nagyon romlandó. Kb két napot jósolok a "szalagosnak".
Tapasztalatból tudom. Felvágva egy hét alatt kiszőrösödik, nem valami felemelő látvány:D