Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zati

213 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021.09.12-13 Még egy nap nyár    Igen, a nyúlfarknyi utó-nyaralásba még egy napot beleiktattunk, részint, hogy ne az előző esti programtól fáradtan induljunk haza, másrészt pedig - mert mint tudjuk, Albenán lenni jó, a tengerpart mindenkor csodás, mindig vár minket.       Végigjártuk ismét a…..
2021.09.11.    Kezdtük hát az esküvői ceremóniát, melyre nagy örömmel és egy kisebb autóval érkeztünk. A magyar szemnek elsőre talán meglepően fesztelen, vidám - és mindenek előtt szeret-teljes volt viccelődő, egymást hangosan vagy épp csendesen üdvözlő, és egy cseppet sem feszélyezett vagy épp…..
2021.09.09-11. Egy baráti meghívás    Bizony, először örömmel és kissé szomorúan gondoltunk Denis barátunk és menyasszonyának meghívására, hogy érdemesnek tartottak arra, hogy tanúi lehessünk életük fontos pillanatainak - de esélyes volt, hogy udvariasan bár, de el kell utasítanunk a meghívást.  …..
2021.07.31    Eljött ez a nap is, amiről előre tudtuk, hogy eljön, hosszú lesz, és nem fog minket tejben-vajban füröszteni. Azt viszont nem tudtuk, hogy ehelyett porban-jégben forgat meg minket. Ez különösen igaz volt, hogy a reggel csodás napfénnyel és azúrkék égbolttal köszöntött minket.   …..
2021.07.30    A tegnapi érdekesre sikerült mamóparádé után kipihenten és nyugodtan kevergettük kávénkat az erkélyen, annál is inkább, mert reggelire ezúttal nem volt gondunk: szokásunktól eltérően ezúttal csak szobát kértünk, reggeli nélkül. Nagyon nem aggódtunk, tudván, hogy szállásunk, a Kaliopa…..
2021.07.29    Egy nap, amely egyszerre vidám és szomorú is.  Ami ugyanúgy indul, mint a többi itt, ám a folytatás más lesz, ami - ugye - el kell, hogy jöjjön minden alkalommal Hacsak nem örökre tervez dobbantani az ember, de mi nem...    Mi meglehetősen konzervatív módon az indulást tervezzük.…..
2021.07.26-28    Lassan de biztosan a finisbe fordulunk, már ami a pomoriei nyaralást illeti.    Ezt nem a tengeren vagy a felhőkön, esetleg a partvonal változásán venni észre. Nem, azok változatlanok. A változást magunkon venni észre, leginkább azon, hogy - megtettünk szinte minden olyat, amit…..
2021.07.26    Előző napi terveinknek megfelelően reggel egy gyors beszerző körutat követően egy gyors früstökkel indítottuk a napot, a tervezettnél lassabb bevásárlást követően: a sok népek mintha mind egyszerre indult volna reggelit beszerezni - srácok, busszal vagyunk! Azaz még nem, még csak…..
2021.07.24-25    Eltelt egy kis idő azóta, hogy az előző nap történéseit képernyőre vetettem, de hát ismerjük az idő relatív voltát. Az egyik jellemzője az, hogy a sok élmény átélése miatt sokszor épp a megörökítésre nem marad idő, és aki ismer, tudja, hogy az elmúlt időszakban sokfelé vártak utak,…..
Miközben - Moslékország csak mutatóban létező atlanti elkötelezettségű polgáraként - tisztelettel nézem az ukránok hősies harcát és sikereit, azon tűnődöm, hogy a rohadt ruszkik miképp jutottak ilyen gyorsan a szétesés szélére. Vannak rosszul és vannak jól öregedő gondolatok az internet hatalmas…..
2021.07.23. Harmadik típusú aktivizálódás (Amint tegnap megígértem, ma folytatjuk..)   Reggel ezúttal nem a strandra készülünk.   A kávé és a reggeli hasonlóképp indul, a fogmosás is rendben megtörténik, áldozván némi Slanchev Brjag konyakot - illetve brandyt a felkelő nap, boldog emlékeink és…..
2021.07.22.    Az előző három nap kellemesen belassított minket, amikor is a meglehetősen ingerszegény környezet kellemes tunyaságba ringatott minket, engem legalábbis így hatott rám az idő. Főleg a jó idő.    A napot ugyanúgy kezdtük, mint eddig. Hajnali hatkor aztán a tengeri helyfoglalás felé…..
2021.07.19-20-21  Semmit. Röviden és tömören... Ezúttal írni is ennek megfelelően tervezek, röviden, hagyva beszélni magam helyett a képeket.   Amikor az egész éves hajtás után az erre tartalékolt szabadnapok, lelki és földi javak helyükre kerülnek - mi például a lehető legjobb helyre: A Nagy…..
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
zati 2022.05.25 21:28:40
@gigabursch: Te egy beteg ember vagy. Sajnos - ha már ivartalanítás - a szüleidnél láthatóan elkéstünk, de erősíts meg, hogy neked nincs szaporulatod, ha mégis van, akkor valami normális ember neveli, nem te fogod a magad képére.
A nyolcadik részre egészen bizonyossá vált. Hiába kéri Réz András számon a történelmi hűséget az alkotókon, hiába emlékeznek egészen másként az idősebbek, A besúgó a hibái ellenére is visz, magával ragad, mert ez a sorozat ugyan túloz, néha bűvészkedik és  „csal” is, ennek ellenére simán viszi a…..
zati 2022.05.16 19:55:45
@konrada: Nekünk is volt vezetékes telefonunk kb '78-tól. Kisvárosban laktunk, a faterom egy alsóbb szintű vezető volt egy gyárban. Szóval, nem tudományos fantasztikum, hogy ott és akkor volt (lehetett) Geri apjáéknak telefonja. Főleg, ha az Öreg (bakker, gyerekkorom második Móka Mikije alakította...) a városi tanácsnál dolgozott.
Amúgy, igen, sokszor érezni, hogy a "mai fiatalok" játsszák az akkoriakat - ezzel együtt élvezetes történet, gratulálok az alkotóknak.
A városok közlekedéstervezői gyakran nem igazán veszik észre a kerékpározásban, mint a közösségi közlekedés értékes kiegészítőjében rejlő lehetőségeket. Ebben nyithat új távlatokat olyan városok tervezése és kialakítása, amelyekben a közösségi közlekedés és a kerékpárút-hálózat egyetlen egységes…..
2021.11.01   Mindenszentek napjára ébredünk - errefelé borongósan köszöntött ránk az otthoni ünnepnap, amely itt - általam nem részletezendő világnézeti okokból - egy hétfői hétköznap. Színeit is ennek megfelelő hangulatban öltötte magára: ólmos szürke felhők gömbölyögtek az ég boltján, de végül…..
2021.07.18    Az előző napok hosszú és fárasztó utazásunk után pihenten virradt ránk a reggeli napfény - ami nem azt jelenti, hogy mi virradtunk volna bele pihenten a reggeli fénybe.    Álmos hunyorgás a reggeli napfényben - azt hiszem, sokan méltán irigylik ezt a csapást, amit aztán a reggeli…..
„Azt kifogásolta, hogy állandóan kérdezgetem, tehát nem bízom benne. Igen, mert én láttam őket együtt, és a megérzésem nem mondott biztatót” – Posztolónk hisz a férfi-nő barátságokban, de azt is tudja, hogy annak határait nem betonból öntötték...   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
zati 2022.02.11 12:03:33
@_krampampuli_: Szia, szerintem nem voltál etikátlan, jól döntöttél. Ez csak hármótokra tartozik, nem szabad, hogy ismerősök mondják meg, menj-e vagy ne. Intelligens emberek tudják, mit csinálnak és mit nem.
2021.10.31    Ébredés az első reggelen...Mai írásomat rövidre fogom, hiszen csak körülnézünk, semmi sem fog történni. Elvileg. Aztán mi lesz a vége..? Talán érdemes legörgetni a végéig...     - Hány óra lehet..?   A nap első kérdése mindjárt kis időparadoxont okozott. Ugyanis a tegnapi érkezéssel…..
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
2021.07.17    Szófiában ébredni általában jó. A bolgár főváros - illetve annak elővárosa, Bozhurishte - számos kellemes dolgot kínált ez alkalommal is.   Elsőként - az utazásunk során először - én másodszor - fogyaszthatunk igazi bolgár reggelit, némi banica vagy burek formájában, egy kis ajran …..
Az egységnyi seggre jutó vécécsésze számát hogyan lehet növelni? Nos, mivel egy segg alá (normál esetben) max. egy vécécsésze fér, így kijelenthető, ahány újabb lakás, annyival több vécécsészét lehet értékesíteni. Nem bonyolult a matek, igaz? Az atomizálódó = ilyen-olyan okból szerteszét költöző…..
2021.07.16 Brit tudósok megállapították, hogy a nyaralás előtt és alatt között valahogy oda kell érni - ezen mesterkedtünk már előző nap is. Mesterkedésünk pedig a mai napon fog minden bizonnyal tetőzni - egyelőre viszont az ágyon heverészés állapotában leledzek. Jön a kávé illata, kellemes…..