Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zati

193 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019.07.31    Felvirradt az a nap, ami nélkül nincs nyaralás - a vakáció utolsó napja.Kettesben kezdtük, és ezúttal maradtunk is kettesben. Minden esetre vannak, ami nem változik - a reggeli program speciel ilyen dolog. Felkeltem, és az erkélyre kilépve csodálatos nyári időt találtam - szokása…..
2019.07.30 A Kormányzó úr ma nem mos fogat - legalábbis velünk.    Eljött ugyanis a reggel, ami másképp indult, mint az addigiak.Először is - nem siettünk a partra helyet foglalni, mint eddig rendesen tettük. Másodszor is - (pontosabban tizedszer) nem indítottuk a napot fogmosással, mint eddig…..
Mennyire határoznak meg minket saját gyökereink, neveltetésünk, családunk, környezetünk? És hogyan változunk meg a határátkeléssel? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Marika írása...
zati 2021.06.29 17:08:42
@Paczalpörkölt: Nem nevezném "hipergám női viselkedésnek".
Akinek a környezetében volt már lecsúszó, játékgépfüggő alkoholista, aki persze tagadja, hogy problémái lennének, az tudja, hogy jobb előbb lépni, mint utóbb.
Szerintem.
2019.07.28 - 29    Reggel. Napfényes, ahogy szokott errefelé, a felkelő nap fénye csak úgy égeti a tarkónkat - szemből, a szemhéjunkon, a retinánkon keresztül. Hm, lehet, a szemünk és a tarkónk között valaminek még kellene lennie..?    Kellemes tunyasággal ébredezik az ember ilyenkor, felnéz az…..
2019.07.27    Van az úgy, hogy jól esik az éj sötétjében beszélgetni. Talán nem is maga a sötétség a kellemes, hanem a bizonyosság, hogy ha most még a sötét is az úr, nemsokára megérkezik a hajnal, és aranyszínű pengéjével széthasítja a sötétség szövetét - számunkra pedig visszatér a napfény,…..
2019.07.26    Albenai kora reggel - szívmelengetőérzés mindig, különösen, amikor a felkelő nap süt az ember mellkasára. A kávéillat pediglen már az ember orrát melengeti, már ha szabad ezzel a képzavarral élni, hiszen ténylegesen nem verte bele senki az orromat a forró nedűbe. Bár szerintem az én…..
Az elmúlt hosszú év lassan véget ért.    Sok barátom, ismerősöm enyhén optimista véleménye szerint 2020 mindent egybevetve "jó év volt" - hiszen megtanultunk dolgokat, alkalmazkodtunk, győztünk. Mondják, sokat köszönhetünk neki, közelebb hozott minket, megtanultunk, megértettünk,…..
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
zati 2020.12.28 07:36:07
@JunkieeeBoy: Figyu, mielőtt a posztolót okolod: Ő épp ezt feszegeti, hogy miért KELL ajánlottan feladni ahhoz, hogy megérkezzen?
Akkor mondja azt a posta, hogy csak ajánlott küldeményt vesz fel.
A baj az, hogy egy nem ajánlott küldemény garantáltan NEM érkezik meg, ezt így átverésnek hívják.
Szóval, mielőtt kinevezzük a posztolót ügyeletes hülyének, szálljunk már ki ebből a "hát ez van, ezt kell szeretni" hozzáállásból.
2019.07.25    Eljött ez a nap is...   Reggel ébredés után kapkodni kellett, mert hát alaposan fel lettem készítve a nyolc óra fontosságából.  - Nyolc órakor hozza az Ember az autót - figyelmeztetett a kis hölgy az autókölcsönző-pénzváltó komplexumban előző nap. Ha pedig ők a 10 órai nyitás előtt…..
2019.07.24.    Reggel, ébredés... Ezúttal is így kezdtük a napot, eddig bevált, minden esetre jobban, mint valahol reggel az éjszakás műszak leadása... A folytatás viszont kicsit - kicsit! - nem a szokásos lett.   Enyhe tengeri szél fújt, az égen pedig hullámokban felhők érkeztek a horizonton…..
2019.07.23    Az elmúlt napok kellemes strandolás-semmittevés-evés-ivás aranyháromszögéből kilépünk - döntöttük el előző este. És a mai gyönyörűen induló nap erre kiválónak ígérkezett.   Nos, igen, a szemfüles Olvasónak szemet szúrhatott, hogy háromszöget említek, miközben négy megpróbáltatást…..
Sem a légvédelem, sem műszaki hiba nem bírt a repülőgéppel, de végül egy felelőtlen pilóta is elég volt a pusztulásához...
zati 2020.08.07 11:40:02
@Utó Pista: Igen, viszont az eset 1961-ben történt... :)
2019.07.20-21-22    Az első közös reggel... ...amit aztán a következők követtek szépen sorban. De hogy is álljunk neki..?Korábbi bejegyzéseimben hosszú reggeli ébredési ceremóniákról számolhattam be, napfénnyel, kávéillattal. Ezúttal mozgalmasabb arcát mutatta a reggel - hiszen egyrészt…..
2019.07.20.   Ébredés egy hosszú, ám mégis rövid utazás után - egyben egy izgalmas nap elején. Hiszen útjaink tegnap hajnalban szétváltak, és ma újra összefutnak. Hiszen barátaink - Zsuzsi, Hanna, Abi és Tamás - ma érkeznek autós útjuk végén, nyilván fáradtan és torkukban az út porával.   De most a…..
2019.07.18    Vannak dolgok, amiket az ember nem szeret megtenni, hacsak nem muszáj.   Vannak azonban helyzetek, amikor az ember hajlandó lenyelni a keserű (lássuk be, valójában mézédes...) pirulát, mert a muszáj nagy úr. Mág Darth Vadernél is nagyobb. De ez hosszú történet...   Képzeljük el, egy…..
A rendszerváltás után néhány évvel jártam az orvosira. De míg mások a praktizálásra készülődtek céltudatosan, én sokáig csak nézegettem, hová is csöppentem, és kifejezetten sok időt szöszöltem olyan hiábavaló elméleti tantárgyak könyveinek olvasgatásával, mint például bioetika. A legtöbb…..
2020. március 02. (hétfő) 19:58 (UTC+1) - Budapest Régóta jelentkeztem, nemigaz kedves Olvasóm?! Új év kezdődött, a blog életében immár a hetedik. Az én életemben pedig a negyvenedik. Huh, kimondani is sok. Lévén, hogy kerek szám, sokan meg szokták ünnepelni nem rendhagyó módon. Bár én nem…..
2018.08.05.    Oxigéndús levegő és madárdal - kellemes erre ébredni, különösen a tegnapi nap végén kicsit megfáradtan, a távolból - a folyosó végén balra, az étteremből - beszűrődő délszláv zenére elalvás után.     A levegő különösen üdítő volt, és amint írtam este, az erdei avar enyhén…..
2018.08.04.    Nyaralás idején a felkeléssel nem kapkod az ember. Különösen akkor, amikor napsütés, igazi strandidő köszönt minket. Akkor sem, ha tudná, miatta a nap végén szerb rendőrök fognak inalni... Akkor pedig főképp nem, amikor szeretné az idő kerekét visszaforgatni, legalább csak pár…..
2018.08.03    Reggeli ébredés, éppúgy mint máskor.Máskor? Máskor, mint az utóbbi egy hétben, amit itt töltünk, hisz' különleges, megfelezett nyaralásunk második félideje is véget ér.    Igen, amikor átjöttünk Pomoriéból és barátaink haza indultak, vigasztalhattuk magunkat, hogy a nyaralás fele még…..
Általánosan elterjedt nézet, hogy régen az emberek sokkal hamarabb meghaltak, mint mostanában. Biztos előfordult ilyen, bár ugye az ilyen általános kijelentéseknél nem árt tisztázni, hogy ki mit ért a "régen"  szó alatt. Mert a múltunk nem egy egységes massza, hanem sok-sok különböző korszak…..
2018.08.02. Csütörtök, kora reggel.      Nyaralás... Már tizensokadik napja nincs szükség ébresztőórára, elég a nap sugaraira és a kora reggeltől csivitelő fecskék hangjára figyelni. A tegnap reggeli fényjáték után ma ismét sütött a nap, sugarai könnyedén törtek át a délkeleti fekvésű szobánk…..
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
zati 2019.11.19 14:59:30
Hm, figyelmesen olvastam, amit írtál.
Tudod, ott voltam a Puskásban, felállva hallgattam a Nélküled-et, mondjuk, mást nem tehettem egy lelátón, ahol mindenki feláll előttem...
Szeretném leírni, hogy nincs igazad, hogy ez egy csapat, és mi együtt...
Igen, mi együtt.
De az általad leírtak fényében eszembe jutnak Ők. Akiknek nem mondták, hogy "egy vérből valók vagyunk". Akik - vagy akiknek apjuk, nagyapjuk egyébként vitézül harcoltak at Első Háborúban, vagy akár még '48-ban. Akik sportolóként, gondolkodóként, vagy épp kétkezi munkásként becsülettel dolgoztak, alkottak évtizedeken át, hogy aztán a falragaszokon olvassák döbbenten, hogy nem vagyunk "egy vérből". Hogy aztán a fagy, az éhezés, vagy egy lövés, esetleg gáz végzett velük. Csak mert "valakik" - illetve senkik - úgy gondolták, nem vagyunk "egy vérből".
És igen, azok, akik fekete pólóban "szurkolnak" pontosan tudják, hogy nem szabad huhogni, zsidózni, cigányozni. Nem, nem azért, mert a keresztényi szeretet azt mondja, ne tedd, "egy vérből valók vagytok". Hanem mert zárt kapus büntetés lesz a vége. Privátban simán kifejtik, mi a véleményük "róluk". És a parázs, a butaság és előítélet parazsa ott szunnyad minden "szalonnáci" politikailag "korrekt" megnyilvánulása mögött. És nem, nem (csak) a fekete pólós emberekben. Hanem sok fehér inges, jól fésült, példás családapában is.
1944-ben jól fésült, példás családapák húztak fehér ingük helyett feketét.
Köszönöm, hogy megírtad.