Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ddd.dino

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Alkoholista leszek, fiacskám.” - mondta egykori osztályfőnököm. Pofán vágott ez a három szó. Leírom még egyszer, hogy ti is ízlelgessétek a magyar gyomorkeserűt: „Alkoholista leszek, fiacskám.” - értitek?! Hagyjátok?!Rühelltem az iskolát. Az általánost. A gimit. Minden…..
Érdekes tanulmány röppent fel a minap, ami megerősítette a Homárt abban a hitében, hogy az influenza elleni vakcinákat a hajunkra kenhetjük:Az influenza elleni oltás egészséges felnőttek esetében alig csökkenti a tüneteket, és nem mutatható ki, hogy fékezné a szövődményeket,…..
A vadon szava Afgánka 2011.09.25 20:00:00
A szovjet felszerelési tárgyak és harceszközök szinte mindegyikéről elmondható, hogy viszonylag igénytelen, de tartós és jól használható darab, az usankától a T-34-esig. A valamivel békésebb vonalnál maradva most az egyik legismertebb ruszki ruházatot, az afgánkát fogjuk…..
  Tudom, hogy most a 180 forintos árfolyamon történő előtörlesztés szörnyűséges következményeivel kéne foglalkoznom, de nekem nincs devizahitelem (más módon megyek csődbe), valamint szerintem jó ötlet, úgyhogy inkább a kaffkai rendőrállam szürreális hétköznapjait…..
ddd.dino 2011.09.13 10:29:21
@Pobjeda elvtárs: A mobilcella adatok alátámasztják, hogy hol volt? Ez azért ijesztő, mert a mobilcella adatok szerint én otthon fekszem a hálószobai éjjeliszekrényen felejtve, miközben a valóságban az irodámban ülök a város másik felén és munkaidőben blogot olvasok (és csendben anyázok az otthon felejtett mobil miatt)! Ennyi erővel engem ki fognak rúgni, mert otthon voltam munkaidőben, hiszen a cellainformációk ezt támasztják alá!
ddd.dino 2011.09.13 13:10:36
@Pobjeda elvtárs:
Kizárólag a barátnőmmel és a varrónőmmel beszélgetek otthon hagyott mobilomon, hogy később igazolni tudják a tartózkodási helyemet! :-)))
Az a jogszabály, amely kimondja, hogy az emberiség elleni (ezen belül a háborús bűnök) soha nem évülnek el, a józan ész szerint nem az egyszerű emberekről íródott. Nem rendőrökről és nem katonákról, lettek légyen bármilyen vérszomjas vadállatok,…..
ddd.dino 2011.07.19 13:26:25
@Kiszámoló: Kisfiam, ha jól értelek, szerinted megengedhető az ártatlan nők és gyerekek tömeges lemészárlása, ha az egy jó cél (amerikai katonák életének kímélése) érdekében történik? Miféle beteg lelked van neked? Te öregem semmivel sem vagy jobb a náci tömegmészárosoknál! Kezeltesd magad!
Amúgy aki elkövet egy bűnt, az bűnhődjön. De majd akkor kérjék rajtunk számon a Képíró Sándorokat, ha mi is számon kérhetjuk az ő bűnöseiket! Ha Képíró Sándor bűnös, akkor csukják be. De ültessék mellé Szását, aki megerőszakolta a nagymamámat meg Joet, aki lebombázta a szomszéd nénit az újszülött csecsemőjével együtt.
UI.: Ha viszont Képíró Sándor ártatlan, akkor honnan veszi bárki is azt a pimasz bátorságot, hogy felháborodjon a független magyar bíróság ítéletén! Akurvamindenségitneki! Azok az idők már elmúltak, amikor megrendelésre készült az ítélet a tárgyalás előtt!
Nem igazán halad a korral a Go Print, de nem is a legrugalmasabbak. Simán elhajtják a nyomtatni és pénzét náluk hagyni vágyót, ha nincs nála az anyag CD-n vagy floppyn.Szóval, szombaton elmegyek nyomtatni, a MOM Parkba, a Go Printbe. Odasétálok, köszönök, mondom, hogy, hát…..
Noémi hetekig várta, hogy az Angliában élő rokonához megérkezzen rendelése, aztán, miután a rokon hazajött, már csak a pénzt szeretné:Május 31-én rendeltem erről a következő oldalról pár dolgot: http://www.lookfantastic.com. Egy brit webshopról van szó, elvileg ingyen…..
Aki már próbált esküvőt szervezni, az nyilván tisztában van vele, hogy a nagy napot megelőző hónapok, hetek nem a nyugodt pihenésről szólnak. Annyi baj legyen, legalább emlékezetes lesz az esküvő és a lakodalom, az meg minden nyűgöt megér. Sajnos azonban a problémák…..
ddd.dino 2011.06.28 09:03:11
Most tekintsünk el az olyanoktól, hogy úgy kell neked, tanulópénz, átvételi elismervény, stb. Szerintem egy életre megtanultad a leckét.
Az esküvővel kapcsolatban még nincs minden veszve!
1. Keress egy szép helyszínt. Ne legyen étterem, hanem legyen szép, romantikus környezet. Bármi szép épület elég nagy terme alkalmas erre a célra (akár egy iskola aulája). Korrekt helyen még kedvezményt is adnak esküvőre!
2. Keress egy jó cateringes céget, aki lebonyolítja az étkeztetést. Egy korrekt céggel olcsóbban kijössz, mintha étterembe mentél volna. Ha nem találsz, ajánlok jót (aki az én esküvőmön csinálta a kaját).
3. Keress egy korrekt cukrászt, aki korrekt áron megcsinálja a tortát. Ha nem találsz, ajánlok ilyet is. (Sajnos nem ő csinálta az esküvői tortámat, mert akkor még nem ismertem, bár ő csinálta volna!)
4. Bármelyik Pantone boltban vegyél szép, gyöngyház színű papírt és nyomtass rá levelet minden meghívottnak az új helyszínnel. Kb. negyed annyiba kerül, mint nyomdába adni! Nem elég postázni, végig is kell telefonálni a vendégeket, hogy megkapték, elolvasták, megértették-e!

Ha a fentieket megléped, nyerhetsz annyit anyagilag, hogy egyenesbe jöjjetek azután, amit buktatok! A Kemencés Kertcaféval már nem érdemes foglalkozni, nem hinném, hogy onnan egy fillért is kapnátok kárpótlásként, örülj ha az lőlegedet visszakapod!

Az eskövő előtti napon már ne csináljatok semmit, hanem menjetek el pl. páros masszázsra, vagy strandra, vagy bárhova, ahol 1 napig nem gondolsz semmi másra, mint arra, hogy jól érezd magad!

Sok boldogságot! :-)))))
ddd.dino 2011.06.28 09:20:58
@woodooman:
Kisfiam, ha gondolt volna, nem adott volna elismervény nélkül foglalót egy lehúzós helynek, vagy rendelt volna nyomdában meghívót.
Okostojás! :-(
Barbarának nem sikerült bejutnia pénteken a Múzeumok Éjszakáján a Sziklakórházba, hiába utazott emiatt Veszprémből. Bár elvileg hajnali fél 3-ig tartott a heppening, a személyzet 1 órakor elálmosodott és bezárt. UPDATE 16:00 A többi múzeummal szemben, ahol fél 3-ig tartott…..
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
ddd.dino 2011.03.22 19:16:24
@Kutyuu: Kisfiam, ha a te gyerekedet agyonvágja egy olyan vezeték, amire tábla figyelmeztet és külvilág elől el van zárva, akkor téged fog a bíróság sittre vágni, de nagyon alaposan! Meg is érdemelnéd!
Kedves Olvasók! Ahogy látom, nagyon mennek az érvek pro és kontra, lehet-e félmeztelenre vetkőztetni fiatal lányokat egy-egy vizsgálaton. Elárulom, hasonló sztori nem csak iskolaorvosnál eshet meg egy tudatlan fiatallal. Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen.…..
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
Star Wars Van hang az űrben? 2010.12.28 09:32:29
A science fiction filmekben nagyon sok hibát követnek el, de nem ezért szeretjük őket. A fenti infografikában össze is szedték a legalapvetőbb hibákat, mint melyik filmben terjed a hang az űrben. Az összes bolygónak a Földdel azonos a gravitációja, az összes idegen faj angolul…..
Combat Gear Blog CFP 90 main pack 2010.07.18 10:09:00
Az Individual Integrated Fighting System-et (egyéni integrált harci rendszer) 1988-ban mutatták be. Két málhamellényből és két táskából állt. A málhamellény, vagy más néven LBV, elég elterjedt lett. A CFP 90 valójában a korábbi fém vázas ALICE táskák leváltására…..
ddd.dino 2010.07.29 09:20:01
Néhány észrevétet szeretnék az írához hozzáfűzni:
A leírás és a képek alapján nehéz eldönteni, hogy eredeti kincstári, vagy másolat a cikk tárgya.
Legfontosabb szempont, hogy felszerelés tesztelésekor illene eredeti, kincstári darabot elemezni, nem pedig másolatot.
A képeken látható hátizsákon nem látni az amerikai felszerelésekre jellemző cimkét a megnevezéssel és tisztítási utasítással ("Do not remove this label."), de ettől még persze ott lehet valahol. Az eredeti zsák DuPont Cordurából készül, ami tartós és vízálló (persze idővel minden átázik :-), a cikkben az „átázó” nylon alapanyagra utalás azt sugallja, hogy itt másolatról van szó, a Cordura alapanyagot biztosan kiemelte volna a cikkíró.
A birtokomban lévő kincstári darabon nem használják a képeken látható, ALICE-re jellemző piros-beszövéses hevedereket.
Fontos viszont, hogy az eredetin az alsó rekeszt, valamint a patrol pack rekeszét YKK cipzár zárja, ami önmagában is említendő lenne.
Az eredeti zsáknak szerves része a patrol pack (kis hátizsák vagy járőrtáska szebb fordítás, mint az, hogy őrjárati táska.). Mivel a kettő szerves egészet képez, szerencsésebb lett volna egyben elemezni őket. A patrol pack önmagában nem egy túl jó hátizsák, az „élvezeti értéke” kizárólag abból ered, hogy két mozdulattal lecsatolható a nagy hátizsákról.
A polgári kereskedelmi forgalomban kapható jobb-rosszabb másolatok közös jellemzője, hogy a patrol pack külön vásárolható csak meg. Az ár sok minden elárul, egy eredeti CFP-90 hátizsák ára 200-300 $ körül alakul (patrol pack inkluzíve), egy másolat 100-150 $ (általában patrol pack nélkül). Kis hazánkban már a 90-es évek közepén is 40-50 ezer Forintot kértek egy újszerű eredetiért (Budafoki úti military bolt). 10e Ft-ért jó állapotú eredetit kapni ritka szerencse!
Az ALICE rögzítő csíkot szebb lenne így megfogalmazni: málharögzítő heveder, melyre M1910, ALICE és MOLLE rendszerű felszerelések rögzíthetőek.
Ha instabil a hátizsák, az helytelen beállítás következménye, nem írható a vállpántok számlájára. Ugyan tényleg középen, egy pontban futnak össze, de az a pont nem tart terhet, pusztán megfelelő ívet ad a vállpántok (helyesebben vállheveder vagy hordheveder) kényelmes viseléséhez. A terhet a vállpántok teljes hosszában végigfutó hevederek viselik, amik a hátizsák széleihez csatlakoznak 1-1 állítható csattal.
A belső merevítők azért hajlékonyak, hogy azt a hátizsák viselője a saját hátának görbületéhez igazíthassa, ez minden belső vázas hátizsáknál így van, kevés emberre jó a gyárilag beállított ív. Ez mindenképpen egy előrelépés az ALICE zsák merev vázához képest.
A hátizsák történetéhez mindenképpen hozzátartozik, hogy a korai változatot a LOWE ALPINE cég fejlesztette ki és gyártotta a hadsereg megrendelésére (tőlük vette át a DJM Corporation a tömeggyártást), ami önmagában garancia egy minőségi termékre szerintem.
Az is hozzátartozik a történethez, hogy a hátizsákot alapvetően a britt BERGEN ihlette. Bár szerintem jobb a BERGEN zsáknál, azért egy lábjegyzetet a BERGEN is megérdemelt volna.
A Rothco katalógusban woodland és fekete változat kapható, az Ebay-en a woodland mellett kapható fekete, marpat és at-digital változat is (ezek eredete természetesen nehezen tisztázható, a becsületes kereskedő odaírja, hogy ilyen-olyan gyártmányú másolat, de láttam már a Rothco honlapról letöltött fényképpel reklámozott, eredetinek árult darabot is.). Állítólag létezik sivatagi is, bár erről nem láttam még képet, úgyhogy ezt én is fenntartással kezelem.

A fentieket ne kötekedésként, hanem jószándékú kiegészítésként kezeljétek! :-))))))))))
Volt már itt olyan, hogy kedves olvasók a posztok végéről a csattanót hiányolták.Itt most megkapják. Jó szórakozást Geyza herceg történetéhez!Ha nem velem történik, nem is hiszem el.Nyugodtan mondjátok hogy fotosop, mert olyan.Áprilisi tréfa áldozata voltam.Idén április elsejen.Az volt abajom: nem…..
 Bekerül az alkotmányba a Szentkorona-tan. Legalábbis így értelmezhető a kereszténydemokraták módosító indítványa, mely szerint át kell tekinteni, hogy a hatályos alaptörvény megfelelően tartalmazza-e ,,alkotmányfejlődésünk történeti értékeit”. Boross Péter,…..
ddd.dino 2010.06.17 16:43:22
@IGe:
Ó, az a festői 1693...
Mintha tegnap lett volna...
Tavaly már találkoztunk egy Pepsi-kristályvíz sztorival, akkor kevésbé volt megnyugtató a végkifejlet. Most viszont egy korrekt panaszkezeléssel szépített az ügyfélszolgálat, ahová snm telefonált be, mert gyanúsan darabos volt a megivott ásványvize. rendezvényen kaptam fel egy…..
ddd.dino 2010.06.17 08:31:54
@Helioport: Jól mondod, a mikrobiológus egy aprócska biológus. :-)))))))))
A mikroprofesszor pedig egy apró kockafejű tudós, aki a PC-ben ül, és abakusszal számolja a Call of Duty ballisztikai pályáit! :-)))))

Amúgy érdekes felfogás bocsánatos bűnnek tartani, hogy egy multi ügfélszolgálatának nincs adekvát corporate policy-ja vásárlói minőségi kifogás kezelésére. Akkor mégis miért üzemeltetnek ügyfélszolgálatot? Azt várják, hogy az elégedett ügyfelek telefonálnak, mondván közi, ez finom volt?
Végre az Index is megírta, úgyhogy nekünk nem kell részletesen, hogy a jelek szerint teljesen alaptalan volt a világjárvánnyal riogatás. Illetve annyiban nem, hogy a gyógyszergyárak elsózhatták még a múltkori kamu madárinfluenzajárvány alatt felhalmozott készleteiket, és az új…..
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..
ddd.dino 2010.05.30 18:26:07
Adamantium, Te azért mentél orvosnak, hogy másokon segítsél, vagy azért, hogy a társadalom hőn áhított elitjébe kerüljél?
Az általam ismert orvosok 99%-a tiszteletreméltó szakember, aki a nehéz körülmények ellenére a legtöbbet próbája kihozni a rendszerből és önmagából. (Nem egynek a kezét tudtam volna megcsókolni.) A maradék 1% istenkomplexusos barom, akinek a hatalom és a dicsfény számít. Az ilyennek mindegy, hogy portásfülkéből, rendőrautóból, vagy a fehér köpenyéből osztja a népet, a hangsúly a hatalmon van.
Sajnos a hozzászólásaid alapján Téged is ebbe a csoportba osztanálak be, olyan lekezelő vagy másokkal szemben...

Néhány észrevétel:
1. A TB járulák kb. 16%, nem 6%.
2. Phd-val a hátam mögött is futnék az ügyeletre, ha egy piros csík indulna meg a karomon végig.
3. Ha valami veszélyesnek tűnő baja van az embernek, akkor guglizzon az igen tisztelt édesanyád, én megyek orvoshoz, ha pedig éjszaka jön rám, akkor az ügyeletre!
4. Neked is eldurranna az agyad, ha a beteg már kész diagnózissal jönne, amit az interneten nézett ki. Akkor meg itt panaszkodnál, hogy a pimasz beteg semmibe veszi az orvosi tudásodat és a gugli alapján pofátlanul epidermiszt mondott epilepszia helyett!
5. A posztoló valószínűleg egy elkényeztetett anyámasszonykatonája, aki túlreagálja és hisztizi a dolgot, de ettől még lehetett volna komoly baja!
6. A posztban szereplő ügyeletes orvosnak valószínűleg igaza volt, de ez nem jogosítja fel a stílusra. Csendben, nyugodtam, sőt udvariasan is el lehet valakit küldeni a fenébe.
7. Van aki azért kénytelen ügyeletre menni, mert a munkahelyén kirúgnák, ha munkaidőben menne orvoshoz. Csúnya dolog, de van ilyen!
8. Miből gondolja bárki is, hogy ma még létezik olyan munkahely, ahol heti 40 órát kell csak dolgozni (na jó, leszámítva az önkormányzati ügyintézőt...)

UI.: Tisztelt ügyeletben megfáradt doktor urak és hölgyek! A beteg azért jön Hozzátok, mert segítséget vár! Egy jó szó is lehet segítség: fiam, magának szerencsére semmi komoly baja nincs, fölösleges lett volna ügyeletre jönni. Ha már itt van, írok receptet é megsimogatom a buksi fejét, de legközelebb a házirovosához menjen ezzel. Lehet, hogy csepp a tengerben, de talán ő már nem jön vissza indokolatlanul, marad 9.999.999 további átlagember, aki nem végzett orvosit. De beteggel kiabálni, akár indokolt, akár nem, egyszerűen elfogadhatatlan!
Béla autóját tavaly augusztusban lopták el, pénzt várt a K&H Lízingtől és a K&H Biztosítótól, de meghökkentő módon még mindig nem érkezett a számlájára semmi. Pedig márciusban már nagyon úgy nézett ki, aztán mégis inkább a szívatás folytatódott. A testvércégek…..