Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balakaa

6 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fantáziátlanság? Tiszteletadás? Kétségbeesés? Ezer oka lehet annak, hogy egy gyártó elővesz valami régi nevet a tarsolyból, és egy új modell fenekére akasztja. Ritkán sül el jól. Azonos című írásunk kommentposztja...
Az már kiderült, hogy minőséget szeretnénk felár megfizetése nélkül, de mi a helyzet a vasúton a minőségi szolgáltatásnak még az expresszvonatnál is régebbi megfelelőjével, az első kocsiosztállyal?Régi korok embereinek motivációit már nehéz lenne feltárni: vajon miért…..
Ha nem utazol, akkor is érdemes, ugyanis a MÁV Zrt. és a Színes Város Mozgalom közötti együttműködés keretében kap új arculatot a kelenföldi vasúti gyalogos aluljáró bejárati fala. A napokban megkezdett munkában önkéntes diákok ragadnak ecsetet, s megszépítik,…..
Műemlékvédelmi elismerésben részesítette a tavaly felújított gödöllői Királyi Váró példaértékű rekonstrukcióját, felújítását a Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsának (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottsága. A magyarországi díjat egyedülálló módon…..
Közhír blog Megjelent a KÖZHÍR! 2012.03.08 15:01:00
Telnek a hetek, egyre inkább belesüllyedünk a második félév sűrű, zárthelyikkel, leadásokkal teletűzdelt időszakába. A tanulás során mindenképpen kell néha egy kis szünetet tartani, kikapcsolódni. Teheted ezt akár a HaBárban, akár az R épület nagyszerű bőrkanapéján, vagy…..
A közelmúlt magyar közlekedését érintő egyik legszomorúbb esemény mellet a Közhír sem tud elmenni. A Malév, a magyar légiközlekedés zászlóshajója, 66 év működés után február 3-án végleg befejezte szárnyalását. Ezzel, és a hogyantovábbal kapcsolatban beszélgettünk…..
Ha olvastad a Tanulási tippek című Közhír cikket, akkor láthattad, hogy az egyes típusok milyen jellemzőkkel bírnak. Ha mégsem tudod eldönteni, hogy pontosan melyik csoportba tartozol, töltsd ki a tanulási kérdőívet. A kitöltés nem bonyolult, az értékelést azonban kissé már…..
Köszöntelek, kedves Olvasó! A blog ugyan alapvetően vasutas tematikájú, azonban tudatában annak, hogy hazánkban a helyközi autóbusz-közlekedés nem kevésbé fontos szerepet tölt be mint a vasúti közlekedés, figyelmünket rá kell irányítsuk ennek az ágazatnak a történéseire,…..
balakaa 2012.02.23 15:37:00
@Thomas a laprugós: Remek olvasmány, köszönöm!
Nincs pénteken órád és netán már csütörtökön hazautazol? Ezen a héten válaszd az Utasellátó étkezőkocsikkal közlekedtetett InterCity járatokat! A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik az immár 7. alkalommal megrendezésre kerülő, népi hagyományt idéző Torkos Csütörtök…..
Attila küldte be az alábbi panaszt, melyben arról ír, hogy a Zalaegerszegtől Budapestre tartó gyorsvonat Győrben annyira megtelik, hogy utána már csak komoly harc árán lehet bárkinek is felszállnia. Ez a hering-jelenség ismeretes, főleg a diákokkal zsúfolt csúcsidőben, vasárnap…..
balakaa 2011.12.01 19:45:56
@Adani: Itt azért kicsit a román társaság is bedobhatná magát.

Kicsit más példa: Hernád IC Bp - Miskolc - Kassa útirányon, este fél hetes indulással. A szerelvényt a Jaroslav Hasek EC adja, annyi hogy a Jaroslav után lekapcsolnak róla, s így "csonkítottan" indul el Kassa felé. A péntek este fél hét egy igen szimpatikus időpont, ráadásul a cseh EC kocsik kényelmesek= a péntek esti vonatra már nem ritkán csütörtök este sem lehet jegyet kapni. Csupán egy kis rugalmasság kellene ahhoz, hogy Bp-ről plusz 1-2 kocsival induljon el, melyeket Miskolcon lekapcsolnak, s másnap egy másik vonatba sorozva (lezárva) küldenék vissza Bp-re. Időben nem sok, tolatási km (=költség) nem sokkal több, jegyárbevételt is generálna...
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
balakaa 2011.11.10 10:09:19
@kewcheg: "És az utolsó gondolat: kb. 100 négyzetméter!!! temőföld(kiskert) fedezné egy négytagú család egész évi zöldségszükségletét."

Tényleg? Akkor vagy a büdös életben nem termeltél semmit, vagy minimum négytagú családot nem láttál közelről. Ad1

Ad2 De legyen igazad: mikor menjen a szerencsétlen dudvázni és egyéb munkákat végezni a kertbe? Éjszaka fejlámpával?
Töltött fegyverrel, golyóálló mellényben álltak egy páncélozott csapatszállító mellett. Nem rám vártak, nem is a mi buszunkra: a fokozott rendőrségi jelenlét állandó, az országot behálózó négy méter magas szögesdrót sem véletlen. Dél-Afrikában járunk. Szánkban…..
Tankolja csuklós buszát, hogy még életében átvehesse az iPad-et! Vagy tankoljon, ahogy eddig, és elégedjen meg egy reklámbögrével. Mai cikkünk blogposztja...
Új MÁV blog Ez így kevés lesz 2011.07.13 12:18:00
Reggel a Keleti-pályaudvaron jártam, s leérve az aluljáróba az a kép fogadott, hogy a kordonok között hosszú sor kígyózik. 07:06-kor 4 db pénztár működött, míg kb. 80 ember állt sorba. Nem értem, miért nem lehet több pénztárt kinyitni? Ha meg hirtelen megnövekedett a…..
balakaa 2011.07.14 08:51:54
@kisQtya: Ha elolvastad még egyszer azt, amit írtam, szólj.

Nem megy? Segítek akkor:

www.mav-start.hu/

Jobb oldalon az aktuális hírek. Ha itt az általad használni kívánt vonalon van valami, (felvez szakadás ezen és ezen a vonalon, baleset stb) akkor itt írva lesz hogy MI az oka, illetve hogy jelentős késésekre kell számítani.

Ha már ez nagyon megy (mmint az olvasás), akkor tovább is léphetünk. Bepötyögöd a menetrend keresőbe a viszonylatodat. Enter. S lám, kihozta az adott viszonylaton közlekedő vonatok listáját. Namost ha elég bátrak vagyunk, akár le is nyithatjuk az adott vonat információit egy laza bal gombbal. Itt pedig már percre pontosan kiírja nekünk a gép, hogy "a pillanatnyi késés X perc". Ha pedig tudom, hogy késik a vonatom 20 percet, akkor ráérek 20 perccel később is kimenni az állomásra.

Lehetett anno poénkodni azon, hogy minek a mozdonyba GPS. HÁT ezért.

Emig-et pedig inkább nem kezdem el magyarázni.
Az ECO-üzemmódba kapcsolt kamion ugyanis nem más, mint egy gördülő forgalmi akadály. A mögötte tucatszám feltorlódó, kilencvenes tempóra limitált, és annak megfelelő útvonaltervvel útjára bocsátott sofőr baromi frusztrált lesz, ha nem éri el időben a kijelölt célt. Mai…..
balakaa 2011.05.22 16:04:59
@gyvy: Szeged - Wels (A) viszonylatban működik, van Ro-La. Záhony felé meg a már említett megfelelő pálya- illetve infrastruktúra hiánya miatt nincs Ro-La forgalom.
balakaa 2011.05.22 17:35:25
@padisah: És mit vigyenek vasúton a Tacskóba? Cukorrépát? Neadjisten zúzottkövet?

Másik kérdés: honnan vigyen a teszkóba árut a vonat? Ferencvárosból? Vagy a Józsefvárosi piacról? A központi elosztónak nincs iparvágány kapcsolata.

A tesco kiszolgálása miatt FÖ-LÖS-LEG-ES lenne vonatot indítani. Amit a mozdony megzabál, abból a megye összes teszkója el van látva.
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
Idén  április 28.-án, immár 8. alkalommal rendezték meg a legrangosabb hazai autóbuszos szakmai rendezvényt a Tököli autóbuszfesztivált.  Az előző évekhez képest több autóbuszgyár és háttéripari beszállító cég képviseltette magát. Az autóbuszgyártó…..
Mint olvashatjuk, Újpesten a Fidesz vezette önkormányzat egy havi 350-ezres életmű-díjat adna Derce Tamás ex-polgármesternek, élete végéig, sőt, már meg is szavazták. Kvázi azért, mert nyáron átállt a Fideszhez, és ősszel lemondott a választásról a fideszes Wintermantel Zsolt…..
A válasz attól függ, hogy ki teszi fel a kérdést. Lázár János is feltette a kérdést olyan embereknek, akiknek ad a véleményére, mikor új szolgálati autót keresett magának. Ezt válaszolták neki: Ez egy 5000 köbcentis V10-es motorral felszerelt, 450 lóerős Audi S8.…..
balakaa 2011.01.25 13:08:51
@Alf: Tollernek Passatja volt ha jól tévedek.
Az EU-elnökség idejére több mint kétszáz prémiumautót szedett össze a Külügyminisztérium, aprópénzért. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ma egy olyan sportszakmai kérdést vetünk fel, amely az Országos Rallye Bajnokságban (ORB) induló autók körét, ezzel pedig a mezőny összetételét is befolyásolhatja: Lehet, hogy mindenkinek újra kell tanulni a csoport-besorolásokat?Mindenki fújja - na jó, nem mindenki, és nem…..
Az empátia azonban nem korlátozódhat a családosokra, kisgyermekesekre. Sokan szeretnének együttérezni, hiszen valamiben mindenki sorstársa valakinek. Ennek érdekében, és a közúti köznyugalom, az általános szeretet, békesség és megelégedettség érdekében javasolnék néhány…..
Játszani jó! Játékra pedig mi sem lehet alkalmasabb, mint aminek a neve is ezt jelenti: leg godt azaz játszani jó. Röviden Lego. Csak a jegyzőkönyv kedvéért leírom: Lego a világ legjobb játéka. Pont! Emiatt könnyű nekem ajándékot venni. Nem is okoztam soha ilyen téren fejfájást…..