Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jaafar

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brúnó bizonyára direkt két számmal kisebb cipőt vásárolt télire, hogy az még garanciális időn belül elpusztuljon. Különösen vicces a cégvezető független szakvéleménye, aki szerint a belső szakadások "nem rendeltetésszerű használatból" erednek. Vajon mire…..
Egy héttel ezelőtti posztunk kisebb vihart kavart, majd előkerültek a benne szereplő felek és a végén egész korrekt kis párbeszéd alakult ki közöttük. Én azon a véleményen vagyok, hogy nem minden taxis bunkó, utasként sosem szokott panaszom lenni. A posztban szereplő kolléga -…..
jaafar 2011.04.29 18:36:08
@horex: Itt ha integetnél a fehér kendővel, senki nem engedne el, de az első pirosnál kilopnák a kezedből a svéd diplomaták. :)
Gergőhöz hasonló sztori akár bárkivel történhetett volna. Talán senkit nem veszélyeztetett azzal, hogy megelőzött néhány autót az autópálya belső sávjába húzódva, ha a tükörbe nézve azt látta, hogy üres a sáv. Amennyiben tényleg a "semmiből" érkezett a másik…..
jaafar 2011.04.27 17:13:04
@Alikam: Én pont leszarom a Pintér rokonait is. Sportmotorral fogjon meg valaki. Főleg, ha le is van ragasztva a rendszámom, vagy fel van hajtva. A rendőrre is rá szoktam dudálni vagy villogni, ha hülyeséget csinál.
Útjaink olyan minőségűek, amilyenek, ugyanakkor eltérő mértékben vigyázunk autóinkra. Azt én sem szeretem, ha valaki 20-szal döcög előttem egy látszólag viselhető útburkolaton, de azokat sem, akik a fekvőrendőr méretű huplik és gödrök fölött át akarnak tolni engem is…..
Robogó Kész a Vespa! 2011.04.17 08:15:00
Tibi bejáratós Vespája szét lett kapva, hogy az újszerű állapot visszaállítódjék, másrészt megszűnjön az áldatlan helyzet, hogy egy olasz jármű nem piros, hanem zöld - amely szerintem nagyon jó szín egy békának és a Vespa sem mutat vele rosszul, de van amikor az ember…..
A blog olvasói már több ízben olvashattak autóvadászatokról illetve a vadászok munkájáról. Nem unatkoznak, mivel sajnos még mindig nagyon sok autót lopnak el és,a bűnözők módszerei, technikái is fejlődnek. Tavaly velük tarthattam az egyik autóvadászaton, és nagyon is izgalmas…..
jaafar 2011.04.14 12:52:54
@Tron65: Téged az mit zavar? Dolgoznak a régi AVH-s beidegződések? Fáj az neked? Több pénzed lesz, ha valamit csinálnak a tulajjal?
Igazi rosszindulatú paraszt lehetsz.
Nem először szerepel a blogon olyan eset, amikor valaki a diplomáciai mentességgel visszaélve hágja át a szabályokat és közlekedik úgy, mintha mások ott sem lennének. Cork77 mellett is elsuhant egy ilyen nem túl szabályosan. Ráadásul ez az autó nem "kivételesen most az…..
jaafar 2011.04.09 23:37:11
@D4D: A piros CK a diplomáciai testületek kisegítő személyzetének autóira kérhető, akik nem állampolgárai a fogadó államnak, diplomácia ranggal nem rendelkeznek.
Az alábbi poszt is igazolja, hogy ott is lehet kapni bírságot és akkor is, amikor nem is számítanánk rá, akár külvárosban vasárnap is. És a KRESZ szerint jogos is. Talán sokáig nem érdekelt senkit egy behajtani tilos tábla, hely hiányában az ott lakók szépen behajtottak és…..
jaafar 2011.04.08 21:42:51
@''autónepper.'': Elég öreg autója lehetett, mivel 2004 után már ott figyel a regmatrica a szélvédőn. Azon meg elég olvasható a rendszám. :-)
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a saját lábán járhat, és bárhova könnyedén eljut. Ezért törekszünk mindenhol arra, hogy akadálymentesítsük a terepet és megkönnyítsük a kerekesszékes embertársaink közlekedését. Erre hivatottak a rokkant parkolók is, amelyeket általában…..
jaafar 2011.04.06 19:12:11
@''autónepper.'': Én egy ilyen pár perces papírbedobás után, tuti, hogy leváglak. Az én időmből ne raboljon senki. Nyilván vidéken lassabban megy az élet, de amikor nekem időre oda kell érnem valahova, nem szeretnék egy ilyenbe botlani.
Roki helyre nem állunk meg, ez alap szerintem. Mondjuk azért a posztíró nem tudta volna kihagyni egyszer sem, hogy luxusautó, terepjáró, nagy autó,stb. Azért az írigységet nem sikerül levetkőzni soha. Nem mindegy milyen autó állt meg paraszt módon mellette?
jaafar 2011.04.06 19:28:23
@sixx a bolsevik: Álljunk meg egy picit. Ha nem tetszik a fizetés, el kell menni lopni. De ha egy üzlet 8ig van nyitva, akkor 8 előtt 5 percel is nyitva van még és be kell engedni a vevőt. Az, hogy ő hány óráig van fizetve, illetve mikor és hogyan megy haza, az nem az én gondom. Ezt beszélje meg ő a munkáltatóval, vagy ha nem tudja megoldani, váltson munkahelyet.
jaafar 2011.04.06 23:28:23
@1kutya: Csak egy OBI-s parasztnak magyarázhatod, amikor ő így is- úgy is megkapja azt a 80,000Ft-is fizetését, forgalomtól függetlenül. De az ilyen ne is keressen soha többet.

@''autónepper.'':Elég nagy ez a város, ha nem járok arra, tőlem azt csinálsz a birkákkal, amit akarsz. :-)
Szabálytalan és bunkó parkolásos képekről volt már több poszt is, de a téma kifogyhatatlan. Most két olvasónk képeit osztom meg veletek. Az egyik jól példázza, hogy vannak, akiknek határok nem léteznek (itt a szó szoros értelmében a szlovák rendszámmal is visszaélve). Ezt a…..
jaafar 2011.04.02 13:51:30
@kovi1970: Te egy igazi rosszindulatú, írígy magyar vagy. És még okoskodsz is. Szerinted a szlovák rendszámmal lehet valamit csinálni? Vagy bármilyen EU-s rendszámmal? Megsúgom, nem. Te erre rendőrt hívsz? Neked attól több pénzed lesz? Tudsz venni egy kiló csirkefarháttal többet? (Mert feltételezem nem argentín bélszínen élsz)
És még másokat oktatsz, hogy billentyűzet, stb. Neked, prolinak sosem lesz laptopod, de cserébe azzal vígasztalod magad, hogy az csak a gazdagok hülyesége, mert látod, neked az asztali pc-hez 1,000Ft egy billentyűzet. Csak neked az 1,000Ft annyira fáj, mint a másiknak egy új laptop.
Tudod amikor az okos hülyéskedik, az teljesen rendben van, de amikor a magadfajta hülye okoskodik, az katasztrófa.
jaafar 2011.04.02 21:16:50
@kovi1970: Te tényleg ennyire tájékozatlan vagy? Mivel lehetne lebukni? Hogy van egy szlovák céged és arra írtad a kocsidat? Ez teljesen törvényes. Van biztosítása, műszakija, stb. És szerintem ha lenne egy szuzukid, pont te örülnél a legjobban, ha akár 10,000Ft-al is olcsóbb lenne. Ti prolik azt gondoljátok, hogy ha van 20 millióm kocsira, akkor a másik 3 millió-t nincs hova tenni? Inkább befizetem az államnak?

Te az a típus lehetsz, aki az anyját is +b.szná 100Ft-ért, de visszakérné, ha nem volt jó.
Meglepett a levél amit Gyula küldött nekünk. Még nem hallottam soha olyanról, hogy valakit feltereltek autópályára, majd be akarták rajta hajtani a büntetést, s még megtetézték egy fenyegetőzéssel is. Pedig Ő most hasonló cipőben jár. Segítségeteket kéri, hátha Ti tudtok egy…..
Volt már rá példa, hogy valami oknál fogva kitettem körbeküldözgetős levelet, de az is biztos, hogy nem túl sűrűn fordul elő ilyen. A lent olvasható viszont már több, mint tíz helyről futott be hozzám, emailben, színes-nagybetűs pdf-ként, közösségi oldalakon, mindenhol ezzel…..
Gábor csúnya leckét kapott az élettől, mégpedig azt, hogy egy napig se hagyjuk az autót biztosítás nélkül, mert tuti, hogy abban az egy napban fog történni vele valami baj.2 hete volt egy 3+ milliós autóm. „Lecseréltem” egy kőkemény tapasztalatra: semmit se bízz a…..
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
jaafar 2011.02.19 16:23:25
@Reggie: Ez hogy jön a témához? Azért szerintem gyorsabb lenne a közlekedés, ha néhány bp.-i kereszteződésben meg lenne engedve a jobbra kanyarodás a piros lámpánál is.
Szerencsére néhol van kiegészítő lámpa. Ami enged jobbra kanyarodni.
Ahhoz sajnos már hozzá kellett szoknia az arra gyakran közlekedőknek, hogy a Bécsi úton napi szinten akad valami barom, aki leparkol a 17-es villamos útjába. De mint azt a villamos vezetője megírta, nem csak ezen a helyen jellemző ez, a Krisztina krt. sem kivétel. És ha ez mind nem…..
autózz! Frissen szervizelt Fiesta 2011.01.28 22:07:00
Ha már tegnap hirdetéses poszt volt, az lesz ma is, de ez már inkább megmosolyogtató, mint elgondolkodtató. Természetesen rendszeresen karbantartott, nem dohányzó autóról van szó, hölgy tulajdonostól. Ja, és garázsban tartották. És ahogy az első képen is látható, a jobb eleje…..
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
Na jó, túloztam, csak a 21%-áig. És akkor még nem tudjuk, hogy az eredeti hirdetésben tényleg a valós számok szerepeltek-e... Elsőként íme Ákos levele. Találtam egy hirdetést feltünően kedvező árú Audi S3-ra, amiről gyorsan kiderült, hogy visszatekert km óráról van szó.…..
jaafar 2010.12.05 18:57:20
@CD-R80: Csak óvatosan itt a kisebbségekkel, még a végén megbélyegeznek, hogy antiszemita vagy. :-))
jaafar 2010.12.05 19:27:33
@pengusz: Ez elég életszerűtlen. Egy bíró sem enné meg. Jó, hogy nem a vevő kényszerítette a neppert. Inkább az a baj, hogy a nyomozó hatóság elutasítaná a nyomozást, mert szerintük ez nem lenne bűncselekmény. Pedig az.
jaafar 2010.12.05 20:26:02
@pengusz: A gyártó cég nem fog perelni. A hitelrontás ott nem állna meg.
Viszont, ha valaki visszatekert órájú autót vesz, pl nem cserélteti ki a vezérlést, mert úgy gondolja, hogy már megtették pl a 120,000km-es szervíznél. Látja, hogy van benne 130,000km, miért is cserélné? Majd egyszer csak elszakad a vezműszíj, szétveri a motort. Itt jogos lenne a kártérítés. Azt mondaná a rendőrség, hogy polgári peren érvényesítse az igényt. De mire oda érne a per, már fel lenne számolva a cég.
Na azért kéne az ilyen kereskedések ellen büntető eljárást kezdeményezni. Főleg, ha folytatólagosan követik el, ráadásul üzletszerűen.
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
jaafar 2010.12.03 18:54:10
@Myta: Végre valakinek egy épeszű hozzászólása is van. A motoros, távirányítós kapu nem luxus cikk ám. :-)
De majd mindjárt jönnek a kommentek, hogy köcsög, újgazdag buzi, nincs mindenkinek pénze rá, nem megoldható, stb. :-))
Talán nem csak velem esett már meg, hogy valami barom úgy felhúzott, hogy hosszan rádudáltam - azért nem fél percre, csak néhány másodperc erejéig -, de ilyenkor többnyire villantanak egy bocsánatkérést vagy intenek. Jobb esetben nem középső ujjal. Zsolti esetében viszont a…..
Szerencséje volt a Mondeot vezető nőnek, akit András látott necces szituációba keveredni. Nem tudom, mit gondolt, mi van, ha ráfut a mixer kocsi? Behorpad a lökhárítója? Az egyirányú Török utcánál állok a kocsisorban, mennénk a Moszkva tér felé. Én a belső sávban,…..
jaafar 2010.11.24 19:47:12
@Laci Today: Jó story. Csak nem nagyon szoktak csoportos kihallgatásokat csinálni. Nem éppen jogszerű. Csak azok lehetnek bent, akik szerepelnek is a jegyzőkönyvben és alá is írják a végén. Tehát senki más. :-) De storynak szódával elmegy. :-)
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..
jaafar 2010.11.22 19:51:02
@SilentSound: Akkor mire? Hogy megmutasd az asszonynak, hogy merre kell menni a telekre?
Tudod jól, hogy a legtöbb ember azért venné. De a biztosító sem fogadhatja el, mivel jogellenes a felvétel.

Szerintem teljesen felesleges. Tényleg nincs jobb helye annak a pénznek? Senkinek nem akarok a zsebében turkálni, nem szokásom, csak szerintem teljesen felesleges és használhatatlan dolog.
jaafar 2010.11.22 21:24:54
De mi a gyakorlati haszna egy ilyennek? Ezt meg tudja valaki magyarázni?
@Parajpuding:Az én rendszámomat kamerázhatod, EU-n kívüli. Mit kezdesz vele? Azt nem látod hátulról, hogy ki vezeti. És egészen véletlenül lesz egy kölcsönadási szerződés egy külföldi diplomatával.
jaafar 2010.11.23 00:02:56
@Mityu: Ez nem a móri ügy. :-) És ott sem fogadták el a cellainfót, mint bizonyítékot. :-)
Kék meg zöld helyzetjelző LED-ekkel már sokszor találtam szembe magam az utakon, engem már ezek is zavarnak, mindemellett legjobb tudomásom szerint szabálytalan is a használatuk. Ennek ellenére néhányan úgy gondolják, hogy hozzáad tíz lóerőt az autójukhoz, meg úgy egyébként is…..
jaafar 2010.11.21 16:06:40
@Gyurma73: Ezt cáfolom. Libanonban mindenki használja. Nem azért, mert a rendőr szól érte, hanem mert kell.