Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Navarone

0 bejegyzést írt és 1041 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életmódváltás, mint valós gondolkodás- és életvitel szerinti minőségi fejlődés csak akkor érhető el, ha a felszínes, tettekben megnyilvánuló szint alá merülve, a fejünkben is új alapokra helyezzük az önmagunkról, az egészségről alkotott képet. Ennek részeképp étkezési zavarosként fel kell…..
Naiv ügyfél tavasszal 1 hónap alatt elpusztult Puma sportcipőjét végül a Puma Hungária saját hatáskörében mégis kicserélte jófejségből: Mivel panaszomban írtam, hogy az ügy fejleményeiről tájékoztatlak titeket, így ezen eseményeket most szeretném megosztani veletek. Úgy…..
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
Navarone 2021.02.11 11:49:01
Régi topic, de hátha olvassa még valaki:
Tízéves Ariston Genius One kazánunk egyszer csak elkezdett nem működni. Amikor fűteni kellett volna, belobbant a láng, pár másodpercig égett is, éreztem a kimenő csövön, hogy elindult a forróvíz a padlóba, majd hibaüzenetet írt ki, és lekapcsolta a lángot. Ezt párszor ismételgette, majd nem próbálkozott tovább. Hovatovább egyik reggel teljesen kikapcsolt állapotban volt a készülék, a panel sötét volt.
Ariston budapesti szerelői közül próbálkoztam, nem tudott kijönni egyik sem, mert sok a munka, sok a cím.
Próbálkoztam noname szervizest kihívni. Megnézi a panelt, azt mondja, hogy a biztosítékot levágja valamiért. Minimum 80 ezer az új panel, plusz kiszállási díj, plusz szervizdíj, és akkor még csak a panelről van szó, a kazánhoz még hozzá se nyúlt. Szerinte 150 ezer alatt nem ússzuk meg, inkább vegyünk egy új kazánt. Ez a kazán tíz éve félmillió forintba került, és csökkent az ára valamennyit, de egy jó kazán most se kapható 250 ezer alatt. Lógott az orrunk, hisz hideg volt, valamilyen megoldás kell, ne fázzunk.
A Facebookon kerestem egy szervizes csoportot, ott elpanaszoltam a bánatom. Az egyik hozzászóló azt írta, hogy nem létezik az, amit a szervizes mondott, és ha megengedem, ő eljönne megnézni ezt a kazánt, és csak akkor kér pénzt, ha sikerül megjavítania. Mellesleg bejegyzett Aristonos szerelő, csak egy másik megyében (ellenőriztem az Ariston hivatalos oldalán). Meg is állapodtunk, másnap ki is jött megnézni. Nézi a panelt, és mutatja, hogy van egy nagyon picike, korong formájú mittudoménmi a panelre forrasztott sok apró bizbasz között, ami el van repedve, és az okozza szerinte a fent részletezett hibát. Azt mondta, hogy elektronikai jellegű a hiba, rossz érzékelés jön létre, és leáll a készülék. Azt mondta, hogy a másik szervizes valószínűleg megpróbálkozott lehúzni minket, mert egy új előlapi panel ehhez a készülékhez 67ezer forint és nem 80, viszont ránézésre jó állapotban van és elég lenne csak megjavítani. Utánanézett, a javítás 25 ezer forint. Két munkanapra vállalta. El is vitte a panelt, másnap hívott, hogy kész van a javítás és következő nap jönne is. Meg is jött, beszerelte a megjavított panelt, és a kazán pöccre indult, azóta is folyamatosan fűt, egyszer sem állt le, pedig a javítás óta eltelt 4 hónap. 15 ezer forintot kért a kétszeri kiszállásért.
A kazánra azt mondta, hogy szép állapotban van, látszik, hogy rendszeresen látta szervizes, ez a készülék még legalább 8-10 évig működni fog. Megspórolt nekünk félmillió forintot.
Már miért költözne el valaki Dániából, ami sok felmérés szerint a világ egyik legjobb országa? Számtalan oka lehet ennek, mindenesetre Balázs hat év után döntött úgy, hogy ideje változtatni. Ugyanakkor posztja nem csak ezért érdekes, de azért is, mert úgy gondolom, bizonyos…..
Azt hittem a felvásárlási láz amolyan média felhajtás, de tegnap, amikor betévedtem, hogy beszerezzem az EGY HÉT-re , ismétlem EGY HÉTRE elegendő élelmiszert, szembesülnöm kellett azzal, hogy bizony, kenyér, liszt, cukor, só, rizs, étolaj, konzerv, hús,ilyenekről ne is álmodjak. Néztem, ahogyan a…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
Navarone 2020.03.23 14:15:23
@káposzta: bezzeg ha nem hozzák meg ezt a moratóriumot, azért sírnátok, hogy "jajj, mi lesz a törlesztőrészletekkel így".

Van sapka - nincs sapka.

Ez legyen a legrosszabb, hogy nem lehet egy ideig kölcsönt felvenni, mint hogy tömegesen bukjanak bele az emberek.
Speciális körülmények, speciális Homárok. Egy rendvédelmi szervnél dolgozó olvasónk és egy orvos is írt nekünk, mindketten utaztak volna, de a kormányrendelet még napokkal ezelőtt megtiltotta ezt. Mivel a munkáltatójuk tiltotta el őket az utazástól, keresték a lehetőségeket arra, hogy valahogy…..
Navarone 2020.03.18 14:35:13
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
Vigyázol a telefonodra, óvod minden karctól, a szerviztől mégis sérülten kapod vissza? A hosszú és kimerítő eset kapcsán olvasónk tanácsát szeretnénk kiemelni: "aki nagyobb értékű készüléket ad le szervizelésre, ragaszkodjon a szervizbe leadott készülék valós állapotának megjelöléséhez, alaposan…..
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
Olvasónk a megszokott márkájú öblítőjébe csalódott akkorát, hogy a gyártót is megkereste a problémával. Ugyan a mosógép, a mosógép aktuális a tisztasága, a program, a hőmérséklet mind mind befolyásolja az illat erősségét, ha semmit nem érezni a ruhán, az valóban nem indokolt. Az erről folytatott…..
Navarone 2019.11.06 19:26:32
@Zabalint: Ez mekkora hülyeség :D Öt évig éltem egy skandináv országban. Ott is pontosan ugyanúgy használnak öblítőt, mint itthon.
Navarone 2019.11.06 19:28:43
@juhaszvik1: rövid programon nem oldódik fel rendesen, továbbá ha a ruhák közé teszik, akkor sem (ha nem a dobba, a bepakolás előtt). Langyos vízben is hosszabb ideig oldódik.
Egyébként pénzkidobás ilyet venni, pont a hátrányai miatt és az adagolás sem gazdaságos. Drágább is a kilóára.
Navarone 2019.11.06 19:31:20
@SZIGMA: hogyne, annyi idejük van az áruházi dolgozóknak, hogy még ezzel is pepecselnek.... Jó isten, gyere le....
A padlófűtés története egészen az ókori Római Birodalomig nyúlik vissza, ahol a nagyobb középületekben oldották meg a fűtést, a padlón keresztül. Igaz a rómaiak még nem problémáztak azon, hogy 3 vagy 5 rétegű csöveket fektessenek-e le, hanem egyszerűen bevezették a termálvizet a padlólapok alatti…..
Navarone 2019.11.03 19:09:20
@Kawaszaki: Miért is ne? Minden szobánkban padlófűtés van, a 9 nm-es félszobában is. Meleg van.
Jó pár éve már, hogy a kormány átalakította a hazai cafetériarendszert, és az Üdülési csekket társaival, a különböző utalványokkal ki-, a Széchényi Pihenőkártyát vagyis SZÉP-kártyát pedig bevezette. Aki kap ilyet a munkáltatójától, az tudja hogy működik, a többieknek mondjuk: az éves juttatás 3 féle…..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
  Legutóbb júniusban szörnyülködtünk egy gyanús Adidas webshopból érkezett cipőn (azóta az az oldal szerencsére az enyészeté is lett), de az a Kínában postázott példány - bár nem volt szép, és pláne nem volt Adidas - semmi  az alábbi képeken szereplő darabhoz képest. Igen, a nyitóképen balra a…..
Egy kisebb, fél óra alatt javítható kivitelezési hiba miatt nem szolgáltatja azt a szolgáltató, amire a naiv ügyféllel szerződött. Pedig ritka ám az ilyen kitartó ügyfél, még a végén felszereli magának. A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. kábeles internetét használom. 2018 év végén az új,…..
Navarone 2019.09.12 13:42:08
@Darth Revan: kizárt. Külföldországban minden csakis szebb és jobb!!!
Navarone 2019.09.12 13:42:08
@Darth Revan: kizárt. Külföldországban minden csakis szebb és jobb!!!
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..
Gergely tudatos fogyasztó és nem hagyja magát, ám a szálláshely és a Bónusz Brigád egymásra mutogatnak. Hogy lesz ebből romantikus hétvége? Történt hogy feleségemmel a házassági évfordulónkra készültünk, amikor is nagyon megörültem egy remek BónuszBrigádos ajánlatnak. Kapcsolatunk hajnalán első…..
Navarone 2019.09.02 08:42:37
@Taxina: hadd adjam oda a nap díját ezért a hatalmas általánosításért.