Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapucsengő86

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
A magyar felsőoktatás strukturális problémáit nem lehet megérteni anélkül, hogy megvizsgálnánk annak környezetét, társadalomban betöltött szerepét, illetve jelenlegi működését. Azaz hol basszuk el. Ide tartoznak: A felsőoktatással szemben támasztott kimondott és…..
kapucsengő86 2015.11.27 00:13:42
Alapvetően magyarországi (akár humán) diplomával sem reménytelen ám az élet, csak éppen rohadtul nem mindegy, hogy azt a dipót "csak úgy megszerzed" (megelégedsz egy-két 2-essel és 3-assal is az indexedben, vizsgaidőszakban eljársz inni, stb.), vagy konkrétan a beledet is kigürized a tudásért (OTDK-ra jársz, jóban vagy a tanárokkal, önkéntességet/pluszmunkát/szakkolit vállalsz a szabadidődben), és esetleg már egyetemistaként leteszel valamit az asztalra. Na hát ezt úgy 20 évesen én eléggé benéztem, hosszú időmbe telt (és nem kevés pénzembe került) helyrehozni. Közben persze én is jobbra-balra sipítoztam, hogy "de hát nem tanítanak gyakorlatban hasznosítható ismereteket", meg "szar a rendszer" meg blabla. Ha még egyszer újrakezdhetném egy szál érettségivel a hátam mögött (de már a jelenlegi felfogásommal a fejemben), akkor valószínűleg se a szakot, se az országot nem cserélném le, csak a saját hozzáállásomon változtatnék. Az a baj, hogy ha nem vagy versengő másokkal és maximalista önmagaddal szemben (én sem voltam az), akkor hiába szidod az egyetemet meg az országot, ha nincsen protekciód, akkor csak te tehetsz magadért. Persze azt aláírom, hogy akkor sem feltétlen jön be az élet, ha apait-anyait beleadsz, illetve léháskodva is lehet szerencséd - viszont a hozzáállásoddal javíthatsz a helyzeteden. Sok ismerősömnek ugyanannak a magyar egyetemnek ugyanazzal a szakos diplomájával jött össze a külföldi PhD vagy a jól fizető állás, amivel mások éveken át munkanélküliek voltak. És ma már látom, hogy ez az esetek többségében egyáltalán nem volt véletlen.
Nem vagyok nagy hamburger fanatikus, ha mégis rám jön az olthatatlan vágy, többnyire kedves barátaink vejének Retro büféjében szoktam elfogyasztani egy cheddar sajtos finomságot. Ennek ellenére nagy ritkán előfordul, hogy a menyasszonyom addig rágja a fülemet, ameddig be nem ugrunk…..
Ma reggel Rogán Antal feltöltött a facebookra egy videót, amiben a Szomszédok legjobb jeleneteire rímelve egy panelház melől követelte annak a szlovák nőnek a házi őrizetből előzetes letartoztatásba helyezését, aki ittasan karambolozott és a bíróság első fokú döntése…..
Tanulságos kutatási eredményeket közölt a Tárki: a közvélemény-kutató cég szerint a választók között minden életkori csoportban magasan vezet a Fidesz. A kormánypártot a fiatalok körében a Jobbik, az idősek között pedig a szocialisták tudják megközelíteni, de ebben a…..
A Zugügyvéd már találkozott azzal az abszurd gyakorlattal, hogy ittas kismotorozás miatt bevonták valakinek a B kategóriás jogsiját. Szia Zugügyvéd,Kerékpárral belefutottam a nem rég tartott „közbiztonsági” akcióba. Persze ittam előtte két sört, azért is mentem…..
Fotó (új):  Barbay Csaba Egyáltalán nem mai darab Csap Viktor panellakás-rekonstrukciója, először 2009-ben publikálták. Ám Sadia most osztotta meg velem, nekem új volt és beleszerettem. Tulajdonképpen nem is értem, miért nem terjedt el jobban a házgyári lakásokban a…..
Szamárpad Fogadott pro(vo)kátorok 2013.01.29 11:56:03
Független. Civil. Ez ma annyit tesz: radikális baloldal által irányított. A Hallgatói Hálózat, ismertebb nevén a HaHa csak ironizál azon, amit a Magyar Nemzet tegnapi számában felderített: radikális baloldali szervezetektől kaptak segítséget ahhoz, hogy itthon tüntessenek, hatpontos követeléseket…..
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
kapucsengő86 2013.01.29 00:13:22
Tetszik a bejegyzés, vincenten ritkán van ilyen, de nagyjából minden sorával egyet tudok érteni. Őszintén szólva rohadtul elegem volt már az olyan mainstream posztokból, amelyek lényege annyiban foglalható össze, hogy "az LMP vesztét jelenti, és ráadásul HAZAÁRULÓVÁ is válnak, ha nem közösülnek azonnal análisan és passzív félként az MSZP-vel és annak klónjaival (dk, e14)".

@dr Brcskzf Gröőő: "ha hihetünk kiáltványaiknak" Na pont ez a baj, én már nagyon régen nem vagyok képes hinni senkinek, aki MSZP vagy Fidesz kormány idején bármilyen szerepet vállalt.

@nevetőharmadik: Valóban, frankón meg lehet ideologizálni mindezt a demokrácia megmentésével is. Nem baj, hogy ennek érdekében tökönszúrom önmagamat, áh dehogy. A demokrácia megmentéséért esetleg még azt az apró kellemetlenséget is hajlandó vagyok elviselni, hogy hozzám vágnak egy "zsíros politikai pozíciót". De csak mert jófej vagyok, és demokrata.

@V mint...: Nagyjából ugyanaz, mint amit feljebb megfogalmaztam. Együtt kell élni a tudattal, hogy nem lát mindenki megmentőt Bajnaiban.
Snoop nagy rasztafári reinkarnálódásában mi is sokáig kételkedtünk, aztán pár dal és egy nagyon betépett videó után már kezdtük elhinni, hogy ez most halál komoly. Azonban vannak, akik szerint ez az egész csak egy reklámfogás a rapper részéről és az egész rasztafári…..
Tengermély köszönetem és tiszteletem Nyelvész Józsinak és Modor Gyurinak. abrosz anorák apanázs aranygaluska ász babakelengye baka bakfis banda baromfi baromi batyu (péksütemény) bébi bekrapekozik bélás (kétforintos) berek bibi blézer bomlik (ne…..
kapucsengő86 2013.01.20 12:23:49
Modorosblog A blogketrec 2012.12.23 12:04:37
A valódi civil tartalmak (nem Békemenet!) kedvelőinek, a kiegyensúlyozott média nevében. Folytatás innen. Téli rózsás forradalom_______________________ BLOG.HU Der Untergang Orbán bukásának margójára A radnótis és ELTE-s ártatlan fiatalok két nap leforgása…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
kapucsengő86 2013.01.09 21:16:19
@no-night: Nightwish-sal gondolom az a "baj", hogy 2000 (vagy nem tudom már, mikor volt) körül minden 14 éves minirocker azt hallgatta, sőt, áltsulis-gimig korosztályban igazából nem is számított rockernek az, aki nem szerette (de mondjuk még az akkor 40-es, férfi osztályfőnököm is hallgatott Nightwisht). Tankcsapda egyszerű dal (azt is többet ordítoztuk részegen a haverokkal, mint ahányszor rádión hallottam) szintén hasonló okokból szerepelhet a listán (ugyanakkor a Mennyország Tourist jelenléte teljesen jogos).
kapucsengő86 2013.01.12 16:02:22
@A Tyne folyó déli partja: Én 2000-ben épp 14 voltam, és valahogy akkorra lett pont nagyon sok rocker. :) Én nem voltam az, deszkás cuccokban jártam, és egy ideig én is a reppért voltam oda, de emellett Tankcsapdától kezdve diszkós - mai szemmel, vagyis inkább füllel - fosokig elég sok mindent meghallgattam.
kapucsengő86 2013.01.12 18:25:34
@A Tyne folyó déli partja: Persze, megértelek, én most vagyok 26, és rohadtul nem vagyok képben azzal, hogy a 14 évesek mostanában milyen zenére verik magukat. Annyit tudok csak, hogy 14-15 körüli (lány) unokatestvérem hc metált hallgat, de más ilyen korút nem ismerek, úgyhogy azt sem tudom, hogy ez az ő korosztályában mennyire divatos. :)
De mostantól nem csak a pornórajongók kapnak külön feldolgozásokat a legfrisebb sikerfilmekből. A Pi életének másik remake-jét például a matematikusok fogják szeretni. Az utóbbi időben elterjedt, hogy a hollywoodi sikerfilmekhez azonnal elkészül a felnőttfilmes verzió is, ki…..
kapucsengő86 2013.01.09 15:58:39
Azt gondoltam, megírom, mit tartok a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért mozgalmak tárgyalásairól. Szanyi kapitány Azt gondoltam, megírom, hogy a nagy…..
kapucsengő86 2013.01.03 10:17:35
Kezdjük ott, amit azért érdemes az elején tisztázni, hogy lassan hatodik éve vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatója - jelenleg szociológia mesterszakon is - így valamennyire személyesen érintenek a Semjén-Molnár plágiumtengely által felvetett etikai kérdések, a…..
kapucsengő86 2012.12.09 00:53:47
Állítom, itt a kommentelők 99%-ának fogalma sincs MAK (Molnár Attila Károly) mesterről. Én viszont szociológia szakon végeztem a TÁTiKán, úgyhogy mesélnék egy picikét erről a Molnárról a külsősöknek. Szóval a figura nálunk a kar trolljának számított, egy igazi bunkónak, akiről senki nem tudta igazán, hogyan került oda (ellenben azt mindenki egészen pontosan tudta, hogy melyik pártot isteníti, mivel ezen nézeteit speciel nem igazán rejtette véka alá). Az előadásai (számomra) elviselhetetlenek voltak, ennél fogva az első idők után nem is nagyon jártam be. Két szóbeli vizsgám volt nála, és - becsületére legyen mondva - mindkettőn átengedett. Na de azért nem akárhogyan, mindkettőhöz fűződik egy-egy kis sztorim. Az elsőnél (filozófia tantárgyból), amikor - szerinte - hülyeséget mondtam, háromszor körbeforgott a forgószékén, és hangosan vihogva ordította, hogy "ugye tudja, hogy most baromi nagy ökörséget mondott?!" Najó, ezek után meglepett engem, és jófejségnek is értékeltem a 3-ast (bár szerintem amúgy csak és kizárólag jót mondtam, szóval ebből a perspektívából viszont egyáltalán nem meglepő az érdemjegy). Másodszor (Max Weber vizsgán) nem is az én vizsgám a sztori lényege, hanem az előttem szóbeliző lányé. A lány épp sorra került Molnárnál szóban, én pedig akkor mentem be felkészülni a feleletre. Szegény csaj nagyon-nagyon izgult, kezeit tördelte, szeme tágra nyílt, meg ilyesmik - picit sajnáltam is. A felelet közben Molnár rezignált arccal meredt a semmibe, majd a lány indexét kezdte böngészni unalmában. Egyszer csak kipottyant az indexből egy fotó (nem az index-kép, hanem egy nagyobb fénykép, ami bele volt téve, foggalmam nincs, miért). Na Molnár visítva felröhög, amikor meglátja a képet, majd kézbe veszi, és hosszasan mered hol a képre, hol a csajra (csaj persze rohadtul megijed, majd jéggé fagy, azt hiszi, valami rosszat mondott). "Na ugye nem mondja, hogy ezen a képen maga van?!" - kérdi röhögve Molnár. Mire a csaj: "De, ez én vagyok." "Jó régi kép, mi?!" - így Molnár. "Öö... Két hete készült" - feleli a csaj. Persze átengedte, már meg nem mondom, hanyasra (de kétlem, hogy a feleletből három szónál többet elcsípett volna a mélyen tisztelt tanerő). Szóval, bennem ezek a személyes élmények csak erősítették azt, hogy Molnár a kar leginkompetensebb, leggyökerebb oktatója (másról is vannak persze nagyon negatív emlékeim, de azok az emberek koránt sem vele egy lapon említendők). Ha akármilyen plágiumügy miatt kibukik Molnár a picsába, én őt fogom a legkevésbé sajnálni - és nem pártszimpátiai okok miatt. Szóval az én szememben ez nem is pártpolitikai, hanem személyi kérdés: Molnár alkalmatlan, takarodnia kellene a picsába.
A Medián ma megjelent közvélemény-kutatása egyértelművé teszi, hogy Orbán leváltása nem csupán álom, hanem lehetőség a szavazók előtt. A kutatás szerint a DK és a 4K! 1, az LMP 3, az MSZP és a Jobbik 10, míg az Együtt! 2014 14, a Fidesz pedig 22 százalékon áll. Ha azonban…..
kapucsengő86 2012.11.08 11:31:52
@Kandeláber: Igen. Úgy látom, baloldalon még mindig meglepően keveseknek esik le, hogy Bajnai az MSZP jelöltje (is) lesz 2014-ben. Ez egyelőre még nincs kimondva, de egyértelmű jelek vannak rá. Egyébként még az is lehet, hogy össze fog jönni nekik, elvégre 2002-ben le tudták győzni Orbánt hasonló stratégiával. Akkor sokak számára épp azért volt vonzó Medgyessy, mert bár alig tudott beszélni, de nem tűnt arrogánsnak, megfontoltnak látszott, és remekül kontrasztba lehetett állítani Orbán vadul hőzöngő stílusával. Tetszik vagy nem tetszik, ez így volt. Azóta eltelt egy évtized, ennek a kornak nyilván vannak már más igényei is, de a taktika attól még sikerrel járhat. A lényeg tehát, hogy aki Bajnaira szavaz majd, az az elmúlt 22 évre is fog szavazni. Ennek én sem örülök, mert így még mindig nem látom a politikában azt az erőt, akit támogatni tudnék.
kapucsengő86 2012.11.08 13:18:54
@ColT: Nekem sajnos úgy tűnik, hogy az LMP az évtized lufija. Az egyetlen ok, amiért talán mégis érdemes lehet rájuk szavazni, az az, hogy talán még mindig jobb, ha egy negyedik erő is bent van a parlamentben... De az elég szomorú, hogy más érvet nem lehet felhozni mellettük.
A német lenne az első javasolt idegen nyelv az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiája szerint, írja az Origo. A dokumentum korábbi változatához képest (ami tavaly már szerepelt tekintélyes sorozatunkban) kicsit finomodott ugyan a hangnem, de a lényeg ugyanaz maradt:…..