Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ungawa

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2013.12.08 08:54:53
Robotizált rettenet Magyarországon az automata váltóra sokan értelmetlen amerikai őrültségként gondolnak. Jellemzően azok vélekednek így, akik még soha nem vezettek automata váltós autót. Jómagam azonban biztos voltam benne, hogy saját használatra kizárólag ilyen váltóval…..
ungawa 2013.12.09 06:50:57
Beleolvastam néhány kommentbe...
Hát semmi nem változik itt, van pár német farok, aki ellenzősen lát mindent, de semmi gond ezzel.

Nos, nekem 6. éve van egy francia szarom. Igaz már 10 éves. De rohadt sok gondom van/volt vele a 6 év alatt.
300k km van benne, ezt azért mondom.
Tehát a problémák: cserélnem kellett elől-hátul a féktárcsákat, betéteket; talpasokat is sajnos; 4db izzó is megadta magát; vezérműszíjat és a hozzá tartozó rendszert(sajnos megint érik a csere); 1-1 garnitúra nyári/téli gumit; 1db vészvillogó kapcsolót; 1 szélvédőt; olajat, olaj-levegő-pollenszűróket, ablaktörlő lapátokat elől/hátul; 1 alkalommal AC gáz csere; 1 alkalommal hűtőfolyadék csere; ablaktörlő folyadék tömege. Ilyen rengeteg problémám volt vele 6 év alatt. Sajnos rohadt kényelmes, pakolható, számomra bőven keveset fogyaszt, még ma is tetszik, egyszer még a bent ülő is úgy szállt ki egy elég szép ütközésből, hogy semmi baja nem lett neki, cserébe az eleje totál tört, de húzatni nem kellett, viszont akkor sem, mikor 3 alkalommal követési távolság be nem tartása miatt nagy sebességgel csattantak bele hátulról, aztán oldalról is belekóstoltak kicsit. Szóval egy nagyon szar autóról beszélek. Mert költeni kellett rá olyan dolgokat, amelyek talán még az überfarok németekre is kell, és még ezen felül eddig megvédte a családom, soha (még akkor sem, mikor a generátor csapágya megadta magát hirtelen, ami persze német és kimaradt a felsorolásból)nem hagyott az út mellett ácsingózva, szállítójárműre várva. Hajrá német farkak, lehet nyomulni és osztani a zagyat:)
Ezerkétszáz tanárral lesz kevesebb - olvasható az Indexen.Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben, derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából, amiből a mai Magyar Nemzet közöl részleteket.Nincs egy éve még, hogy Pokorni Zoltán…..
ungawa 2010.08.28 06:55:54
@La-Sponya:

pistike, miért kaptál intőt a suliban?
ungawa 2010.08.28 08:08:15
@B.P.M.:

történetesen akkor nézzük:
liberális/komcsik létrehozták az iskolatársulásokat, melyben egy iskola a központ, itt van a vezetés, megnövelt létszámmal
ehhez kapcsolódik + 5 település
ezeknél a településeknél 3-ban megszűnt vagy az alsó, vagy a felső tagozat, nekik be kell járni a "járásba" hogy a komcsi szóhasználattal éljek
az itteni pedagógusok egy része el lett küldve, 1-2 főnek pedig ingáznia kell a társuláshoz tartozó településeken, sokszor egy napon belül, két településre is mennie kell, saját kocsival. persze a törvényben előírt költségtérítést megkapja, de ez nem fedezi a költségeit.
amik maradtak osztályok, azoknak a létszáma, jellemzően 30 fő feletti.
folyamatosan elküldtek mindenkit, aki már nyugdíjas, vagy korkedvezményesen belefért. ezekbe az osztályokba jár minden gyerek, akinek több idő kellene a hátrányos helyzete miatt és az is, akinek pedig a képességei lehetővé tennék, hogy gyorsabban és többet tudjon meg, de esélye se nincs, mert az ún. 3H-s gyerekek miatt, nem lehet haladni.

De a sok demagóg fasz szerint, ez így jó, hiszen így lehet gyorsan, és minőségit oktatni.
Én azt gondolom, hogy nem kellene ma Magyarországra magániskola, hanem csak minden "járás" és megye szintű településre 1 max. 2 iskola, ahol össze lehetne vonni legalább 150 gyereket, ezzel kb. a pedagógusok létszámát 2/3-al lehetne csökkenteni. Kevesebb tanterem, kisebb fenntartási költség. Így olyan jelentős összegeket lehetne megspórolni, hogy szükségtelen lenne pl. a bankadó.
Ezen felül természetesen a szakképzést is le kellene csökkenteni, lenne két szak: földműves és politikus.
Felsőoktatás: na erre aztán tényleg semmi szüksége ennek az országnak.
Max. egy felsőfokú képzés indulna 15 évenként, mely épülne a szakképzésre, nevezetesen a politikusira. Ennek feltétele lenne, hogy adott személy legalább egy ciklusban legyen országgyűlési takarító.
Belőlük lenne a 3 hónapos képzés után a miniszter. Akinek ennél nagyobb ambíciói lenne, annak egy 4 hónapos képzésen kellene részt vennie, ahol is perfektül megtanulni hazudni, szemrebbenés nélkül. Ő lehetne a közjogi méltóság valamelyike.
ungawa 2010.08.28 09:02:40
@venszivar:

az a gond venszivar, hogy te egy olyan ember vagy, aki a büdös életben nem vitte semmire, mindig másban kerested a problémát, pedig csak magadba kellene nézni
amikor a 70-es években gyerekként jártam minden nyári szünetben dolgozni, hétvégén is ott voltam dolgozni a szőlőben, a paprika-paradicsom-szamóca földön, megfogadtam, hogy tanulni fogok, sajnos nem úgy sikerült, mint ahogy gondoltam, de ellenben veled, nem mást hibáztatok ezért.
én végigjártam a kemény fizikai és más értelemben kemény fizikai munkát, tudom értékelni mindet. DE TE egy saját szánalmas életed miatt, mindenki mást okolsz.
neked Kínában a helyed, bár már ott is rengeteg az értelmiségi, ki szerinted semmit nem tesz az asztalra..

sajnálni tudnálak csak, de bocs, nem érek rá, mert ennyit azért nem érsz