Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigitta92

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az interneten olvasva jutottam el az Önök honlapjára. Ez adta számomra talán az utolsó esélyt a segítség kérésre.2004-ben vettünk fel ingatlanfedezetű lakáshitelt, amikor házat vásároltunk gyerekemnek, de sajnos a hitelt csak úgy adta meg a bank, hogy a megvásárolandó és…..
Brigitta92 2010.01.20 17:02:14
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm hogy ennyien elolvasták a család blogjat.
Engem Brigittának hívnak,Édesanyám nevén van fent ez a segítségkérés.
Sokan nagyon félreértelmezhették a helyzetünket,ugyanis a családban mindenkinek van bejelentett munkahelye,kivéve nekem mert ugye én még 18év alatti gyermek vagyok aki középiskolába jár.
Olvastam az egyik kommentárba,hogy vannak akik azt gondolják,hogy "segélyből nem lehet megélni."
Hát igen:) nem lehet:)
De nagy tévhitbe van az,aki azt gondolja hogy a család segélyt kap!
Semmilyen támogatást nem kapunk,nincs gyerektartás,nem is volt soha!!!Nem kapok iskolai támogatást sem!
De mint ahogy azt leírtuk volt gond amikor a középső gyermeknek nem volt munkahely.De ha tovább olvassák akkor benne van hogy már sikerült elhelyezkednie...
Elég szorgos,a testvérem!
Hetelni jár,(mivel nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség hogy a lakókörnyezetébe egy csettintésre megterem a munkalehetőség!)80-90ezer forint a jövedelme,DE mellette hétvégente próbál még munkalehetőség után nézni,hogy ezzel is több legyen a bevételi pénz a családi kasszában!
Mivel nekem még nem volt ilyenben tapasztalatom,mert középiskola 3.osztályos tanulója vagyok és nem sokat tudhatok az ilyen dolgokról de viszont ahhoz már van elég tudatom,hogy vannak olyan emberek akik eléggé félreértik a dolgokat és ok/ismeretség nélkül ítélkeznek.
Mielőtt valaki azzal jönne,hogy esetleg én is(mivel én vagyok a legfiatalabb gyermek a családban,így elmehetnék dolgozni.El is mennék,de iskola mellett ez nem olyan könnyű,főleg hogy általában a legtöbb munkahelyen érettséginél kezdődik a felvétel.)
Röviden leírom azoknak,akik nincsenek tisztába ezzel a helyzettel,hogy hogyan is jött létre ez az egész válságos helyzet. :
Először is nem luxuscikkekre ment el a felvett hitel,ugyanis egy kisebb faluban élünk nem luxusházban sem palotában!!!
Nem plazmatévé feszít a szobában...se nem Ferrari az udvarban!
Egy egyszerű 18 éves Opel Astrank van amit a fiú gyermek használ,mert anélkül nem tudna elmenni olyan messzire dolgozni!
A hitelfelvétel tehát nem a luxuscikkek vásárlásával halmozódott fel!
Hanem mint minden háztartásban,vannak háztartási gépek,amik elromolhatnak..jelen esetben az egyik hitelünk arra lett felvéve hogy a kazánunk kilyukadt így a tél előtt,próbáltuk az egyszerűbb(olcsóbb)megoldást választani hogy megpróbáljuk megcsináltatni de menthetetlen volt! Kilyukadt a bojler,amire megint költeni kellett,mert azért tisztálkodásra mindenkinek szüksége van!
Karácsony este az egész család az udvaron volt kint az esőben mert csőtörés volt és hosszú parasztházban lakunk NEM PEDIG PESTEN A PANEL HÁZAKBAN!Kb.25 m-t kelett kiásni a szakadó esőben!
Tehát a hitelek nem utazásokra mentek el,hanem esetleg kicsit rá kéne kérdezni dolgokra...
Nem a lakáshitelt nem tudjuk fizetni,hanem a sok kicsi hitelek összege okoz problémát!
A házon 3millió forint hitel van és erre jön a sok kicsi,amit megpróbáltunk volna kölcsönkérni,hogy a kicsiket összehozzuk.
Olvastunk olyat,hogy ki az a barom aki adna nekünk 2millió forintot,mivel ezt se tudjuk fizetni...ez az ítélkezés...
Ugyanis legkésőbb 2011-ben a kért összeget vissza tudnánk fizetni maximum augusztusig!
HOGY MIBŐL????
A felvett hitelek legtöbbje már csak kisebb összeg,ami 2011ben már lejár és addig kéne csak kitartanunk.Édesanyám önkéntes nyugdíjpénztárja lejár.Ez mellett az életbiztosítás is lejár!
Olvastuk az egyik kommentárban,hogy írta valaki,hogy nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség hogy kap a szülőktől egy házat és éli a világát.
Igen,Hát mi se ilyen családi körülményben nőttünk fel!Ugyanis Édesanyám egyedül nevelt fel 3gyermeket becsülettel.
Nekünk nem adatott meg az a családi körülmény hogy vannak nagyszülők,akik támogatást nyújtanak,mivel én még meg se születtem amikor a nagyszüleim elhunytak!
Azért kértünk az interneten segítséget,mert nem akarjuk hogy 1-2év miatt amit már nem tudunk átvészelni,elvesszem mind a két ingatlan!
Köszönjük,az ítélkezést,anélkül hogy kicsit mélyebben bele néztek volna a dolgokba...
Köszönöm a megértését azoknak is,akik tudják hogy miről is van szó és próbálnak segíteni/megoldást találni a problémára!