Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ljungberg

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője – más stílusban, más szavakkal – egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a…..
ljungberg 2010.06.15 12:07:15
@lüke: Ütött is:) Nagyon köszönöm. Különösen a svéd verziós figyelmességet:)
@panelburzsuj: Az észlelés-megzavarás telitalálat. 8 év ellenzékiség elég volt a tökélyre fejlesztéshez. Elrettentő szisztematikusság a parasztvakítás területén:) Ha valamiben profikká lettek, hát ez az a terület. Inkább a nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, közgazdasági alapismeretek órákon/továbbképzéseken jeleskedtek volna ennyire...
ljungberg 2010.06.15 12:14:47
@lüke: Jogászokból ellenben nincs hiány. Ellenzékben megtalálták, kormányon gyártják a "kiskapukat".
ljungberg 2010.06.15 13:55:12
@panelburzsuj:
Ebben mondjuk vastagon benne van a szocik felelőssége ill. felelőtlensége. Gazdasági téren bebizonyosodott a Fidesz-kamu. Tovább kell haladniuk a Bajnai-ösvényen, csak közben átcsoportosítanak a már eleve csórók kárára. Az viszont örökös joker lesz a kezükben, hogy sok baloldali lopott a közösből. Más kérdés, hogy legalább annyi jobbos talicskán tolta ki a pénzt az önkormányzatokból, csak épp ezek a hírek már nem jutottak el a zemberekhez... Mintha a lopás kizárólag egy-egy párthoz kötődne: vannak a jogtalan eltulajdonítást jobban ill. kevésbé preferáló alakulatok... Az a gáz, hogy ezt valaki el is hiszi.
Ilyen talán még nem volt, de scsaba1 hozzászólását egy az egyben át kell vegyem. Köszönjük szépen! (És szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy mi a közhelyekre koncentrálunk, nem a szakmai részére)   -Fiúk, fiúk, hát mit csináltatok - normálisak vagytok ti? -Mit…..
ljungberg 2010.06.07 09:30:16
@gramercy: Ez telitalálat volt:)! Azért nem irigylem a méretes dev. hitellel rendelkező Fidesz-fanokat. Ámbár eldicsekedhetnek kedvenceik teljesítményével: egész Európát sikerült "megmozgatniuk". Tovább, tovább! Merjünk még nagyobbak lenni! "Mindegy, mindegy, legalább a 8 év rablásnak vége..." Na, akkor most sasolhatnak, mert eddig csak a helyi önkormányzatokból lapátolták ki a lóvét a srácok (már ahonnan lehetett), most országos szintre emelhetik e tevékenységet. (Ráadásul kontroll nélkül...)
A Fidesznek tényleg sikerült elhitetni sokakkal, hogy a lopásra való hajlam csak attól függ, szoccer-e az illető vagy jóravaló jobbos? Ki lehet olyan ostoba, hogy ezt beveszi?
Szívós spammelésükkel hívták fel magukra a figyelmet a nanobionikusok. Biztos bennem van a hiba, de nem szeretem az aktuálisan elcsépelt marketingdumát. Manapság minden cucc nano vagy bio, ez pedig mindkettő egyszerre, szóval, a maileket kitartóan töröltem. Ám Nanobionikus Elvira…..
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
ljungberg 2010.04.08 17:44:08
@agyvihar:
Azért, mert nem akarnak hamis hírnek felülni??? Sokkal inkább azért, mert 20 láb mélyen a Fidesz hátsójában vannak már. Különösen igaz ez a TV2-re, a Klub még tartja magát valamelyest...
Állampárti Fidesz-módszerek. Persze, minden pártnak vannak törvénytelen szimpatizáns listái, de itt most az ellenfélről is tudnak mindent. Az a nem gyenge! Igen, ilyen világot akarok...
Tölgyessy Péter március elején azt nyilatkozta: „ma ott tartunk, hogy a Jobbik megelőzheti a szocialistákat, és a nyugati világ egyik legerősebb rendszertagadó pártja lesz”. Nem kétséges, ha a Jobbik valóban megismétli, esetleg meghaladja az EP-választáson elért 15…..
ljungberg 2010.04.07 01:38:33
@weirds: Hatalmas igazság, különösen a Jobbik esetében. Az LMP-nél játszik még az öko-vonal, a zöldpárti jelleg. Amúgy teljesen egyetértek.
Mielőtt kellemes húsvétot kívánok a blog minden olvasójának, a pillanatnyi politikai csendet kihasználva szeretnék még valamiről beszélni. Ezen oldal indulása óta hivatalból is figyelem a hozzászólásokat, de korábban is nagyon érdekelt, hogy miképpen érvelnek és indokolnak…..
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
ljungberg 2010.03.19 19:45:28
@Unommáazegészet:
OK, megpróbáltam, akkor fröcsögj tovább, az gyógyír lesz mindenre.
ljungberg 2010.03.19 19:51:05
@Unommáazegészet:
Hát igen, ez árulkodó...
Mezei Fidesz-szavazó vagy?
ljungberg 2010.03.19 19:56:34
@gyöngyök:
A legmélyebb tisztelettel adózom előtted! Ennél okosabb gondolat sajna 200 hozzászólás óta nem érkezett.
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
ljungberg 2010.03.19 01:16:52
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
De komolyan! Ki akarja megkérdőjelezni a kommunista rezsimek kivégzéseit???
ljungberg 2010.03.19 01:19:02
@anti76:
Egy ilyen szörnyűség nem lehet felülreprezentált, legfeljebb a többi alul...
ljungberg 2010.03.19 01:36:48
@abandi:
Nyilvánvaló tényeket puszta dogmának titulálsz?! Nem ismerek senkit, aki náladnál "szélebbre" lenne...
Már az elején is tudtam, hogy terméketlen vitának nézek elébe, de akkor még csak sértegettél, most már érvelsz... Direkt kiirtás? Hitlernek bűnbakok kellettek, meg indok, hogy az "elkorcsosult fajt" eltüntethesse a színről.
Nemzetközi politikai játszma? Sci-fi. Beteg elme beteg elmélete.
Én befejeztem mára.
Kedves Tibor, Bátorkodom figyelmedbe ajánlani egy számomra elviselhetetlenül modoros dolgot, ez pedig a modoros generációs duma. Persze már így 30 évesen is mindenki kibaszott öreg, meg sokkal értékesebb ember, mint aki 10 évvel később született, de ami most jön, még a szokásos…..
Modorosblog Az absztinens szülő 2010.02.23 10:18:00
-Ancsa, hogy s mint? Sziamia - ezer éve nem láttalak, be kell a seggnek szarni! -Zolesz, el se hiszem! Szöveged a régi, hallom. Meccsoda bajszocska, megemberesedtél szépen, meg kell hagyni - látszik, jól tartanak. Konzit csinálod még? -Persze, jövő héten lesz megint egy…..
  Következzenek a szegény, olyan gyakran lesajnált bölcsészek után a MÉRNÖKök, akik hajlamosak magukat mindenkinél különbnek tekinteni - Non scrivetemi (király nick lenne, de ez csak a mailküldő-szolgáltatás volt) ajánlotta nekünk a Budapesti Mérnök egyik…..
 A horgász és a drogos gyerek után ahogy ígértem, A. folytatja - nem mindennapi témákkal. A háromnevű ember létezésének (az öröklött három néven túl) általában nagyon prózai oka van: nem tetszik neki az eredeti neve. Túl rövid, túl snassz, esetleg mind a kettő…..
Modorosblog A Britpopos 2010.02.16 10:00:00
Na, eredetileg ők (is) voltak az indie-sek a korai 90-es években. Nem a nagy lemezkiadó vállalatok ernyője alá tartoztak, ezért függetlennek, independentnek tekintették őket. Aztán úgy alakult, hogy megközelítőleg hasonló stílusú, gitárra épülő zenét játszó együttesek…..
Modorosblog A politikai elemző 2010.02.15 07:00:00
-Kedves nézőink, szeretettel köszöntjük Önöket a TV Replika Választ-út című műsorában, hasonlóképpen melegen üdvözlöm a stúdió vendégeit: dr. Cservenyi László politológust, a Budapesti Műszaki Egyetem politológia tanszékének vezetőjét - valamint dr. Loisztl Ottót,…..
ljungberg 2010.02.15 21:38:03
@El Topo (Sgt. Elias):
Senki nem tudná/tudja, mert nála van a kassza kulcsa.
Szerintem kihalásos alapon megy.
Jobb helyeken persze már az első bukta után elkergették volna.
Nyolc év után visszatérni... Mindezt magyar politikai viszonyok közepette... És messiásként várják, mintha legalábbis új arc lenne a palettán, akinek esélyt kell adni. Akkora pofára esés lesz itt a választások után, mert - kedvenc klisémet idézve:) - azt hiszik a népek, eztán kolbászból lesz a kerítés, miközben kb. minden marad a régiben, csak épp' több dölyfösséggel, gőggel, kivagyisággal, nemzetieskedéssel párosul majd. Ám demokrata vagyok. Bármennyire rühelem is Orbánt, én nem fogom az "én miniszterelnököm Bajnai" feliratú pólóban nyomni, ahogyan azt fordított esetben a Viktor-szimpatizánsok tették. Többség dönt, én szívok az tuti. De hogy a blog oltárán is áldozzak (ezzel a félmondattal már meg is tettem...:), ma nekem, holnap neked:-)))
ljungberg 2010.02.16 08:59:26
@Modor Tibi:
Vállalom:) Mi mást tehetnék...
Ha politikai vonalon csapatod tovább, sajnos számolnod kell az élénkségemmel. Amúgy meg túl sok időt töltöttem az írások és kommentek olvasásával, okkal érzem úgy, hogy a jövőben az észosztók/panelgyárosok közt a helyem:)
ljungberg 2010.02.16 12:37:29
@Modor Tibi:
Vállalva a seggnyalás billogát, ez sikerült is Neked, méghozzá remekül:)

Egy efféle blog életrehívójának liberálisnak kell(ene) lennie. Bízom benne(d):)
  Aki már ismeri kitartó és megbízható aktív olvasónkat - egyben több írás szerzőjét -, Styxxt, azt nem fogja sokkolni a mai dialógus. Aki nem ismeri, annak itt a figyelmeztetés: a poszt abszurd, trágár és perverz - és mindezek mellett vicces is. Aldo: Vilikém, ötvöztem a…..
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..
ljungberg 2010.02.06 20:06:22
@Robis: Helyesen így írjuk: Pajzzsal. Annak semmi jelentősége, hogy tulajdonnév. Ha mozaikszó lenne, akkor kellene kötőjelet használnunk, ám akkor sem úgy, ahogyan te gondolod, hanem ekképp: PAJZS-zsal, de itt most nem erről van szó. Higgy nekem, kérlek! Lövésem sincs, miként lehet megakadályozni az autók elkötését, ebben azonban biztos vagyok:)
Modorosblog A forgalmi vizsga 2010.02.05 07:00:00
  -Pulsay Krisztián, tessék. -Szevasz Krisztiánkám, oktató József vagyok. -Á, jó napot kívánok, Józsi bá. -Szia. Azért hívlak, mert kiírták a forgalmi vizsga időpontját - jövő hét kedden, reggel 9-re kellene valahogy elkéretőznöd az iskolából. -Nem gond, Mutti ír…..
ljungberg 2010.02.05 09:14:30
@El Topo (Sgt. Elias):
"B" kategory lesz az inkább... De semmiképp' se' kötözködési célzattal:)
ljungberg 2010.02.05 10:48:37
@Bachterman:
Jajám. Kajakra jártunk a borospincéjénél, meg-megálltunk a kedvenc kocsmájánál, de intézett valamit a társadalombiztosítónál és a polgármesteri hivatalban is. Nem ment ritkaságszámba, hogy fél órákat vártam rá...
Szutyokszar öreg Peugeot-val csapatta, ami nem is lett volna baj - asszem, én sem E Mercivel oktatnám a népeket -, de úgy féltette azt a fostalicskát, hogy ahányszor gödröt találtam, leüvöltötte a hajam. Ideggyenge oktató, nagytestű, kenyérszervós csotrogány, jeges, csúszós utak - álomszerű volt:-)
  Előkertes, rendezett Bauhaus a II. kerületi Garas utcában, a 49-es busz vonalán. A  mindig hűvös lépcsőházban jellegzetes, a lakótelepétől eltérő ételszag dominál. A folyosót éppen az alagsorban lakó házmester, Hugi néni mossa fel - a gyerekek illedelmesen…..
ljungberg 2010.02.02 12:30:31
@El Topo (Sgt. Elias):
Ez kurta jó! Tééényleg! Milyen má'... nagy' rákészül az ember, azt' fűrészporként omlik szét a szájában. Ennek ellenére újra és újra kísérletezik vele, hátha egyszer jobb lesz...
:-)
ljungberg 2010.02.02 19:47:48
@El Topo (Sgt. Elias):
Gecc, a téma avatott szakértője vagy:-)De létezik olyasfajta csomagolt pogácsa is, ami szépen formázott nyers tésztára hajaz, ennek megfelelően sápadt, mint a holdvilág. A gyártó cég is érezheti, hogy ez nem kóser, ezért úgy csomagolják, hogy vagy fél órába kerül, mire hozzájut bárki is. Akkor meg má' a vasszöget is letolná...:-)
  Hácsé interjúja Meszliner Szabinával már publikálása előtt is klasszikus volt - nem csoda hát, hogy Professor Pizka - régi olvasónk - úgy gondolta, folytatja. A Playmate-ek és szépségversenyzők gyári tartozéka. A szerepe az, hogy a kislányát a lehető legkevesebb…..
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..