Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sixday

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Mágua összesen nyolc évet élt két részletben Londonban, mint fogalmaz, Gyurcsány volt a miniszterelnök, amikor kiment és Orbán, amikor hazaköltözött – na nem mintha a politika miatt döntött volna bármelyik esetben. Viszont minden nehézség ellenére nem bánta meg egyik döntését sem...
És ez a valaki nem én vagyok. Egyrészt azért, mert bennem nem az a menő, hogy ügyesen újitok fel motort, hanem az, hogy 14 éve szerepelek kisebb-nagyobb kihagyásokkal a tévében tüskésre ragasztott hajjal, és még mindig nem esett le a fejbőröm a koponyacsontomról.  Másrészt viszont azért se én…..
Időről időre felmerül a kérdés, születnek rá mindenféle (egyelőre sok sikert nem hozó) válaszok, miközben a folyamat a jelek szerint egyelőre inkább fordított előjelű. A csehek most kitaláltak valamit, ennek kapcsán gondoltam arra, hogy beszélgethetnénk kicsit arról, hogy…..
Pánikra semmi ok: a Qoros 3 olyan prémium, amennyire csak egy innen-onnan összeharácsolt Volkswagen lehet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Naiv ügyfél másfél évig várt a UPC hálózatkiépítési felmérésének eredményére, aztán újra megrendelte a csomagot. Ezután vette kezdetét az igazi küzdelem. Miután másodszor is megállapították, hogy nincs kábel kiépítve, naiv előfizető megmutatta, hogy van, de nem hittek…..
Nem annyira naiv vásárlónak nem sikerült élőben megtekintenie egy kiszemelt lakást, mert a tulaj feleslegesen nem zavarta volna az albérlőjét: Családi okok miatt úgy alakult, hogy egy kisebb lakás megvásárlására adtuk a fejünket az egyik megyeszékhelyen. Sok száz, ezer…..
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ha valaki két hete teszi elém ezt a posztot, azzal, hogy én írtam a jövőben, drogozással gyanúsítom meg. Természetesen nem azért, mert blogposztokat mutogat a jövőből, ehhez elég egy hiperhajtómű a NASA-tól. Hanem azért, mert ami itt olvasható, az színtiszta science fiction a…..
Sixday 2012.09.25 11:44:53
@novothauto: ezen most felsírtam a röhögéstől :D
Sorsszerűen ma, a 35. születésnapomon, Augusztus 30-án, a 30. Hangyász hétfőben jelenthetem be, hogy a projekt ebek harmincadjára jutott. Ahogy többször is ígértem itt korábban, az nem volt kérdés, hogy ezen a napon elhozom-e a Datsunt az Adorján-Hexer Művektől, csak az volt a…..
Sixday 2012.08.30 20:21:58
@Hexer: Azért ment bele ennyi munkaóra mert fogadok hogy ilyet még ti sem csináltatok és most tanuljátok. Aki már csinált ilyet valószínűleg ennyi munkaórából rég készlenne.
Szóval ne csak a pénzt meg a munkaórát vegyük bele az egyenletbe mert ez így egy kurvanagy ferdítés, hanem azt is hogy ennyi idő alatt mi készült el, úgy meg már kicsit más a helyzet.
Mivel a lakatosműhelyben homokszórásra bontok szét elemeket, és ilyesmiről már régebben beszámoltam, most egy olyan témát választottam, mely engem igencsak foglalkoztatott az elmúlt hónapban, hátha más is ilyen kínban szenved. Szinte minden autóba be van építve valami audió…..
Sixday 2012.08.25 09:54:52
@ss26: ez volt nekem is az eredeti tervem a kocsiba, de alaposan átgondolva elvetettem. a problémák:
- kell egy erősítő amivel meghajtod a hangszóróidat. sajnos egy normális 4 csatornás darab 20 pénz körül van, annyiért pedig már fullos usb-s fejegységet kapsz, és bónusznak még rádiód is van.
- hangerőszabályzás nem megoldott. igaz a telefon hangerőszabályzójával lehet bíbelődni de mivel az erősített kimenet így nagyon könnyen szét lehet durrantani az erősítő bemenetét
- a telefon kezelése nagyon kényelmetlen vezetés közben, billentyűzár, töltőkábel, jack kábel, tapizás, stb.
én oda jutottam végül hogy venni kell egy rendes fejegységet és kész, nem mi fogjuk feltalálni a spanyolviaszt :)
Mind a mai napig vannak olyanok, akik szerint a leaszfaltozott Pikes Peak már nem az igazi. Sodrós, poros-homokos kanyarok nélkül már nincs éle a versenynek, csak dúsgazdag autóépítők hétvégi dzsemborija lett.Ez persze egy nettó hülyeség, a Pikes Peak Hillclimb ma sem kevésbé…..
Sixday 2012.08.14 20:47:04
@Én a blogger: Ha egy pillantást vetsz Tajima karrierjére: en.wikipedia.org/wiki/Nobuhiro_Tajima akkor egyből kitűnik hogy mekkora baromságot magyarázol.
Nagyon jól megmondtad a fotelből hogy ki a sportember, kemény vagy.
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
Sixday 2012.08.03 11:05:48
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Kedves kis kerékagyas kerekes. A motorosokat akkor merd majd a szádra venni ha elmúlik az a világ hogy 10-ből 10 biciklis nem áll meg a piros lámpánál. Addig meg szép csendben told el innen a biciklit és oktasd a kis barátaidat kresz-re.
Sixday 2012.08.03 16:31:35
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Látom kiütközött a kultúra meg hogy ez volt az összes értelmes reakció amit ki tudtál magadból erőltetni a felvetett problémával kapcsolatban. Változatlanul fenntartom: először rakjál a biciklis haverjaid háza táján rendet mert az összes gyökér baszik megállni a pirosnál. Na majd ha ez megvolt akkor utána ugass a motorosokra :)
Újonnan méregdrága és ügyetlen, használtan megbízhatatlan. Szerencsére a Smartnak is van guruja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Sixday 2012.07.30 16:03:51
@chipo: Egyetértek, úgy van megfogalmazva a cikk mintha egy 1x éves technológia az ördögtől való lenne.
Még jó hogy nem szidják azért mert nem karburátoros...
Érdekes hogy pl. a Novoth Tibi nem sír a canbus miatt hanem megvette a műszert és elvégzi a munkát. Így is lehet?
TComment Így buknak le a csalók 2012.07.04 10:12:00
Azt mondja, elrántotta a kormányt, mert megijedt valamitől. Megrendezte a karambolt, kihívta a rendőrt és hazudott a bíróságon. Aztán megúszta az egészet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Sixday 2012.07.04 12:39:02
@SLacc: Nem jól érted. A biztosításí díjjról egy árva szót sem ejtettem. A biztosítók azért szemétládák mert a kisembernek ha jogos kára van akkor is mindenféle szemét trükkökkel megpróbálják megtagadni vagy legalább csökkenteni és késleltetni a kifizetést.
Régen nem írtam a 190-esről, pedig lett volna mit, de gondoltam, összegyűjtök egy nagyobb adagot, és egyszerre naplózom. Amikor a múltkor elment a fék az átszakadt membránú vákuumdob miatt, még kora ősz volt. Aztán egyszer hívott Rita, hogy belülről párás a szélvédő, amikor…..
Sixday 2012.06.27 18:24:40
Miután a HHO generátor nem jött be a Tehén esetében, szegény állat étvágyát valami más módszerrel kellett mérsékelni. Arra, hogy benzinből egyen kevesebbet, hirtelen semmilyen módszer, csodaszer, tabletta vagy ráolvasás nem állt rendelkezésre, így egy régi módszert kellett…..
Sixday 2012.06.19 16:50:16
@tailor13: Ne haragudj és ne vedd támadásnak, de én ezen hangosan felröhögtem: :)
"Lovato gázszettet használunk 1.6 os bigblock Swiftben, immáron a második autóban, ugyanazt a szettet."
A bigblock kifejezést hangyányit más kategóriájú motorokra használják :)
Sixday 2012.06.20 13:07:14
@tailor13: Akkor telitalálat volt :))
Tekintsd ezt persze pletykának, mert nem fogok sem interjút csinálni, sem bizonyítékokat szolgáltatni, de megvolt az első konkrét eset, amit hallottam. Ezer éve megy a kamuötvenes divat, a röhejes költségek miatt az utóbbi tíz évben szinte alig hoznak be olyan 125-ös robogót,…..
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
Sixday 2012.04.28 20:00:44
@ex-dr. vuk:
ez a városi bicikliutak nem jók című duma a legpofátlanabb tenyérbemászó tuskó kijelentés a világon.
nekem sem tetszik hogy átprogramozták a lámpákat a 4-6 villamos miatt jó szarra de mégsem megyek a körúton a járdán kocsival.
rohadjon meg az összes biciklis aki az úton teker ha ott megy mellette a bicikliút.
kötelezővé kellene tenni a használatát aztán jól megbüntetni a sok köcsög biciklist, 99%-uk szarik bele a piros lámpába, megérdemlik.