Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TdM Travel

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lignano Mikor először jártam itt azonnal feltűnt a rendezettség, tisztaság. Ilyen gyönyörű pálmafás tengerparti sétányt legközelebb Riminiben találunk. A kicsit "rátarti" friuliak is előszeretettel üdülnek a tartomány homokos tengerpartján. Amire mindenképpen érdemes odafigyelni: szállodákat…..
Utazást ma már bárhol vehetünk…sajnos. Már lassan a Tesco pénztárban is lehúzzák az akciós újságról vonalkód alapján. Igen a Vaterán vagy a Jófogáson is vehetünk utazásokat. Sőt befoglalhatjuk egyedül a repülőjegyünket és szállásunkat is. Elmondjuk miért is van szükség mégis az utazási irodákra.…..
Toronnyal díszített barlang vár áll a Szanjna partonVajh’ ki járt itt? Nemes, művész és a Rommel eszkadron. Monet élt itt negyven évet,s festett meg itt számos képet. Kalandor hajós nép tört ide be egykorrabolt, és pusztított, ez volt a viking koralkut kötött később, mert ettől függött léte,s…..
Várak, kastélyok, csodálatos természeti környezet és remek gasztronómia…Ez Dordogne vidéke. Ha mindez nem lenne elég meggyőző folytatjuk: romantika, kultúra, pihenés… Festői szépségű városok, bájos kis falvak adják meg a régió varázsát, mely kevésbé ismert mint Normandia vagy Bretagne, de ha…..
Párizs Franciaország szíve, Európa egyik legszebb, legérdekesebb és leglátogatottabb városa. 12 milliós lakosságával a legnépesebb város is, és akkor még nem szóltunk a minden évben idelátogató több millió turistáról! Párizs megszámlálhatatlan látnivalója, programjai, különböző fesztiválok, a híres…..
Burgundia maga a gasztronómia: a petrezselymes sonka főleg előételként fogyasztandó; a vörösborban pácolt kakas, a helyi, Charolaise marhából készített burgundi pörkölt a leghíresebb főételek; a Kir, azaz fehér bor és fekete ribizli likőrből készített aperitif, a Kir royal, ugyanaz, csak fehér…..
Párizs Nem tudjuk nem Párizs városával kezdeni a sort, hiszen a szerelem városa kétségtelenül a romantika fellegvára. Aki szerelemre és romantikára vágyik, Párizstól garantáltan meg fogja kapni. A város egyedülálló légköre mindenkit magával ragad…Andalgás a Szajna-partján…..
“Párizs megér egy misét”- mondta állítólag IV. Henrik király 1593. július 25-én, amikor felvette a katolikus hitet. Ekkor hangzott el ez a híres , szállóigévé vált mondása is, mivel Henrik uralmát nem ismerte el a Pápa , valamint tudta, hogy protestánsként nem lehet stabil a hatalma annak a…..
Arra a kérdésre, amit minden alkalommal feltesznek nekem azok, akik még soha nem kóstolták, vagyis: milyen íze van, még mindig nem tudok válaszolni. Sem az íze, sem az állaga nem definiálható, semmihez sem hasonlít igazán. Sokan nincsenek tisztában azzal, valójában mi is az osztriga? Tévedés ne…..
Francia utak Párizs haladóknak... 2017.02.11 11:42:36
Párizs természetesen nem csak Eiffel torony és Louvre, mely minden turista első programjában szerepel, hanem Rue Denoyez , Latin negyed, bormúzeum és sok minden más…Izgalmas , felfedezésre csábító helyek, ízek és illatok…Balzac szerint: „De hiszen Párizs valóságos óceán. Beledobhatod a mérőónt,…..
1. Saint Paul de Vence Festői kisutcák, meredek lépcsők , bájos terek, szökőkutak…ez Saint Paul de Vence, romantikus, középkori hangulatú kisvárosa, Dél-Franciaországban, Nizza közelében. A városfalak mentén tett sétánk alkalmával a völgyre nyíló csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk, sőt…..
Versailles Talán a leghíresebb francia kastély. A versailles-i kastély (Château de Versailles) 1682-től egészen a forradalomig, azaz 1789-ig a francia királyok lakhelye volt; XIV. Lajos, a Napkirály rezidenciája, az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma. A kastély…..
1. Hófehér sziklák a tengerben… Normandiában, a Côte d'Albâtre partvidéknél sziklafalak szegélyezik a kavicsos partokat és a tengert, melyek közül a legcsodásabbak Etretat sziklái. Etretat egy kis tengerparti falu, melyet különleges szikláinak természetes boltívei tettek híressé. A magas és festői…..
Calvados és bríz Honfleur régi kikötőjében vagyunk. A Normandiai partraszállás után csodával határos módon teljesen épen maradt kikötő apró mérete ellenére Franciaország dobogós látványossága. Eredeti állapotának köszönhetően olyan környezetben sétálgathatunk utcáin, mint, ha a Százéves háborúból…..
10 kihagyhatatlan látnivaló Franciaországban 1. Avignon a pápák városa A középkorban a pápák székhelye volt Avignon, mely még ma is őrzi a nagyratörő múlt emlékét: a pápai palota, a híres félbe maradt híd, az erődítmények, a templomok és a kápolnák mind egyedülálló hangulatot kölcsönöznek a…..
Francia utak Francia gasztronómia 2011.05.06 16:25:00
Páratlan ételek és ízek - A francia gasztronómia A világhírű gasztronómiával dicsekvő Franciaország valóban az a hely, ahol páratlanul kifinomult kultúrát és a legválasztékosabb ízeket élvezhetjük. Északtól délig: Bretagne Languedoc, Elzász, Cantal – a gasztronómia fellegvárai. A borról,…..
Francia utak Párizs 2010.02.15 16:24:00
 „Két csoportra lehet osztani az embereket. Az egyik csoportba tartozók szerelmesek Párizsba, a másik csoportba tartozókkal valami baj van. De szívből remélem, hogy mindenkinek, aki a második csoportba tartozna gyógyulást hoz az elkövetkező pár nap. Én és a TdM Utazási…..
Francia utak Az utazás lélektana 2010.02.15 16:12:00
A mai Franciaország az elmúlt kétezer év alatti folyamatos változás eredménye. Hol háborúkkal szerzett területekkel bővült, máskor házassági szövetség folytán esküvői apanázsként kerültek hozzá hatalmas birtokok, s volt, amikor főúri adomány formájában gazdagodott. A…..