Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takács András

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FORRÁS: www.momentin.hu leltározással kapcsolatos törvényi kötelezettségeinknek kétféle módon tehetünk eleget: vagy egyeztetéssel (analitikák és főkönyv), vagy mennyiségi felvétellel. Bejegyzésünkben igyekszünk irányt mutatni, és reményt adni a mennyiségi felvétellel…..
FORRÁS: www.momentin.hu Egy vállalat eladása igen bonyolult üzleti folyamat. Ilyenkor a központi kérdés, hogy mennyit is ér a cégem, vagyis inkább, hogy mennyit fizetnek érte? A cégérték meghatározása minden cégeladásnál kulcsfontosságú, hiszen vevőként nem szeretnénk…..
Forrás: www.momentin.hu Legtöbbször természetesnek vesszük, hogy leltár idejére bezárjuk üzletünket, vállalatunkat. Elfogadott tényként kezeljük az ezzel járó veszteségeket, miszerint ez idő alatt nem tudunk kereskedelmi tevékenységet folytatni, így a vevői igényeket…..
FORRÁS: www.momentin.hu Elmondhatjuk, hogy főként kereskedő, de akár termelő vállalatoknál a készletekben lekötött tőke meghatározó jelentőségű, így a felelős tulajdonosoknak, és vállalatvezetőknek alapvető érdeke a hiánymentes gazdálkodás, melynek egy fontos feltétele…..
FORRÁS: www.momentin.hu Összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami segíthet minket a hatékony és pontos leltárkészítésben: A számolást szisztematikusan végezzük el. Jelöljünk ki leltárhelyeket, jelöljük precízen a leltárhelyek aktuális státuszát (számolt, ellenőrzött…..
FORRÁS: www.momentin.hu Az hogy évente hány alkalommal érdemes leltároznunk, főként attól függ, milyen pontosan szeretnénk nyomon követni a vállalat operatív folyamatait, aminek azért számos előny lehet, mint bevételezési, vagy éppen eladási (kiadási) anomáliákra való fényderítés (milyen…..
FORRÁS: www.momentin.hu Általánosságban mondhatjuk, hogy különböző nézőpontok tükrében két komoly jelentőséget tulajdonítunk magának a leltározásnak. számviteli szempontból a cég pénzügyi beszámolóihoz szükséges, kötelező leltár jut eszünkbe, illetve gyakorlati…..
A zsúfolt központok áruellátása minden nagyvárosban egyre komolyabb problémát jelent, de ennek kiküszöbölésére a most Rómában bevezetett koncepció akár más európai városok számára is megoldást nyújthat. A városi áruáramlatok a teljes forgalomhoz képesti 10-15%-os…..
 Transport logistic 2011, München2011-ben a BME Lean LOGISZTIKÁNAK is sikerült kijutnia, az Európában kétévente megrendezésre kerülő, International Exhibition for Logistics, Telematics and Transport-ra. A kiállítás grandiózusságát tükrözi, hogy 59 ország 1983 cége…..
A cikksorozatunk ötödik és egyben utolsó részében az ötletrendszerek általános buktatóit szedtük össze, egy kis nemzetközi segítséggel (www.gembapantarei.com) Lássuk, mi lehet az oka annak, hogy egy jó dolgozói ötlet, vagy gondolat el sem jut a vezetőig?…..
 Az ösztönzésmenedzsment célrendszereAz ösztönzésmenedzsment fő célja: olyan ösztönzési stratégiának, politikának, gyakorlatnak és rendszereknek a kifejlesztése és alkalmazása, amely elősegíti a szervezet céljainak elérését a megfelelő emberek megszerzése,…..
 Hogyan tudjuk motiválni a dolgozóinkat?A motiváció fenntartása érdekében számos cég alkalmazza a pénzügyi jutalmazás eszközét. Ennek mértéke minden elfogadott, és bevezetett változás esetében Japánban, az USA-ban, vagy akár Nyugat-Európában is jelképesen…..
Hogyan tudjuk működtetni és értékelni a javaslati rendszerünket?     — Ne használjunk „ötletdobozt”.    — Egyszerűen, és értelemszerűen kitölthető javaslati nyomtatványt alkalmazzunk.    — Az…..
Az előző tippsorozatunk sikerén felbuzdulva egy újabb sorozattal jelentkezünk - öt részen keresztül fogjuk ismertetni az ötletrendszerek szintjeit, a működtetésükkel kapcsolatos érdekességeket, a motivációs rendszerek különlegességeit, valamint a javaslati rendszerek esetleges…..
Nemzetközi szinten is kiemelkedő a hazai, kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységgel összefüggő adókedvezmények köre. A vállalatok ilyen jellegű költségeiket több adónemből is leírhatják, 2010-ben ráadásul tovább bővült a lehetőségek köre, hiszen immár a helyi iparűzési…..
A magyarországi logisztikai szakma egyik legnagyobb értékű éves elismerését 2010. november 11-én hirdetik ki, ami nem más, mint az MLBKT (Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság) által meghirdetett Logisztikai Kiválóság Díj. A legjobb gyakorlatokat és projekteket…..