Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyl

112 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pizza eredete hosszú időkre nyúlik vissza. Úgy tartják eleinte a szegények eledele volt és Nápolyban született meg. A modern pizza feltalálását, és az igazi Pizza Margherita-t a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják. Raffaele a kor legelismertebb pizza készítője az 1780-ban alapított és ma…..
1946 óta először fog elmaradni Olaszországban az ünnepi megemlékezés, melyet idén csak rendhagyó módon, jelképesen ünnepelhetnek. Minden évben április 25-én ünneplik a Felszabadulás napját. Idén ez is kicsit más lesz. Már mindenki a koronavírustól szeretne fellélegezni és élni a megszokott…..
Ha már az élet úgy hozta, hogy a szokásosnál több időt tölthetünk otthon, és talán foglalkozhatunk kicsit magunkkal, esetleg kedvenc időtöltésünkkel, akkor jöjjön most néhány Olaszországban játszódó könyv... Amíg utazni nem tudunk, addig legalább utazzunk a könyvek által, a képzelet szárnyain. A…..
Január 7-én tartják az olasz zászló ünnepét. 1797-ben, Reggio Emiliaban ezen a napon lengették meg először a ma is ismert olasz trikolort. Az olasz zászló katonai lobogóként született, és 1796-ban javasolták először, hogy a napóleoni hadseregen belül az olasz kontingenst meg lehessen különböztetni a…..
Olaszországi utazások Szardínia 2019.03.13 11:28:56
Szardínia neve egybeforrt a luxusturizmussal. A világ 10 legdrágább szállodája közül 5 Szardínián található.  A Costa Smeraldán járva Aga Khan neve senkinek sem lehet ismeretlen, mindenhol kiemelik ugyanis, hogy ez az úriember fedezte fel és hozta divatba a milliomosok körében Szardíniát, azon belül…..
Spritz, Bellini, Szárnyas oroszlán és egyebek? Az Adria királynője a sokadik látogatásunk alkalmával is képes meglepni csodálatos látnivalóival. Az alábbiakban néhány érdekességet gyűjtöttünk össze, mely akár a rutinos Velence ismerőknek is izgalmas lehet... 1. Hidak az Úszó városban Velence…..
A napfényes Itáliát akár a sajtok országának is nevezhetjük, annyi különböző kiváló minőségű sajtfélével büszkélkedhet az ország. Olaszország a legrégebbi sajtgyártó országok egyike és jelenleg is több mint 400 sajt készül náluk. Egy 2015-ös adat alapján egészen pontosan 487 féle különböző sajtot…..
Az Adria és a Dolomitok között fekvő Veneto tartomány látnivalókban igen gazdag, így aki Észak-Olaszországnak ezt a festői régióját választja utazása célpontjának, unatkozni biztosan nem fog. A hajdani utazók úgy írtak a régióról, mint a világ egyik leggazdagabb vidéke, mely gyönyörű fekvéssel és…..
Lido di Jesolo Mindent tud, ami egy klassz nyaraláshoz szükséges. Szuper szórakozóhelyek, éttermek és kirándulási lehetőségek. Jesolo Pineta részén elegáns szállodákat , remek hal éttermeket találunk, ezt a részt a nyugodtabb pihenést kedvelőknek ajánljuk. A Piazza Milano és Torino negyede szintén…..
Tudtad, hogy a fagyi tölcsért is egy olasz találta fel? Bizony, a Belluno környékéről származó, majd később Amerikába emigráló Italo Marchioni-nak köszönhetjük a ropogós ostyát. Az olasz fagyi kétségkívül világhírű, de ha a legjobb fagylaltok kerülnek szóba vezet a sorban Emilia-Romagna, Firenze és…..
Acqua e menta Bár szerintem nem finom, hűsítőnek mégis az, így ezzel kezdem a felsorolást. Már látványra is bizarr, legalábbis szerintem.Soha nem tudtam megérteni vajon miért is isszák a híres neves acqua e menta-t vagy még rosszabb acqua e latte kombót. A víz mentasziruppal vagy tejjel egy…..
Festői városkák, kecskeny kisutcák gyönyörű tenger...Liguria tartomány egyik legszebb partszakasza a világhírű Cinque Terre. A festői Cinque Terre a Riviera di Levante keleti végén található, Liguria és Toszkána határához közel. Maga az elnevezés szó szerinti fordításban annyit jelent, "Öt föld".…..
Olaszország számtalan gyönyörű tengerparttal örvendezteti meg a látogatókat, de most megnézzük a Skyscanner szerint, melyek a legszebbek a 2018-as lista alapján. Kobalt kék és akvamarin, smaragdzöld vagy türkiz? Homokos, aprókavicsos vagy éppen sziklás? Az olasz félszigeten a világ legszebb öblei,…..
1. Velence Velence egyik legszebb épülete a Dózse palota mellett álló, a város védőszentjének nevét viselő bazilika, a Basilica di San Marco. A Szent Márk-székesegyház vagy Szent Márk-bazilika a város központjában, a Szent Márk téren áll. Ez Velence város főtemploma, emellett a bizánci építészet…..
ITÁLIA Itália A-tól Z-ig 2018.05.09 13:34:23
Bizony vannak íratlan szabályok, melyeket jobb tiszteletben tartani külföldön. Nézzük mit NE tegyünk Itáliában. 1. Rendelés és scontrino Meglehetősen bosszantó, amikor kiálljuk a hosszú sort a várva-várt espresso vagy cappuccino érdekében, de átirányítanak a kasszához, hogy előbb ott fizessünk.  A…..
Amikor nyaralunk nehéz ellenállni a különböző helyi ajándéktárgyak, jellegzetességek csábító kínálatának. Bárhol is járunk, nehéz lesz a választás a számtalan helyi specialitás közül. A szárd pecorino, a mozzarella di bufala Campania tartományából, az Asiago sajt Veneto-ból, Friuli híres San Daniele…..
Az egyik legszebb szállodát Puglia tartományában találjuk. A resort 2016-ban a világ legszebb szállodája kitüntető címet is elnyerte.  A luxus szállodákat összegyűjtő nemzetközi hálózat, a Virtuoso Hotels & Resort minden évben kitüntet egy szállodát a Best Hotel of the year díjjal. A győztes…..
Tudtad? 7500 km hosszú tengerpart, legnépesebb város Róma ...DE!Tudtad , hogy a fagyi tölcsért is az olaszoknak köszönhetjük? Hogy Firenze szívében található a világ legfurcsább ereklyéje, ami nem más mint Galileo Galilei középső ujja...?Hogy van olyan város Olaszországban, ahol Tilos meghalni?!Ez a…..
Olaszország legszebb kikötővárosairól lesz most szó. A listában szerepelnek a kisebb, festői kikötők ahonnan napi hajókirándulásokra indulhatunk és a nagyobb , komphajók fogadására alkalmas kikötővárosok is, melyek látnivalóik, hangulatuk miatt kerültek fel a listára.  1. Portovenere Liguria…..
1. Piazza San Pietro, Róma A Szent Péter-bazilika a római katolikus egyház első számú szentélye, a négy nagy bazilika egyike, a világ második legnagyobb keresztény temploma.Róma (és azon belül a Vatikán) egyik leghíresebb látnivalója az a lenyűgöző tér, és az a csodás kupolával koronázott bazilika,…..
Olaszországban a kommunista párt kedvezményezésére , 1922-től ünneplik a nőnapot, de igazi jelentősége csak 1945 óta van, amikor az olasz Női Unió először ünnepelte meg a nőnapot a fasizmus alól már felszabadult olasz területeken. A háború végével , 1946. március 8-án ünnepelték először Olaszország…..
Aki a szokásos látnivalókon kívül valami különlegesre vágyik, elkerülve a nagyvárosok kaotikus forgatagát, nem fog csalódni ha valamelyik,  akár évszázadok óta lakatlan szellemváros felkeresése mellett dönt. Északról dél felé haladva Itália bővelkedik a különleges helyszínekben, így ha már mindent…..
Il caffè, per esser buono, deve essere nero come la notte, dolce come l'amore e caldo come l'inferno. ( Michail Bakunin) Vagyis a jó kávé sötét mint az éjszaka, édes mint a szerelem és forró mint a pokol...Na de hányféle kávé is létezik Olaszországban és melyek azok a kávé különlegességek, melyek…..