Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lhr

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balaton Blog Halra, magyar! 2011.07.21 07:33:00
Holnap kezdődik Keszthelyen az a rendezvénysorozat, aminek a neve nem tiszta, de mindjárt összegyűjtjük. Mindenesetre lesz móka, kacagás, halzabálás a parton.Akkor lássuk: Keszthelyi Juliális, ez van a plakáton. I. Keszthelyi Halünnep, ez van egy félhivatalos cikk címében, VIII.…..
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..
Mandiner blog Az elnyomás arcai 2010.10.21 07:01:00
  Az elnyomásnak – legyen az nemzeti, etnikai, vagy vallási alapú – mindig többféle arca van. Ott van egyrészt a hivatalos, állami elnyomás: nyelvtörvények, ki- és betelepítések, diszkrimináció a felvételikben, az állami karrierben, meghamisított történelem, és…..
lhr 2010.10.21 09:46:56
@Vhailor:
Mindehhez vegyünk hozzá még egy igen számottevő tényt: a felvidéki magyarság elitje – akinek mintaadónak kellene lenniük – elsöprő mértékben mutat identitástagadó, asszimiláns magatartást.
A médiában kizárólag a szlovák kívánalmaknak lefekvő alakok – mellesleg hétpróbás komcsik, vagy azok leszármazottai mind egy szálig – garázdákodnak már hosszú évtizedek óta. Az internetes felületeken is ugyanez a helyzet.
Itt, a Mandineren is bőségesen láthatók – minden eddigi tiltakozásom ellenére – azok az önjelölt megmondóemberek (zsigervirtuózok), akikhez képest bolgár(albán)úr, vagy andrassew, és hasonszőrű társaik hovatovább akár Magyar Gárda kapitányok is lehetnének.
Mindaddig nincs remény a felvidéki magyarok asszimilációjának megállítására, amíg ezt a fertőző gócot nem sikerül eltávolítani. A megoldás pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. Miután főként magyarországi támogatásokból élnek (és szítják a gyűlöletet minden ellen, ami nemzeti), ezek megvonásával ki lehetne (sőt kötelező) húzni a méregfogukat. Ha nem is az összeset. De ezt a „kúrát” – a kollaboráns MOST-tal együtt – azonnal el kell kezdeni.
   A modern, felvilágosodott ember legnagyobb bűne az, hogy legyűrhetetlen vágyat érez arra, hogy minden olyasmit megtegyen, amit meg lehet tenni. Például lehet veszélyes-hulladék tárolót építeni dombtetőre. Én, bizonyára nem lévén kellően progresszív, olyan helyre…..
lhr 2010.10.06 17:06:46
@Paranoid Android2:
Bármilyen tétben fogadok bárkivel, hogy a vörös(iszap) elvtársak ezúttal is megússzák.
(Egyébként mekkora fintora a sorsnak, hogy a 65 évnyi vörös uralom vasárnapi gerinctörése után már néhány órával ilyen apokaliptikus pusztító szennyel búcsúznak a rohadékok...)
Úgyhogy lécci kissé komorabbra hangszerelni a zárómondatot.
Kényes, nehezen átlátható, de annál izgalmasabb témáról lesz szó. Nagy kedvencem Robert Dahlnak a múlt század hatvanas éveinek elején megjelent könyve, a „Who governs?”. A mára klasszikusnak számító esettanulmány egy amerikai város kapcsán arra kereste a választ,…..
Mielőtt megnyernénk a választást, eleget kell tennünk bizonyos formaságoknak, például én is gyakrabban borotválkozom, és össze kell szednünk a kopogtatócédulákat. Mert ez olyan, hogy ha nem kapunk elég ajánlószelvényt, akkor nem is lehet majd ránk szavazni a választáson.…..
„Nekem is lettek volna ötleteim” – mondta ma reggel a Mokkában Rogán Antal, aki hosszas hezitálás után úgy határozott, hogy a főpolgármester-helyettesi kilátások helyett októberben inkább az ötödik kerület vezetéséért száll újra harcba. A Demcsák Zsuzsa…..
lhr 2010.08.17 17:50:21
@gauche caviar:
Arról volt szó, hogy kérek egy linket, ahol a fidesz választási győzelme előtt „fékezel és eGYenúlyozol”. Kínos, hogy nincs ilyen? A hiba az ön készülékében van.
lhr 2010.08.17 17:54:58
@Ordnassac:
Kösz. Majd beíratkozom jogra. Addig is – józan paraszti ésszel – nekem nem mindegy, hogy valami valaminek az egyensúlya, vagy ellensúlya.
lhr 2010.08.17 21:21:37
@Balt:
Nyugi, majd kijövök, ha tényleg „bemegyek”. Áprilisban akkor is ez lett volna a végeredmény, ha a fidesz besenyő pista bácsit indította volna. Vagyis ez esetben még ugrott is volna a százalék...
Itt most épp arról van szó, hogy a fidesz hogy szabaduljon meg a rogánanti-féle potyautasoktól. Ha fontos számukra a szavazók szavazata, meg fog. Ha nem, hát nem...
  Elképzelhető, hogy Botka László, az MSZP Csongrád megyei elnöke nem a párt színeiben, hanem a nem rég alakult, Összefogás Szegedért nevű civil szerveződés jelöltjeként méreti meg magát ősszel, az önkormányzati választásokon – írja a Szeged Ma.…..
   Az elállatiasodott ellenzék, miután egyéb már nem jutott eszébe, a liberálplutokrata-judeobolsevista világösszesküvés félelmetes erőit felhasználva, elintézte, hogy a Bors című újság a hőség sújtotta lakosságot Szenes Andreával fenyegesse. Évek óta beszélünk…..
lhr 2010.07.14 21:59:41
@Fedor: „Az 1998-2002 közotti időszak volt a rendszerváltás utáni köztévé mélypontja...”

Meleg is van, késő is van (esetleg a kelleténél nagyobb arányban lecsusszantak nálad tudatmódosító szerek), mindez azonban nem mentség egy ekkora orbitális hülyeség megfogalmazására.
Van egy 2002-es videóm. A győzedelmes napkeltések visszatérése látható rajta (olyan kultúrhéroszokkal, mint Havas, Bánkúti Ilona, Bánó „muszter” András, Forró „gyuszitaxisbarát” Tamás, és így tovább). Ha bárkinek hányási problémái lennének, ingyen és bérmentve felajánlom...
Utána pedig majd elmerengünk a közszolgálati tévé mélypontjain... Persze Fedor ebbe a klubba be nem teheti a lábát...
Szokatlan bejegyzés lesz, elnézést kérek mindenkitől, leginkább magamról és magamnak szól. Miután pár hete tényleg nagyon kedves, már-már elcsábulásra késztető módon invitált rendszeres szerzői közé a Magyar Nemzet, ma leleplezőnek szánt cikkében még a címsorban is helyet…..
lhr 2010.06.23 07:15:54
@török gábor:
„az opusz szerzője nem én voltam” – ez a szememben enyhítő körülménynek számít...:-)

Az anyag közzétételével kapcsolatos álláspont akceptálható, ám a szerzői jogba bőven belefér, hogy az elemzés készítőjének is legyen bizonyos jogosultsága a későbbi felhasználás tekintetében. (Intézetem ugyancsak készít – ha nem is primer politikai, kormányzati megrendelésre – társadalomkutatással kapcsolatos elemzéseket, és eleddig nem ütközött akadályba annak jelzése a címlapon, hogy „a további felhasználáshoz a megrendelő, illetve az intézet hozzájárulása szükséges”.)
Mindazonáltal csatlakozom „panelburzsuj” felvetéséhez („Valamiféle terjedelmi-tartalmi összefoglalót, téziskivonatot, főbb vázlatpontokat se kaphatunk? ”). Szerintem jócskán akad itt olyan törzsvendég, aki számára tanulsággal járna egy ilyen tartalmi betekintés.
  Megvan a szlovák választások végeredménye. Igazolást nyert az elmúlt pár hétben a közvélemény-kutatók által jól-rosszul mért trend: Fico formaidőzítése finoman szólva nem sikerült valami fényesre, a potenciális anti-SMER koalíció pártjai viszont a hajrára…..
lhr 2010.06.14 08:30:52
@bs395:
Leváltják ők saját magukat. 1991 és 2001 között 300 000 magyar vált köddé a szomszédos országokban (migráció és asszimiláció). A most záruló tíz év alatt ennél jóval nagyobb mértékű fogyás várható. Bagatell, de megéri. Így ugyanis a liberálisok és egyéb nemzetárulók folyamatosan jól érezhetik magukat. A rosseb beléjük...