Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Presidenté

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A húsvéti eső elmosta a fekete, arany és piros gyertyákat Antwerpen főterén. Mellettem egy japán turista fotózza a virágokat, a rongyos zászlókat és John Lennon Imagine-jének dalszövegét: a béke megázott üzeneteit. Egyik belga ismerősöm most éppen Je suis Bruxxelles portréval ékeskedik a facebookon.…..
Habsburgosok és szabad királyválasztók, labancok és kurucok, szobarepublikánusok és fotelmonarchisták, népiek és urbánusok, szevasztok! Ma hetven éve ért véget a Magyar Királyság mintegy 946 éves története. 1946. január 31-én a nemzetgyűlés megszavazta az 1946. évi I. törvényt, amit rögtön ki is…..
Míg a világ figyelme egyértelműen újra a szíriai konfliktus és a menekültválság felé fordult, a kelet-ukrajnai konfliktus iránti érdeklődés közel minimálissá csökkent. Szerencsére azonban ez a szituáció nem afelé hat, hogy tovább romoljon a helyzet a régióban: bár az…..
  A Meshed-Záhedán útvonalon néhányszor végigbuszozva jó párszor megtapasztalhattam azt a feszültséget, amelyet az Irán keleti-délkeleti határvidékén aktív szunnita fegyveresek tevékenysége nyomán kialakult. Volt olyan éjszakai etap, amikor hatszor állították meg és…..
Május 21-22. között Rigában tartják az Európai Unió és a Keleti Partnerség államai közötti csúcstalálkozót. Az elmúlt években az oroszokkal szembeni zéró összegű játékká silányult kezdeményezés elérte a célját, így új alapokra kell helyezni keleti politikánkat. Nem…..
Az utóbbi években Magyarországon (is) egyre elterjedtebb a nézet, miszerint Putyin Oroszországa a nemzeti, keresztény Európa utolsó védőbástyája a globalizmus és a szélsőséges liberalizmus elleni harcban. Hogy ez mennyire nem igaz, arra két közelmúltbeli hír ad csattanós…..
Modorosblog Az egyetemi előadás 2015.02.15 11:04:58
Az előadás, az előadás. Tudjátok, ahol a művelt germanisztikus kopog, a többi paraszt meg tapsol, mint a cirkuszban. Nem kötelező, és ez határozza meg - elejétől a végéig. Legendák keringenek tanárokról, akik pontban kezdéskor bezárták az előadó ajtaját, és se ki, se be.…..
El Presidenté 2015.03.22 09:17:49
Miközben a nemzetközi média joggal kérdőjelezi meg az izraeli miniszterelnök által az amerikai Kongresszusban elmondott beszédének valódi célját, fontosabb felismerni, hogy mára nyilvánvalóvá vált, az Egyesült Államok és Izrael stratégiai céljai végleg ellenkező pályára…..
Figyelem, kedves olvasók! Ezen a héten egyik szerkesztőnk, SchA ismét a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorának vendége lesz. A beszélgetés témája a közel-keleti hírekben rendszeresen szereplő síita harci szervezet és politikai párt, a Hezbollah. Szó esik a…..
El Presidenté 2015.02.28 11:03:00
Amikor a hónap végén (sokszor már a közepén) a bankszámlámra tekintek, gyakran elfog az ellenállhatatlan vágy, hogy pár száz kilométerrel nyugatabbra éljek. Átkozom Árpád vezért, hogy a pozsonyi csata után miért nem nyargalt el egész népével legalább a Rajnáig, és…..
El Presidenté 2014.11.30 16:44:10
@Krisz11: Gyerekek, mondjátok már el nekem, hogy a holland szélsőjobb vezetője mióta meleg?
Értem én, hogy Geert Wilders nem egy túl szimpatikus alak, én se bírom, ritka undorító féreg feje van, sok más egyéb baja mellett, de nem meleg.Aki meleg volt, az Pim Fortuyn volt, de ő meg már régóta alulról szagolja az ibolyát.
Karl Lagerfeld rövidfilmjét december 2-án mutatják be egy salzburgi Chanel-divatbemutatón. A jeles alkotásban Pharell Williams afroamerikai popsztár és a felkapott brit szupermodell, Cara Delevingne alakítják az Osztrák–Magyar Monarchia legendás álompárját, Sissit és Ferenc…..
  Az állampolgársági törvény gyors és határozott módosítása a 2010-es választásokat követően nem egyszerűen a szomszédos országokban élő magyarság irányában fennálló történelmi adósságot rendezett, hanem fontos jelzésként is szolgált az új kormány nemzetpolitikai…..
El Presidenté 2012.06.18 18:23:35
Na, erdélyi magyarként én is hozzászólnék a dolgokhoz.A Fidesz szándékát annyiban megértem, hogy változást szeretnének elérni, nem nagyon szimpatikus nekik az RMDSZ.Az igaz, hogy az RMDSZ enyhén balra húz, bár nem egységes párt, platformokra épül (mint az MSZP is), vannak liberális (Eckstein Kovács Péter), szocdem, enyhén jobbos (Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök pl. megjelent Nyírő jelképes ál-újratemetésen) meg technokrata gondolkodású képviselőik, politikusaik is, de az, hogy gyurcsányista lenne, erős túlzás. Kritikát megfogalmazni velük szemben szerintem nagyon helyes, nem csak az anyaországban, itt is. 22 év alatt nagyon sokat nem változott az erdélyi magyarság helyzete, akár jogállás szempontjából sem.

Az viszont, hogy ilyen esetlen lépésekkel próbált meg beleavatkozni a kampányba, elég gyenge szereplés szerintem. Emellett, azt is el kell ismerni, hogy sem az MPP, sem az Erdélyi Magyar Néppárt nem lenne képes jobbra sem. Ergo, nem csak a kampányba kellett volna beleavatkozzanak, ha már avatkoztak, hanem válasszák már ki, hogy akkor ők melyik párttal is vannak, és annak adjanak segítséget, legyen az szakpolitikai-, kampánytanács, vagy akár anyagi segítség.

Summa summarum, a véleményem az, hogy az erdélyi magyar politizálás egy rakás szar, és az, hogy a Fidesz ebbe idén beleavatkozott egy erősebb, eddig nem látott szinten, nem javított a helyzeten, de azon a szinten ahol állunk, sokat nem veszítettünk. Különben pedig az igazi veszély nem ez, hogy megosztottság lett (egyébként nem is olyan nagymértékben), hanem a fenti hozzászólásokban is említett, a brit választási rendszerhez hasonlító új választási törvény elfogadása, és az, hogy ezek a rohadt tetves kommunisták megint visszakapták a hatalmat, és garantálom, hogyha nem történik különösebb csoda, akkor minimum 2016-ig, de akár tovább is ott csücsülhetnek kormányon.
Egy foszladozó madaras embléma tövében emlékeztek vissza az NSDAP megmaradt maroknyi tagjai; milyen volt, amikor még a szívük csücske volt a SA, amikor még lőtték őket a rendőrök, és amikor még nem tudták, hogy a szörnyetegek tönkretették a német társadalmat. “Az ülés…..
El Presidenté 2011.11.14 16:11:06
CN & NagyH & Rammjaeger83 Haiti "Haiti is like the big slaughterhouse across the tracks: you kind of know what goes on in there, but you'd rather not think about it." /War Nerd/  Az előző részben Libériáról nem említettem meg, hogy a történelem második fekete köztársaságaként tartják…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..